Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
In my world

Description

All my evil though a needle


My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends

Apocalyps

Maurits had zich al de hele week verheugd op zondag. Dan kocht hij namelijk een klein galettebrood bij de bakker, dat hij nadien thuis ritueel opat.

 

Tijdens het aanschuiven droomde hij al over hoe hij het brood zou verorberen. Eerst zou hij de perfecte sfeer creëren om zijn boterhammen op te eten. Dit zou hij doen door de keuken te verduisteren en sfeervolle kaarsen aan te steken. Natuurlijk zou het dramatische ‘Carmina Burana’ van Carl Orff hierbij niet mogen ontbreken!


Sneetje per sneetje zou hij het broodje besmeren met smeuïge (op kamertemperatuur gebrachte) choco, waarna hij zijn neus boven de stapel besmeerde boterhammetjes zou houden en diep zou inhaleren.

De geur van wit brood met choco liet hem altijd de stress van die week vergeten.

Daarna zou hij zeer voorzichtig een boterham van het stapeltje nemen en er traag een hap van nemen. De melkchocoladesmaak zou hem naar hogere sferen brengen, terwijl de iets zoutere smaak van het galettenbroodje hem als een soort levenslijn met de aarde zou verbinden.

 

Bruut werd hij uit zijn dagdroom gesleurd door de schelle stem van het bakkersmeisje. ‘Volgende!’

Nog in de roes van zijn gedachten bestelde hij -zoals elke zondag- een klein galetteroodje.

‘Sorry meneer, maar het galettebrood is op. Ik kan u wel een klein panne of een klein rond wit geven,’ antwoordde het bakkersmeisje.

 

Een vreselijk gevoel overspoelde Maurits. Waar gaat de wereld naartoe wanneer er geen kleine galettebroodjes meer te verkrijgen zijn op een zondagmorgen?! Hoe kan men nu de stress verwerken die zich gedurende de week heeft opgestapeld? Mensen zullen overspannen geraken. Slapeloosheid zal de wereld overspoelen. Auto-ongelukken, vliegtuigcrashes, branden, aanslagen, enzovoort zullen een gevolg zijn van veel te korte nachten en het teveel aan stress. Dit alles zal een nog grotere milieuverontreiniging teweegbrengen waardoor het gat in de ozonlaag nog groter zal worden. En als gevolg zullen aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tornado’s en windhozen de wereld vernietigen! ‘Apocalyps now’-fragmenten flitsten door zijn hoofd.

 

‘Het eind van de wereld is nabij!’ riep hij en al gillend liep hij de bakkerij uit.

 

Het bakkersmeisje schudde triest het hoofd. ‘Volgende!’


Posted: 21:18, 17/12/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer