Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Seph van dag tot dag

5/8/2009 - CTS

Begin juli 2009 verdwijnt het het normale gevoel in drie vingers...rechts. Ringvinger, middelvinger,wijsvinger. De vingers slapen.....tintelen. Het is er  opeens. Ik sta in de trein .... ga naar Marseille......leun met mijn rechteronderarm op venster van de trein...... steek mijn hoofd naar buiten en zwaai terug naar Danny.....we zullen elkaar een maand niet zien. Als ik ga zitten merk ik dat er iets niet pluis is met mijn rechterhand. Een aantal dingen, normale dingen, kan ik niet:

(nagels) knippen

bril schoonmaken

fotograferen (afdrukken)

flesje dat is afgesloten met kroonkurk (bier dus) open maken

schrijven

Kopje beet houden

Het is een maand later. Met het verwijsbriefje van mijn huisarts en het onderzoeksrapport van de dokter in Marseille loop ik achter neuroloog Elstar  van het Johannes Hospitaal aan.  Het slapende gevoel is inmiddels vrijwel  verdwenen en ik kan alles weer. Ik laat Elstar begaan. Electronische apparatuur gebruikt hij niet, dat is in Marseille al gedaan en prima, volgens hem. Hij volgt de Franse diagnose. CTS oftewel capilair tunnel syndroom. 

Omdat wijs- en ringvinger ontwaakt zijn en alleen middelvinger nog sluimert,  besluiten Elstar en ik om het veertien dagen aan te zien; zet de verbetering door dan hoeft er niet te worden ingegrepen; verslechtert de situatie dat wordt tot actie overgegaan.

Actie, dat is in eerste instantie een injectie, die de vingers uit de slaap haalt; werkt dat niet dan volgt een operatie, midden binnenkant pols, slaagt vrijwel altijd.

Op het moment heb ik ook nog twee dooie (slapende) tenen aan mijn rechtervoet.  Geeft weinig last. Doe weinig meer met mijn tenen dan er op staan (en daar heb ik geen klachten over)  .....Elstar en ik  besluiten daar even niks aan te doen.Tegelijk met een eventueel volgend consult voor de hand, wordt dan ook gelijk de voet bekeken.

De naam Elstar associeer ik in eerst instantie onmiddellijk met mijn lievelingsappel. In tweede instantie echter veel minder positief met de pedagoog Elstar, die op onsympatie wijzen onlangs enkele getuigen in een geruchtmakende zedenzaak diskwalificeerde. Ik vreesde dat de Elstar waar ik mee te maken zou krijgen een nare man zou zijn.Niets daarvan gelukkig. Mijn neuroloog blijkt een aimabele heer, die op kalme, sympathieke wijze zijn werk doet.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Alledaagse door mij ervaren voorvallen; nu eens bondigt dan weer uitgebreid nu eens exact waar dan weer iets overdreven

Recent Posts

CTS

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer