Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Stichting Vienna

Description

Elvira Wesseling beschrijft haar belevenis en ervaringen omtrent het oprichten van Stichting Vienna.


«  March 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Mijn verhaal

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 juli 2013

 Mijn naam is Elvira Wesseling, ben 27 jaar en ik heb een droom! Hieronder beschrijf ik kort hoe mijn droom ontstaan is.

 Rond mijn 7e kwam ik voor het eerst in aanraking met pony's en paarden bij ons op de camping. Ik wist na die vakantie dat ik op paardrijden wilde!
Jarenlang 1x per week op een manege pony les gevolgd.. En toen die tijd reed ik m'n eerste fnrs proefje! Ook genoot ik toen al van de buitenritten die gemaakt werden.. Ik wilde meer, was altijd al een beetje jaloers op die meiden met hun eigen pony maar dat konden mijn ouders zich niet veroorloven. 

 Toen ik ging puberen werden de regeltjes op de manege me teveel en had ik niet zo heel veel interesse meer in de paarden maar was ik meer gericht op jongens en uitgaan.

 Ik ben een MBO opleiding gaan volgen. De opleiding SPW (sociaal pedagogisch werker). Verschillende stages gelopen en bij 1 stichting blijven werken. Ik ben nu bijna 10 jaar werkzaam bij Stichting Philadelphia waar ik binnen kwam als stagiaire en doorgroeide naar coördinerend begeleider.  Ik wilde doorgroeien en heb na deze opleiding de studie SPH afgerond aan Hoge school InHolland.
In de periode van de SPH ontmoete ik een vriendin met ongeveer de zelfde paardenachtergrond als dat van mij. Het leek ons wel weer een keer leuk om een paardrijden te volgen.. Binnen de kortste keren gingen we 1x per week naar de manege voor les. Ik was weer compleet verkocht aan de paarden.. En wilde meer.

 Tijdens de opleiding SPH heb ik stage gelopen bij de Hartekampgroep(HKG). Ik werkte op een groep met ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking. Op een goeie ochtend mocht ik met een bewoner een rondje lopen over het terrein van de HKG. In de verte zag ik paarden.. Oeh, even kijken natuurlijk.. 
Toen kwam ik voor het eerst in aanraking met het paardrijden voor mensen met een beperking. Wat keek ik mijn ogen uit en wat vond ik dit prachtig!
Na een paar gesprekken met stagebegeleiding en mensen van de boerderij van de HKG mocht ik 1 ochtend in de week mee helpen bij de paarden! Ik heb hier de jaren erop ook nog wat vrijwilligerswerk verricht. 
Na een paar ochtenden wist ik het zeker: dit is wat ik wil! Mijn werk en mijn hobby combineren! Ik wil mij in gaan zetten voor het paardrijden voor mensen met beperking! 

 Mijn droom is mijn eigen stichting / stal voor paardrijden voor mensen met een beperking. 

Mijn vriendin en ik vonden als snel een sponsor die veel zag in mijn droom! 
Voor we het wisten waren we trotste eigenaar van Vienna! Een hele mooie lieve merrie van 5 jaar oud. In die tijd was het nog nodig om L1 dressuur met een winstpunt te hebben voor je aan de opleiding voor instructrice mocht beginnen. We gingen dus fanatiek aan de slag om op het gewenste niveau te komen. 
Tijdens de lessen leek er lichamelijk iets te zijn met Vienna. Ze liep niet lekker en aangaloperen koste haar veel moeite. Al snel een dierenarts er bij gehaald. Het bleek dat er een scheurtje zat in haar si gewricht.. Ze zou snel naar de kliniek moeten om te kijken wat ze er aan konden doen. Vienna stond toen al ong 2 maanden op rust..

Naar de kliniek:
Toen der tijd mocht ik zelf niet niet met een trailer rijden en hadden we ook nog erg weinig ervaring met trailers.. Ook Vienna was niet echt bekend met de trailer en trailerladen ging dan ook niet van z'n leie dakkie.. 
Na ong een uur gaven we het op.. Vienna wilde niet de trailer in. Het weekend erop gingen we oefenen met trailerladen. Vienna deed het super, erin, rondje gereden, eruit en er weer in.. Geen probleem.  Een paar dagen later hadden wij weer een afspraak met de kliniek.. Vienna ging echt niet mee! Na ruim 30 min wilde ik het opgeven.. Vienna begon al wat paniekeriger te worden in de loop van de tijd.. Maar laten we het nog 1x proberen, tja ze moet toch naar de kliniek..
Toen ging het mis... Vienna ging steigeren en klapte achterover.. Ze had niet genoeg kracht meer in haar lijf om overeind te blijven.. Vienna was opslag hersendood.. 
Vanaf dit moment is het net alsof je midden in een horrorfilm zit.. Een paard wat in shock op de grond ligt en instinctief overeind probeert te komen.. 
Binnen een half uur was de dierenarts aanwezig en werd mij de vraag gesteld of ze Vienna mochten in laten slapen.?! Mijn eerste antwoord was; nee natuurlijk niet, een paard kan wel leven in een rolstoel!! En daarna was het: snik, natuurlijk.. Dan heeft ze rust..
Een heel heftig en emotioneel moment.. Het verliezen van m'n eerste eigen paard..
We hebben een heel mooi afscheid voor Vienna georganiseerd op stal.. We hebben allemaal een briefje geschreven en die aan een roze ballon gehangen.. Al deze ballonnen hebben we op de plek des onheils de lucht in gelaten..

 Omdat mijn droom nog steeds voortleefde in mijn gedachten was het een extra domper.. Hoe kan ik nu ooit aan de opleiding voor instructrice beginnen??
Al snel waren we aan het kijken naar nieuwe paarden.. 

 Toen kwamen we Zeppelin tegen. Een 4 jarige Ruin van Polansky x Ferro..
Wauw, wat een prachtig paard! We reden er zo op weg..
Al snel stond Zeppelin bij ons op stal! Dit paard had zoveel potentie dat het met de juiste begeleiding bijna niet anders kon dan dat we snel op niveau zouden komen. 

Echter na een jaar leek het mis.. Zeppelin bleek teveel paard voor ons te zijn.. We hadden nog te weinig ervaring en skills om Zeppelin te trainen. Met het oog op m'n doel hebben we besloten op Zeppelin te verkopen.. Er was veel animo voor Zeppelin.. We hadden op een dag een geschikte koper gevonden.. Zeppelin hoefde alleen nog maar goedgekeurd te worden..
Wij waren er van overtuigt dat Zeppelin goed gekeurd zou worden, want we hadden hem zelf nog geen jaar daarvoor rontgelogisch en klinisch laten keuren en hij was goed gekeurd..
Echter bleek dit niet het geval.. Zeppelin werd afgekeurd.. Hij had een beginnende vorm van artrose in z'n voorbeen en werd hierop afgekeurd.. Hij zou hier nooit een geschikt dressuurpaard kunnen zijn..
Nu zaten we met een paard wat we niet konden gebruiken voor opleiding maar ook niet voor de verkoop. Toen hebben we Zeppelin tijdelijk in Brabant op het land gezet.
Daar kreeg hij koliek en is hij met spoed geopereerd.. Zeppelin kwam hier goed uit. Hij had hierdoor natuurlijk meer zorg nodig en zodoende haalde we hem weer naar Velsen.
Met de juiste ondersteuning hebben we met Zeppelin gerevalideerd. Hij knapte al snel op en werd al snel weer het grote stoere paard.. Zeppelin moest nog 1x naar de kliniek om te kijken of alles na de operatie goed geheeld was en of we Zeppelin rustig konden laten opbouwen in training. Zeppelin liep redelijk de trailer in en we waren onderweg.
Nog geen 10 min onderweg en ik beleef weer een heel angstig moment.. We worden op de snel weg aangetikt en de trailer valt op z'n kant terwijl we 80km per uur gaan.. Op het moment dat we stil staan en ik door heb dat de inzittende niets mankeren sprint ik naar de trailer en roep:ZEP!
Zeppelin springt het kapotte dag van de trailer uit en staat met grote ogen te kijken waar die beland is. Ik kon hem snel pakken.. Daar sta je dan met je paard op de a9.. 
We werden snel geholpen door hulpdiensten. En al snel waren de mensen van stal er met een andere trailercombinatie om Zeppelin naar kliniek te vervoeren.. Wonder boven wonder had hij enkelt wat schaafwonden op z'n knieën en mankeerde hij verder niets.. En wij gelukkig ook niet!
Met liefde hebben wij Zeppelin verzorgt tot het moment dat hij zich goed genoeg voelde.. We vonden een hele lieve vrouw die een klik had met Zeppelin en hem wel wilde hebben.. Ze rijd Zeppelin recreatief en Zeppelin is daar erg tevreden! Fijn dat we uiteindelijk een geschikt plekje voor hem gevonden hadden,,

In de tussentijd liep ik nog steeds met mijn droom rond..

3 maal is scheepsrecht.. Ruim 4 jaar geleden kregen we Upington!
Een hele lieve, ervaren Ruin van 7 jaar! 
Met Up kan ik buitenrijden, springen en dressuur rijden! We zijn nu samen m2 niveau.

2 jaar geleden heb ik mijn aanhangerbewijs gehaald, vanaf dat moment kon ik zelf met trailer rijden.

 Ik ben onlangs begonnen met de vooropleiding van de KNHS.. Als ik de vooropleiding heb kan ik starten met opleiding voor instructrice paardrijden met mensen met beperking.

Na mijn traumatische trailerervaringen veel geoefend met Up en trailerladen.. Na 2 maanden voldoende vertrouwen.. stap voor stap gingen we de wereld rond.. 

In April in m'n eentje naar Friesland gereden met Up in de trailer achter me aan! Wat een kicke gevoel! 
Heb daar les gehad van Lammert Haanstra. Bevestiging gekregen van ons talent.Heeft mij onwijs gemotiveerd om verder te komen met Up.Via Lammert in aanraking gekomen met Ruiterfitness..
Een training om jezelf als ruiter te trainen ten behoeve van je training met je paard. Dit heeft zowel mij als Up erg goed gedaan en we gaan hier zeker mee verder!

Mijn gevoel zegt dat het nu tijd is om mijn droom te gaan realiseren! En ook om mijzelf nog  verder te ontwikkelen en door te groeien zodat ik mijn droom kan gaan waar maken!
Ik heb nu ook de juiste mensen om mij heen die mij steunen en helpen bij het waarmaken van mijn droom!

 


Posted: 10:10, 9/7/2013
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer