Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Kubuswoningen & Het Witte huis in Rotterdam

13/6/2011 - IBIZAIbiza

 

Ibiza is een kleine eiland in het westen van de Middellandse Zee, van slechts 572 vierkante Km,  biedt de bezoekers rust en schoonheid, ritme en kleur, geschiedenis en cultuur. Bovendien biedt het 18 Km strand, een aangenaam klimaat. Dit zorgt ervoor dat Ibiza een van de meest gewilde bestemmingen is geworden.

 

Door zijn authenticiteit is het mogelijk bij het bezoeken van het binnenland van dit prachtige eiland op plaatsen te komen van een onvergelijkbare schoonheid. Landschappen die vrijwel bewaard zijn gebleven na vele eeuwen.

 

Het eiland bestaat uit vijf gemeentes: Ibiza de hoofdstad, Santa Eulalia del Rio, Sant Antoni de Portmany, Sant Josep de Sa Talaia en Sant Joan de Labritja.

 

Met de opkomst van het toerisme, werden de eerste hotels gebouwd en daarna groeide het eiland uit tot een van de meest gewilde toeristische trekpleisters van de wereld. Ibiza wordt jaarlijks door ongeveer vier miljoen toeristen bezocht, die op Ibiza, door onder andere een goede infrastructuur, de jachthavens, de golfbanen en de duikscholen, allemaal hun droomvakantie kunnen hebben.

 

Met zijn vele discotheken en clubs staat Ibiza bekend als dé party hoofdstad van Europa!
Iedere dj die het afgelopen jaar maar een beetje een naam heeft gemaakt brengt zijn zomer op Ibiza door. Vakantieliefhebbers van over de hele wereld komen naar Ibiza om zich uit te leven en te genieten van het wilde nachtleven.

 

Het aanbod van clubs van Ibiza is enorm! Het beste kun je uitgaan in Ibiza-stad, hier bevinden zich de meeste discotheken en clubs van Ibiza. In sommige clubs komen in de zomer dagelijks duizenden feestgangers binnen.

 

De stranden in Ibiza Stad en aan San Antoni zijn het drukst bezocht, vooral in de zomer. De meeste populaire nudistenstranden zijn te vinden in het zuiden en noorden van Ibiza hoewel het niet verboden is om ook in Ibiza Stad of in San Antoni zonder zwemkleren het strand te betreden. De stranden in het noorden en het zuiden van Ibiza tellen ook minder toeristen en vormen dus de ideale strandplek voor mensen die willen genieten van wat vrede en rust ver weg van het feest- en drinkgebeuren.

 

Ibize is dus een stad voor jong en oud. Die van feesten houden.Het witte huis

 

Het witte huis was ontwikkeld in 1897 door 2 Rotterdammers.  De architect van het witte huis was Willem Molenbroek (1863-1922). De architectuur was geïnspireerd door Amerikaanse voorbeelden. Een voorbeeld van het witte huis stond in San Francisco.

 

In 1897 was het bouw begonnen van het witte huis. Veel mensen beweerden dat het gebouw van 10 verdiepingen niet kon worden gebouwd omdat ze zeiden dat de bodem van de locatie voor het witte huis te zacht was. Na een jaar bouwen was het witte huis klaar in 1898. Op 8 september  werd het officieel geopend. In het begin was er weinig enthousiasme uit de architectenwereld maar het gewone publiek was er wel enthousiast erover. De belvedère, het uitzichtpunt op het dak, was één van de grootste attracties van Rotterdam.

 

De gevels van het witte huis zijn uitgevoerd in een witte geglazuurde steen, de onderbouw is van hardsteen. Je kunt zes beelden van Simon Miedema vinden op het eerste verdieping. Deze beelden symboliseren die arbeid, vooruitgang, nijverheid,handel,zeevaart en landbouw. Het beeld arbeid was verwoest in mei 1940 door granaatscherven. Verder zijn er allerlei versieringen aangebracht in het witte huis. Het hele gebouw is gebouwd van ijzer en cement. In totaal is het 43 m hoog.

 

In 1906 ging het witte huis bijna failliet. Maar uiteindelijk is het goed gekomen doordat verschillende bedrijven zich in het witte huis vestigden. In 1953 werden de oude liften vervangen. Tijdens het bombardement was het witte huis één van de weinige panden aan de Wijnhaven gespaad.

 

Door de herontwikkeling en aankoop door de Westermeijer Groep in 1977 kreeg het witte huis opnieuw aandacht en waardering.

 

 

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/5/2011 - Kubuswoningen

 

Kubuswoningen

 

De kubuswoningen  waren gepresenteerd in 1978 maar werd later pas vanwege financieringsproblemen uitgevoerd. Het heet 2 jaar geduurd om de kubuswoningen te bouwen, het eerste steen werd in 1982 gezet en laatste 1984.

 

Uiteindelijk zijn er 38 koopwoningen gebouwd. Alle 38 woningen waren al verkocht voordat ze bewoond waren. In de zuidzijde was de vestiging van de Academie van Bouwkunst. Dit was van 1985 tot 1998. Aan de noordzijde wordt de grote kubus pand gebruikt als amusementcentrum.  In de periode van 1986 – 1991 waren er verschillende zaakjes gevestigd, deze zaakjes werden anno 2001 opgeruimd en de panden worden nu gebruikt als kantoorruimtes en studio’s.  Door de jaren heen werden de kubuswoningen gerenoveerd en kreeg een face lift van de VVE.

 

 De kubuswoning is een woning dat 45 graden gedraaid is en wordt ondersteund op een zeshoekige pyloon. Deze woningen vormen samen een bos. De kubuswoningen zijn voorzien van 3 verdiepingen en hebben een woonoppervlakte van ongeveer 50 vierkante meter. Als je in zo’n kubus woning besluit te wonen moet je creatief kunnen inrichten omdat de woningen geen enkele rechte muur hebben van binnen.

 

Piet Blom is de man achter de kubuswoningen.  Hij is geboren in 1934 en overleed in 1999. Al jongs af aan had altijd ontwerpen in zich. Toen hij op het academie  voor bouwkunst zat had zijn leermeester Aldo van Eyck veel invloed op hem.  Piet blom won in 1962 een fameuze Prix de Rome voor zijn kinderdorp ontwerp. Zijn motto was ‘Wonen onder een stedelijk dak’. Hiermee bedoelt hij dat elk ruimte door een individu gebruik kan worden gemaakt en zichzelf kunnen ontplooien.

 

Er is speciaal een kijk kubus woning. De kijk kubus woning is een ingerichte museum woning van het Blaakse Bos. Deze woning is bedoel om de bezoeker een beeld te geven hoe het wonen en werken in zon kubus woning is. Om deze woning te kunnen betreden moet je wel entree betalen en is 7 dagen in de week open van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Recent Posts

IBIZA
Het Witte huis
Kubuswoningen

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer