Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Ruud's nieuws

10/11/2006 - geinterviewden

Nogmaals, ik ben dus de kroeg in geweest en heb daar mijn vragen gesteld

 

Henk van der Linden(voormalig kroegbaas), Remco Stoute, Simone van der Linden, Hans Meiers, Eelco Barendse, Karel Haufkamp en Bram Boer zijn de mensen die ik vragen heb gesteld. Ik zal bij elke vraag toelichten wat de meeste antwoorden waren en waarom

 

1. Hoeveel bier drinkt u gemiddeld per week?

Iedereen gaf aan wel een biertje in de week te drinken, alleen Simone geeft de voorkeur aan witte wijn. Verder zeggen ze wel 2 biertjes per dag te drinken, en een enkele trekt dat gemiddelde nog eens gigantisch omhoog in het weekend

2. Drinkt u pils het liefst van de tap of uit de fles?

Bijna iedereen gaf aan het liefst van de tap te drinken, omdat dat een frissere smaak geeft en meer de sfeer weergeeft van een kroeg. Alleen Bram Boer drinkt liever uit de fles, maar dat is volgens hem gewoon macht der gewoonte.

3. Prefereert u pils of bier

Hier was iedereen het erover eens dat Bier veel lekkerder kan zijn dan pils, maar ze drinken wel meer pils. Dit heeft te maken met sfeer en gewoon de prijs, want voor een heerlijk speciaalbiertje betaal je gewoon meer en dat doe je natuurlijk niet elke dag.

4. Wat is uw favoritiete Belgische bier?

Hier kwamen merken naar voren als "La Chouffe", "Kwak" en "Westmalle". Maar iedereen gaf aan veel lekkere biertjes ten kennen. Wel vonden de meesten een triple op zijn tijd het lekkerst

5. Wat is voor u een tijd om een biertje te nemen?

Lekker in een gezelschap zitten en dan een biertje nemen werd veel genoemd. Ook het bierdrinken na het werk was favoriet. Heerlijk onderuit zakken op de bank voor de tv met een biertje in de hand dus

6. Wat is naast bier een lekker drankje volgens u?

Simone gaf weer gelijk aan witte wijn lekker te vinden, maar de rest kwam toch uit op een non-alcoholische drank. Koffie en melk werden vooral genoemd.

7. Als u een merk pils moet noemen, wat zijn dan de eerste 2 die in u opkomen?

Iedereen zei Heineken bij de eerste twee. Daarna waren Dommelsch, Grolsch en Hertog Jan veelgenoemd

8. Bent u vaak aangeschoten naar aanleiding van het bierdrinken?

In dit geval gaven de wat jongere geinterviewden aan van wel en de ouderen van niet. Zij vonden dat ze het niet meer konden maken om bezopen thuis te komen.

 

Enigzins logische antwoorden natuurlijk, maar wat wil je in de kroeg, daar zit je niet om ranja te drinken en pimpampet te spelen...

2 CommentsPost A Comment!Permanent Link

10/11/2006 - Vragen over bier aan de bierdrinkende mens

Vragen kan je natuurlijk aan iedereen stellen, maar het leek mij leuker om dit te doen bij mensen die veel bier drinken. Daarom ben ik de kroeg ingegaan en heb(zelf natuurlijk ook onder het genot van een biertje) de vragen gesteld.

Ik vroeg deze mensen het volgende:

 

1. Hoeveel bier drinkt u gemiddeld per week?

2. Drinkt u pils het liefst van de tap of uit de fles?

3. Prefereert u pils of bier

4. Wat is uw favoritiete Belgische bier?

5. Wat is voor u een tijd om een biertje te nemen?

6. Wat is naast bier een lekker drankje volgens u?

7. Als u een merk pils moet noemen, wat zijn dan de eerste 2 die in u opkomen?

8. Bent u vaak aangeschoten naar aanleiding van het bierdrinken?

 

Deze vragen heb ik dus gesteld, de antwoorden zullen volgen.

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

3/11/2006 - beste biertapster

Roemeense kan het beste bier tappen

Michaela Joita.
De Roemeense Michaela Joita heeft vrijdag in Leuven de tiende editie gewonnen van de Stella Artois World Draught Master, een wedstrijd die 's werelds beste schenker van het Belgische bier bekroont. Joita haalde het van de 25 andere bierschenkers die in hun land waren geselecteerd tijdens lokale competities. Ruslan Skoropud uit Oekraïne eindigde tweede en de Belgische Natasja Villette strandde op de derde plaats.

Tijdens deze wedstrijd worden de deelnemers door een jury beoordeeld op hun vaardigheden bij het tappen, schenken van bier uit de fles en bediening aan tafel. Belangrijk bij het schenken is de reiniging van het glas, de positie van de tapkraan die het bier, schuimkraag of glas niet mag raken, de grootte van de schuimkraag (niet meer dan 2 vingers) en het onderdompelen van het glas in koud water zodat dit de juiste drinktemperatuur krijgt. (belga)
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

3/11/2006 - katertips

hier volgen wat katertips voor de mensen die die denken nodig te hebben:

 

-Volgens het volksgeloof zou bieslook met zijn ontnuchterende werking je er weer snel bovenop helpen.

-Tomatensoep, liefst vers met extra groenten zoals chinese kool en gesneden taugé (maak 'm dan de dag van te voren, met een kater doe je dat toch niet).

 Tomaten bevatten kalium en vitamine c, twee stoffen die je uitspoelt met alcohol. Het zout en het vocht in de soep brengen je vochthuishouding weer een beetje op orde.
-Water drinken is een goede methode om het tegen gaan. Echter, in melk zitten vetten die kunnen helpen om de alcohol te binden en er zo voor te zorgen dat het sneller afgebroken kan worden. Bovendien bevat melk ook veel water, dat moge duidelijk zijn.

Ook Cola kan helpen. Cola heeft namelijk ongeveer dezelfde samenstelling als Oral Rehydration Solution, een drank die aan ernstig uitgedroogde mensen wordt gegeven. nog een pluspunt van cola: het bevat caffeine.

Drink voor je gaat slapen een liter melk en als je opstaat een liter cola. Neem tijdens het cola drinken ook nog eens 400 mg ibuprofen in, dan ben je er in no-time overheen

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

2/11/2006 - zuiver bier...

Je hebt bier en je hebt bier. Maar je hebt ook zuiver bier, gebrouwen met water uit een speciaal meertje. Deze kerel is er trots op, maar of wij het nou zullen drinken na het zien van dit filmpje...

 

Klik hier om het filmpje te downloaden. Zeker de moeite waard

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

2/11/2006 - drink minder als je ouder wordt

Drink minder als je ouder wordt

Stevig drinken geeft steevast hoofdpijn. Wel is die hoofdpijn veel heviger bij oudere drinkers. De lichamen van jongeren kunnen namelijk beter omgaan met grote hoeveelheden alcohol dan volwassenen, waardoor ze minder vaak en minder hevig last hebben van een kater.

 

Onderzoekers van de Binghamton Universiteit in New York hebben aangetoond dat de hersenen van jonge mensen beter in staat zijn te compenseren voor grote hoeveelheden alcohol dan die van ouderen. Dat wil nog niet zeggen dat grote hoeveelheden alcohol voor jonge hersenen niet schadelijk zijn. Zowel het geheugen als de leerprestaties gaan namelijk door overmatig alcoholgebruik hard achteruit, zo zeggen de onderzoekers.

Vooral de prefrontale cortex in de hersenen helpt de jeugdigen bij het verwerken van hun katers. Dit gebied reguleert de cognitieve en emotionele functies van de mens. Onder andere impulsbeheersing, coördinatie en reflexen vallen daar onder.

Eigenlijk is een kater een waarschuwing van het lichaam. Het nare gevoel de ochtend na het stappen wordt veroorzaakt door uitdroging. Alcohol zorgt er namelijk voor dat het lichaam minder goed vocht kan vasthouden. Wie een kater wil voorkomen kan dan ook het beste een paar glazen water drinken voor het uitslapen van de roes.
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

2/11/2006 - aanbieding van de week

Aanbieding van de week
(30-10-2006 tot 05-11-2006)3 kratten van 12 flesjes à 0.3 liter
Bavaria
bij de Jan Linders
voor 8.38 Euro
(per krat/set 2.79 Euro)
Dit is 33.3% korting op de normale prijs

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

1/11/2006 - Tegen betaling bier proeven

heineken "Bierbrouwer Heineken is op zoek naar 40 consumenten die tegen betaling bier willen proeven. Proevers dienen tot drie keer per week naar de brouwerij in Zoetermeer te komen gedurende twee jaar. Heineken regelt daarvoor een taxi. De proevers mogen geen hele glazen bier wegdrinken, maar slechts vijf tot zes slokjes nemen in een laboratorium. Daarna moeten ze hun bevindingen opschrijven. Heineken wil op deze manier kijken welke (nieuwe) bieren de consument goed bevallen. Volgens de bierbrouwer is de beloning onvoldoende om van te kunnen leven. Personen vanaf 21 jaar kunnen solliciteren op de functie." (bron: RTL Z)

Als dit geen droombaan is, dan weet ik het ook niet meer. Als je nou flinke slokken neemt, dan moet het vast goed komen. Zuip ze! Ga proeven!

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

31/10/2006 - 1 jaar Augustinusbier

De eerste verjaardag van het Augustinusbier werd gistermiddag gevierd in de voormalige mouterij van De Weert aan de Brouwerstraat, waarin nu het gildehuis van het schutsgilde Sint Hubertus gevestigd is.


Arjan Klep (rechts) onthult, onder het wakend oog van Auke Bruinsma, het aluminium flesje met Augustinusbier, waarvan er veertienhonderd gemaakt zijn. FOTO VISUMAR
Het mooiste cadeautje werd tot het laatst bewaard. De onthulling van een aluminium flesje gevuld met Augustinusbier, een collector’s item. Met de woorden: „Ik weet niet wat het is, maar wij worden altijd zo blij als twee kleine kinderen als wij over ons bier praten“, gaf Auke Bruinsma de eer aan Arjen Klep. Samen zijn zij de initiatiefnemers van de (her)introducering van het bier. Met een touwtje trok de verraste Klep een Leurse vlag omhoog totdat het flesje voor de vele genodigden goed te zien was. „Het had misschien voor de hand gelegen om een broertje of zusje van het Augustinusbier te introduceren“ legt Bruinsma uit. „ Wij hebben bewust voor iets anders gekozen. Dit aluminium flesje met een inhoud van 25cl. De flesjes worden veel in discotheken gebruikt voor andere drankjes. Tot nu toe waren zij niet gevuld met bier. Dit is uniek. Een echt collector’s item met een oplage van veertienhonderd stuks.“

Het flesje is gesierd met het inmiddels bekende etiket met blauwe letters van Brouwerij De Schenkkan. „Handwerk“, vertrouwt Klep ons toe, terwijl hij met een liefdevol gebaar over het etiket strijkt. „Normaal gesproken staat er op een dergelijk flesje ook nog een wegwerptekentje, maar dat hebben wij maar weggelaten.“ Het bier dat gisteren precies één jaar geleden werd geïntroduceerd, is inmiddels ook over de grens te krijgen. Onder meer in België, maar ook in het Duitse Münster, waar het bier deze zomer rijkelijk vloeide. Raymon Koevoets, die net als Klep lid was van carnavalsvereniging ‘De Watjes’, is daar sinds januari een café begonnen. “ Wij hebben het fust eigenhandig weggebracht“ vertelt Klep smakelijk. „Naar horen zeggen was het vat in één week tijd leeg. Koevoets komt deze zomer zelf deze richting uit om een voorraadje in te slaan.“

Echte pretenties heeft Klep niet om het bier tot ver over de grens uit te dragen. „Wij kijken wel wat er op ons afkomt. Uit de verkoop van het afgelopen jaar; negenduizend flesjes, twintig fusten en zestig magnums, kunnen wij globaal zeggen, dat er zo’n tien liter Augustinusbier stroomt in Etten-Leur en omstreken. Een gedeelte van de opbrengst van de verkoop gaat in een apart potje van De Stichting Adriaan Van Bergen en dat wordt besteed aan een goed doel. Kort geleden hebben wij daarvan nog een gehandicaptenmiddag bekostigd.“

Bierbrouwerij De Schenkkan is omstreeks 1635 opgericht aan de Lange Brugstraat te Leur. In januari 1880 is de brouwerij in handen gekomen van J.J. de Weert. In 1893 werd de brouwerij uitgebreid met een kleine mouterij. Thans wordt deze mouterij gebruikt door het Schutsgilde Sint Hubertus als Gildehuis. De brouwerij werd overgenomen door A. de Weert (Augustinus, roepnaam Gust).
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

30/10/2006 - studenten krijgen korting op hun bier

Studenten kunnen zich aan het begin van het nieuwe studiejaar verheugen op een nieuwe kortingskaart. Met de introductie van de StudentBite Card is Nederlands eerste studentenkortingskaart voor de horeca een feit.

 

Op woensdag 1 november aanstaande wordt in Den Haag de eerste StudentBite Card aangeboden aan staatssecretaris van onderwijs, dhr. Bruno Bruins.

Met de StudentBite Card ontvangen studenten een korting van 25 procent op de gehele rekening bij verschillende horecagelegenheden in Amsterdam, Groningen, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Inmiddels hebben ook al verschillende theaters en bioscopen in Nederland belangstelling getoond om te doen.

 

Hier zegt geen enkele student nee tegen dacht ik zo

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

30/10/2006 - bierproeven

Voor de tweede maal vindt een Internationaal bier preuvenement plaats in het centrum van Apeldoorn. Met meer dan 30 brouwers uit Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Afrika en de USA zullen er meer dan 100 bieren te proeverij worden aangeboden.

Ook zullen er weer verscheidene restaurants aanwezig zijn om hun culinaire kunsten te vertonen, ook hierbij is het thema "koken met bier".

Nieuw dit jaar is dat er verschillende cafés aanwezig zullen zijn, u kunt kennis maken met de eigenaar en genieten van de speciaal bieren die zij bij zich hebben.

Het gehele festival vind weer plaats onder de grootste parasol van Europa die weer wordt omringd met meer dan 30 kasteel tenten, dus het weer kan geen spelbreker zijn.

Er zal tevens een passend muziek programma zijn met koren, smartlappen en internationale muziek, Emiel Hartkamp, tekst schrijver van o.a. Frans Bauer heeft inmiddels zijn medewerking toegezegd.
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

29/10/2006 - bier of wijn

gezonder "Dat matig alcoholgebruik gepaard gaat met een verlaagd risico op een hartinfarct, mag algemeen bekend worden geacht. Maar of het drinken van wijn valt te prefereren boven bier of sterke drank, is nog volop punt van discussie. Voor de wijnliefhebbers is het een uitgemaakte zaak. Wijn, vooral rode, bevat naast alcohol een groot aantal andere stoffen zoals flavonoïden, waaraan allerlei gunstige eigenschappen worden toegeschreven. Deze stoffen komen voor in vele groenten en fruit, maar ook in chocolade en thee. Ze zouden het samenklonteren van de bloedplaatjes remmen, de vorming van gevaarlijke zuurstofradicalen in het lichaam tegengaan en de bloedvaten verwijden. Maar na een kritische beschouwing van alle grote studies naar de relatie tussen alcoholgebruik en sterfte aan hart- en vaataandoeningen lijken de soorten drank elkaar niet veel te ontlopen.

 

Wat dan ook het gezondst moge zijn, ik heb liever bier dan wijn!

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

28/10/2006 - testosteron stijgt door bierdrinken?

De onzin van Floyd Landys over bier en testosteron

Wetenschappelijk onderzoek omtrent het effect van bier op het testosteronpeil bij mensen is  beperkt. Tot hiertoe vermeldt de wetenschappelijke literatuur dat te veel drinken het peil van testosteron niet doet stijgen, maar in tegendeel doet dalen! In een Amerikaanse studie kreeg een tiental gezonde mannen dagelijks een matige portie bier te drinken, en dat gedurende drie weken. Het peil van testosteron daalde met ongeveer 7%. Een soortgelijk Nederlands experiment leverde gelijkaardige resultaten op. Finse en Japanse onderzoekers kwamen tot eenzelfde resultaat, maar merkten op dat het testosteronpeil bij vrouwen wel toenam. Weliswaar zijn de omstandigheden van dergelijke experimenten erg verschillend van die van wielrenners zoals Floyd Landys, die zijn hormonale opstoot toeschrijft aan twee biertjes en vier whisky’s, gedronken op de vooravond van zijn zegevierende bergrit. Toch geven de experimenten een richting aan, en die staaft zeker de thesis van de wielrenner niet. Toename van het testosteronpeil werd nog niet waargenomen tijdens humane experimenten, wel bij een Amerikaans onderzoek met ratten. Landis is niet de eerste atleet die zijn te hoge testosteronwaarde toeschrijft aan bier: De Amerikaanse sprinter Dennis Mitchell verklaarde zijn abnormaal hoge testosteronspiegel door vier keer seks en zes flessen bier.

Bij het soort onderzoeken hierboven vermeld,  gaat het om het meten van lichaamseigen testosteron. Het synthetisch hormoon dat gebruikt wordt door sommige atleten is epitestosteron, dat een gelijkaardige chemische samenstelling heeft als testosteron, maar een iets gewijzigde ruimtelijke structuur. Het ene product kan door het lichaam niet omgezet worden in het andere. Sedert een paar jaar laat een gevorderde techniek toe het onderscheid tussen beide hormonen te maken. Bij een verhouding tussen het lichaamseigen en het kunstmatige product boven 6, wordt besloten tot doping, tenzij de te hoge waarde een fysiologische of pathologische oorzaak heeft. Maar die moet dan voorafgaand gekend zijn.

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

27/10/2006 - Bier mist beleving

Bier kampt met een imagoprobleem en mist beleving. Brouwers, distributeurs en slijters slagen er niet in bier neer te zetten als een kwalitatief hoogstaand genotsartikel.

 

Daardoor moet bier al een aantal jaren inleveren ten opzichte van andere alcoholische dranken als wijn en breezers. Reden voor de Vereniging Promotie Informatie Traditioneel Bier (PINT) om op 29 oktober het eerste symposium in zijn 26-jarige bestaan te houden.

Hendrik-Jan de Mari, hoofd verkoop van Grolsch Nederland, zette tijdens het symposium de oorzaken nog eens op een rijtje

* Nederland vergrijst en de jongeren drinken liever zoetere drankjes;
* Bier is te generiek en onderscheid in de verpakking is ver te zoeken;
* Bier is een van de voornaamste strijdmiddelen in de prijzenoorlog tussen de supermarkten geweest, waardoor voor bier alleen de prijs belangrijk geworden is;
* Er zijn steeds minder feesten en partijen.

Hoewel een aantal brouwers met individuele oplossingen iets aan het imagoprobleem denkt te doen overheerste op het congres toch het idee dat de brouwerijen gezamenlijk op zullen moeten trekken om 'om het nationale biergevoel' te herstellen. Daarbij zou het Centraal Brouwerij Kantoor het voortouw moeten nemen.

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

26/10/2006 - Paters kunnen biervraag niet aan

"De paters van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren, vorig jaar internationaal erkend als brouwers van het beste bier ter wereld, kunnen de enorm gestegen vraag niet meer aan. Sinds ’Westvleteren twaalf’ na een peiling door de toonaangevende Amerikaanse bier-website RateBeer.com werd uitgeroepen tot beste bier ter wereld, kennen de broeders van de abdij (noordwestelijk van Ieper) geen rust meer. Van heinde en verre komen bierliefhebbers naar Westvleteren voor het trappistenbier, dat niet in de handel te koop is. Het aanbod kan de vraag al een hele tijd niet meer aan. Vorige week was er al vanaf woensdag geen bier meer te krijgen. 'Maandag opnieuw', klonk het aan de telefoon. 'Maar verwacht dat je drie uur moet aanschuiven.'"

 

Tegenwoordig is een dagje Efteling niet meer hot, gewoon met je slaapzakje voor de abdij gaan liggen, that's it. En zo is het maar net, gelijk hebben jullie, kwestie van prioriteiten stellen. Dachten we allemaal maar zo.

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

25/10/2006 - alcoholslogan moet langer blijven

De slogan -Alcohol onder de 16, nog even niet- moet voortaan langer in beeld zijn tijdens reclameboodschappen voor zwakalcoholische dranken.

 

De controversiële slogan 'Alcohol onder de 16, nog even niet', begin april pas geïntroduceerd, werkt onvoldoende op tv, want blijft niet goed hangen. Hij komt voortaan langer in beeld tijdens reclameboodschappen voor zwakalcoholische dranken. Dat hebben de alcoholmarketeers, verenigd in de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA), na onderzoek besloten.


De slogan is controversieel omdat ie in tienerkringen amper serieus wordt genomen en de Stichting Alcoholpreventie (STAP) er tegen is. Het slagzinnetje wordt door de jeugd soms verbasterd tot ‘Alcohol onder de 16, nu even wel.’ STAP sprak bij de introductie van een dubieuze slogan. Er was zelfs sprake van een ‘verkapte vorm van reclame.’ Alcoholgebruik wordt eerder spannender en dus aantrekkelijker gemaakt meent STAP, dat een alcoholverbod tot 18 jaar bepleit.

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

24/10/2006 - wie o wie

Welke coach wordt als eerste ontslagen in de Eredivisie?

Aad de Mos (Vitesse)
Wiljan Vloet (Sparta)
Frans Adelaar (ADO Den Haag)
Adrie Koster (RKC)
Dennis van Wijk (Willem II)
Ernie Brandts (NAC)
Mario Been (NEC)

1 CommentsPost A Comment!Permanent Link

23/10/2006 - thuistap heeft imagoprobleem

De thuistap heeft een imagoprobleem. De bierdrinkende man schaft het apparaat niet aan, omdat hij bang is gezien te worden als feestbeest, leeghoofd of meeloper. Dat blijkt uit een vrijdag gepresenteerd onderzoek van TNS Nipo

 

Niet de prijs, de ruimte of de energierekening van een Beertender of PerfectDraft weerhoudt de bierliefhebber van de aanschaf. "De typische niet-thuistapper is bang om controle te verliezen wanneer hij wel een thuistap zou aanschaffen", meldt TNS.

Producenten zouden kleinere fusten en exclusievere bieren moeten aanbieden en duidelijker moeten maken dat het een simpel apparaat is.

Uit de thuistap-test die GoedkoopBier.nl een aantal maanden geleden heeft gedaan kwamen de Beertender en PerefctDraft al niet zo goed uit de test. De Wonderbar Cooler was wat ons betreft superieur.

 

 

Dit snap ik dus niet. Wij hebben een perfect draft in huis en zijn er erg blij mee. Het is toch heerlijk om een ijskoud biertje te kunnen tappen terwijl je lekker op de bank ligt.

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

22/10/2006 - bierdieet

Het officiele Bierdieet!

Eindelijk in Nederland. Het enige echte mannendieet, gewoon bierdrinken en toch afvallen. Waar andere manieren falen boekt het bierdieet echt resultaat! Met het bierdieet en een gezonde dosis discipline kunt u met het grootste gemak gemiddeld:

1 kg per week afvallen

En we verkopen u hier geen onzin of dingen die niet werken.
Dit dieet is gratis en absoluut vrij van:
  • Wonderpillen die u moet kopen en toch niet werken
  • Vreemde combinaties van etenswaren die je niet tegelijk mag eten
  • Wat voor kosten dan ook, het is gewoon gratis en voor iedereen
  • Geen balansdag, wel elke dag bierdag

Het dieet is bewezen. Het werkt gewoon

Het bierdieet bestaat en werkt. Dit is wetenschappelijk bewezen en dat gaan we u ook helemaal uitleggen. Onze informatie is gebaseerd op keiharde gegevens van het Voedingscentrum, de offiële instantie van de overheid op het gebied van informatie over voeding. Begin vandaag nog en verlies de kilo's die u wilt verliezen!

 

 

Ideaal lijkt me om zo gewicht te kunnen verliezen. Dus dikke Nederlanders: Aan het bier!!!

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

21/10/2006 - Wij drinken teveel, maar er is hoop

Veel studenten veranderen drinkgedrag vooraleer af te studeren

Een recent onderzoek bij studenten van Ohio (V.S.) toonde aan dat een aanzienlijk aantal studenten stoppen met hun overmatig alcoholverbruik, hun verbruik verminderen of het inzicht hebben dit te doen, vooraleer zij afstuderen.

Niet minder dan 60% van de studenten werden geklasseerd als episodisch zware drinkers (meer dan 5 drinks per dag voor mannen, meer dan 4 voor vrouwen). Daarvan stopten 9% vooraleer af te studeren, 14% stopten tenminste tijdelijk en een andere 12% dachten erover na om te stoppen met zwaar drinken. Volgens de onderzoekers is het belangrijk te weten waarom studenten stoppen met zwaar drinken vooraleer af te studeren. Dat kan wellicht helpen alcoholmisbruik op de campus te beperken.

De onderzoekers konden niet achterhalen waarom de enen stoppen en de anderen niet. Onderling verschilden de studenten niet van mening omtrent de betekenis van drinken op de campus. Daarom zijn volgens de auteurs campagnes omtrent sociale normen niet doeltreffend om het proces van stoppen te beïnvloeden. In plaats daarvan suggereren zij de inspanningen te richten naar die studenten die er niet over denken hun alcoholverbruik te minderen. De boodschap zou moeten gericht worden op de grotere risico’s van zware drinkers, en op de negatieve gevolgen van alcoholmisbruik. Studenten die overwogen hun verbruik te verminderen waren zich meer bewust van de risico’s en de negatieve gevolgen van overdreven alcoholgebruik. Het volstaat volgens de onderzoekers niet de traditionele afschrikkingstechnieken te gebruiken bij de voorlichting. Ze moet preciese en gelovenswaardige informatie brengen en specifieke aanwijzingen geven voor het gedrag. Bovendien pleitten de onderzoekers voor korte gesprekken omtrent de motivering, die de studenten kunnen helpen hun drankverbruik te controleren en de risico’s in te schatten.

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

<- Last Page • Next Page ->

About Me

Alles over bier

Friends


Hosting door HQ ICT Systeembeheer