Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

In liefde geloven


Over de schouders kunnen meekijken en meedenken in het leven van een gezin waarin vader oudste is in een evangelische gemeente, moeder werkt als verpleegkundige IG en de kinderen (geboren in 1994, Rindert en 1996, Jordi) gewoon naar school gaan. Het zijn observaties in een columnachtige stijl.

Home | My Profile | Archives | Friends

Cadeautjes

Posted at 10:55 on 3/12/2005

 

 En ieder jaar maar weer die spanning... Een groot wit laken in het midden van de kamer. Een berg cadeautjes eronder. Als kind was daar die opwinding die zo kenmerken is voor het zogenaamde pakjesfeest. Als volwassene is die opwinding er nog steeds, omdat je wordt aangestoken door de kinderen...

 

Ieder jaar ook de spanning voor het maken van suprises. Niet mijn sterkste kant. Gelukkig kon ik dat altijd verbergen door het maken van sinterklaasgedichten. Soms was dat voor het hele gezin.

 

Dit jaar de speciale spanning van het lootjes trekken. Met twee gezinnen hebben we dit jaar besloten om ook op die manier onze pakjesavond voor te bereiden. Maar wie trekt wie? Voor wie is het het makkelijkst om cadeautjes te kopen? En altijd weer trekt ook iemand zichzelf. Had je net een goede getrokken, moest het hele ritueel opnieuw.

 

Maar dan de avond zelf. Met de geur van chocolademelk in de neus en de smaak van taai, taai en gevulde speculaas in de mond, worden één voor één de cadeautjes uitgepakt. Soms grote blijdschap, soms een lichte teleurstelling, die krampachtig verborgen wordt gehouden voor de rest.

 

En toch blijft het leuk. Het krijgen van cadeautjes heeft iets. Bij ons thuis mag het niet te duur zijn. Grote en dure cadeaus zijn aan ons niet besteed. Er zijn ook nog mensen op de wereld die huis en haard verloren hebben door een aardbeving.

Voor 15 euro is echter toch nog wat leuks te kopen voor een ander!

 

Gek he, je koopt iets voor dat geld en je ontvangt iets voor dat geldt. Het bijzondere is echter de manier waarop wordt nagedacht en tijd wordt vrijgemaakt om met jou bezig te zijn.

 

Zo is er Iemand die tijd heeft gemaakt om met ons bezig te zijn. Wij waren degene die Zijn grootste cadeau van liefde mochten ontvangen. En Hij gaf en geeft het nog steeds uit genade, iets waarvoor wij niet hoeven te doen dan alleen ons hart ervoor te openen.

Zou er ook een beetjes spanning zijn in de hemel?

 

 

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer