Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Verslag exploratieweek 1

Home - Profile - Archives - Friends

dag 4

Posted on 27/11/2006 at 16:18 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vandaag om 9 uur hadden we een laatste afspraak met onze begeleider voor de "final day" van morgen. Afgewerkte opdrachten werden besproken en nog enkele onduidelijkheden werden opgehelderd. Na een halfuurtje bespreking vertrokken we vol goede moed en met opgeladen batterijen van het weekend naar het EMI. Joke en Laura legden nog de laatste hand aan enkele kleinere opdrachten terwijl Lena en Anelore begonnen aan het moodboard. Even daarvoor waren Tiffany en Dietsen reeds vertrokken naar hun afspraak met Corine Van Hellemont in Wilrijk. Om 12u stipt namen zij daar het interview af voor de vakopdracht van Nederlands. Na een uurtje middagpauze (van al dat werk krijg je natuurlijk ook wel honger!)

werd ook het moodboard afgewerkt en konden we nog even bespreken wat we voor de slotopdracht nog moesten doen. Voor we allen moe maar voldaan naar huis vertrokken poseerden we nog even voor de foto die het blad 1 van de eerste dag zal sieren.


vrijdag 24/11

Posted on 24/11/2006 at 17:54 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vanochtend moesten we om 9u00 in het lectorenlandschap voor een eerste vergadering met onze begeleider. Daar hebben we de vragen van de enquête en het interview samen aangepast. Na een uurtje konden we terug aan de slag in het EMI. Lena en Anelore maakten de sociologie-opdracht verder af, Joke begon vakliteratuur te zoeken voor opdracht 2 van de hoofdopdracht, Dietsen en Laura hielden zich verder bezig met de enquêtevragen en de opdracht van economie en ikzelf begon aan de opdracht Frans.

Rond een uur of 12 zijn we in groepjes van twee enquêtes gaan afnemen op de Meir. De 55+-ers werkten goed mee (de mannen als ze mochten van hun vrouw ), de middelbare leeftijd daarentegen was iets moeilijker om te ondervragen.

Na de enquête hebben we een korte lunchpauze genomen.

Daarna zijn we terug naar het EMI getrokken en hebben Lena en Anelore hun opdracht van Engels helemaal herzien. Laura en Joke zijn verdergegaan met de vakliteratuur terwijl Dietsen en ik verder hebben gewerkt aan de opdracht van Frans.

Omstreeks 16u00 zijn we dan allemaal huiswaarts vertrokken.

 

                                                                                                           --Tiffany--


donderdag 23 november

Posted on 23/11/2006 at 14:48 - 0 Comments - Post Comment - Link

Dag Allemaal

 

Vandaag was een zeer productieve dag, hoewel het begin al een beetje werd uitgesteld door treinen die vertraging hadden. Gelukkig heeft dat voor weinig problemen gezorgd. Meteen zijn we erin gevlogen en vlotte het werk stilletjes aan. Na even te hebben gebrainstormd over de verdeling van de taken en de aanpak van de werkjes zijn we meteen naar het EMI vertrokken om tot actie over te gaan. Een interview is reeds geregeld door Tiffany, zij heeft mevrouw Van Hellemont kunnen overhalen ons een interview toe te staan.  Het interview zal maandag middag worden afgenomen. Ondertussen werd er nagedacht over de vragen die we kunnen stellen en ook voor de enquete zijn er ook enkele vragen bedacht. Vrijdag middag gaan we op de meir 30 mensen zoeken die deze leuke vragen willen beantwoorden. Na een snelle lunch zijn de werkjes van Engels, Duits en Spaans bijna afgewerkt alleen de finishing touch ontbreekt hier nog. Ook het werkje van sociologie is in de laatste fase van afwerking. En natuurlijk houden we ons visueel dagboek ook in het achterhoofd en zijn er gedurende de hele dag enkele foto's genomen.  

 


Exploratieweek - Dag 1

Posted on 22/11/2006 at 21:44 - 1 Comments - Post Comment - Link

 

In deze blog beschrijft groep 7 we ze allemaal meemaakt tijdens de exploratieweek.

 

 

Thema : Stereotypen in de reclame : te vermijden? 

 

DAG 1

 

We startten onze exploratieweek vanmorgen om 10u in de aula J-001.

Rit De Greef, coördinator van het hele gebeuren, gaf er de nodige uitleg over de dagplanning en de weekopdrachten.

Daarna ging het richting campus Meistraat. Eerst maakten we deze blog aan, en vervolgens gingen we tijdens het eten brainstormen over een goede slogan voor ons groepsblad. Na enige discussie werd er een akkoord bereikt, en werd het allemaal op papier gezet. 

Vervolgens trokken we met ons groepsblad naar de agora. Eerst losten we enkele vragen op in het EMI, en vervolgens legden we de fysieke proeven af in de agora(de ene al vlotter dan de andere). Zo verdienden we onze eerste puzzelstukken.

Voor de andere puzzelstukken moesten we heel de stad doorkruisen. Het ging  van de boerentoren naar de grote markt, van linkeroever naar de Permeke-bibliotheek... De laatste halte was Hill Diar, waar we normaal gezien ons laatste puzzelstuk in ontvangst konden nemen. Jammer genoeg waren er geen puzzelstukken meer te bespeuren. We haastten ons dan maar terug naar de agora, waar we er toch in slaagden de puzzel op te lossen.

Moe maar tevreden gingen we naar huis...

 

 


Hosting door HQ ICT Systeembeheer