Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Hoe gaat het nu met me?

Drie weken na de operatie.....

08:35, 6/5/2014 .. 0 comments .. Link

Hallo allemaal,

Ik hoop dat jullie genoten hebben van een welverdiende mei vakantie en/of de vrije dagen? Een bevrijdingsfestival, tuincentrum of meubelboulevard zat er voor mij (helaas) nog niet in. Sterker nog, ik maak me al zorgen of ik 24 mei (desnoods met rolstoel) wel naar Robert Cray in Hedon kan. Ach alles op zijn tijd, herstellen kost tijd en gaat met vooruitgang en terugslag merk ook ik wel weer. Net na de vorige blog ben ik voor het eerst bij de fysiopraktijk geweest en omdat ik al best veel kon was het zoeken naar hoe we de oefeningen gedoseerd kunnen uitbreiden. Ik kon bij dit consult liggend op de rug het geopereerde been met de hak, 43 Cm van de billen af buigen. Niet slecht, maar naar wat oefeningen en hulp, kwam ik aan het einde van het consult op 31 Cm. Nou dat heb ik de dag ernaar ook wel gemerkt.... wat een last kreeg ik gedurende de nacht en twee dagen hierop volgend. Iets te enthousiast geweest en de pijn teveel genegeerd en weer een wijze les geleerd (hoop ik). De dagen erna de oefeningen aangepast en uiteraard geeft dit een reactie, maar is de pijn dragelijk. Ik ben sinds een week volledig van alle medicijnen af, dus 'still making progress' zou ik willen zeggen. En wat zeur ik ook, ik ben nog maar net drie weken na de operatie. Ik wil gewoon te snel, omdat ik me soms stierlijk verveel..... ik ben op de hoogte van al het lokale nieuws, het boek van het het team VZ is uit (De Prediker.....erg mooi boek),  heb heel wat nieuwe nummers ingestudeerd op gitaar.......dus deze week ga ik de studie maar weer eens oppakken, naast alle oefeningen en muziek maken. Het bed gaat vandaag uit de kamer (ben al ruim een week op de dagen volledig op), maar slaap nog wel op de logeerkamer i.v.m. de onrustige nachten. Ik weet namelijk nog steeds niet hoe ik moet liggen, om niet tussentijds heel even met pijn wakker te worden. Rest me nog om jullie sterkte te wensen voor de komende weken richting het einde van het schooljaar en ik hoop jullie allen voor die tijd nog te mogen zien en/of te spreken.

Groeten, WimWeer een stapje verder.....

14:03, 25/4/2014 .. 1 comments .. Link

Tja, het is maar goed dat de nieten er gisteren uitgegaan zijn, want het lichaam was al druk doende om ze eruit te werken. Resultaat is dat het vandaag vreselijk jeukt, maar dat is een goed teken. Ook wil ik jullie allemaal nog maar eens bedanken voor de kaartjes, bloemen en reacties via de mail, post en het Blog. Het doet me goed om te merken dat jullie zo met me begaan zijn..... doe ik kennelijk toch nog wel e.e.a. goed tijdens mijn werkzaamheden! Vanmiddag komt de fysio voor het laatst bij de thuis langs en dan kan ik vanaf volgende week twee keer per week een uitje gaan maken naar de fysio praktijk! Gek dat je daar na twee weken thuis hangen zo naar uit kunt gaan kijken. Ook gaat het bed dit weekend de woonkamer uit en kan ik weer in mijn eigen bedje gaan slapen, kortom het leven begint alweer een klein beetje zijn ritme terug te krijgen. De pijn is steeds dragelijker en de medicatie bouw ik derhalve steeds af. Nu nog maar twee soorten medicijnen ipv vier en ik verwacht met een dag of vier vijf helemaal met de medicijnen te zijn gestopt. Ik wens jullie allen vanuit hier een fijne mei vakantie toe  en geniet ervan is mijn advies. Ik hoop voor jullie dat het weer lekker meewerkt en dat jullie de zinnen wat kunnen verzetten.

Groetjes, WimMinder Paaskleuren................

08:31, 21/4/2014 .. 1 comments .. Link

Dag allemaal,

Na de Pasen wederom een update, met als eerste nieuws dat het blauw, Paars en Geel grotendeels is weggetrokken uit het been. Het buigen en strekken gaat steeds beter en ik ben over de 90 graden buigen heen. (Fysiotherapeut zal deze week weer meten). Zaterdag heb ik vistie mogen ontvangen vanuit het team Optiek en ben verwend met een mooie bos bloemen en cadeaubon. Super bedankt allemaal! Deze week gaan de nietjes eruit (donderdag) en ik ben gedurende de Pasen, meer op geweest. Dat geeft wel behoorlijk wat last moet ik bekennen. De knie gaat door het normaal aan tafel zitten en lopen pijn doen en zwelt dan weer wat meer op. Kortom het moet gedoseerd opgebouwd worden merk ik, wat natuurlijk ook niet vreemd is. Ik ben zeker tevreden en nog steeds positief gestemd, omdat het elke dag (al is het met kleine stapjes) steeds weer beter gaat. De knie is dan wel iets geslonken, maar nog steeds zit er vocht in en dit neemt bij het oefenen soms meer toe. Wat het meest lasig is en blijft is dat ik alleen op de rug kan slapen, omdat ik anders zoveel pijn lrijg dat ik er letterlijk wakker van wordt. Dit heeft vast te maken dat de knie nog dik is en alles weer een beetje op zijn plaats moet gaan zitten, maar wel lastig als je graag op je zij slaapt. Ik zal weer een foto toevoegen en jullie op de hoogte houden na het verwijderen van de nietjes.

Groeten, WimDag zes na de operatie......

19:15, 16/4/2014 .. 4 comments .. Link

Hallo allemaal,

Bij deze wederom een korte update over hoe het nu (zes dagen na de operatie) met me gaat. In één woord super eigenlijk. Heb nog wel wat pijn, maar deze is vele malen minder dan voor de operatie en zal steeds meer gaan afnemen. Het been ziet er momenteel uit alsof ik geelzucht heb, maar dan met paars. Ik loop redelijk goed met krukken en kon vandaag alweer 90 graden buigen. De fysiotherapeut gaf gisteren aan dat ik eigenlijk al best wel veel kan zo kort na de operatie en dat daarom voorzichtigheid geboden is. Overbelasten betekend direct weer terug bij af, dus ik ben gewaarschuwt! Ook is de onstekingsfase nu voorbij en kan ik dus de bewegingen gaan optimaliseren met wat andere oefeningen. Ook de komende week komt hij nog bij me huis en daarna ga ik naar de praktijk. Dank voor de kaartjes en ik heb inmiddels ook al een bos bloemen mogen ontvangen van mijn hockey traingsteam. Het slapen gaat goed het is alleen nog zoeken naar een juiste houding, omdat ik anders wakker wordt met een stijf en pijnlijk been / knietje. Dat is opzichzelf ook een uitdaging op zich denk ik. Nou ik hoop jullie weer even te hebben bijgepraat en ik update wel weer als er wat nieuws of ontwikkelingen zijn.

 

Groetejes, WimDe blauwe /paarse krokodil......

11:35, 14/4/2014 .. 3 comments .. LinkDe blauwe/paarse krokodil......

11:05, 14/4/2014 .. 2 comments .. Link

Dag allemaal,

Dag vier na de operatie en de knie ziet er sinds vandaag echt uit als een blue monday beentje. (ik plaats er zo een foto bij)  Ik heb nog steeds veel vocht in de knie en gisterenavond stond de knie helemaal strak van het vocht. Toch iets te enthousiast met oefenen geweest en ik beperk me vanaf nu dan ook tot de buig oefening en het strekken en lopen op krukken. Het voelt wel geweldig moet ik eerlijk bekennen, al zal ik niet meer stilletjes iemand van achteren kunnen besluipen. ;-) Bij korte snelle bewegingen hoor je de prothese tikken, niet vervelend, maar wel vreemd om zo te bemerken. Vandaag komt de fysio thuis langs en gaan we de revalidatie echt starten. Ik zal vast op mijn donder krijgen, omdat ik te snel wil, maar de meeste die me kennen weten dat dit ook wel mijn valkuil is. Al realiseer ik me echt (meer dan ooit) dat ik de tijd moet nemen, om het genezingsproces goed te laten verlopen. De wond is geheel droog en ik ben gestart met het eerste medicijn te stoppen, dus met ongeveer een dag of vijf / zes zal ik het zonder medicijnen moeten doen. Dat zal ook wel weer een mijlpaal op zich zijn als je al zo'n 12 jaar medicijnen voor gewrichtspijnen hebt geslikt. (Alleen de trombose spuitjes lopen zo'n 30 dagen door) Er is een bed in de woonkamer gezet voor de komende anderhalve week en ik kan dus heerlijk rechtopzittend van de tuin en de zon genieten. Tussen de middag een broodje eten met de meiden en ook dat doet me goed in het herstelproces. Nou een fijne dag nog allemaal en tot gauw.

Groeten, WimTja en dan mag je op dag drie opeens naar huis......

10:38, 13/4/2014 .. 5 comments .. Link

Dag allemaal, ik schrijf dit bericht zondagmorgen na een eerste nacht thuis! Echt super en de fysiotherapeut in de St Maartenskliniek gaf aan dat dit grotendeels te danken is aan aan de inspanningen bij de pre operatieve fysiotherapie. Ik moest voor ontslag met kruken over de afdeling kunnen lopen, traplopen met krukken en op twee benen staan (handen op de achterkant van het bed) en het lichaamsgewicht verplaatsen van het gezonde been naar het geopereerde been en weer terug. Dat ging allemaal redelijk vlekkeloos en ze gaf aan dat ik duidelijk vertouwen had in de prothese, dus zei ze: 'als je het aandurft mag je de zelfde oefening doen maar dan til je eerst het geopereerde been op en dan het gezonde been'. Dat durfde ik wel aan en ik heb dus drie dagen na de operatie mijn volledge lichaamsgewicht op de prothese gehad. En......het voelde super goed aan, dus dat geeft mij vertrouwen voor de revalidatie periode welke komende week start. Uiteraard heeft dit vannacht deels een reactie gegeven in de knie, maar de pijn is ondanks dat (met de medicatie) prima te handelen. Natuurlijk zal ik ook nog tegenslagen gaan krijgen en minder goede dagen, maar de eerste goede start is er in ieder geval!

 

Groeten van een gelukkige en blije Wim!The Day After

12:56, 11/4/2014 .. 2 comments .. Link

Na gisteren drie uur na de operatie te hebben gelopen met een verhoogde rollater ging de avond en nacht in. Dit was een onrustige nacht [elke vier uur wakker] van de pijn en allerlei testjes. Het katheter was ingezet na de operatie om de blaas leeg te maken. Nu leegde ik na het plassen niet de gehele blaas en moest dus telkens de blaas laten onderzoeken of deze na het plassen voldoende leeg was. Bij de laatste controle om 06:00 was de blaas goed leeg en houden deze testjes nu op. Hb bloedmonster is afgenomen, omdat ik zo'n 730 CC bloed ben verloren tijdens de operatie. Mijn Hb was 9.8 dus prima voor de operatie, uitlag hoor ik later vandaag. Ik heb nog geen foto's geplaatst ivm de trage verbinding. De verwachting is dat ik maandag naar huis mag. ik voel me erg goed, op de pijn na soms en kan zelfstandig naar het toilet gaan [met rollator]. vanmiddag oefenen met de fysiotherapeut. Op de prothese rusten gaat goed, maar buigen en strekken natuurlijk nog niet. Alis dat laatste niet zo vreemd een dag na de operatie ;-]

dank voor jullie berichtjes en reacties,

WimD-day.........

06:28, 10/4/2014 .. 3 comments .. Link

Na een vroege wake up, nu in Nijmegen en wachten op de opname. Voel me redelijk rustig en heb de indruk dat mijn omgeving meer nerveus is dan ik. Ben in goede handen en elk probleem kent een oplossing. Keep you posted........De laatste dag.........

12:24, 9/4/2014 .. 6 comments .. Link

Hallo allemaal,

 

welkom bij dit eerste stukje van mijn blog, ik ben nu een klein uurtje geleden gebeld dat ik me morgen om 07:30 kan melden op de afdeling C1 van de Sint Maartenskliniek! Tja ben ik daar blij mee? Nou,...... hoe gek het wellicht ook klinkt, 'Ik ben er klaar voor'! Voel me gespannen en licht nerveus, maar dat is denk ik gezond. Heb me goed voorbereid en ga dan ook vol vertrouwen de operatie in morgen. Wat me wel deels is meegevallen is het wassen met de Betadine, al blijft het wel een vreemd luchtje! Nou leuk dat je me op deze wijze volgt en ik zal jullie de komende dagen en misschien wel weken trouw gaan meenemen in dit proces! Veel leesplezier en tot gauw, 

Wim.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Drie weken na de operatie.....
Weer een stapje verder.....
Minder Paaskleuren................
Dag zes na de operatie......
De blauwe /paarse krokodil......

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer