Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Stewardess Ramona Vliegen met Ramona


Ik vertel graag iets over mijn werkzaamheden als stewardess voor een nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Home | My Profile | Archives | Friends

stewardess en piloot samen vliegen

Posted at 20:41 on 3/4/2013
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

het zomerseizoen begint weer bijna dus volle vliegtuigen

Posted at 09:11 on 2/4/2013

Hallo allemaal,

Het samenwonen gaat hartstikke goed. Ik had verwacht dat we wel moesten wennen aan elkaar en elkaars vliegschema's. Maar het gaat juist hartstikke goed. Het is heel fijn om samen te wonen. Want het gebeurt nog wel eens dat Marcel thuiskomt van een vlucht en ik een paar uur later aan moet melden. Nu zien we elkaar toch nog even. Gaan we gezellig ontbijten.

Zoals afgelopen week. Marcel komt terug uit Cancun. Ik moet een paar uur later melden voor een Málaga op-en-neer. Ik had de ontbijttafel lekker gedekt. Warme broodjes uit de oven. Nadat Marcel had gedouched hebben we op bed het ontbijtje opgegeten.

Daarna als een speer mijn uniform aangetrokken en richting schiphol gereden.

Aan boord van onze vliegtuigen is het nu nog redelijk rustig. Het hoogseizoen in de luchtvaartindustrie is nog niet begonnen. Vanaf mei trekt het aan boord behoorlijk aan. Je vliegt dan vaak op en neer met volle toestellen. Het is hard werken maar wel leuk.

Weet je wat helemaal leuk is?

Als ik met mijn lief kan vliegen. Marcel en ik vragen behoorlijk vaak aan onze indelers of het mogelijk is om samen te worden ingedeeld op een vlucht. Soms lukt het en dat is zo gaaf!

Het is wel heel klassiek; de piloot en de stewardess maar wat kan mij het schelen...;-) en als je mij een aantal jaar geleden had gevraagd of mijn leven er zo uit kon zien? Ik had nooit verwacht dat mijn leven zo'n wending zou maken. Af en toe moet ik echt even met mijn ogen knipperen. En een leuke baan als stewardess én een superleuke kerel aan de haak geslagen. We hebben het zelfs al over kindjes krijgen.....Maar eerst gaan we allebei genieten van het vliegende leventje. Ik hoop eerst nog vele vluchten als stewardess te gaan maken. Iedereen die me kent die weet dat ik verlangde naar een leven met wat meer pit. Niet dat het saai was wat ik deed. Maar qua werk had ik het wel gezien. Ik ben echt blij dat ik de stap heb durfen nemen om op zoek te gaan naar een andere baan.

Groetjes, Ramona

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

verhuizen en boze passagiers

Posted at 20:55 on 4/3/2013

Hai hai,

Ik ben eindelijk zover; we zijn klaar om te verhuizen. Voor diegenen die het hebben gemist; mijn vlam en ik gaan samenwonen. Ben superhappy! Nog meer tijd samen! Tussen de vluchten door zien we elkaar gelukkig regelmatig. Anders kan je niet echt een relatie onderhouden, vind ik.

We gaan eind deze week mijn spullen verhuizen naar ons nieuwe appartementje! Mam en pap helpen ons en mijn schoonouders komen begin volgende week ook klussen.

 nog kaal appartement

Tussendoor moet ik nog vliegen. Ik heb een rooster met veel op-en-neertjes. Wat goed uitkomt want ik wil nu natuurlijk gewoon graag thuis zijn en niet in het buitenland zitten.

Vriendlief heeft vakantie genomen en zal pas weer over twee weken zijn eerste vlucht maken.

Ik ben gisteren thuis gekomen van een Heraklion op en neer. Veel vertraging wat resulteert in (hoe kan het ook anders...) boze passagiers...Een passagier werd echt zo boos dat hij helemaal rood aanliep. Het stoom kwam bijna uit zijn oren. Hij keek mij aan alsof ik persoonlijk verantwoordelijk was voor de motorstoring. Tsja...ik sleutel namelijk regelmatig aan een motor...voor de fun....

Na een vertraging van 2,5 uur toch naar Heraklion vertrokken. En met een vertraging erbij is het echt wel beunen op de vlucht. Maar met de verhuizing in het vooruitzicht kan ik echt alles aan.

Groetjes, Ramona

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Een op en neertje Koss

Posted at 10:12 on 24/1/2013

Hallo Allemaal,

Vandaag teruggekomen van een op en neertje Koss. In de luchtvaart noem je het heen en weer vliegen op één dag een 'op en neertje'.

Aan boord heb ik tax-free articles verkocht. Veel sieraden en wat parfum. Ik heb zelf ook iets gekocht. Want ik koop graag tax-free aan boord. Dat scheelt toch weer de BTW. Ik gebruik make-up die wij ook in het tax-free assortiment hebben dus als het op is (of ik heb iets nodig) koop ik het gewoon aan boord.

Meestal heb ik wel een hele leuke bemanning met wie ik rondvlieg. Helaas zat er nu een collega tussen die de kantjes ervan af 'vloog'

Ik werkte samen met een hele vervelende collega. Dame X. Ongeloofelijk dat Dame X door de selectie is gekomen.  Een vriendin staat al een tijdje op de wachtlijst om te gaan werken bij het bedrijf waar ik voor werk. Het zou mooi zijn als ze er dit jaar bij zit. Want haar heb ik veel liever als collega dan X.

Het begon al met het instappen van passagiers. X had slecht geslapen dus was aardig sjacherijnig . Alsof passagiers daar iets mee te maken hebben. En ik ernaast staan en het maar weer 'goed maken' door een glimlach te schenken. Brr...ga wat anders doen, als het vliegen als stewardess je niet bevalt dacht ik.

Tijdens de service had ze nauwelijks aandacht voor de passagiers. Daar ben je niet voor aan boord!

Ik heb haar de hele vlucht maar een beetje ontlopen...volgende keer beter! Gelukkig vlieg ik vaak met een team met wisselende samenstelling.

Groetjes, Ramona

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

de stewardess in cancun

Posted at 10:49 on 20/11/2012

Hallo!

Ik stuur jullie allemaal even een berichtje om te laten weten dat het goed gaat. Ik ben met mijn lief aangekomen in Cancun. Hagelwitte stranden. Mooi luxe hotel. Echt super. De vlucht naar Cancun ging goed. Het is geweldig om eens te relaxen aan boord van een vliegtuig i.p.v. op een draf de passagiers te moeten serveren. Al vond mijn lief het een lange zit want als je werkt dan gaat zo'n vlucht sneller voorbij dan dat je als passagier op een stoel moet zitten.

Nou ja, ik vond het wel lekker relaxed zo . Deze stewardess had het wel even verdiend om na een drukke zomerperiode met veel vluchtjes, eens zelf te worden verwend.

Op Schiphol-airport heb ik een stapel tijdschriften gekocht. Vriendlief een nieuwe camera want die waren we vergeten. De fotocamera zat namelijk nog in mijn boordtas. Elke stewardess neemt altijd wel (als ze gaat werken) een fotocamera mee aan boord want je weet nooit wat voor leuks je nog eens op de bestemming gaat doen. En dan is het leuk voor het thuisfront als het ook op de kiek staat.

De vlucht dus lekker uitgezeten. Gelezen, filmpje,maaltijd gegeten en een wijntje gedronken. Na aankomst was het al meteen lekker warm. Heerlijk!

Wij genieten enorm hier in Mexico. Hoewel ik er wel vaker ben geweest voor mijn werk als stewardess is dit toch weer anders omdat we samen zijn! Het zijn vooral Amerikanen die Cancún bezoeken, hotels, winkelcentra en uitgaansgelegenheden lijken soms meer Amerikaans dan Mexicaans. Maar voor een korte zongerichte vakantie is dit oord prima!

Overdag naar het strand en s'avonds met de taxi naar een lekker restaurantje of uitgaansgelegenheid. We hebben al heel wat barretjes opgezocht en heel wat maragarita's gedronken!

Morgen snorkelen en misschien duiken op Cozumel! Mmm...heerlijk!

Over twee dagen weer naar huis. Dan staat voor ons beiden weer een vliegschema op ons te wachten. Het rooster voor mijn vriend is al bekend. Hij zal twee maal achter elkaar naar Los Angeles vliegen. Mijn rooster is nog niet bekend. Ik weet niet waar de luchtvaartmaatschappij mij heen wil hebben. Nu ik zo in het zonnetje ben, hoop ik op een warm-weer bestemming! Ik laat het jullie weten!

Hartelijke groeten uit Cancun!

Ramona (ps. 30 graden  is het hier!)

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Samen met mijn kanjer op vakantie

Posted at 09:56 on 14/11/2012

Hoi allemaal,

Ik ga binnenkort samen met vriend op een mini-vakantie naar een lekker warm oord. Ik kan wel weer wat rust en zon gebruiken. Dus ik ga een weekje naar het strand in Mexico. Ik heb een reis met reisverlofdagen. Daaraan plak ik vijf vakantiedagen die ik nog had staan. Mijn 'nieuwe' liefde heeft zo en zo vakantie. We hebben de laatste tijd aardig langs elkaar heen gevlogen. Dus deze stewardess en haar piloot hebben het absoluut nodig om met een boek op het strand te liggen en héél lang te tafelen. Mmm...uitslapen en uitgebreid ontbijten. We hebben een mooi hotel geboekt. Kamer met uitzicht over zee. Dat is wel weer het voordeel van het vliegen bij een luchtvaartmaatschappij; het is hartstikke makkelijk te reizen omdat de tickets goedkoper zijn en je als werknemers van een luchtvaartmaatschappij kortingen krijgt voor autohuur en hotelhuur. Wij krijgen wel 50% korting op de kamerprijs in dit hotel!

Als ik als stewardess naar het buitenland vlieg (werkend) betaald de luchtvaartmaatschappij de hotelkosten, de busrit van luchthaven naar hotel etc.

Ja, het is hard werken aan boord van een vliegtuig (echt waar ;-) maar op de bestemming is de beloning daar in de vorm van witte stranden, mooie hotels en hele leuke crew-feestjes! Maar daarover later meer!

Ramona

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Nachtvluchten en dagvluchten

Posted at 20:16 on 2/11/2012

Op een dagvlucht meld ik mij vaak in de ochtend aan. Ik vlieg dan samen met collega's naar een bestemming en weer terug (dat is op europa-vluchten). Als ik op een vlucht buiten europa ben ingedeeld dan meld ik mij ook vaak in de ochtend aan maar blijf dan wel een dag of drie van huis.

Voor nachtvluchten meld ik mij altijd in de middag of avonduren aan. Ik vlieg dan veelal een driehoeksvlucht (van A via B naar C) of een op en neertje. Nachtvluchten zijn soms zwaar. Ik ben na aankomst op Amsterdam altijd vermoeid. In de ochtenduren aankomen in amsterdam na een nachtvlucht is heavy. Een cola 'tje in de auto zorgt ervoor dat ik niet in slaap val langs de A4 als ik naar huis rij.

Vaak vragen vriendinnen of ik zin heb om mee te gaan sporten. Dat lukt, mits ik geen nachtvlucht heb gehad. Wat ik ben de dag na een nachtvlucht echt kapot. Het lukt mij nog net om naar de AH te gaan voor een pasta'tje en een salade. Sorry, girls..sporten na een nachtvlucht trek ik echt niet!

 

 

Comments (2) | Post A Comment! | Permanent Link

Nog steeds verliefd!

Posted at 15:21 on 29/10/2012

Na een weekend samen te zijn geweest, ben ik nog verliefder dan daarvoor. Leuk hoor! Niet verwacht want ik ben al een tijdje single. Mijn nieuwe liefde vliegt vandaag voor een aantal dagen naar de V.S. Natuurlijk gebruiken we de mobiele telefoons en wifi om het contact te onderhouden.

Ik vlieg deze week ook ICA maar ga naar Mexico. Een heerlijke bestemming. De vluchten naar Punta Cana zijn altijd vol en druk druk druk. Maar de cabinebemanning vind het ook altijd leuk om naar Mexico te gaan dus uiteindelijk houden we allemaal de spirit hoog!

Na de start delen we drankjes uit. Passagiers krijgen ook een maaltijd. Daar schenken we dan ook weer een drankje bij. Als allerlaatste komen we langs met koffie en thee. Natuurlijk doen we ook de verkopen aan boord. Dat is een belangrijke bron van inkomsten voor een luchtvaartmaatschappij. En passagiers vinden het heerlijk om aan boord iets te kunnen kopen. Ze kopen veelal parfum en sieraden.

Ik ga dus met een goed gevoel naar Punta Cana!

Groetjes en tot later! Ramona

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Mijn uniform is stuk!

Posted at 09:09 on 27/10/2012

Oh nee, midden in de nacht opgestaan voor een vlucht. Is de zoom van mijn rok eruit. Ik heb normaliter twee uniformrokken in de kast hangen. Op dit moment is één rok bij de stomerij. Houden we dit exemplaar over. Het was vannacht 03:15 toen ik van huis wegreed. Dus een beetje te vroeg om langs de stomerij te gaan!

Tijdens de briefing naald en draad gevraagd aan collega's. Gelukkig had een collega'tje een setje met naald en draad in haar tas. Even snel (en een beetje slordig) de zoom weer vastgenaaid.

Van de week maar even naar kledingvertrekking om deze uniformrok te laten maken!

Groeten, Ramona

P.s Niemand had een opmerking over het feit dat mijn uniform zo slordig in elkaar was genaaid. Maar ik heb toch niet zo lekker gewerkt ...

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

een verliefde stewardess!

Posted at 14:43 on 21/10/2012

Hallo allemaal,

Hier blogt een verliefde stewardess! In de bemanning van mijn vorige vlucht zat een hele leuke collega! Het klikte meteen tussen ons! Ik vloog Heraklin op-en neer. S 'ochtends om 4 uur aanmelden dus ik was niet zo heel erg wakker en moest eigelijk nog een beetje opstarten toen ik met mijn bemanning naar de kist liep. De passagiers stonden al te wachten op ons in de gate. De meeste passagiers gingen op vakantie dus sommigen een beetje zenuwachten en anderen weer heel relaxed.

Aan boord deed ik mijn voorbereidingen voor de vlucht toen M. opeens het toestel in kwam lopen. Hij was één van onze piloten voor deze vlucht. En ik dacht; wat een leuke vent!

Tijdens het op-en neertje Heraklion was het een drukke boel aan boord. Een passagier werd ziek (overgeven) en een andere passagier gebruikte mij als klaagpaal over alles en nog wat.

Weer in amsterdam aangekomen gingen M en ik ieder zijn eigen weg.

Tot afgelopen vrijdagavond! Tijdens het stappen kwam ik hem weer tegen. Het was een leuke avond. En nu dus...verliefd! .

De aankomende week vlieg ik lachend alle nachtvluchten die er maar zijn! Zoveel energie heb ik!

Morgenmiddag aanmelden voor een Faro-vlucht. M. vliegt ergens anders heen. Maar eind deze week hebben we alweer een date!

x Ramona

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

vlucht naar Malaga

Posted at 19:41 on 8/10/2012

Hoi allemaal,

Ik heb vannacht gevlogen van amsterdam naar malaga en weer terug. Ik had een schema gekregen met daarop melden om 23:15 voor de ams-malaga. Om half 7 vanochtend had ik weer afmelden.

 

 Ik heb vorige week een nieuw auto'tje gekocht en nu ik eigen vervoer heb vind ik het veel minder erg om naar shiphol te rijden. Op schiphol parkeer ik mijn auto op P30. Dat is een parkeerterrein voor personeel op Schiphol. Dan rij ik nog een stukje met de Schiphol-bus naar de plek waar wij ons melden voor ons werk. Ik meld mij altijd met mijn bedrijfspas en paspoort. Daarna bekijk ik alle bedrijfspost die in mijn postvakje liggen. Dan volgt de flight safety briefing.

 

Elke stewardess moet de flight safety vragen foutloos beantwoorden. Alleen dan mag je de lucht in. Soms weet een collega geen antwoord op de f.s vraag. Je krijgt dan nog een tweede kans om een flight safety vraag goed te beantwoorden. Weet je het met de herkansing niet? Dan pech en naar huis i.p.v. naar het vliegtuig.

 

Tijdens de vlucht ams-malaga hadden we 89 pax aan boord. Niet helemaal volle bak,dus...Veel verkopen aan boord gedaan en lekker de tijd om even bij te kletsen met collega's!

Vandaag en morgen vrij! Ik ga uitrusten van de afgelopen vliegweek. En genieten van mijn nieuwe auto!!!

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Werken als stewardess betekent onregelmatig werken!

Posted at 13:11 on 25/9/2012

Hallo allemaal,

Ik heb de laatste tijd nogal wat commentaar gekregen op het feit dat ik zo weinig over mijn baan als stewardess schrijf. Dat is ook zo. Excuses en ik zal proberen de weblog up-to-date te houden.

Ik kan jullie allemaal zeggen: het is gaat goed met mij, ik vind mijn werk als stewardess nog steeds leuk. En natuurlijk zit ik ook wel eens er helemaal doorheen. Nadelen: vermoeidheid en weinig eigen ruimte in een vliegtuig. Voordeel van het werken als stewardess: je komt veel verschillende mensen tegen en je maakt elke dag wel andere leuke dingen mee. En natuurlijk het werken met veel verschillende collega's.

Dus lieve vrienden: ik zeg jullie: Ramona blijft nog een jaar vliegen! Ik heb het geluk gehad dat ik een vast contract heb gekregen na mijn jaar contract, Heel blij mee.

Mijn vliegvrienden hebben inmiddels bijna allemaal een vast contract. Sommigen zijn uit de wereld van de luchtvaart gestapt. Die hebben inmiddels andere leuke banen gevonden. Eén vriendin wil liever voor haar pasgeboren dochter zorgen en is ook gestopt met vliegen.

Er zijn veel collega's die deeltijd vliegen i.v.m. een gezin. Het werk is leuk maar ook wel zwaar en je moet thuis de boel kunnen organiseren. Dus een fijne partner die goed kan omgaan met de wisseldiensten.

Ik ga bijvoorbeeld vanavond werken. morgenochtend weer thuis. Eén dag vrij en overmorgen weer naar een andere vakantiebestemming. Dag 4 bestaat mijn rooster uit een op-en-neertje Jerez . Daarna heb ik twee dagen vrij.

De week daarop sta ik reserve. Mijn reserve begint dan om 05:00 uur. Ik weet nog niet waar ik naar toe ga vliegen. Het werk van een stewardess is aardig onregelmatig dus!

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Op vakantie in Griekenland! met collega-stewardessen meevliegen is leuk!

Posted at 19:46 on 11/9/2012

Even een snelle update; de vakantie is heerlijk! De vlucht ging goed. Ik had een lekker plekje in het vliegtuig en vloog met een aantal collega's die ik goed ken. Heel leuk om eens van een andere kant naar het werk van een stewardess te kijken. Ik heb heerlijk een filmpje gekeken. En genoten van de service aan boord van het vliegtuig.

Na een vertraging van ruim 3 uur zijn we uiteindelijk vanuit amsterdam vertrokken. Een paar uur later landen we weer veilig op het eiland. Ik werd opgehaald door de vrienden bij wie ik verblijf. Het was goed ze weer te zien.

Ik geniet met volle teugen! Tot later!

Liefs, Ramona

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Bijna vakantie voor deze stewardess

Posted at 13:15 on 2/9/2012

Jaaaa!!! Het hoogseizoen is bijna afgelopen en ik heb dus eindelijk twee weken vakantie. Ik ga naar Rhodos samen met een vriend en vriendin. Op bezoek bij een oud-buurmeisje die aan een griek is blijven hangen na een lange vakantie op Rhodos. Eindelijk eens zelf aan boord van een vliegtuig zitten op een passagiersstoel.

Ik heb er zin in!

Ramona

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Opleiding voor stewardess volgen wel of niet doen

Posted at 09:05 on 18/8/2012

Hoi allemaal,

Ik krijg wel eens de vraag of je een opleiding voor stewardess moet volgen. Ik heb wel een opleiding gevolgd (eerst mbo-4 en daarna een beroepsopleiding) maar je hoeft het niet te doen. Met minimaal mbo-4 kun je gewoon gaan solliciteren als stewardess. Ik kan alleen over mezelf spreken. Ik ben blij dat ik eerst een speciale opleiding heb gevolgd want daardoor stond ik sterker in mijn schoenen voordat ik ging solliciteren en hier kwam werken. Heb er geen spijt van gehad.

Liefs, Ramona

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Even niet uitslapen

Posted at 08:56 on 13/8/2012

Ik kom net uit bed, kan even niet uitslapen, want een afspraak met de tandarts. Ik heb al een tijdje last van kiespijn dus die afspraak moet echt doorgaan. Vliegen na tandarts bezoek is geen aanrader. Morgen vrij dus dit is de enige mogelijkheid deze week om naar de tandarts te gaan.

Groeten, Ramona

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Pff eindelijk thuis!

Posted at 03:47 on 12/8/2012

hoi hoi,

Eindelijk thuis, vlucht viel mee, leuk collega'tje, geen vertraging, ik ga nu slapen!

Ramona

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Aan het werk terwijl hier de zon schijnt!

Posted at 14:40 on 11/8/2012

Ik ga zo naar Schiphol. Om een driehoeksvlucht te doen. Van A naar B naar A. Het is zaterdag, mooi weer en bijna alle buurtjes gaan vanavond tijdens een buurtfeest gezellig bbq-en. Ook dat hoort bij het vliegen. Uniform aan. Smile op en gaan....mmm

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Vlucht Amsterdam - Aruba

Posted at 11:24 on 7/8/2012

Vlucht Amsterdam - Aruba,

Nou dat was mij wel een vlucht zeg! Heel druk qua volle bak (hele rare term maar in de luchtvaart zeg je dus als het gaat om een volgeboekt vliegtuig; volle kist of volle bak) en bewerkelijke (maar oh, zo  leuke) passagiers! Wat heb ik gelachen aan boord! Als je een leuk team hebt en je af en toe een grap erin kan gooien tijdens de service is het zoveel leuker werken! De vlucht is lang. Ik ben vanuit amsterdam vertrokken om 12:30 en kwam in Aruba aan om 20:00 lokale tijd. Er is zes uur tijdsverschil met Nederland. We maken dus een aardige dag. Daarna een hotelovernachting betaald door de maatschappij waarbij ik vlieg. Na aankomst een drankje gedaan en tot in de late uurtjes onder de caribische sterren gezeten. In de ochtenduren ontbijten en zonnen. In de middag weer aan boord voor de terugvlucht. Aruba - Amsterdam zat vol met gebruinde vakantiegangers en van een aantal heb ik ook de vakantieverhalen aangehoord. Altijd leuk hoe enthousiast passagiers kunnen zijn over hun vakantie!

Groetjes, Ramona

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

de service aan boord van een vliegtuig

Posted at 09:05 on 12/7/2012

Ik zal jullie iets vertellen over de service aan boord van een vliegtuig. Na take-off deel ik de headsets uit zodat passagiers muziek kunnen luisteren of video kunnen kijken. Dan bouwen we in de galley de servicetrolley's op. We beginnen altijd met een drankje en een hapje. Veelal zijn de hapjes warm maar om sommige vluchten serveren we ook alleen maar koude hapjes. Op korte vluchten betalen passagiers voor de hapjes en drankjes en op langere vluchten krijgen de passagiers deze service gratis (oftewel er is al voor betaald ). Na het serveren van de service halen we de servetten, lege glazen en overige vuil op zodat de cabine weer redelijk opgeruimd is. Een schoon vliegtuig is wel net zo netjes, zeg maar. Na het opruimen van het vuil komen we langs met de tax-free articles (oftewel sales-trolley). Na een flinke verkoop van produkten (is heel belangrijk want een goede verdienste voor de luchtvaartmaatschappij) hebben de stewardessen even een pauze. We drinken snel iets en eten een broodje of maaltijd. Ondertussen reageren we op attendant call belletjes van passagiers. Soms zijn passagiers ziek of soms willen ze gewoon nog iets bestellen. Meteen op belletjes reageren dus! Nadat het fasten-seatbelts sign aan is gegaan en ik samen met collega-stewardessen de passagiers heb gecheckt op stoelriemen vast, kunnen wij als cabinepersoneel ook gaan zitten. Vanzelfsprekend zitten wij als cabinepersoneel ook in de riemen.

Na de landing zeggen we de passagiers op vriendelijke wijze gedag en checken we het vliegtuig op vuil. We verzamelen de kranten en tellen de catering voor de terugvlucht. Zijn er voldoende warme en koude snackjes bevoorraad? Hebben we voldoende versnaperingen aan boord? Ja? dan is het wachten op de nieuwe passagiers!

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link<- Last Page | Next Page ->
Hosting door HQ ICT Systeembeheer