Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Drentse Snoeken

31-12-13 Oudejaarsdag

Vandaag op Oudejaarsdag 2013 toch nog maar even een ochtend weggegaan om te doodaasvissen. De vispas 2014 was nog steeds niet binnengekomen en ik verwachtte die voorlopig ook niet, als het al zo lang duurt zal het nog wel wat langer duren. Omdat de vispas er nog niet was werdt dit de laatste dag vissen tot hij binnen zou zijn. Vandaag dus optijd uit bed en naar de nieuwe doodaasstek toe waar het de laatse keer 3 aanbeten in anderhalf uur opleverde. Om 8:30 lagen de Sardines op hun plek op de bodem en nadat ik de onthaakmat en het net op hun plek had gelegd kon het wachten beginnen.

De zon kwam op en de eerste knallen van vuurwerk dienden zich aan, om 9:15 ging de pieper van de rechter hengel af. Vlot want de bevroren Sardines lagen er nog maar 3 kwartier in maar wel op dezelfde plekken als de keer ervoor. Ik pakte de hengel op draaide de lijn strak en sloeg aan, een lomp gewicht aan de andere kant dat er gelijk vandoor ging was het antwoord. Na een seconde of 20 voelde ik een tik op de lijn dat zal de staart wel geweest zijn denk ik, gelijk daarna was alle tegendruk weg en bleek de vis gelost te zijn een zacht binnenmonds vloekje volgde.

Nieuwe aasvis er aan en maar weer neer leggen en wachten. Het geknal van vuurwerk werdt steeds heftiger en het begon steeds harder te waaien, het gevoel van succes maakte plaats voor het gevoel van een blankdag. Nog tot 11:30 ben ik gebleven toen was het wel welletjes op oudejaarsdag gaan vissen... maar ja toch een beetje actie gehad, helaas lostte die.

Eenmaal thuis kwam evenlater toch de Vispas voor 2014 op de mat vallen, die had ik helemaal niet meer verwacht. 

 

16:23 - 31/12/2013 - comments {0} - post comment

De eerste Doodaas Snoek op een Zandput 27-12-13

De wind tetterde er weer flink over vandaag, de beetregistratie was ook niet helemaal lekker daardoor.Rond 11:00 gilde de pieper het uit en klapte de swinger los maar daar bleef het bij, na inspectie van de aasvis toch een paar tand afdrukken kunnen ontdekken.
Op hengel 2 ging die kort daarna ook af maar sloeg ik mis. Half uur later ging hengel 2 weer en had ik hem/haar wel goed gehaakt, een leuke vis van 87cm

87 cm Snoek gevangen op doodaas

22:44 - 29/12/2013 - comments {0} - post comment

13-01-2013 PR Snoek 1,09 Meter

Vanmorgen alleen naar het water gereden en na een paar honderd meter lopen op de stek aangekomen.
Het was een landtong die een aardig stuk de plas in gaat.
Hier heb ik eigenlijk maar één keer eerder gevist . Eigenlijk ben ik niet zo bekend op dit gedeelte van het water en had ik hier alleen een snoekje van ongeveer 60 cm gevangen, toch maar proberen.Hengel in elkaar zetten en aasvis eraan een sardine in dit geval, en hop het water in.
De worp mislukt me eigenlijk en de sardine komt me te dicht bij de kant in het water. Het afzinken duurt best nog lang. Het lijkt er op dat het dieper is dan ik dacht, dus ik laat de sardine maar liggen op zijn plek.
Ook hengel twee wordt klaargemaakt met ook daar een sardine aan, ook nu gooi ik niet zover in misschien net twintig meter uit de kant.
de aasvissen liggen te wachten op wat komen gaat, en ik ruim mijn spullen even op en het wachten kan beginnen.

Het is koud, zo koud dat ik na een kwartier mezelf al begin af te vragen wat ik eigenlijk aan het doen ben.
Wie gaat er nou met dit weer aan het water staan wachten?

Na ongeveer 45 minuten begint één van de piepers te gillen en de waker klappert flink heen en weer onder de hengel, dit is beet!
De hele tijd bewoog de waker wel door golfslag op de lijn en soms hoorde je wel en piep, maar dit was duidelijk een aanbeet.
Ik pak de hengel draai de lijn strak en sla aan. Zo op het eerste gevoel geen hele grote vis misschien ergens in de zestig, dan trekt hij toch aardig door de slip heen misschien toch wel en tachtiger denk ik.
De vis gaat aardig tekeer en gaat tot twee keer toe onder de lijn van mijn andere hengel en het gaat beide keren goed. Na een paar keer kopschudden vlak voor de kant kan ik hem pakken, deze is toch wel groter dan ik dacht het kon wel eens een nieuw PR zijn!Na het onthaken wat gelukkig makkelijk ging, het meetlint ernaast. Bij 1,09 meter hield het op dit was een nieuw PR voor mij, wat een vis !
Snel een paar foto's, ik was alleen dus het werden helaas foto's van een snoek op de grond.


Flink dik

Hierna ben ik nog een paar uurtjes gebleven maar het bleef zo gruwelijk koud dat ik om 13:00 helemaal tevreden uiteraard maar naar huis ben gegaan.

22:06 - 29/12/2013 - comments {0} - post comment

Fotos

80er op jerkbait

mooie dikke snoek 80+ op een jerkbait

 

94 cm

94 cm Snoek gevangen op een Fatso 10 floating

 

slepen met doodaas

Leuk Snoekje gevangen met eeb gesleepte dode voorn

 

13jan2013

IJskoude doorbikkeldagen

21:56 - 29/12/2013 - comments {0} - post comment

Doodaas Run-Rig / vrijloop montage

Run-Rig Systeem

Deze run rig komt uit de feedervisserij en waar op de tekening het lood hangt, hangt dan een voerkorf, voor de doodaasvisserij gebruiken we gewoon lood. Het loodgewicht pas je aan aan de omstandigheden of als je verder wil werpen dan je misschien normaal doet. Meestal gebruik ik zelf gewichten tussen de 20 en de 40 gram, het loodgewicht met het gewicht van de aasvis samen is vaak wel genoeg om op de juiste plek te komen, wil je toch verder werpen of vis je op een plek met veel stroming pas dan je loodgewicht aan.
Deze Run-Rig montage is ideaal voor de doodaas visserij, de Anti tangle kraal schuif je over de wartel waar je stalen onderlijn aan vast zit. Aan de Run- ring bevesig je het lood.
De Run- ring schuift over de Anti tangle kraal en blijft daar met werpen netjes zitten. Bij een aanbeet wordt de onderlijn met Anti tangle kraal uit de Run- ring met lood getrokken.
De met Rood kruis doorkraste Rig-sleeve gebruik niet omdat ik de stalen onderlijnen niet zelf maak en de rig-sleeve er niet op kan monteren, maak je je ondelijnen wel zelf dan zou dat natuurlijk gewoon kunnen.

21:13 - 29/12/2013 - comments {0} - post comment

Last Page Next Page
Description
In dit blog worden korte vis en vangst verslagen geplaatst, ook het een en ander over diverse Roofvis materialen.

«  December 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Home
User Profile
Archives
Friends

Recent Entries
- 31-12-13 Oudejaarsdag
- De eerste Doodaas Snoek op een Zandput 27-12-13
- 13-01-2013 PR Snoek 1,09 Meter
- Fotos
- Doodaas Run-Rig / vrijloop montage
- De 2e Doodaas sessie 29-12-13

Friends
Hosting door HQ ICT Systeembeheer