Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Rolpatronen in reclame: roldoorbrekend of rolbevestigend?


Dit is het webblog van: * Evi De Clerck * Lien Peeters * Kim Priem * Evie Tanghe * Laurence Teixeira * Jessica Verhulst

Home | My Profile | Archives | Friends

Dag 5

Posted at 11:31 on 27/11/2007

De laatste loodjes... nog enkele uren en de eerste exploratieweek zit erop! De sfeer is ontspannen want we zijn er gerust in dat alles op tijd zal afgeraken. We leggen de laatste hand aan het visueel dagboek en aan het moodboard, de vakopdrachten worden geprint en er worden nog enkele groepsfoto's genomen voor de weblog.

Om 13.30u mogen we het moodboard gaan ophangen en om 14u komt de jury alles beoordelen. Spannend! We zijn erg benieuwd wat ze van ons visueel dagboek gaan vinden.

Een week geleden hadden we elkaar nog nooit ontmoet, en nu hebben we samen gewerkt aan een project waar we fier op kunnen zijn! We zullen dan ook vanavond naar huis gaan met een goed gevoel.

Groetjes,

Evi, Kim, Evie, Lien, Laurence & Jessica

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Dag 4

Posted at 10:31 on 26/11/2007

Maandagochtend, half 10.
Weer heel vroeg staan we klaar om aan een drukke dag te beginnen!
We zetten ons in het emi en beginnen het photoshopwerk van het weekend te bekijken...Hoewel we dachten dat onze posters al zo goed als klaar waren blijkt dit dus helemaal niet zo te zijn en tegen onze afspraak met mevrouw Weuts om half 12 is de eerste poster net afgedrukt...

De vergadering was vrij snel afgehandeld.. Er waren geen problemen in de groep en we moesten snel vertrekken om het interview met Corine Van Hellemont af te nemen.

Hiervoor we waren wel zenuwachtig, aan de telefoon kwam zij niet heel vriendelijk over. Gelukkig bleek onze vrees ongegrond. Corine Van Hellemont is een hele vriendelijke, normale vrouw die heel enthousiast antwoordde op onze vragen. Achteraf bleek wel dat we maar een deel van het interview op cassette hebben door een fout van de bandrecorder, gelukkig hebben we ook nota's genomen!

Daarna gingen we weer aan het werk in het EMI. Er werd hard doorgewerkt aan de posters en alle afgewerkte taken werden aangepast qua lay-out en verbeterd. Aan het einde van onze voorlaatste dag zijn bijna alle taken afgedrukt en moet er nog slechts één poster gemaakt worden! Dit is voor morgen, samen met het maken van het moodboard en het in orde brengen van de portfoliokaft... Het wordt dus een lange, laatste dag!

Comments (1) | Post A Comment! | Permanent Link

Weekend

Posted at 09:22 on 25/11/2007

Het weekend is voorbij.. veel te snel naar onze zin!
Het was in elk geval niet het luie weekend dat we allemaal verdiend hadden na een vermoeiende 3-daagse... Het hele weekend vlogen de mailtjes met problemen en vragen over en weer.. Gelukkig bleven ook de mails met afgewerkte taken niet uit!

Vrijdag hadden we besloten dat iedereen zijn vakopdrachten in het weekend zou afwerken, of toch zeker de basis zou hebben zodat we maandag er direct kunnen invliegen en nu, aan het einde van het weekend denk ik wel dat we daarin geslaagd zijn.

Taken werden afgewerkt, plannen werden gemaakt, enquêtes werden verwerkt en photoshop heeft geen geheimen meer voor ons.. of toch minder dan vorige week!
Ondanks ons harde werk staan er nog twee zware dagen voor de boeg.. Morgen hebben we het interview met Corine Van Hellemont! Vervolgens worden alle taken verbeterd en aangepast qua lay-out, en zeker niet te vergeten onze posters en moodboard moeten nog afgewerkt worden...

Maar de RoleWatchers geven de moed niet op! Morgenvroeg staan we om half 10 weer in het EMI om ervoor te zorgen dat onze opdrachten helemaal klaar zijn! Na nog een korte balans te hebben opgemaakt van de taken die af waren voor en na het weekend kunnen we nu allemaal met een gerust gevoel gaan slapen: We krijgen het wel voor elkaar! 

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Dag 3

Posted at 09:21 on 23/11/2007

Om half 10 deze morgen stonden we weer allemaal klaar om aan een, alweer, drukke dag te beginnen. Vol goede moed begon iedereen individueel of in duo's aan de vakopdrachten. Na een aantal uur werken besloten we om iets te eten en ondertussen te overleggen over hoe de dag er verder zou uitzien.

We besproken hoe we het afnemen van de enquêtes zouden organiseren en hebben liggen brainstormen over onze posters. Dit bleek een hele karwei. We hadden ideeën genoeg, alleen de samenhang viel ons nogal moeilijk. Uiteindelijk besloten we te kiezen voor een strakke structuur die in elke poster zou terugkeren. In het begin liep het een beetje moeizaam maar na een tijdje begon iedereen weer vlot en enthousiast zijn ideeën mee te delen en schetsjes te maken tot we tot een besluit kwamen van hoe de posters er zouden gaan uitzien.

Nog vol energie van onze posterbespreking gingen we richting Meir om onze enquêtes af te nemen. Het nee-geknik van de voorbijgangers zorgde er al snel voor dat we niet meer dachten aan ons enthousiasme van een half uur eerder maar alleen nog maar aan de kou en dat we liever terug naar binnen wilden. Gelukkig vonden we enkele goede zielen die onze vragen toch wilden beantwoorden en na een tijdje verzamelden we weer in het EMI om verder te werken aan onze vakopdrachten.

Één voor één dropen we daarna stilletjes aan af, naar huis, om te genieten van welverdiende rust na een drukke dag, toch met in ons achterhoofd de planning van de volgende dagen. Uiteindelijk vertrokken de laatsten om 4u, een beetje teleurgesteld, uit het EMI omdat dit vroeger sloot dan anders, maar toch met het goede gevoel dat het een productieve dag was geweest! 

Comments (3) | Post A Comment! | Permanent Link

Dag 2

Posted at 09:07 on 22/11/2007

 Om 10u30 verzamelden we met z’n allen aan de personeelskamer. Bedoeling was om een kleine stand van zaken op te maken met mevrouw Weuts, die ons zal begeleiden. Ze vroeg hoe de eerste dag was verlopen en gaf ons vervolgens tips om de opdrachten, die ons te wachten staan, tot een goed einde te brengen.

Daarna was het tijd om aan de slag te gaan. Met goede moed begaven we ons naar het EMI, waar we computers hadden gereserveerd. We wisten al meteen waarmee we moesten beginnen. Mevrouw Weuts had ons er immers op gewezen  dat ze zich niet kon aanmelden op onze blog. We keken het even na, en zoals je ziet, hebben we het probleem opgelost.

Vervolgens werkten we verder aan onze opdrachten tot aan de middagpauze. Nadien staken we de koppen bij elkaar om goede vragen te verzinnen voor de enquête die we morgen van voorbijgangers zullen afnemen. Maar wat ons iets meer zorgde baarde, was wie we zouden interviewen in het kader van de hoofdopdracht.

Groot was onze vreugde toen Evie, na enkele mislukte pogingen eindelijk Corine van Hellemont van de vereniging ‘Zorra’ aan de lijn kreeg. Al de hele morgen probeerden we  contact op te nemen met haar. Het spreekt voor zich dat we zeer blij waren na het verlossende telefoontje. Maar helaas, we hadden iets te vroeg gejuicht, want een tijdje later belde Corine van Hellemont terug om de afspraak enkele dagen te verzetten.

Maar niet getreurd. Het is misschien iets later dan we hoopten, maar we hebben de kans iemand uit te vragen die zich al gedurende een hele tijd professioneel bezig houdt met de problematiek van rolpatronen. De vragen zijn ondertussen ook voorbereid en we staan allemaal op scherp. Dus dat belooft!

Comments (1) | Post A Comment! | Permanent Link

Dag 1

Posted at 21:25 on 21/11/2007

8.45u... Allemaal staan we met een bang hartje af te wachten wat deze dag ons zal brengen. Na een korte inleiding vliegen we erin. Puzzelstukjes in elkaar steken, gaat blijkbaar vlot in onze groep waardoor het enthousiasme niet meer ver te vinden is. Met de tweede opdracht komt de winnaarsmentaliteit in sommige toch naar boven en slagen we er in om goed samen te werken. Jammer genoeg waren we net te laat om een prijs te veroveren!

Toen we begonnen met brainstormen over een gepaste slogan, bleek al snel wie het creatieve brein van de groep was. Maar toch heeft iedereen zo zijn eigen kermerk en bijdrage in de groep. Een goed teamwork leidde tot een mooie affiche en, heel belangrijk, tot plezier.

Na de pauze met het muzikaal intermezzo, was het zover... We kregen de uiteindelijke opdrachten te zien. De hoeveelheid van de taken ontmoedigde ons eerst want natuurlijk willen we wel een mooi resultaat afgeven, en dat op zo'n korte tijd. Maar na het werk even te verdelen, kon iedereen met een gerust hart naar huis en rusten van een hectische, vermoeiende maar vooral leuke dag.

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer