Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
spirituele hulplijn Sensora

Ben je wat je eet, of eet je zoals je bent?

Posted in Unspecified
In de jaren zestig deed een groep biologen die zich 'wormentrainers' noemden, enige experimenten met platwormen en ze kwamen tot een hoogst opmerkelijke (en wetenschappelijk discutabele) bevinding. Als je een platworm iets probeert bij te brengen en hij het leert, kun je de 'pientere' worm fijnmalen en aan een onontwikkelde platworm voeren en weet de 'domme' worm plotseling wat je de pientere hebt geleerd. Hij kan nu voedsel vinden bij de uitgang van een doolhof, hoewel hem nooit is geleerd dat hij daar voedsel kan verwachten. Zelfs als hij nooit eerder in het doolhof is geweest. Onze vriend planarium heeft blijkbaar met zijn buik geleerd, bewijzend dat je bent wat je eet. En daarmee nieuwe betekenis gevend aan de uitdrukking 'informatie opnemen'.

Niet alle wetenschappers stemmen in met de planaria-bevindingen. Andere biologen hebben de experimenten van de wormentrainers betwist. Maar dan nog gelden de experimenten als een fascinerende benadering van intelligentie via de zijdeur van de biologie van ongewervelde dieren, waar informatie misschien rechtstreeks in de wervels van het centrale zenuwstelsel wordt opgenomen.

Wat doet voedsel met ons menselijk systeem?

Veel. Vaak veel meer dan je zo één twee drie zou vermoeden. Het bovenstaande voorbeeld geldt zeker niet enkel voor wormen. Ook wij nemen informatie op via onze voeding. Als we hier meer bij stil zouden staan, zouden we beter nadenken voor wij onszelf vol gaan proppen met junkfood, bespoten fruit en groente, vlees dat afkomstig is van dieren waarvan wij niet weten hoe ze gefokt zijn, etc, etc.
Alles wat wij eten en drinken bestaat uit een bepaalde energie met een bepaald soort informatie. Door het in te nemen voegen wij dus eigenlijk een beetje informatie van het voedingsmiddel aan ons eigen systeem toe. Wanneer je je niet helemaal lekker of uit balans voelt, kun je met voeding gericht invloed uit gaan oefenen op je eigen systeem. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is enig inzicht in de effecten van voedingsmiddelen; wanneer hebben ze een positieve invloed en wanneer kun je bepaalde voedingsmiddelen beter even van je menu schrappen.

Je lichaam is geen onveranderlijk statisch bouwwerk. Ze is aan verandering onderhevig en vraagt dus het ene moment meer van het ene en soms meer van het andere. Bij uitstek vrouwen zullen dit merken vlak voor hun menstruatie; een grotere behoefte aan suiker, chocola of hartige dingen bijvoorbeeld. Onbewust ga je verlangen naar voedingsmiddelen die je stemming zullen verbeteren. Mits je je niet schuldig gaat voelen over deze behoefte is het eigenlijk een heel natuurlijk gegeven. Maar we staan niet meer zo dicht bij de natuur in deze tijd. En onze neiging om te luisteren naar alle gezondheids-adviezen met betrekking tot voeding veroorzaakt dat wij niet meer in balans zijn met de behoeften van ons lichaam. We hebben zo goed geleerd om al haar signalen te negeren -terwijl die signalen ons eigenlijk altijd instinctief zullen vertellen wat wel en niet goed voor ons is- dat wij zijn gaan eten vanuit behoeften van ons hoofd in plaats van te leren luisteren naar wat ons lichaam ons vertelt.

Ik zal later iets schrijven over de effecten van verschillende voedingsmiddelen. Word vervolgd....

Monica

19:39 - 14/9/2010 - comments {0} - post comment


Welkom!

Posted in Unspecified
De eerste column van Sensora. En tevens de start van een nieuwe hulplijn.
Waarom nog een spirituele hulplijn erbij? Wellicht vragen mensen zich dit af. Wij ook trouwens...
Eigenlijk wilden we geen spirituele hulplijn starten. Maar iets anders, iets dat ons zou onderscheiden van de rest. Niet dat we geen spiritueel werk doen, dat is het niet. Het is meer dat de paranormale wereld voor velen eigenlijk een beetje de 'ver van mijn bed show' is. Men gelooft er niet in of men weet er gewoon te weinig vanaf. Daarnaast hebben de paranormale hulplijnen vaak een slechte naam, mede te danken aan het bedrog van commerciële programma's als astro-tv.
Voor ons is spiritualiteit echter een normaal onderdeel van het dagelijks leven. Daarom willen wij geen hulplijn zijn die zich alleen maar richt op het spirituele of paranormale. Wij hebben immers ook gewoon een beroep. Het verschil zit 'm erin dat wij onze gaves en esoterische hulpmiddelen als de tarot en numerologie ook gewoon in het dagelijks leven, tijdens ons werk gebruiken. Telepathie kan worden gebruikt in bedrijven om processen sneller te doorgronden. Of om onopgemerkte kwaliteiten van mensen te zien zodat ze op de juiste plaats terecht komen waar zij hun talenten kunnen ontplooien. Je intuïtie gebruiken dus, in alles wat je doet. Maar zeer zeker ook je verstand en je vakkennis.

Daarin willen wij ons onderscheiden. Wij zijn professionele adviseurs op diverse terreinen die onze intuïtie, de tarot en numerologie gebruiken als hulpmiddel om sneller tot de kern te komen. Om snel te kunnen zien wat de oorzaak is als mensen of bedrijven zijn vastgelopen, om oplossingen te vinden en nieuwe creatieve ideeën aan te dragen waarmee je weer verder kunt.
Kortom...
We willen iets meer bieden dan de gemiddelde spirituele of paranormale hulplijn.
En een oprechte poging wagen om de 'gewone' wereld met de spirituele wereld te verenigen. Jou helpen om je leven weer positief tegemoet te treden en een stukje hemel op aarde te brengen...

Monica09:49 - 5/9/2010 - comments {0} - post comment


Description
Columns van Sensora met nieuws, wetenswaardigheden, visies en tips. Wij zijn te vinden op http://www.sensora.nl
Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- Ben je wat je eet, of eet je zoals je bent?
- Welkom!
Hosting door HQ ICT Systeembeheer