Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

La vie

Omdat we weten wie we zijn, maar toch onszelf wel eens verliezen.

[ Home ] [ Profile ] [ Archives ] [ Friends ]

ADHD

Van alle labels die je kunt hebben, is ADHD misschien wel de lastigst te beschrijven. 'O, maar je bent helemaal niet druk, je komt zo rustig over', 'Heb je nog steeds last van je ADHD?', 'Waarom neem je geen pilletje als je hoofd niet meewerkt, gewoon één pilletje?'... Dit zijn opmerkingen die ik regelmatig naar mijn hoofd geslingerd krijg. Frustratie!!

Men ziet ADHD veelal als een excuus voor kinderen die nogal druk zijn. Zeker na het nieuws dat de professor die op zijn sterfbed had toegegeven dat ADHD een verzonnen ziekte is, krijg ik nog meer commentaar naar mijn hoofd. 
Stel ik me dan aan als ik een middag door de drukke stad heb gelopen, alles heb gezien wat er om me heen gebeurde en mijn hoofd helemaal overprikkeld is? Stel ik me dan aan als ik mijn schoolboek opensla om te studeren, ik nergens een milimeter concentratie kan vinden? Stel ik me dan aan als ik in bed lig en tril met mijn benen om mijn energie kwijt te raken, omdat ik gewoon niet moe ben? 

Soms ben ik het zo zat om anderen te vertellen hoe ik me voel, dat ik liever me afzonder en gewoon niet meer met mensen wil praten. Een ieder heeft zijn eigen visie over de ADHD, over wat het met je doet, wat het is en of je er last van hebt. Ik ben geen type dat zichzelf een label op wil plakken, maar soms heb ik nou eenmaal slechte dagen waarbij ik mensen in mijn nabije omgeving ook wel eens een klein beetje informatie geef. 
Gelukkig heb ik nu bijna een half jaar een relatie met iemand die in hetzelfde schuitje zit als ik. Soms werkt mijn hoofd niet, soms de zijne, soms tegelijkertijd, maar meestal gaat het goed. We geven elkaar rust, ruimte en regelmaat. Belangrijke aspecten voor mensen met ADHD, denk ik. Mijn tip: zoek iemand die je begrijpt of moeite wil doen om je te begrijpen.


[ 15:45 ] [ 26/11/2013 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

It does excist.

Maandag raakte ik in de trein aan de praat met een man. De man vroeg mij een antwoord op zijn vraag: 'Is je glas half leeg of is je glas half vol?' Deze man was een groot spreker op verschillende conferences in binnen- en buitenland, maar door autopech belandde hij in de trein. Ik antwoordde met halfvol, omdat het positiever is. Waarop we vervolgens een heel interessant gesprek hadden over keuzes en geluk. Hij was verbaasd door mijn visie, 'je hebt dingen meegemaakt, ik zie het aan je ogen'. True, en toch is het altijd een uitdaging om positief te blijven en geen overhaaste keuzes te maken uit ongeluk. We kwamen aan bij het punt relaties, waarop ik zei dat volgens mij mensen veel te snel een keuze maken wat betreft partner omdat ze bang zijn om alleen te zijn. Ook zijn keuzes vaak zo moeilijk, omdat de dingen die ons echt gelukkig maken, simpeler zijn dan we denken maar we er meer moeite voor moeten doen dan we doen. Don't take the easy way. Deze leidt je vaak niet waar je heen wilt, diep van binnen. Na 25 minuten gesprek, wisten we van elkaar dat we dezelfde levensvisie hadden, en vroeg hij aan mij: 'Maar waarom denken wij zo en al die anderen niet?'

[ 21:56 ] [ 14/11/2012 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

Liefde

Met een aantal vrienden zaten we gister een wijntje te drinken op de bank. De gesprekken liepen uiteen van serieus, tot grappig. Een vriendin vroeg aan een vriend, die afgelopen jaar ruim 50 kilo is kwijtgeraakt en volgens jaar al 35 wordt, of hij niet eens opzoek ging naar een vriendinnetje. Als reactie hierop begon hij over een lijstje, wat hij nog allemaal ging doen en dat het niet bovenaan zijn lijstje stond. Waarop ik zei dat het dus nooit iets ging worden, aangezien de punten op het lijstje toch nooit afkomen en hij dus pas over tijden bij het punt 'vriendinnetje' uit zou komen. Met de toevoeging dat ik het wel begreep, want 'wie wil er nou gekwetst worden in de wereld?' Toen ik dit zei, werd ik even heel raar aangekeken en gevraagd of ik het niet toevallig over mezelf had. In zekere zin had ik het ook over mezelf, maar hallo, ik ben geen 34 en heb geen lijstje met dingen die ik éérst nog wil doen. Maar op de vraag 'wie wil er nou gekwetst worden' werd geen antwoord gegeven. Al weet ik wel dat dit voor mij de voornaamste reden is dat ik niet aan een jongen begin. En als ik er al aan begin, is het met zo'n afstand, omdat ik bang ben om te laten zien wat ik echt voel voor iemand. Hoe kwetsbaar kan een mens zijn? Hoe weet je nou wat liefde is? Wanneer iemand echt voor je gaat en verwacht ik niet teveel van een man? Of heb ik groot gelijk en heb ik de ware nog niet gevonden?

[ 11:47 ] [ 2/11/2012 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

Ik

Hier ben ik, die wie ik ben. Ik ben zoals ik ben, wel 22 jaren oud. Met een visie en een missie. Op mijn 15de zei mijn oma: 'Als je later groot bent, volwassen, dan begrijp je het wel!' Ik vraag me af wanneer ik volwassen word, of is zij dat nooit geworden en heeft ze daarom niet het leven vanuit mijn schoenen bekeken? Daarnaast heeft mijn vader mijn moeder overal de schuld van gegeven. 'Het lag niet aan mij, ik doe alles goed.' En mij moeder die zegt: 'Ik begrijp geen ene fuck van je!' Je kan het toch niet, je stelt je aan, je redt het niet!! En hij die zei van mij te houden, me vertrapte, bedroog en beetje bij beetje in stukjes hakte. But you know, hier ben ik nu, dit ben ik en ik ben blij. Ik ben gelukkig, maar soms ook weer niet, maar toch weer wel, alleen niet helemaal. Want soms, soms vergeet ik wel eens te voelen. En juist dát is essentieel, daarom schrijf ik jou, om te vertellen dat je niet alleen bent.

[ 15:38 ] [ 1/11/2012 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

Hosting door HQ ICT Systeembeheer