Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Sandra's dieetdagboek

Dag 45: 12-02012: moeilijk begin

Posted on 12/1/2012 at 10:54

Daar ben ik dan weer eens even. De eerste week van het nieuwe jaar heb ik toch nog wel erg lastig gehad met betrekking tot het dieet. Er stonden allemaal lekkere dingen in de kast en ik was ook nog eens vrij. Zodoende kon ik het echt niet laten om zo nu en dan toch wat lekkers uit de kast te trekken.

Echter was ik die week toch een halve kilo afgevallen. Best vreemd als je weet wat ik allemaal gegeten heb

Afgelopen maandag begonnen met mijn nieuwe baan en dus ook weer helemaal in het ritme gekomen voor het dieet. Gaat meteen weer lekker snel. Tussenstand is vandaag precies 15 kilo!!

Dag 35: 02-01-2012: nieuw jaar!

Posted on 2/1/2012 at 12:21

Ten eerste voor iedereen:

Een heel gelukkig, gezond en sportief 2012 gewenst!

De afgelopen dagen, net voor oud & nieuw, heb ik mij gelukkig weer kunnen herpakken en kan ik me weer goed houden aan mijn dieet. Tijdens oud & nieuw wel wat lekkere dingen gegeten, maar ook nu kan ik mij er weer goed toe zetten om niets tussen door te eten.

Gisteren weer heerlijk 16 km gereden met June. De training ga ik weer oppakken dus de calorieen kan ik weer goed verbranden tijdens het rijden.

De teller staat op -13,2 kilo. Dus mij hoor je niet klagen

 

Dag 30: 28-12-2011: moeilijk

Posted on 28/12/2011 at 17:08

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het heel erg moeilijk heb. De kerstdagen wel een en ander gegeten en nu wil ik niet meer terug naar de shakies! Er ligt nog zoveel lekkers in de kast, dat ik het soms echt  niet kan weerstaan  Gisterenavond toch twee chocolaatjes genomen. Vandaag tot nu toe heeel sterk en ik hoop dat ik het vol ga houden! Ik doe echt mijn best!!

Verder was het vandaag mijn laatste werkdag bij mijn huidige werkgever. Nu heerlijk 1,5 week vrij en dan lekker beginnen bij mijn nieuwe baan.

Dag 27: 25-12-2011: Fijne kerstdagen

Posted on 25/12/2011 at 15:33

Tijdens kerstavond is de start van mijn " tussenweek". Dus gisterenavond eea gegeten. Ik moet bekennen dat ik wel iets meer heb gegeten dan toegestaan, dus ik hoop dat ik mezelf vanavond wat maar onder "controle"  kan houden!!

Voor iedereen:

 

Dag 23: 21-12-2011: kerst komt eraan

Posted on 21/12/2011 at 11:18

Zo even een kleine update, want de kers komt eraan en wat te doen om al het eten te weerstaan.

In het Cambridge dieet zit na 3 tot 6 weken een soort "tussenweek"'. In deze week neem je drie producten én daarbij 's avonds een lichte maaltijd van weinig koolhydraten. Mijn consulente adviseert eigenlijk pas na 6 weken de eerste tussenweek te doen, maar nu de kerst eraan komt is het misschien verstandiger om deze gewoon komend weekend alvast in te bouwen.

Eigenlijk een super goed plan. Nu kan ik 's avonds bij het diner redelijk gewoon meedoen en dat maakt het allemaal een stuk makkelijker. Dus ik zie de kerstdagen wel met een goed gevoel tegemoet. Al ben ik natuurlijk wel bang dat ik dan veel te veel ga eten en een dip krijg, maar ik moet gewoon positief blijven denken en mijn doelen voor ogen houden

Een tip om positief te denken:

Ik mag alles eten, maar ik neem het niet want ik wil afvallen en straks mijn doelen behalen. Dus ik heb de kracht om al het lekkere eten te weerstaan.

Dag 19: 17-12-2011: mijlpijl

Posted on 17/12/2011 at 11:40

Yeah, de eerste mijlpaal is er........................ 10 kilo kwijt!!!

Wel echt super snel hoor, maar dat kan ook niet anders als je ziet wat ik mag eten  Op naar de volgende 10 kilo.

En dankzij de steun van mijn (FB) vrienden en mijn liefje is deze eerste mijlpaal bereikt, want anders was het me niet gelukt

Dag 17: 15-12-2011: auw mijn maag

Posted on 15/12/2011 at 13:24

De afgelopen dagen erg last gehad van mijn maag. Voor het dieet had ik daar ook al regelmatig last vast, maar men ging er vanuit dat dat vooral was omdat ik te zwaar was en te veel at. Dat is natuurlijk niet echt raar!!

Ik eet natuurlijk maar drie shakes of soepen op een dag en er zitten 5 uur tussen de maaltijden. Dus het voelde vaak aan alsof het eten als een blok op mijn maag viel. Nu besloten om de maaltijden te halveren en dus niet 3, maar 6 eetmomenten per dag te hebben. En tot nu toe met goed resultaat.

Vandaag heerlijk een dagje vrij en ga zo lekker een stevige wandeling met Bram maken en wat dingen op stal bij June doen.

Dag 13 en 14: moeilijk en wegen

Posted on 12/12/2011 at 21:10

Oh wat had ik zondagavond zwaar zeg. Ik voelde me de hele dag al niet helemaal fit. Het leek wel alsof ik een kater had, zonder te drinken (knap he). Rond 19.00 uur had ik Peter naar zijn werk gebracht en in de auto had ik bedacht dat ik vast wel iets lekkers mocht vandaag. Maar natuurlijk mag dat niet en mijn FB-vrienden hebben mij er vanaf gekletst  Super bedankt voor alle bemoedigende worden.

En ik ben trots op mezelf dat ik uiteindelijk helemaal niets heb genomen! Al scheelde het niet veel dat ik aan de toastjes met filet americain was gegaan.

Vanmorgen weer op de weegschaal, en ............ tada ........ 8,7 kilo in totaal afgevallen

Vanavond een peptalk van mijn consulenten gehad, dus ik kan er weer helemaal tegen!

Dag 12: 10-12-2011: verjaardag overleefd

Posted on 10/12/2011 at 22:47

Vandaag voor het eerst een verjaardag gehad waarbij ik gewoon echt niets mocht hebben. Pfff best wel moeilijk hoor. Iedereen lekker aan de wijn, toastjes en lekkere hapjes en ik alleen aan het water (klink ik al zielig ) Ook wel leuke reacties gehad en daardoor wel gemotiveerd om toch niet stiekem iets lekkers in mijn mond te steken!!

Kortom, een zwaar dagje wat betreft eten, maar wel een heel gezellige dag gehad. Nu tijd om mijn bedje op te zoeken, zodat ik de honger niet meer voel. Ik hoop dat ik niet over ETEN ga dromen!!!

 

Dag 10: 08-12-2011: Lekker

Posted on 8/12/2011 at 08:47

De afgelopen twee dagen gaat eigenlijk heel goed. Eigenlijk praktisch geen honger. Natuurlijk wel net voordat ik weer mag eten, maar dat zou iedereen hebben na een paar uur niets eten.

Ook ben ik veel minder moe dan gisteren. Kortom, ik zit lekker in mijn vel en de kilo's "vliegen" er nog steeds vanaf. Dus ik blijf wel gemotiveerd

Dag 8: 06-12-2011: Dank je wel

Posted on 6/12/2011 at 12:20

Dank jullie wel allemaal

Ik heb zoveel leuke en lieve reacties en tips gekregen. Hier heb ik echt heel aan en als ik in de verleiding kom denk ik aan iedereen die mij een hart onder de riem steekt.

Dag 7: 05-12-2011: de weegschaal

Posted on 5/12/2011 at 10:55

Vanmorgen is het alweer een week geleden dat ik ben begonnen met lijnen, dus ik mocht vandaag van mezelf op de weegschaal staan, en...... het is niet te geloven  ............................ de weegschaal gaf  6,1 kilo minder aan!!!

Jeetje wat veel voor zo'n eerste week. Ik wist wel dat de eerste week snel zou gaan, maar zo snel! Nu natuurlijk supertrots op mezelf. En volhouden nu!

En vandaag een super leuke dag, want ik ga vanmiddag trouwjurken passen. Natuurlijk nog niets kopen, want ik ga uiteraard nog heel veel meer afvallen.

Iedereen super bedankt voor de lieve berichtjes en steun in welke vorm dan ook. xxx

Dag 5 en 6: pfff lastig weekend

Posted on 5/12/2011 at 09:43

Mijn eerste weekend was wel een succes, maar het was niet echt makkelijk. Vooral mentaal was het zwaar. De honger viel wel mee, maar als je op zondagmiddag lekker ligt te relaxen dan is het echt super moeilijk om van de lekkere dingen af te blijven. En we hadden niet eens iets lekkers in huis

Maar ik vind mezelf nu super knap!!!

Dank je wel Celine voor je peptalk

Zaterdag heerlijk bijna 40 km paardgereden, dus de calorieen die ik binnen heb gekregen, die waren er ook weer af. Dag 7 op de weegschaal..... spannend!

Dag 3 en 4: vooral moe!

Posted on 3/12/2011 at 10:51
Op zich gaat het als een speer! Ik heb nog echt helemaal niets genomen wat niet mag. Dus ben best trost op mezelf. Ik moet zeggen dat de honger nog niet helemaal weg is, maar het gaat wel beter. Wel ben ik zo ontzettend moe. En paardrijden met een honger gevoel is niet heel fijn, maar ja, even doorzetten!

Dag 2: 30-11-2011: Zwaar!

Posted on 1/12/2011 at 13:57

Nou de tweede dag was best lastig. Eigenlijk de hele dag honger gehad. Uiteindelijk ben ik maar op tijd naar bed gegaan, om zo niet in te verleiding te komen iets anders te nemen. Ik heb begrepen dat de eerste drie dagen zwaar zullen zijn, dus dat houd ik dan maar voor ogen.

Oh ja, wel stiekem op de weegschaal gestaan en was gewoon al 2,2 kilo afgevallen

 

Dag 1: 29-11-2011: Honger!!

Posted on 30/11/2011 at 09:37

Zo, de kop is eraf!

De eerste dag was zwaar, maar toch ook wel te doen. Ik heb wel veel honger gehad, maar dit was goed te verdragen. Gelukkig heb ik veel steun in mijn omgeving en heb hele lieve berichtjes gehad op Facebook. Iedereen bedankt daarvoor. Dat maakt me extra sterk!!

Paar leuke en lieve berichtjes:

Je kan me altijd bellen als je het even moeilijk hebt en je even lekker wilt zeuren en klagen. En het gaat je lukken het wordt doorzetten maar je kunt het ik weet het zeker!!! - Maartje

Zal ik dagelijks ff langskomen voor een check en een motivatiepraatje? ;-) - Baukje

Kost veel moeite maar je krijgt er zoveel voor terug denk daar maar aan!Succes meid zet hem op! - Trudy

Op mijn steun kan je rekenen. Als je ook extra gaat sporten naaste het paardrijden en je wilt gaan fietsen, mountainbiken of lange wandelingen en je hebt steun nodig omdat je alleen geen zin heb laat het weten. Ik ga graag met je mee.- Tineke

Goed joh! Heel veel succes en goed om een blog bij te houden, gaat je zeker helpen. - Ingrid

Ik heb ook nog even foto's gemaakt van "voor":

Eerste keer naar de consulent

Posted on 28/11/2011 at 09:06

Vanmiddag voor het eerst naar de consulent geweest en mijn shakes en soepen meegenomen voor de komende week. Ook op de weegschaal gestaan, en daar werd ik niet vrolijk van :-(

Mijn motivatielijstje:

  •  wil me lekkerder in mijn vel voelen.
  • in een mooie trouwjurk tijdens mijn bruiloft. 
  • June ontlasten met mijn gewicht tijdens onze eerste klasse III wedstrijden.

Ik moet en zal het nu echt volhouden!!!!

Het besluit staat vast

Posted on 24/11/2011 at 09:01
  •  Waarom lukt het niet om minder te eten?
  • Waarom moet ik eten als ik niet goed in mijn vel zit?
  • Waarom kan ik geen afvalprogramma volhouden?
  • Waarom ben ik niet zo sterk om gewoon te beseffen dat het veel gezonder en makkelijk is als ik af ga vallen?

Allemaal vragen die bij mij opkomen als ik denk aan mijn gewicht, maar ook als ik denk aan mijzelf. Over wie ik nu eigenlijk ben, en wie ik eigenlijk wil zijn. Het is moeilijk te accepteren dat ik zo met de jaren steeds dikker ben geworden. En het erge is..... ik was er zelf bij.... heb het zelf gedaan!

Op sommige momenten doet dat me helemaal niets en op andere momenten vind ik mezelf lelijk en vet. Uiteraard heeft dit ook te maken met mijn zelfbeeld, maar een paar maatjes minder zou toch echt helpen om mezelf meer te accepteren met wie ik ben.

Dus..... ik ga het nu gewoon DOEN! Ik ga het Cambridge dieet volgen. Mijn eerste afspraak staat gepland op maandag 28 november om 14.00 uur. Peter en mijn consulente zullen mij steunen, maar ik heb ook de steun van mijn omgeving nodig!

Mijn doel is: voordat ik ga trouwen op 6 juni 2012 wil ik 25 kilo zijn afgevallen!


Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer