Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Spinnetje

kleien

{ 19:07, 14/2/2009 } { 2 comments } { Link }
Eindelijk weer wat kleidingetjes mee naar huis genomen.

MOEDER AARDE

moeder aardemoeder aarde

Deze was mijn inspiratie, jaren geleden ooit gezien en altijd in mn hoofd blijven zitten.

mother earth

Deze raaf zit nu bij ons op de kast, naar ons te loeren :D
Ik heb hem zwart gemaakt met schoenpoets en hij glanst heel gezond.raaf

En natuurlijk: SHEILA NA GIG. hihisheila na gig

Zo, weer lekker bezig geweest de laatste tijd en niet alleen met wol blijkt, alhoewel, daar staat het ook niet stil mee. Er ligt nog een schaal en een muurstuk in de oven en ik ga er nog een (of twee) raaf bij maken, want die is wel cool.


groeten

Spinnetje

de twee zussen

{ 22:45, 16/9/2008 } { 0 comments } { Link }
Vandaag zat ik weer eens, met een project waarvan de wol op is, en dus moet bijspinnen, terwijl er al een project op mijn wieletje zit. Heel lastig altijd, want dan moet je dus eerst het ene afmaken, voordat je verder kan.

Dus maar weer eens op marktplaats kijken wat er in de aanbieding is. En je raad het al, om de hoek voor maar 20 euro! Deze ziet er bijna hetzelfde uit als mn andere spinnewiel (wat ik net zo goedkoop om de hoek toen ik ergens anders woonde gekocht had). Twee zussen dus!
En het toppunt is, bij de laatste zitten maar liefst 8 klossen bij. Dus nou heb ik 11 klosjes en zal nooit meer verlegen zitten om ruimte.
de zustersde twee zusters

de jongste zus

Oja en er zat nog prachtige dun gesponnen zilverkleurige wol op, meteen even getwijnt. En nog veel dunner gesponnen witte wol, die ik denk ik niet ga twijnen, zou niet weten waarmee en zo dun spin ik echt niet.

Het enigste nadeel, er moet een leertje vervangen worden in de trapper. Leer zit erbij. Alleen natuurlijk niet de juiste spulletjes in huis, dus ik heb haar nog niet uit kunnen proberen. Geduld, geduld, dat hoort wel bij spinnen natuurlijk.

En nog een Oja. Was van de week jarig en heb het boek "a gathering of lace" gekregen van mijn vriend. Ben ik ook al zo blij mee. Staan prachtige ontwerpen in en ik kan niet wachten om daarmee te beginnen.
Maar eerst die ene sjaal afmaken en daarvoor dus eerst bijspinnen. En eigenlijk vind ik dat ik eerst die twee truien en paar handschoenen ook af moet hebben, maar of me dat gaat lukken????????


groeten

Spinnetje

drukdrukdruk

{ 22:10, 10/9/2008 } { 0 comments } { Link }
Ik  heb niet stilgezeten! Hier wat dingetje die ik gedaan heb de laatste twee weken:

Deze is de wol geverfd met walnoten. Het is een prachtig glanzend bruin geworden. De witte plukjes heb ik er zelf door gedaan. Staat erg stoer en wordt een trui voor mn vriend. Nou nog alles spinnen. het is toch weer een hoop werk. Vooral omdat het eerst gekaard moet worden, wat ik normaal niet zo doe. Maar het is deze keer echt vervilt geraakt, dus ik ben nou erg blij dat ik toch zo'n ding heb.

trui voor pieter

na mn grijze sjaal afgemaakt te hebben, moest ik natuurlijk snel met een nieuw plan komen. Zeker omdat ik de dag erna "eventjes" op en neer naar Zwolle mee moest rijden. Dat is bijna 5 uur in de auto zitten.  Ik had eerder ook twee bolletjes met boerenwormkruid geverfd en dat is felgeel geworden. Een prachtige combi met natuur donkerbruin. De maan en de sterren:Datzelfde weekend ook met kastanjes en zuring geverfd samen met een vriendin. Het is een beetje een teleurstelling eigenlijk. Beetje gelig. Maar nu het buiten ligt te drogen lijkt het donkerder en bruiner te worden. Dat heb je met walnoten ook. Ben benieuwd hoe het eruit gaat zien als ik mijn wol gekaard heb. De wol in de foto die al gesponnen en gekaard is, is van mn vriendin. De gewoonlijke puinzooi is van mij.
kastanje wol

En nu ben ik druk bezig met een sjaal die ik al bijna een jaar terug begonnen ben. Het is een heel werk, en lag alweer een tijdje stil omdat ik iets fout had gedaan. Dat is nou opgelost en het is er bijna. Ik kwam er gelukkig achter dat het al bijna een meter lang is, en dus lang zat. Eigenlijk moet ik het patroontje nog 1 keer herhalen, maar dan zou het uiteindelijke resultaat bijna 1,5 meter worden en 3 meter breed dan. Vind ik toch ietsjes te.

Maar heerlijk die vakantie. Ben zo lekker druk bezig met al mn projecten. En morgen bij een andere vriendin langs om te kletsen over wat we allemaal doen enzo. Dan gaan we ook naar een weefmuseum, ben zo benieuwd.


groeten

Spinnetje

nachtvlinders

{ 16:57, 1/9/2008 } { 0 comments } { Link }
Een nachtvlinder, dat is waar mn laatste project op lijkt! Ik ben zo blij dat ie eindelijk af is. Was er al een hele tijd mee begonnen en het ging lekker. Tot de wol op was natuurlijk. Ik had maar een beperkte hoeveelheid grijs. En toen heb ik hem maar in de hoek gegooid tot ik er een oplossing voor bedacht. Nou, een uitgehaalde alpaca trui bracht die oplossing, dus ik heb geprobeerd of dat ook mooi was. En zoals je ziet, was het dat.
nachtvlinderOp deze foto ligt het te drogen, terwijl die vastgepint zit op ons dekmatras. Het was wel nodig om het te blokken namelijk. En net bij het omdraaien zag ik dat de puntjes nog steeds omkrullen. Hmm, ik weet nog niet hoe ik dat ga oplossen, maar ik heb zeker geen zin om het uit te halen! Ieder puntje is natuurlijk afzonderlijk gebreid. Bovendien heb ik nog zat andere dingen te doen. Er begint weer schot in mn jurk te komen, nou ik toch besloten heb dat ik wel gewoon genoeg wol ga hebben. Wie weet. En straks heb ik tweeeneenhalve week vakantie en ga ik aan mn tweede sjaal werken. Die is nu halverwege en heb ik met een fout weggelegd. Gaat een leuke puzzel worden om die weer op te pakken. Zit totaal geen duidelijk patroon in, dus het is altijd goed opletten.

Ik heb het afgelopen weekend ook weer geverfd. Met walnoten en met boerenwormkruid. Het is erg mooi geworden en daar zullen snel fotoś van komen. Dit weekend ook nog eens verven met kastanjes, ik ben zo benieuwd hoe dat gaat uitpakken. Oei, bedenk me nu, moet niet vergeten wol te wassen en beitsen van te voren, is wel handig.

Het is wel fijn nu, alles begint weer te lopen. En nu ik de dingen op mijn manier doe, loopt het ook lekker. Over twee weken stop ik met mn huidige baan, want ik heb een nieuwe! zo blij mee, eindelijk een volwaardige baan en geen typmiepuitzendbaantjes meer. Niet dat er nou echt iets mis is met dat laatste, behalve de huidige, die is echt verschrikkelijk. Alleen maar de telefoon opnemen, word er helemaal gek van. Maar ja, nog 9 dagen! Dan dus vakantie, tot de volgende baan begint. En tegelijkertijd begin ik met een cursus kleien en dansen en ook mn vertelcursus zal binnenkort starten. Ik kan niet wachten. Gister nog naar de boekenmarkt geweest en heb weer twee boeken voor mijn verzameling. Zo, dat gaat lekker druk worden dus. Alsof iemand een bruistabletje in mn leven heeft gegooid. :D

Hier nog wat fotoś van onze twee donderstenen, die tegenwoordig denken dat ze naar buiten mogen

groeten

SpinnetjeVervelend he, als je baas je toch opsluit, moet je maar niet uitglijden! (en bijna 4 meter naar beneden donderen, de gek)


Maar gelukkig zijn er binnen ook lekkere plekjes om te luieren. En zo blijf je schoonmaken!wegwerken

{ 12:59, 17/8/2008 } { 0 comments } { Link }
De beste manier om van je onaffe projecten te komen: haal er 1 uit! Was een trui aan het maken voor iemand, met wie ik sindsdien ruzie heb en geen contact meer. Kon hem wel afmaken, maar waarvoor? ik zelf kan hem niet aan. behalve de emoties die er aan vast kleven, pas ik er drie keer in. Tis wel handig, de wol kan ik gebruiken voor een sjaal die ik aan het maken was, maar waarvoor de wol op was. Scheelt ook weer spinnen!


groeten


oude projecten

{ 18:29, 7/8/2008 } { 0 comments } { Link }


Hier zijn nog wat oudere projecten:

Deze sokjes heb ik gebreid met restwol. Iemand kopen? heb nog 20 paar. Was de bedoeling om ze op koninginnendag te verkopen, maar met weinig succes.
slofjes
Van de overige wol heb ik dus dit jurkje gemaakt.
jurkje

Versiering voor tijdens de pasen.
paashaas

Ik heb sinds kort ook een weefgetouw. Met behulp van restdraden en bruine zelfgesponnen wol heb ik deze tas gemaakt.
tas

En deze sjaal heb ik ook gewoven. Ook zelfgesponnen wol, geverfd met Dylon. Ik heb de strengen wol in drie delen geverfd, zodat het je het streeppatroon krijgt. Ben ik ook erg blij mee en ga ik zeker vaker doen.
sjaal

Golden Fleece

{ 16:08, 7/8/2008 } { 0 comments } { Link }

Dit is mijn huidige project. Ik heb Hampshire Down geverfd met uienschillen. En het is net goud! Ik heb het al gesponnen en vandaag is ook de witte wol af. De jurk krijgt eerst namelijk een witte rand (lace) en daarna een bruine rand met vlinders en de rest wordt van deze kleur.

Heb er zin in, het was zo prachtig om te spinnen!

wol met ui

gesponnen goud
En nu ben ik zilver aan het spinnen! Het is volgens mij een blauwe texelaar, maar meer dan "het is niet helemaal bruin" kon de boer me ook niet vertellen. Ik geniet er in ieder geval van, voel me zo rijk met die zilvere wol in mn handen! Het is in ieder geval poging twee voor de trui voor Pieter.

Nieuwe blog

{ 15:56, 7/8/2008 } { 0 comments } { Link }
Beste iedereen, eindelijk ben ik er ook een begonnen, een blog waarin ik al mn werk kan laten zien.

En laat ik maar meteen met mn laatste project beginnen:truiDeze trui, van texelaar cross was eigenlijk voor mn vriend bedoelt. Maar de kleur is ietsjes verkeerd uitgepakt. Nou is het mijn trui


Ik ga eerst even kijken wat ik allemaal kan doen hier en daarna snel meer fotos plakken

groeten

Spinnetje

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  January 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Links


Categories


Recent Entries

kleien
de twee zussen
drukdrukdruk
nachtvlinders
wegwerken

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer