Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Sophie's avontuur

Nog steeds in het WKZ

17:18, 24/9/2011 .. 3 comments .. Link
We zijn nog steeds in het WKZ. De avond en de nacht na de colon inloop was echt niet fijn. Ik had zo'n last van de contrast vloeistof. 's avonds hebben mama en de verpleegkundige met spoelen wel 700ml water in mijn darmen gespoten en nog kwam het er niet schoon uit. 's nachts had ik nog steeds veel last. De verpleegkundige heeft toen even de canule in mijn kont gedaan waardoor de lucht en wat van de vloeistof eruit kon. Ik heb toen nog even een minuut of 5 bij mama en gedronken en ben toen gaan slapen. Ondanks dat de nutriton gestopt is, valt het mama mee hoeveel ik spuug. Nog steeds wel wat, maar niet zo erg als het was. Donderdag kregen we de uitslag van de colon inloop. Deze was helemaal goed! Gelukkig toch geen vernauwing in mijn darmen. De volgende dag wilden ze bloed prikken om te kijken of de waardes van mijn natrium, kalium en schildklier wel goed waren. Als dit niet zo zou zijn, kan dit ook obstipatie veroorzaken. Ook wilden ze een echo maken van mijn het kuiltje in mijn onderrug. Het kon nl zo zijn dat het onderhuids misschien open was. Gister ging dit allemaal geboren. Wat een dag.... Ik was om 5u al wakker. Nadat mama mij mijn speen had gegeven was ik om5.30u alweer wakker. Mama vond dit echt te vroeg dus nam mij mee naar haar bed. Om 7.15 werden we weer wakker en heb ik lekker gegeten. Toen even in de box gespeeld en toen wilde ik naar bed, maar mama hield mij wakker want de prikster kwam er aan. Deze heeft wel 3x moeten prikken. Wat heb ik gehuild. Toen ik dan eindelijk naar bed mocht en sliep werd er gebeld door de rontgen afdeling dat ik moest komen voor de echo. Dus weer wakker en weer werd ik helemaal beet gehouden omdat ik mijn knieen omhoog en bij elkaar moest houden. Nou jullie weten vast al wel na al mijn vorige verhalen dat ik dit echt niet leuk vind en dus weer de hele boel bij elkaar heb gegild. Toen we terug kwamen op de afdeling en ik net weer in slaap was gevallen, kwam de verpleegkundige om mij te spoelen. Gelukkig mocht ik daarna eten en toen eindelijk slapen!! 's middags kwam de maag darm lever kinderarts om de uitslagen te vertellen. Zoo fijn! Alles is weer goed. Ze hebben nu alleen nog een kweek ingezet van mijn poep om te kijken of er een infectie in mijn darm is. Ze denken het niet omdat ik verder niet ziek ben, maar ze willen het wel uitsluiten. Sinds gister spoelen we nog maar 1x mijn darmen, maar dan wel op de goede manier zoals de stoma verpleegkundige dit aan mama geleerd heeft. Dus met een grotere canule en meer vloeistof per keer totdat de vloeistof helder terug komt. Nu blijf ik zoiezo nog tot maandag zodat ze kunnen zien wat voor een effect dit heeft. We zijn benieuwd. Zodra er weer nieuws is, horen jullie het.

Afwachten..

15:51, 21/9/2011 .. 0 comments .. Link
Nou gister opgenomen. Eigenlijk was er gister niet veel bijzonders behalve dan dat de nutriton is gestopt en ik een nieuw middel heb gekregen, motilium (voor de medische lezers onder ons :-)) Ze hopen dat de motilium ervoor gaat zorgen dat de darm wat sneller 'doorloopt' en als gunstige bijwerking, het kan ook nog eens helpen tegen het spugen. 's avonds was mama weg dus ging de zuster mij spoelen samen met papa. Hier gebruiken ze een veel bredere canule en daardoor kwam er meer poep uit en ging het veel beter. Hij verstopte nu niet elke keer dus hoefde het slangetje er niet elke x in en uit. Ook wordt er nu meer vloeistof in 1 keer ingespoten en gaan ze net zoalng door tot de vloeistof er zo goed als helder eruit komt. De dokters gaan de uitslagen van de onderzoeken uit het Antonius opvragen en dan gaan ze kijken wat ze hier nog willen gaan onderzoeken. Gister zeiden ze dat ik misschien wel moet blijven tot ik ga poepen, vandaag nadat het spoelen wel aardig ging zeiden ze dat we dan misschien wel weer naar huis kunnen en ondertussen weten we nogsteeds niet wat ze nog willen gaan onderzoeken.. Afwachten dus maar weer. Wel 1 goed bericht.. De colon inloop wilde ze hier overnieuw doen. De Co kwam dit om 14u mededelen en om 15u konden we al terecht. Hoe fijn!! Ik heb alleen wel de hele boel bij elkaar gegild. Ik had n pijn in m'n buik, en dan werd er ook nog eens vloeistof ingespoten n de radioloog hield ook nog mijn benen plat naar beneden. Maar goed, datgene wat hij zo snel had gezien zag er goed uit. Hij moet het nog wel beter gaan bekijken en de uitslag krijgen we nog. Nu hopen dat er snel een dokter komt die ons hopelijk de definitieve uitslag kan geven, vertellen wat ze nog gaan doen en of ze enig idee hebben hoe lang ik hier nog moet blijven..

De opname

09:48, 20/9/2011 .. 0 comments .. Link
Gister werden we gebeld dat de opname morgen zou gaan plaats vinden. We moesten er om 10.30u zijn. Netjes aangemeld en toen naar afdeling kikker. Daar aangekomen moesten we wachten tot mijn zuster ons kwam halen. Zo had ik mooi nog even tijd om af en toe een beetje te slapen. Na een tijdje (we moesten een uur wachten) was iknt wachten zat en vond ik t etenstijd. Net toen ik wilde gaan eten kwam daar de zuster. Toen moest ik eerst wegen en meten, hoe gemeen? Toen ik dan eindelijk mocht eten wilde de zuster van alles over me weten. Nu slaap ik lekker en is het wachten op de co-assistent. De wil me onderzoeken. Mama wil ook graag dat hij komt, want we weten nu nog niet wat ze hier gaan doen en hoe lang ze denken dat ik moet blijven.. Dus ik, als kampioen afwachten, wacht wel weer....

En toen..

18:40, 17/9/2011 .. 2 comments .. Link

Daar was ik dan eindelijk weer. Mama heeft t zo druk met mij en is zo moe dat ze even geen tijd had om een bericht te schrijven.
De prikjes vond ik écht niet leuk! Zo hard als ik gehuild heb tijdens de prikjes, had ik nog niet gedaan in het ziekenhuis! Gelukkig was al het verdriet alweer snel over toen mama mij oppakte. De rest van de dag heb ik veel geslapen en de volgende ochtend had ik een beetje verhoging. Gelukkig was dat in de middag alweer over en was ik weer lekker vrolijk.
Vrijdag ging ik weer naar de dokter in het ziekenhuis. Mama vertelde dat het niet zo goed ging. Dat ik nog steeds niet poep, en als ik wel wat poep (langs het slangetje tijdens het spoelen) is het heel hard. En dat ik weer meer aan het persen was, meer moest huilen, minder slapen en minder eten. De dokter in het antonius nieuwegein wist het nu ook niet meer dus moeten we weer 2 x per dag gaan spoelen en moeten we naar het WKZ. Ze zou mij over gaan dragen en dan zouden we gebeld worden over de afspraak in het WKZ. Eigenlijk ging het na het ziekenhuisbezoek alleen maar slechter dus toen mama dinsdag nog niets had gehoord wanneer ik naar het WKZ mocht heeft ze gebeld. Wat bleek.. Er was nog helemaal niet naar het WKZ gebeld. Woensdag heeft oma gebeld omdat het echt niet meer leuk is al die buikpijn. Na heel veel telefoontjes en zeuren dan eindelijk een (spoed) afspraak.. En jawel... Op 5 oktober..
Maar vrijdag was mama het nog zatter dan zat! Ze wil niet meer dat ik buikpijn heb en dus weer de kinderarts gebeld. We moesten even langskomen en na wat onderzoek en mama's verhaal het WKZ gebeld dat de afspraak van 5oktober toch écht eerder moet. De dokter van het WKZ heeft de forlax verdubbeld naar 4(!!!!!??) zakjes per dag en maandag of dinsdag wordt ik alsnog opgemen in het ziekenhuis. Wat een verdriet voor papa en mama.. Weer naar het ziekenhuis, maaaaarrrr we hopen allemaal dat er nu iets gedaan wordt aan de buikpijn en het niet poepen.
Oja.. papa moet ook naar het ziekenhuis. Op 29 september moet papa geopereerd worden aan zijn hernia en moet dan ook in het ziekenhuis slapen :-( Maar hopen dat het allemaal goed gaat en we snel weer gezellig met zijn drietjes thuis zijn!

Tot snel! Ik zal proberen jullie beter op de hoogte te houden!Weer thuis

09:41, 5/9/2011 .. 2 comments .. Link

Afgelopen donderdag was het dan zo ver. Nadat de dokter bij ons was geweest mochten we naar huis.
Met de dokter hebben we afgesproken dat we lekker naar huis gaan, 1x per dag gaan spoelen en dan even afwachten of ik weer ga poepen. Als ik toch weer veel buikpijn krijg, mogen papa en mama weer 2x per dag gaan spoelen en als ik als een dijker zou gaan poepen, naar om de dag. Aanstaande vrijdag moeten we weer terug naar het ziekenhuis en afhankelijk van mijn 'poepgedrag' gaan we besluiten hoe verder.. Als het poepen niet beter gaat, moeten we waarschijnlijk weer naar het WKZ en gaan ze daar opnieuw de coloninloop doen om opnieuw te kijken of er toch niet iets mis is met mijn darmen.
Maarrr de afgelopen dagen is het eigenlijk hartstikke goed gegaan. Donderdag en vrijdag moest ik even wennen aan mijn eigen bed en alle geluiden maar sinds zaterdag eet en slaap ik weer hartstikke goed. Wel moet ik nog steeds veel spugen.
Het poepen gaat ook steeds beter. Zaterdag had ik een beetje gepoept en zondag bijnaa een volle luier. Vandaar dat mama had besloten om zondag maar niet te spoelen.. Dat was een beetje dom want ik heb de hele nacht en ochtend buikpijn gehad. Vanochtend dus maar weer gespoeld. Dit vond ik écht niet leuk! Nu maar hopen dat het snel weer wat beter gaat als mama gewoon weer elke dag gaat spoelen, en ondanks of ik nu poep of niet... Mama blijft tot vrijdag maar mooi elke dag spoelen!
Vanmiddag moet ik naar het consultatie bureau voor de prikjes.. Maar ach.. Na alles wat ik nu al heb doorstaan wordt dat vast een eitje! (hoopt mama :-))
Nou na vrijdag zal ik snel weer schrijven hoe het gegaan is met de prikjes en wat de dokter heeft gezegd! Tot snel enne iedereen bedankt voor alle lieve berichtjes!De uitslag 3

15:43, 31/8/2011 .. 2 comments .. Link
Afgelopen maandag kregen we te horen dat de anorectale manometrie vandaag plaats zou gaan vinden in Nieuwegein. De meneer die dit onderzoek doet in het AMC, werkt op woensdag in het Antonius in Nieuwegein. Wat fijn! Niet weer op en neer etc.. Zoals gewoonlijk, deed ik het weer hartstikke goed! Ik hoefde niet huilen en bleef goed stil liggen voor zo ver dat mogelijk is voor een baby van 8 weken. De dokter vond mij ook een heel lief meisje en was dan ook ergg lief voor mij! Hij beloofde dat hij de uitslag vandaag zou laten weten. Nou hier komt het dan... Ook dit is het probleem niet.. Ik kan gewoon goed genoeg ontspannen.. Morgen mogen we dus naar huissssss! Wel moeten papa en mama blijven spoelen. Morgen is er nog een multi disciplinair overleg en dan gaan ze overleggen hoe vaak en hoe lang nog en wanneer ik weer terug moet komen etc.. Ook gaan ze nog bespreken of de colon inloop misschien opnieuw gedaan moet worden, maar dan in het WKZ, of ze misschien uitgebreid bloed onderzoek gaan doen of dat we gewoon even gaan afwachten of het toch misschien vanzelf weer op gang gaat komen. Het kan zijn doordat ik te vroeg geboren ben dat het maag darmstelsel nog niet helemaal goed weet hoe het moet werken (ik weet niet meer precies hoe de dokter het zei, dus hoe ik het moet omschrijven).. Hier kan ik overheen groeien. Met andere woorden.. Het wordt allemaal weer even afwachten.. De laatste dagen is het spugen ondanks de nutriton wel weer verergert helaas.. Ik bleef maar spugen, voor de voeding, tijdens erna het maakt niet uit.. Ik ga weer steeds minder slapen en steeds meer huilen als ik moet spugen. Daarom zijn we vandaag toch gestart met medicijnen (losec). Nu maar hopen dat het snel gaat helpen!

De afgelopen dagen..

09:15, 29/8/2011 .. 4 comments .. Link
Zo.. Ik zal jullie eens even bij praten. Afgelopen vrijdag net als woensdag en donderdag een slechte dag gehad. Ik bleef maar onrustig en huilerig. Was erg moe maar slapen lukte maar niet. Daarom heeft mama vrijdag avond met de zuster besloten datbze mij gingen inbakeren. Papa vind het er maar zielig uitnzien, ik lijk ook wel een wurmpie ;-) maar behalve 's avonds gaat het cht goed! Overdag val ik nu vrijwel gelijk in slaap en val ik niet in slaap, lig ik wel rustig in mijn bed. 's avonds is het nog wel een strijd. Ik spartel dan mijn hele bed door, huil mezelf helemaal in het zweet en toch laat mama me dan in mijn bedje liggen. Maar.. De aanhouder wint, want duurde het vrijdag 2 uur voordat ik rustig bleef liggen, gister een half uur. Vrijdag kwam ook de kinderarts weer langs. Ze hadden multi disciplinair overleg gehad, en er blijft nogn1 onderzoek over wat ze willen gaan doen. Daar komt het; een anorectale manometrie. Dit is een onderzoek om te kijken naar het functioneren van de sluitspier van de anus en van het laatste deel van de endeldarm. ze denken nu dat ik de sluitspier niet kan ontspannen waardoor ik de poep er niet door kan laten. Vandaag horen papa en mama wanneer het onderzoek kan plaatsvinden. Hoogst waarschijnlijk deze week en dan moeten we naar Amsterdam want dit onderzoek word alleen gedaan op de poeppoli in het AMC (ja echt waar, er bestaat een heuse poeppoli!). Afgelopen vrijdag was er min of meer afgesproken dat als papa en mama zelf konden spoelen we vandaag naar huis mochten gaan.. Maar helaas vanaf het moment dat papa en mama gingen oefenen wil het spoelen niet meer zo goed lukken (ligt gelukkig niet aan papa en mama want de zusters lukt het ook niet zo goed). Het slangetje kan niet zo ver omhoog en als dat wel lukt, komt hij er helemaal opgevouwen uit. Ze weten niet of dat komt doordat het slangetje ergens tegen aan 'loopt' of doordat ik hem eruit pers of duw.. Wel goed nieuws is dat de ik de laatste 2 x met het spoelen er langs de katheter poep liep.. 1x dun en 1x stukjes (klinkt vies h, maar het is wel goehoed!) Nou aan dit verhaal komt een einde, want de kinderarts komt er aan om mee te kijken bij het spoelen. Ben benieuwd!

De uitslag 2

09:28, 26/8/2011 .. 3 comments .. Link
We hebben de uitslag van het rectumzuigbiopt! En... Goed nieuws! Het werkt gewoon. Dus geen operatie!! Het slechte nieuws is dan wel.. Waarom lukt het mij dan niet om te poepen?? Na overleg met het WKZ is er besloten dat de forlax wordt verhoogd. Daarnaast krijg ik nu nutriton (dat is om de voeding wat te laten indikken in de maag zodat ik hopelijk minder ga spugen) en moeten papa en mama leren om mij zelf 2 keer per dag te spoelen. Vanaf nu wordt er per dag bekeken hoe het met het spugen gaat, boe het spoelen gaat bij papa en mama en of de verhoging van de forlax iets doet. Ze kunnen dan ook nog niet zeggen wanneer ik naar huis mag. Afgelopen woensdag heb ik echt een rot dag gehad. Ik was helemaal uit mijn hum door al die onderzoeken en was dan ook de hele dag erg onrustig, huilerig etc. Ook moest ik heel veel spugen. Mama heeft me meerdere malen moeten verschonen en ook mijn bed! Gister ging het gelukkig alweer wat beter. Vanochtend was ik wel alweer erg vroeg wakker, jammer voor mama :-). Waarom wist mama niet echt.. Buikpijn, spugen, alweeeer honger? Nu slaap ik nog steeds niet. Zelfde verhaal als altijd. Hard persen (maar poep.. Ho maar!) en maagzuur wat omhoog komt.. Zucht.. Wat is t toch zwaar om baby te zijn!

Het rectumzuigbiopt..

12:23, 24/8/2011 .. 4 comments .. Link
Vandaag al vroeg op.. Dat maakt mij niets uit want was toch al vroeg wakker door m'n buik. Snel mij darmen spoelen, eten en hup in de auto naar het WKZ. Daar aangekomen even een ponsplaatje laten maken en toen naar de afdeling kinder gastroenterologie. Daar aangekomen moesten we even wachten en toen het onderzoek. Ze gingen met een soort pistool naar binnen en zogen dan eerst wat slijmvlies weg en daarna namen ze een hapje (biopt) uit het laatste stukje darm. En oo, wat waren papa, mama en de dokter en zuster weer trots op mij! Alleen toen ze het hapje namen moest ik even huilen. Ze moesten 2 bioptjes en gelukkig waren ze allebei in 1 keer gelukt. Vandaag moeten de zusters en papa en mama me even goed in de gaten houden. Of ik niet te veel bloed verlies en of ik goed alert blijf etc.. Maar nu eerst even lekker slapen, want een beetje moe wordt ik wel van alles (en papa en mama ook :-)) Hopelijk over 2 dagen de uitslag! Spannend!!

De uitslag..

14:28, 23/8/2011 .. 7 comments .. Link
Vandaag dan eindelijk de uitslag van het onderzoek (de coloninloop).. Op de foto's is te zien dat het laatste stukje van mijn darm vernauwd is. Nu is de vraag of hij wel goed functioneert. Daarom moet ik morgen naar het WKZ. Daar gaan ze stukjes uit het laatste stukje van mijn darm halen om te kijken of de zenuwen die daar zitten wel goed werken. De dokters hopen eind van de week de uitslag te krijgen. Tot die Tijd moeten mijn darmen gewoon nog 2 x per dag gespoeld worden. Vanaf donderdag moeten papa en mama dit zelf gaan doen. Dit is zodat ik gewoon mee naar huis kan als dit voorlopig nog even moet gebeuren, bijvoorbeeld als ik geopereerd moet worden. Maar dat weten ze allemaal niet. Het word nu gewoon weer afwachten tot de volgende uitslag. Voor het onderzoek van morgen moesten ze weten of mijn bloed wel goed stolt, dus moest er bloed geprikt worden. De dokter had expres wat meer bloed afgenomen zodat we zeker wisten dat t niet te weinig was, denk je wat.. Lig ik net lekker te slapen, komt de dokter weer dat het tch te weinig was! Flink balen, maar ik kreeg de tweede keer wel suikerstroop, dat was wel lekker! Vandaag moest ik ook weer veel spugen, net als vannacht, maar daar gaan ze nog steeds niets aan doen.. Eerst t poep probleem maar oplossen..

Even snel

20:28, 22/8/2011 .. 5 comments .. Link
Even snel een bericht vandaag, want mama en ik zijn moe. Vandaag wist ik niet zongoed wat ik moest doen.. Het ene moment sliep ik goed, het volgende moment was ik wakker en moest ik huilen, spugen of had ik last van mijn buik. Allebei de spoelingen van vandaag gingen wel erg goed. Beide keren kwam er weer wat poep mee. Helaas vandaag de hele dag niets in mijn luier.. Dan had ik vanmiddag nog het onderzoek. Mama en de dokters zijn erg trots op me. Ik mocht van te voren niet eten dus had best honger, maar ik lag netjes stil daar in die koude kamer op die harde tafel. Alleen toen het wel erg lang ging duren vond ik het echt niet leuk dat ik door 2 mensen werd beet gehouden en dat de dokter een slangetje naar binnen bracht en daardoor vloeistof in mijn darmen spoot. Nu hoopt mama maar dat de uitslag snel binnen is en dat het ook nog eens goed nieuws is.. Mama had gehoopt het vandaag te horen, maar helaas moeten we wachten tot morgen. Wordt dus vervolgd...

Zondag 21 augustus 2011

20:31, 21/8/2011 .. 6 comments .. Link
Vandaag ben ik alweer de hele dag onrustig. Zelfde verhaal als gister. Veel spugen en daardoor zo veel onrust waardoor ik elke keer weer wakker wordt. Vandaag ben ik twee keer even bij de zuster geweest zodat ze mij kan observeren in de hoop dat we erachter komen waardoor het spugen nu komt. De zuster heeft ook even gevraagd of de kinderarts weer bij mij wilde kijken. Hier hadden we niet zo heel veel aan want de kinderarts wil het onderzoek van morgen afwachten voordat ze een ander beleid gaan inzetten. Als het goed is, is het onderzoek morgen om 16.15u. In de middag ben ik lekker bij Brigitte in slaap gevallen en toen heb ik lekker lang geslapen. Toen gegeten en daarna ook weer even geslapen. Daarna was het weer foute boel, wat deed mijn buik toch weer pijn.. En dan moest ik ook nog 's zo'n spoeling. Wat is dat toch vervelend, maar ondanks dat ik zo hard moet huilen zijn papa en mama zo trots op me! Ze vinden dat ik het allemaal zo goed doe, en bij zo'n rot onderzoek mag ik ook best huilen! Wel goed nieuws, de spoeling ging heel goed! Voor de zoveelste keer hopen we maar weer dat het nu dan toch echt op gang gaat komen! Morgen het onderzoek.. Spannend!!!

Vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus 2011

11:12, 21/8/2011 .. 1 comments .. Link
Vrijdag was het niet echt mijn dag. Ik had weer veel pijn in mijn buik en moest daardoor veel, vaak en hard huilen. Omdat ik nog steeds niet heb gepoept en me ook nog steeds niet goed voel kwam de kinderarts me vandaag weer onderzoeken. Dit vind ik echt niet leuk vandaag, al dat geduw en gefriemel aan mijn buik en het inwendige onderzoek. De kinderarts heeft weer met het WKZ overlegd omdat het toch raar is dat ik nu al 4 weken niet heb gepoept ondanks 3 weken forlax en 5 klysma's. De kinderarts van het WKZ heeft geadviseerd om mijn darmen te gaan spoelen en om een foto van mijn darmen te gaan maken met contrast vloeistof. Hoe dit allemaal gaat en wat ze dan kunnen zien weten papa en mama niet want die informatie krijgen ze maandag pas. Wel heeft de kinderarts al de eerste darm spoeling gedaan. Wat vond ik dat vervelend zeg.. Ik heb het uitgegild! Dit vond mama wel heel erg om te zien! Ze moest zelfs in mijn gezicht blazen omdat ik zo hard aan het gillen was dat ik niet door ademde. Gelukkig ging het zaterdag weer wat beter met me. Ik had weer minder buikpijn, heb zelfs een heel klein beetje gepoept (jeeejjjj) en hoefde minder te huilen. Ook allebei de darmspoelingen gingen vandaag wel aardig.. Ik vind het nog steeds echt niet leuk, maar hoef al wel minder hard te huilen dan gister. Wel moet ik nu heel vaak spugen. Hoe dat komt weten de dokters niet. Het kunnen zo veel verschillende dingen zijn. Koemelk allergie, reflux, doordat mijn darmen zo vol zitten.. Ze weten het niet... Zaterdag avond ging het weer wat minder. Doordat ik z veel moet spugen kan ik maar niet slapen en als ik dan slaap wordt ik weer wakker omdat er weeer eten omhoog komt.. Zo heb ik mama lekker uit de slaap gehouden.. Als mama bijna sliep moest ik weer spugen dus moest mama me weer droge kleren aan doen of mijn bedje verschonen.. En als mama dan sliep, was ik na 1,5 uur alweer wakker omdat ik weer moest spugen, of dat het omhoog kwam of omdat ik toch weer buikpijn had.... Om leuk af te sluiten, nog meer goed nieuws... Ook vannacht heb ik weer een klein beetje gepoept.. zou het nu dan toch echt op gang gaan komen???? Mama hoopt het!!

Woensdag 17 en donderdag 18 augustus 2011

21:31, 20/8/2011 .. 0 comments .. Link
Omdat ik de hele nacht en ochtend wat onrustig bleef en maar niet poepte heeft mama maar weer naar de kinderafdeling gebeld voor overleg. De verpleegkundige heeft het toen even overlegd met de kinderarts en ik moest naar het ziekenhuis komen. In het ziekenhuis aangekomen ben ik uitgebreid onderzocht door de kinderarts en is er een rntgenfoto van mijn buik gemaakt. Op de foto was te zien dat mijn darm iets dikker was dan dat normaal is bij baby's van 6,5 week oud. Daarnaast zagen ze hoog in de darm wat poep en lucht. De kinderarts heeft met het WKZ overlegd omdat dit niet normaal is voor zulke kleine kinderen. Na overleg met het WKZ is besloten dat ze me gaan opnemen zodat ze me 2 keer per dag een klysma kunnen geven, maar dan hoog in de darmen ipv een gewone klysma. Nu is het maar wachten tot ik ga poepen. Helaas wil dat nog steeds niet lukken, maar donderdag heb ik wel bijna de hele dag lekker kunnen slapen en bijna niet hoeven spugen, niet veel hoeven huilen en ook niet zo veel pijn in mijn buik gehad.

En toen was mama het zat!!!!

21:20, 20/8/2011 .. 0 comments .. Link
Diezelfde dinsdag avond was het weer zo ver, ik had weer zo'n buikpijn. Alleen dit keer was het zo erg dat ik niet huilde, niet krijsde, maar het uitgilde van de pijn. Het begon al rond etenstijd. Mama was bij Eelco en Brigitte dus Eelco ging lekker met je rond lopen. Helaas hielpmdit niet zo goed. Uit eindelijk ben ik bij mama toch nog even in slaap gevallen en heeft Beau mij voorgelezen. Toen iedereen weg was en Tom en Beau op bed lag, begon het weer. Het was 20u en ik gilde het uit van de pijn, en wat mama ook probeerde, het hielp niets. Toen om 22u Brigitte thuis kwam, hoopte mama dat ik misschien bij Brigitte wel rustig zou worden. Brigitte kwam tenslotte relaxed thuis van een dagje sauna. Toen ik ook niet bij Brigitte rustig werd, vond mama het genoeg. Mama heeft de huisartsen post gebeld en daar mochten we even langskomen. Ook daar gilde ik het uit van de pijn, en de dokter was het met mama eens dat het niet normaal was hoe ik huilde. De dokter overlegde met de kinderarts en we moesten gelijk door naar de kinderafdeling voor een klysma ipv de volgende ochtend. Ook op de kinderafdeling heb ik me goed laten horen. Toen de kinderarts me had onderzocht kreeg ik een klysma. Daar werd ik wel lekker rustig van, maar poep kwam er niet. Omdat ik toch zo lekker rustig was, mocht ik wel weer met papa en mama mee naar huis. Thuis aan gekomen heb ik nog lekker een uurtje geslapen, maar daarna begon de buikpijn weer. Mama kon me gelukkig wel troosten en zo ging het de hele nacht en volgende ochtend door..

En toen... Het poepverhaal...

20:43, 20/8/2011 .. 0 comments .. Link
En toen.. Ja toen begon de ellende. Opeens lukte het niet meer om te poepen. Hoe hard ik ook mijn best deed, ik perste bijna 24u per dag, er kwam maar niets. Toen papa en mama met mij naar de kinderarts moesten voor de eind controle vertelde ze dat ik al een week niet gepoept had, maar wel bij elke verschoning een klein veegje en daarnaast ook nog eens bijna 24u pd met een rood hoofd lag omdat ik zo veel en vaak aan het persen was. Daarnaast doet het persen soms zo'n pijn en heb ik zulke krampjes dat ik heel hard moet huilen en soms zelfs krijsen. Papa en mama vinden dat zo erg en zouden willen dat ze iets voor me konden doen. De kinderarts heeft toen forlax, een laxerend medicijn, voorgeschreven. Een half zakje per dag en na 2 weken terug op controle. Na 2 weken laxeren nog steeds geen poep. De kinderarts veranderd het beleid. 1 heel zakje per dag en dinsdag opnieuw contact.. Papa en mama hopen elke dag dat ik poep, want de kinderarts heeft gezegd dat ik in het ergste geval misschien weer opgenomen moet worden als ik niet ga poepen.. En dat is toch ECHT niet wat papa en mama willen! Helaas heb ik dinsdag als de kinderarts belt nog steeds niet gepoept! De volgende Dag moet ik naar de kinderafdeling komen en krijg ik een klysma..

12 juli 2011, eindelijk thuis.

20:37, 20/8/2011 .. 0 comments .. Link
Eindelijk mocht ik mee met papa en mama. Ik vond het er gelijk leuk. Heb de eerste nach goed geslapen, en deed net als in het ziekenhuis na 3uur slapen even vertellen dat ik honger had. Papa en mama vinden mij het allerlei liefste en mooiste kindje dat er op de hele wereld bestaat. Ik slaap en eet goed en huil bijna nooit. Alleen als ik vind dat ik te lang moeten wachten op mijn eten. Op donderdag avond kwam dee hele familie Hoogendoorn. Wat een herrie zeg, maar ik sliep er lekker doorheen! Op zaterdag deed ik opeens niet meer zo goed eten, mama snapte er maar niets van! Wat bleek... Ik had spruw! Mama heeft op maandag gelijk de dokter gebeld en papa heeft dezelfde dag nog de medicijnen gehaald.

De eerste week.

20:23, 20/8/2011 .. 0 comments .. Link
Nadat ik mijn eerste nacht alleen bij de zuster had geslapen, mocht mijn mama eindelijk weer bij mij kijken. Vandaag kreeg ik allemaal bezoek, opi en omi boot, allebei mijn opa's en oma's, lisette, Linda en gerben, Maarten en henny, brigitte en verder weet ik het eigenlijk al niet meer. Vandaag werd er aan papa en mama verteld waarom ik op de couveuse afdwaling moest blijven. Dit kwam doordat ik een beetje te vroeg was en daardoor nog niet alles helemaal goed zelf kon regelen. Als bijvoorbeeld aan het drinken was, snapte ik niet altijd dat ik dan ook tegelijk moest en kon ademen. Pas als ik dit 48uur zelf goed kon en zou doen, mocht ik met papa en mama mee naar huis. Elke dag als papa en mama kwamen hoopte ze dat ik mee naar huis zou mogen, maar helaas hoe hard ik ook mijn best deed, het lukte nog niet altijd. En toen, een week nadat ik geboren was, konden de zusters dan eindelijk goed nieuws vertellen! Ik mocht de volgende dag, dinsdag, mee naar huis! Wat waren papa en mama blij!

4 juli 2011, geboren!

19:11, 20/8/2011 .. 0 comments .. Link
Om 9 uur stond mama op. Ze dacht dat ze aan het plassen was, maar het was de slijmprop. Niet lang daarna braken de vliezen, niet dat mama dat door had. Die ging nietsvermoedend naar de verloskundige. Daar aangekomen werd mama verteld dat de vliezen waren gebroken en dat mama snel naar het ziekenhuis moest omdat ze ging bevallen. Dit geloofde mama niet. Omdat ik te vroeg kwam, mocht mama's eigen verloskundige de bevalling niet meer doen. Eenmaal in het ziekenhuis had mama al snel elke 3 minuten een wee en na 3uur al 10cm ontsluiting. Het echt werk kon beginnen, mama mocht gaan persen zodat ik haar eindelijk kon zien! Maar helaas, al snel stopte de pers ween en moest mama aan het infuus. Na 3 lange uren mocht mama dan eindelijk weer gaan persen. Maar helaas, ik vond het wel welletjes. Elke keer als mama mij eruit probeerde te persen, ging ik na de wee lekker weer een stukje terug. Na 45min vond de verloskundige dat het maar eens op moest gaan schieten en als dat niet ging lukken zou de gynaecoloog komen helpen. Net toen de verloskundige de gynaecoloog ging bellen kreeg mama weer een persers en deed ze heel hard haar best. En net toen de gynaecoloog binnen kwam lopen.... Was ik daar dan eindelijk om 20.21u! Wat vonden papa en mama mij mooii!!! Helaas moest ik al na een kleine 10min bij mama mee naar de couveuse afdeling omdat het ademen niet zo goed ging. Gelukkig ging papa met me mee daar naar toe. Mama mocht niet mee want die moest naar de operatie kamer omdat de placenta niet kwam. Omdat ik aan de monitor moest, mocht ik niet bij papa en mama slapen. Zo moest ik de eerdere nacht al helemaal alleen slapen, maar gelukkig waren er hele lieve zusters.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Nog steeds in het WKZ
Afwachten..
De opname
En toen..
Weer thuis

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer