Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
My OwN sPaCe

Description

Dit is mijn eigen digitaal dagboek en jullie kunnen ervan meegenieten.....


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
*My Photo Album
* Heerlijk kamperen in Limburg
* KPJ Style
* Vegas Ladies

Glamourous Night

Mode-inspiratie voor morgen:
Goudkleurige top € 343 en rok € 416 (beide Iceberg)
Plauteauschoen € 286 (Iceberg)
Ketting € 13.180 (Pomellato)
Tasje € 365 (Patrick Cox)
L'Oréal Paris Nutribronze Face crème € 12,99 waarvan Glamour er 50 weggeeft. Kijk snel hoe je kans maakt op dit product.

Bron: http//:www.glamour.nl

Posted: 14:06, 19/4/2007
Comments (1) | Add Comment | Link

* My Life

Hallo mensen,

Gister is me toch wat gebeurd. Ik ben gister mijn creditcard gaan ophalen en die moest ik nog gaan avtiveren in de pinautomaat. Rond 10 uur dacht ik dat ik het maar beter meteen kon gaan doen voordat ik het vergat. Ik ben met de auto gegaan en alles ging goed. Toen ik wou keren wist ik dat daar een paaltje stond en ik daar mooi omheen en toen knal ik volle gaas tegen een muurtje op. Ik shrok me kapot. Ik had geen parkeersensoren gehoord en niks. Ik durfde niet te gaan kijken en ben snel weg gereden. Twee straten verderop ben ik gestopt om te kijken. Boh een heel gat in de bumper. Ik was helemaal overstuur. Ik ben maar naar huis gereden maar mijn ouders reageerden goed. Mijn vader zij dat we daaroor verzekerd waren en mij moeder zei yes nu krijgen we een nieuwe bumper. Ze irriteerde zich toch al aan de krasjes die er al op zaten. Haha. Nu ben ik vandaag langs dat muurtje gereden en dat is helemaal afgebrokkeld. Ik schaam me kapot. Nou, ik bekijk het maar een beetje positief en ben blij dat het maar blikschade is.
Ik waqs vandaag eigenlijk ziek. ik had moeten overgeven en hele erge pijn in mijn maag. Ik heb toch wat vn het tentamen van Logistiek gemaakt. De meerkeuze en twee figuren hb ik gemaakt. De rest heb ik niet eens heen gekeken want het ging helemaal niet. Het enige wat ik nog gedaan heb is mijn $ dollars $ op de bank opgehaald en ik heb geleerd vaan Bedrijfscommunicatie. Wel ben ik nog even naar de opening van de nieuwe zaak van onze kapper geweest. Voornamelijk ook omdat mijn zusje er voor de muziekale achtergrond zorgde. Elke keer verbaas ik me weer wat voor een stem dat meisje heeft.
Maar ik ga nog even een persbericht oefenen.

TOT MURGE   * Steef

Posted: 22:15, 18/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Wees eerlijk tegen kinderen over schietpartij'

18 april 2007, 18:30  (plaats uw reactie)

CLEVELAND - De dodelijke schietpartij van deze week zet de Verenigde Staten op zijn kop. Niet alleen de mensen die er rechtstreeks mee te maken hadden, reageren geschokt. Kinderen bijvoorbeeld die het nieuws gehoord hebben op tv zijn bang, en stellen hun ouders en leerkrachten vragen. Een psychologe geeft raad over hoe met deze vragen om te gaan.

Bron: http://www.home.nl/nieuws/buitenland/artikel/00290377


Ik denk dat je kinderen inderdaad eerlijk moet zeggen wat er gebeurd is en niet tegen ze moet liegen. Deze kinderen worden ook groot en dan zullen ze toch ooit achter de gevaren in de wereld moeten komen. Maar als je tegen kinderen van 5 of 6 jaar praat, kun je misschien beter niet al te open zijn. Deze kinderen kunnen nog niet realistisch genoeg denken, waardoor ze bang worden voor dingen waarvoor het niet nodig is. Deze kinderen zullen zich dan nergens meer veilig voelen omdat ze niet realistisch kunnen zijn over wel en geen gevaar.


Posted: 16:31, 18/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

La Prairie laat goud vloeien in serum

18 april 2007, 16:36  (3 reacties)

BURGERVEEN (ANP) - Het cosmeticamerk La Prairie komt met een opzienbarend serum op de markt. Het concentraat in de lijn van Radiance bevat een oplossing van 24-karaats goud.

Volgens de agent in Nederland, Futuro Cosmetics in Burgerveen, is het de eerste keer dat een serum is gemaakt met de medische vorm van goud er in. Goud zou de glans en de vitaliteit van de huid verbeteren.De stof gaat het verlies van collageen en elastine tegen en bevat onstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast maakt het kleine kleurverschillen van de huid onzichtbaar en vult het de fijne rimpels en lijnen op. Het nieuwe Radiance Concentrate pur gold serum kost 510 euro (30 ml).


Bron: http://www.home.nl/nieuws/bizar/artikel/00290337Ben eens benieuwd of dat werkt. Ik heb nog nooit eerder gehoord dat goud goed voor je gezondheid was. En als het gezond zou zijn, denk ik dat je dit regelmatig moet nemen. Maar de prijs die dit flesje kost denk ik niet dat dat toelaat. Dit zal wel een rage worden in de holywood wereld, dat iedereen zo'n flesje wil hebben. Voor de gewone mensen denk ik niet dat dit gaat werken. Voor het geld wat deze 30ml kost kun je vaak naar de schoonheidsspecialiste. Naast het feit dat dit bezoekje waarschijnlijk beter is, is dit nog lekker ook. Maar zo'n cosmetica bedrijf moet natuurlijk steeds met nieuwe producten komen. Dit is dan ook wel weer begrijpelijk. We zullen het over een tijdje wel zien wat het wordt met dit product

Posted: 15:29, 18/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

'Politie Virginia zat achter de verkeerde aan'

18 april 2007, 17:24  (4 reacties)

NEW YORK (ANP) - De politie is bij de zoektocht naar een dader na een eerste schietincident op de technische universiteit van Virginia mogelijk achter de verkeerde persoon aangegaan. Dat meldde The New York Times woensdag.

Dat verklaart het gat van 2,5 uur tussen de eerste melding waarbij in een studentenflat twee doden vielen, en het bloedbad in leslokalen van een faculteitsgebouw. Hierbij vielen nog eens dertig doden en de echte dader zelfmoord pleegde. De krant zegt zich te baseren op een politieverklaring van een kamergenoot van een vrouw die bij het eerste schietincident omkwam.

De krant zegt zich te baseren op een politieverklaring van een kamergenoot van een vrouw die bij het eerste schietincident omkwam. De kamergenoot zou de politie op het spoor van een student van een nabijgelegen universiteit hebben gezet. Deze Karl Thornhill wordt op herdenkingssites als het vriendje van de omgekomen vrouw, de eerstejaars studente Emily Jane Hilscher, genoemd.

Volgens de kamergenoot zou Hilscher hebben verteld dat Thornhill wapens in huis had en dat ze met hem op een schietterrein was geweest. De politie veronderstelde op basis van deze verklaring dat Thornhill wel eens de dader zou kunnen zijn en zocht hem op voor ondervraging. Tijdens het verhoor kwam de melding van het tweede schietincident binnen. De werkelijke dader bleek achteraf de Zuid-Koreaan Cho Seung-hui, een student Engels die op de campus van de technische universiteit in Blacksburg leefde.


Bron: http://www.home.nl/nieuws/buitenland/artikel/00290191Hmm beetje raar verhaal. Je zou toch verwachten dat een politiecorps wat goed is opgeleid niet zulke fouten zou mogen maken. Ik denk dat hier veel meer heeft gespeeld als alleen een verkeerde inschatting. Na het eerste incident had de politie naar mijn mening meteen de hele campus moeten afzetten, inplaats van denken dat de dader wel al gevlucht zou zijn. Oke op een campus zijn veel studenten aanwezig, maar de politie zou toch binnen een uur met een hele politiemacht aanwezig moeten kunnen zijn. Dan konden ze meteen overgaan op actie. Ze zeggen wel dat ze achter de verkeerde aanzaten, maar wat als er dan 2 schutters waren, dan was er sowieso nog eentje binnen. Ik denk dat het in Amerika net zo slecht gaat met de coomunicatie als hier in Nederland. En dat dit drama voorkomen had kunnen worden door professioneel optreden van de overheid.

Posted: 14:35, 18/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

EU geeft Heineken boete van 219 miljoen euro

18 april 2007, 11:22  (17 reacties)

BRUSSEL (ANP) - Bierbrouwer Heineken heeft een boete gekregen van 219 miljoen euro van de Europese Commissie voor verboden prijsafspraken. De totale boete voor het kartel van Heineken, Grolsch en Bavaria komt op bijna 274 miljoen euro. Dat heeft de Europese Commissie in Brussel woensdag besloten.

Het besluit werd genomen op voorstel van eurocommissaris Neelie Kroes (mededinging). De boete voor Heineken komt op 219 miljoen, voor Grolsch op bijna 32 miljoen, en Bavaria moet bijna 23 miljoen euro betalen. Het Belgisch-Braziliaanse Inbev (onder meer Hertog Jan) krijgt een boete van 84 miljoen euro kwijtgescholden omdat het meewerkte met de onderzoekers van Kroes.


Bron: http://www.home.nl/nieuws/economie/artikel/00290222

 


Ik vind het goed dat deze bedrijven een boete krijgen. In de Europese wetgeving is er een wet die kleine bedrijven beschermt met eerlijke concurrentie. Wanneer deze gigantische bedrijven prijsafspraken gaan maken zullen zij in een voordeel zijn op de Nederlandse markt. Kleine bierproducenten en ook consumenten worden hier de dupe van. Wanneer deze bedrijven een prijs afspreken, zullen kleine bedrijven hun best moeten doen om hun prijs hier onder te krijgen. Doordat er verder geen prijzenoorlog is, kunnen de prijzen vrij hoog blijven. Hier word de consument dan weer de dupe van.
Als je je niet aan de verkeersregels houd, krijg je een boete. Als zo'n bedrijf zich niet aan de Europese regels houd moeten ze dus ook een boete krijge. Dat deze boete voor een miljoenenbedrijf vele malen hoger is dan een verkeersboete is dan niet meer dan logisch

Posted: 09:37, 18/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

* Mode-Inspiratie voor morgen

Bride - To - Be

Mode-inspiratie voor je bruiloft:
Witte jurk (Iceberg) € 140
Vest met pailletten (Patrizia Pepe) € 450
Witte sandaal (Louis Vuitton) € 490
Kousenband (Agent Provocateur) € 48
Doorgestikt tasje (Chanel) € 1390
Kanten parasol (Martinot) € 19

 

Bron: http://www.glamour.nl

 


Posted: 07:53, 18/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

* My Life

Heej mensen,

Ik heb gister Bedrijfseconomie gehad en daar praat ik niet meer over. Vandaag had ik Statestiek, dat is denk ik best goed gegaan. Iki ben net bij Ester geweest. Zij is nagelstyliste. Ze heeft me acryll/gell nagels gemaakt. Met natuurlijk 2 roze steentjes erop. Ik vind het echt vet. Ik kan er alles gewoon mee behalve typen gaat nog niet zoals eerst. Maar dat komt ook nog wel.

TOT MURGE   * Steef

Posted: 18:46, 17/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Gratis schoenen voor alle Ariane's

17 april 2007, 12:08  (17 reacties)

Rijswijk (ANP) - Alle vrouwen in Nederland met de naam Ariane kunnen een gratis paar schoenen uitzoeken. Schoenenwinkel Van Haren komt met die actie nadat Prins Willem-Alexander de naam prinses Ariane had bekendgemaakt. De Ariane-schoenen maken al jaren deel uit van de collectie van de schoenenwinkel.

Toeval of niet, ze worden al jaren verkocht in een oranje doos. De Ariane's in Nederland hebben tot en met zondag de tijd een gratis paar schoenen uit te zoeken. wel op voorwaarde dat ze zich kunnen legitimeren.

Bron: http://www.home.nl/nieuws/bizar/artikel/00289919


Haha, goeie actie van van Haren. Maar of hier echt veel mensen op af zullen komen. Ik denk het niet. De naam Ariane zegt me sowieso vrij weinig. Ik vind hem niet echt mooi, en al helemaal niet voor een prinsesje. Toen Willem-Alexander Alexia en Amalia bekendmaakte vond iedereen deze naam mooi. Maar op nu tripple A te maken ging de meeste mensen toch iets te ver. Ook in de Nederlandse televisiewereld is de naam niet goed gevallen. In veel programma's werd dan ook de spot gedreven met de naam. Dit is misschien maar beter voor van Haren, want als het prinsesje een "normalere" naam had gekregen, hadden ze waarschijnlijk wat meer gratis schoenen moeten weggeven. Desalnietemin is het een leuke, unieke actie wat ze toch wel wat promotie met zich mee brengt


Posted: 13:28, 17/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Deense natuurbescherming komt met seksatlas

17 april 2007, 07:25  (66 reacties)

KOPENHAGEN (ANP) - De Deense natuurbescherming gaat een seksatlas uitgeven. Het boekje geeft plaatsen aan waar liefhebbers in de vrije natuur seks kunnen hebben.

De natuurbescherming wil mensen naar buiten lokken voor een zo veelzijdig mogelijk gebruik van de natuur, aldus een woordvoerster van de organisatie in Deense media. De instantie hoopt nog op tips van personen die in de Deense natuur al ruimschoots aan hun trekken kwamen. Veel aantrekkelijke seksplekken zijn vaak slechts bij intimi bekend.

De natuurbeschermers roepen seksende stellen op zich niet aanstootgevend te gedragen. Ook verwacht de organisatie dat eventuele troep wordt opgeruimd.

Bron: http://www.home.nl/nieuws/bizar/artikel/00289839


Slechte grap. Een Seksatlas. Ik denk dat de Deense natuurbescherming niet weet waar ze aan begint. Wie ken de uitzending van Undercover in Nederland over homo ontmoetingsplaatsen niet. Dit schokte heel Nederland inclusief de overhied. Dit waren mannen die puur voor de seks naar openbare natuurgebieden gingen. Over rommel viel er niet te klagen, over overlast des te meer. Wanneer je met je ouders gaat wandelen is het laaste wat je wil zien toch een vrijend koppel in de stuiken. De seksatlas is misschien leuk bedoeld, maar ik denk dat dit heel verkeerd zal uitpakken. Ik denk dat de verkeerde mensen deze atlas zullen kopen. En dat de romantische plaatjes op de liefde te bedrijven worden benoemd tot openbare seksplek voor iedereen. Maar ik wens ze veel succes


Posted: 09:22, 17/4/2007
Comments (1) | Add Comment | Link

* Mode-Inspiratie voor morgen

Comfort and Style

Mode-inspiratie voor morgen:
Bruin bloesje (Aaiko) €7 9,95
Witte jeans (Blue Blood) € 159
Witte slipper (Hogan) € 185
Canvas tasje (French Connection) €1 20
Soft Cream Eye Colour 07 (Clarins) € 14
Euphoria Blossom (Calvin Klein) € 57

 

Bron: http://www.glamour.nl

 


Posted: 06:38, 17/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Virginia Tech massacre

From Wikipedia, the free encyclopedia


Virginia Tech massacre
Virginia Tech massacre
Students gather to mourn at the convocation after the shooting
Location Blacksburg, Virginia, United States
Target(s) Virginia Polytechnic Institute and State University (Virginia Tech)
Date April 16, 2007
7:15 a.m. and 9:00 a.m.–9:30 a.m. (EDT)
Attack type School shooting, mass murder, murder-suicide, massacre, spree killing
Fatalities 33 (including the perpetrator)[1][2]
Injuries 29[2]
Suspected Perpetrator(s) Cho Seung-hui [3]
Motive Unknown[4]

The Virginia Tech massacre was a university shooting that unfolded as two separate attacks, about two hours apart, on April 16, 2007 on the campus of the Virginia Polytechnic Institute and State University in Blacksburg, Virginia. A gunman killed 32 people[5] and injured another 29 before committing suicide, making it the deadliest mass shooting in modern U.S. history.

Cho Seung-hui, identified by authorities as the gunman, was born in South Korea and grew up in Virginia. He had permanent residence status and was a fourth-year English major at Virginia Tech.[6][7]

Contents

[hide]

Attacks

There were two seperate attacks in two seperate buildings - one in the West Ambler Johnston building, starting at 7:15am where two died, and a second attack at Norris Hall where 31 died.

West Ambler Johnston shootings

Aerial photo showing location of Norris and West Ambler Johnston Halls.
Aerial photo showing location of Norris and West Ambler Johnston Halls.

Authorities believe that Cho shot his first victims at around 7:15 a.m. EDT in West Ambler Johnston Hall, a co-ed dormitory that houses 895 students. A young woman, Emily J. Hilscher of Woodville, Virginia, and a male resident assistant, Ryan Clark of Martinez, Georgia, were killed.[8][9]

Norris Hall shootings

Approximately two hours after the initial shootings, shots were reported in a classroom at Norris Hall, an engineering and science building that houses the Engineering Science and Mechanics program.[2][10] A ballistics test later showed that the same gun was used in both campus shootings.[11]

An eyewitness told a Collegiate Times reporter that a gunman shot about nineteen people attending a German class in Norris Hall including the professor.[12][13][14] Only four people emerged unscathed from the German class, with the rest either killed or wounded. Erin Sheehan, one of the four, said the shooter "peeked in twice, earlier in the lesson, like he was looking for someone, somebody, before he started shooting."

A number of gunshots can be heard in video footage captured with a cell phone, later broadcast on many news outlets.[15]

Student Nikolas Macko described to BBC News his experience at the center of the shootings. He had been attending a math class (near the German class) and heard gunshots in the hallway. Three people in the classroom barricaded themselves inside the room using a table. At one point, Macko said, the shooter attempted to break down the door of the classroom and then shot twice into the room; one shot hit a podium and the other went out the window. The shooter reloaded and shot into the door again, but the bullet did not penetrate into the room. He stated there were "many, many shots" fired.[10]

High winds prevented emergency medical services from using helicopters for the evacuations.[16] Victims injured in the shooting were treated at Montgomery Regional Hospital in Blacksburg, Carilion New River Valley Medical Center in Radford, Carilion Roanoke Memorial Hospital in Roanoke, and Lewis-Gale Medical Center in Salem.[17]

Cho Seung-hui

Main article: Cho Seung-hui

Background

The shooter was identified as 23-year-old Cho Seung-hui[6] (hangul: 조승희 ), a South Korean national living in Virginia as a United States permanent resident (Green Card holder). He arrived in the US with his family at the age of eight in 1992. His permanent address was listed as Centreville, Virginia, a suburb of Washington, D.C.[18] He attended and, in 2003, graduated from Westfield High School in Chantilly, Virginia.[19][20] Victims Erin Peterson and Reema Samaha graduated from Westfield in 2006, but it is not known if Cho knew either of them.[21] He was an undergraduate student in his senior year, majoring in English. A spokesman for Virginia Tech has described him as a "loner", stating that the University was having difficulty finding information about him.[22] Cho lived in Harper Hall, another dormitory just to the west of West Ambler Johnston Hall dormitory. Blacksburg police confirm Cho was investigated in late 2005 in connection with stalking complaints, but no prosecution resulted.[23]

Possible motives

As of April 18, 2007, Cho's motives for the killings remain unclear.

Early reports suggested that the killing was the result of a domestic dispute between Cho and previously alleged girlfriend Emily Hilscher, who was later revealed to have no prior relationship with Cho.

When police investigated Cho's dorm, they found a note describing how his life was hell and his plan of suicide. In a note left in his dorm room he laid out a list of grievances including "rich kids" or "debauchery" and "deceitful charlatans" on campus. Another sentence in the note read "you caused me to do this."[24] The words "Ismail Ax" were found written on his arm in red ink, although a later report gave the spelling as "Ismale Ax" and stated the words were tattooed on his arm.[25][26] His roommate told reporters that Cho had a normal expression on his face just two hours before the killing spree.

Lucinda Roy, Cho's former creative writing professor says she was disturbed by the student's behavior and writing to the point of warning campus police and other officials about him, but was told they could not do much as no direct threat was involved, and they did not wish to violate his rights of free speech.[27] Roy told ABC News that Cho seemed "extraordinarily lonely — the loneliest person I have ever met in my life." She said he always wore sunglasses and a cap inside, spoke in a whisper, and took cell phone pictures of her. Deeply concerned, she arranged to work one-on-one with Cho, and asked him to go to counseling, but he apparently never went.[28] However it emerged that he had spent time in a mental health institution 16 months prior to the shooting after female students complained about Cho stalking them.[29]

Shortly after Cho's identification as a suspect, a copy of a play by Cho entitled "Richard McBeef" began circulating online. This was originally posted by Ian MacFarlane, a former classmate of Cho. The short play mentions graphic topics such as pedophilia, violence with chainsaws, and ends with the title character delivering "a deadly blow" to his thirteen year old stepson.[30] Cho also wrote a second play, entitled "Mr. Brownstone"; the play is named after a Guns N' Roses song and contains lyrics copied verbatim from the song.[31]

An unnamed professor who taught Cho characterized his work as "very adolescent" and "silly," with attempts at "slapstick comedy" and "elements of violence."[32]

Preparation

Officials believe he used a 9 mm Glock 19 and a .22 caliber Walther P22 handgun.[33] Cho purchased the 9 mm Glock 19 at Roanoke Firearms[34] on March 13, 2007, and the .22-caliber handgun was purchased April 13, 2007 at a pawnbroker in Blacksburg.[35] In Virginia, permanent legal residents of the United States who are 21 years of age or older are eligible to purchase handguns provided they have not been convicted of any felonies or have other disqualifications.[36] Both guns were found with their serial numbers filed off, federal law enforcement officials said. The owner of Roanoke Firearms was reported to have been 'devastated' when he heard news that one of his weapons was used in the incident.[37] According to former FBI agent Brad Garrett, "This was no spur of the moment crime. He's been thinking about this for several months prior to the shooting."[38]

It is not known what, if any, previous firearm experience or training Cho had completed before the massacre. It is not known where or how Cho obtained the chain with which he locked the doors at the stairway in the engineering classroom building.

One of the guns was used in both incidents. An official added that Cho was "heavily armed and wearing a vest."[39][40][41][42]

Victims

Further information: List of victims of the Virginia Tech massacre

First shooting: West Ambler Johnston Hall Dormitory

 • Emily J. Hilscher [43]


Second shooting: Norris Hall Engineering Building

Students

Faculty

Timeline

All times are in Eastern Daylight Time (UTC-4).

Tuesday, March 13

Cho purchases a 9 millimeter Glock 19 handgun and a fifteen round magazine[64][65] from Roanoke Firearms.[66]

Monday, April 2

A bomb threat to Torgersen Hall is called in anonymously.[67] The perpetrator is still unknown.

Friday, April 13

Cho purchases a Walther P22 at a pawnshop in Blacksburg.[68] A bomb threat to Torgersen, Durham, and Whittemore Halls is also called in anonymously.[67] An additional bomb threat, this time to engineering school buildings, was found at the shooting scene at Norris Hall.[69] Virginia Tech police chief Wendell Flinchum has stated that the bomb threats are not linked to the April 16, 2007 massacre.[70] However a written bomb threat similar to the ones that were phoned in was found in Cho's dorm room.[71]

Monday, April 16
 • 7:15 a.m.: A 9-1-1 emergency call to Virginia Tech Police reports a shooting at West Ambler Johnston Hall, leaving one person dead and one injured.[72][73][74] The second person later died.
 • 7:30 a.m.: Investigators were following up on leads concerning a person of interest in relation to the double homicide. Investigators from VT PD and Blacksburg PD were actively following up on various leads. Meanwhile, Cho returns to his dorm room to re-load and leaves a "disturbing note."[75]
 • 8:00 a.m.: Classes begin.
 • 8:25 a.m.: Virginia Tech leadership team meets to develop a plan on how to notify students of the homicide. Meanwhile, police stop the unidentified "person of interest" in a vehicle off-campus and detain him for questioning.
 • 9:00 a.m.: Virginia Tech leadership team is briefed on the latest events in the ongoing dormitory homicide investigation.
 • 9:05 a.m.: Cho seen in Norris Hall, an Engineering building. Cho chains the doors shut from the inside.
 • 9:26 a.m.: E-mails go out to campus staff, faculty, and students saying there has been a shooting on campus (in reference to the Dorm shooting).[76]
 • 9:45 a.m.: Students in the engineering building Norris Hall call police to report more shots have been fired.[77] Cho kills thirty more people before turning the gun on himself. Police breach the barricaded doors, but the shooter is dead before they arrive.
 • 9:50 a.m.: A second e-mail announcing: "A gunman is loose on campus. Stay in buildings until further notice. Stay away from all windows" is sent to all Virginia Tech email addresses. Loudspeakers broadcast a similar message.[77]
 • 10:17 a.m: A third e-mail cancels classes and advises people to stay where they are.[78]
 • 10:52 a.m.: A fourth e-mail warns of a multiple shooting with multiple victims in Norris Hall, saying the shooter has been arrested and that police are hunting for a possible second shooter. The entrances to the campus buildings are locked.[79]
 • 12:00 p.m.: At a press conference, authorities said there may have been more than twenty-one people killed and twenty-eight injured.[80]
 • 12:42 p.m.: University President Charles Steger announces that police are releasing people from buildings and that counseling centers are being set up.
 • 4:01 p.m.: President Bush speaks from the White House regarding the shooting.[81]
 • 7:30 p.m.: A final confirmation that there have been thirty-one deaths at Norris Hall, including the shooter. (mp3)
Tuesday, April 17
 • 9:15 a.m.: Virginia Tech Police Department releases name of shooter as Cho Seung-Hui and confirms the death toll of 33.[1]
 • 9:30 a.m.: Virginia Tech announces that classes would be canceled "for the remainder of the week to allow students the time they need to grieve and seek assistance as needed."[1]
 • 2:00 p.m.: A convocation ceremony is held for the University community at the Cassell Coliseum. Speakers included (in order) Virginia Tech VP for Student Affairs Zenobia L. Hikes, Virginia Tech President Charles W. Steger, Virginia Governor Tim Kaine (who had returned from Japan), President George W. Bush and First Lady Laura Bush, as well as local religious leaders (representing the Muslim, Buddhist, Jewish, and Christian communities), Provost Dr. Mark G. McNamee, Dean of Students Tom Brown, Counselor Dr. Christopher Flynn, and poet and Professor Nikki Giovanni.
 • 8:00 p.m.: A candlelight vigil is held on the University Drillfield.[82]
Virginia Tech students mourn their fallen friends at a candlelight vigil.
Virginia Tech students mourn their fallen friends at a candlelight vigil.
Wednesday, April 18
 • 8:25 a.m.: A SWAT team enters Burruss Hall, a campus building next to Norris Hall. No explanation is immediately available. Virginia Tech's public affairs office states that police are responding to a 'suspicious event'.[83]
 • 9:00 a.m.: VT's web site says the incident in Burruss Hall is determined to be unfounded .[84]

Responses to the incidents

University response

Virginia Tech cancelled classes for the rest of the week and closed Norris Hall for the remainder of the semester.[1] The University is offering counseling assistance for students and faculty and held an assembly on Tuesday, April 17, 2007. Additionally, the Red Cross has dispatched several dozen crisis counselors to Blacksburg to help Virginia Tech students cope with the tragedy.[1]

Virginia Tech President Charles Steger stated at the first news conference that authorities initially believed the first shooting at the West Ambler Johnston dormitory was a domestic dispute and that the shooter had left campus.[85]

Steger indicated in a second press conference at around 5pm EDT on the day of the attack that several thousand students were already on their way to class:

You have to remember that of the 26,000 [students] that we have, over 9,000 are on campus. When the classes start at 8:00 A.M., thousands of people are in transit. The question is, where do you keep them where it is most safe? We concluded that the incident at the dormitory was domestic in nature. These other events occurred two hours later.

Steger further noted:

It is very difficult, because we are an open society and an open campus. We have 26,000 people here. The best thing that we can do is to have people report anything that they saw that was suspicious. We obviously cannot have an armed guard in front of every classroom every day of the year. …What we try to determine is are they kept out of harm’s way by staying in the dorms or staying in the academic buildings. We send out communications by e-mail, we have an emergency alert system to get the word to our students as quickly as we can. With 11,000 people driving in to campus, it is extremely difficult if not impossible to get the word out instantaneously.

Criticism of university response

Some students, parents, and commentators in the media blamed the University, saying that administrators should have done more to notify others and lock down the campus immediately.[86]

Authorities identified a "person of interest" in the first shooting, Karl Thornhill, who was Emily Hilscher's boyfriend. Emily Hilscher's roommate, Heather Haugh, told authorities that Thornhill owned firearms and had taken both girls to a shooting range. Thornhill was pulled over while leaving Tech's campus after the first shooting, and made authorities suspicious by contradicting Haugh's account.[87] Because authorities quickly apprehended him, they determined that the threat of further violence was minimal and consequently did not justify additional action by the University.[88] However, as they were questioning Mr. Thornhill, reports of widespread shooting at Norris Hall came in, suggesting that the threat had not been contained.[89] Thornhill has subsequently been released, but remains an important witness in the case, according to police.[89]

At an afternoon news conference, Governor Timothy Kaine of Virginia indicated that Charles Steger (the president of Virginia Tech) had asked him to appoint a committee to examine the university's response to the shootings and help answer any remaining questions.[90] In an interview with CNN, Governor Kaine indicated that W. Gerald Massengill, former superintendent of Virginia State Police, would conduct the review.[89]

Other schools' responses

There have been official responses from many universities, both inside of the United States and abroad, regarding the massacre, reflecting widespread public horror and concern, expressing shock, sympathy, and condolences to the Virginia Tech community.[91][92]

Florida State University Vice President for Student Affairs Mary Coburn released an email on April 17th, stating that the university, in response to the Virginia Tech massacre, had instituted an emergency cellular phone contact plan via text message, in the event of a similar situation.[93] Florida State University president T. K. Wetherell issued a statement of condolence,[94] in which he outlined the university's disaster response plans in a similar situation.Posted: 19:47, 16/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Zeeleeuw imiteert haai

16 april 2007, 06:31  (5 reacties)

SYDNEY (ANP) - Een zeeleeuw heeft aan de Australische westkust een 13-jarige surfster aangevallen. Het dier dook op uit de golven zoals een grote witte haai, aldus ooggetuigen in Australische media maandag.

De zeeleeuw beet zich vast in de nek van het meisje, vlakbij een slagader. Bij de aanval verloor de surfster drie tanden en brak ze haar kaak. Ze moest een spoedoperatie ondergaan.Deskundigen sluiten niet uit dat het dier met het meisje wilde spelen. Zeeleeuwen, die als mensenschuw gelden, kunnen tot vierhonderd kilo wegen.

Bron: http://www.home.nl/nieuws/bizar/artikel/00289557


 

Als je een sport beoefend die direct of indirect met dieren te maken heeft, zoals ook surfen in een zee vol dieren, blijft het altijd opletten. Als er iets onvoorspelbaar is dan zijn het wel dieren. Vaak gebeurd dit zoals ook in dit verhaal niet eens om een 'aanvals' reden. Ik denk dat je als mens zelf verstandig genoeg moet kunnen zijn om zulke risico's in te schatten en te nemen. Als je graag wil surfen moet je goed in het achterhoofd houden dat er altijd een die kan bovendrijven, is het geen zeeleeuw dan misschien een kwal of een onschuldig visje.


Posted: 13:24, 16/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Kogel na 39 jaar uit hart

16 april 2007, 10:43  (5 reacties)

HANOI (ANP) - Artsen in Vietnam hebben met succes een kogel uit het hart van een man verwijderd die daar 39 jaar had gezeten. Het projectiel was 2,5 centimer lang en zat in de hartwand vast.

Tijdens de drie uur durende operatie kreeg de 60-jarige ook een kunstmatige hartklep, meldde het ziekenhuis in Hanoi maandag. De man vocht tijdens de Vietnamoorlog aan communistische zijde tegen het Amerikaanse leger. In 1968 werd hij tijdens een schietpartij geraakt, waarbij de kogel via zijn maag zijn hart binnendrong. Een jaar later werd tevergeefs geprobeerd de kogel te verwijderen.

Volgens de artsen die hem nu hebben behandeld is het een wonder dat hij het projectiel al die tijd heeft overleefd.


Bron: http://www.home.nl/nieuws/bizar/artikel/00289624

 

Wat heeft die man een geluk gehad. Na zoveel jaar nog steeds met een kogel rondlopen zonder verdere problemen. Zou de kogel ook maar een millimeter verschoven zijn, was de man er misschien niet meer geweest. Maar als je na gaat hoeveel mensen er ooit beschoten zijn op de hele wereld. Dan weet je ook hoeveel mensen er daardoor zijn gestorven. Dus er zal ooit wel iemand zijn die net geluk heeft gehad, en blijkbaar was dat nu deze man.


Posted: 12:26, 16/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

* Mode-Inspiratie voor morgen

Fresh Feeling

Mode-inspiratie voor morgen:
Lange blouse € 26,95 (Vera Moda)
Goudkleurige riem € 59,95 (Miss Sixty)
Leren tas € 680 (Diesel)
Pilotenbril € 182 (Yves Saint Laurent)
Witte laarsjes € 89,95 (WE)

Bron: http://www.glamour.nl

Posted: 12:18, 16/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

* My Life

Zo mensen,

Ik heb weer tot 5 uur gewerkt van af 11 uur. Nu ga ik weer hard leren aan bedrijfseconomie, samen met Nina. Die komt over een kwartiertje. Ik heb ook bijles gehad vanmorgen bij Ralph. Ik denk dat ik het wel snap. Ik hoop dat dat morge op de toets ook nog zo is.
Vanmorgen is David me komen halen om nog een uurtje te touren, met de Quad. Dat was echt heerlijk. Lekker met dat warme weer en dan de warme wind in je haren. Gewoonweg heerlijk... Ook na het werken is hij me komen halen en wilden we nog een uurtje touren. Vol goede moed pakken we een weg waarvan we dachten dat we wisten waar we uitkwamen. Nou je ziet et natuurlijk al aankomen maar we zaten ergens in Belgie. Erg toch. Toen maar helemaal terug gereden, langs dezelfde weg waar we ook langs waren gekomen. Nou opeens blijft dat stuur helemaal hangen en rijden we volle gaas de struiken in. We konden nog net op tijd stoppen want anders waren we een meter naar beneden gevallen. Alleen mag niemand dat weten want anders mogen we nooit meer touren van de vader van David. Dus allemaal SSSSTTTTT......

TOT MURGE   * Steef

Posted: 18:36, 15/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

* Mode-Inspiratie voor morgen

Blij In Blauw

Mode-inspiratie voor morgen:
Jurk met zwarte ceintuur € 220 (Baum und Pferdgaten)
Pump € 139 (Audley)
Leren tasje € 100 (Diesel)
Biotherm Biosenses Body Softening Exfoliator € 23,50

Bron: http://www.glamour.nl

Posted: 18:29, 15/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

* My Life

Goedeavond,

Ik ben net terug van het werk. Ik heb vanaf 3 uur gewerkt. Het was niet zo druk maar het was wel erg warm. Dan vin ik het zo jammer om te gaan werken. Dan zie ik iedereen lekker zwemmen en in de zon liggen en sta er te zweten. Maar dat moet ook gebeuren want ik ben nog steeds aan het sparen voor geld uit te geven in Las Vegas. Dus ik heb het er wel voor over. Gister ben ik niet meer mee geweest naar de bioscoop. Ik was gewoon doodmoe. Dus zijn we lekker in het cafe gebleven en hebben die jongens gepoold en wij lekker gekletst. Dat is altijd even nodig op vrijdag avond. Dan hebben we ons een week niet gezien en is er meestal veel te vertellen.

TOT MURGE   * Steef

Posted: 22:01, 14/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

* Mode-Inspiratie voor morgen

Relax In Style


Mode-inspiratie voor morgen:
Joggingbroek € 113 (Humanoid)
Grijs hemdje € 50 (System)
Zilverkleurig vest € 238 (Ab/Soul)
Rituals Hammam Hot Scrub € 14,50
Gympen € 46 (Bensimon)

Bron: http://www.glamour.nl

Posted: 21:25, 14/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Pippi Langkousfestijn in Hamelen

14 april 2007, 07:35  (13 reacties)

HAMELN (ANP) - De Duitse stad Hameln (Hamelen) ambieert zaterdag alle records te breken als het gaat om Pippi Langkousdracht. De stad verwacht meer dan 1007 inwoners en gasten die gekleed gaan als de hoofdfiguur uit de boeken van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgran (1907-2002), Pippi Langkous.

Tot de traditionele Pippi Langkousdracht behoren lange oranje-rode vlechten, sterk verschillende kousen en duidelijk met lapjes verstelde shirts of schorten alsmede zomersproeten op het gelaat. Indien er meer dan 1007 Pippi's op komen dagen wordt de stad met een aantekening in het Guinness Book of Records vereerd.

Bron: http://www.home.nl/nieuws/bizar/artikel/00289283


Vind ik wel een leuke actie. Door zulk soort dingen te organiseren kom zo'n stad ook eens aan het een goed licht. Mensen die fan zijn van Pippi Langkous hebben iets om naar uit te kijken. En als al die 1007 Pippi's in Hamelen zijn, zullen ze daar ook wel iets eten en drinken, wat weer goed is voor de stad. Af en toe een soortgelijke actie voor in het guinnes book of records te komen moet volgens mij kunnen.Posted: 16:23, 14/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

<- Last Page | Next Page ->

Hosting door HQ ICT Systeembeheer