Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

stage

eind verslag stage

23:22, 6/11/2011 .. 0 comments .. Link
Ik heb mijn stage bij KM Notariaat ondervonden als een leerzame,leuke en inspirerende tijd.
Heb miijzelf meer en meer leren kennen. Heb mijzelf op zakelijke als persoonlijke vlak kunnen ontwikkelen.
Ik kan het omschrijven als een leuke periode in mijn leven vol lessen.
Heb geleerd zelfstandig te leren werken, zowel mijn focus als mijn motivatie te behouden, duidelijk mijn grenzen leren aan te geven, leren onder druk te werken.

In het laatste gesprek met mijn bedrijfsbegeleider vroeg ik hem hoe hij mij heeft ervaren. Hij gaf aan dat hij mij ziet als een aardige jonge dame die hard werkt. Hij gaf als verbeter punt aan dat ik meer nee moet durven zeggen. Ik gaf toen aan dat ik daarover had nagedacht na aanleiding van een eerder gesprek tussen ons. Het is niet dat ik vaker nee moet zeggen maar dat ik mijn grens moet bijstellen. Ik heb een hoge grens, het duurt heel lang voordat je mij boos krijgt. Ik wil ook graag mensen helpen en soms gaat dat ten koste van mezelf. Mijn bedrijfsbegeleider zei ook dat er mensen zijn die misbruik willen maken van mijn goede bedoelingen. Het was voor mij ook een omschakelingen om elke dag bijna heel de dag in een kantoor te werken.
Ik heb gezien hoe hard mijn bedrijfsbegeleider werkt, hij kent geen 9 tot 5. Ik bewonder hem voor zijn werklust en zijn doorzettingsvermogen., dit heeft mij enorm gemotiveerd.

Mijn persoonlijke leerdoel was om zelfstandig te werken en dat is mij gelukt. Ik heb tijdens mijn stageperiode zelfstandig gewerkt met weinig hulp. Ik vroeg alleen hulp als ik er echt niet uit kwam.
Voor mijn gevoel sta ik meer gemotiveerd in het leven en mijn focus is aangescherpt meer als tevoren.

week 44 ( 31 oktober - 4 november)

23:18, 6/11/2011 .. 0 comments .. Link
Deze week heb ik mij heel erg mijn focus gehouden op het verslag van mijn concurrentieanalyse. Heb mij minder bezig gehouden met klusjes.
Het leek soms voor mij een race tegen de klok. Soms kwam ik inspiratie te kort en voelde ik de deathline in mijn nek hijgen. Ondanks dit alles is het mij gelukt om mijn verslag op tijd in te leveren.

De dingen die ik heb geleerd deze week zijn:
- onder druk presteren
- creativiteit aanwakkeren
- grenzen stellen


vrijdag 4 november

17:01, 6/11/2011 .. 0 comments .. Link
Vandaag ben ik heel de dag aan mijn verslag gewerkt. Ik heb de hoofdstukken: conclusie,  aanbevelingen en samenvatting gemaakt.

Deze hoofdstukken heb ik aangepakt door goed na te gaan wat de de conclusie is en welke aanbevelingen ik heb voor het bedrijf.
De samenvatting had ik moeite mee. Ik wist niet echt wat ik erin moest zetten. Ik heb inspiratie opgedaan door te kijken naar eerdere verslagen van projecten vorig jaar.

Een leerpunt voor mij was om mijn creativiteit meer te laten spreken. Ik denk soms te snel dat ik het niet kan of weet.

donderdag 3 november

16:52, 6/11/2011 .. 0 comments .. Link
Vandaag heb ik nota' s nagekeken of ze zijn betaald en klaargelegd. Daarnaast heb ik de hoofdstuk concurrentie, bijlagen en SWOT- analyse incl. confrontatiematrix gemaakt. Vandaag had ik ook een interview met de eigenaar van KM Notariaat, de heer K. Misiedjan.

Ik heb dit aangepakt door bij hoofdstuk concurrentie te kijken wat ontbreekt. De bijlagen, interview, SWOT-analyse en confrontatiematrix bijgevoegd in verslag.

Ik wist niet meer zo goed hoe je een confrontatiematrix moest invullen, daarvoor heb ik via internet gekeken en een klasgenoot gevraagd hoe het ook alweer zat. De interview heb ik voorbereid door na te gaan welke informatie ik nodig heb van de eigenaar.

Voor mij was een leerpunt om niet te snel in paniek te raken. Dit merkte ik toen ik niet meer wist hoe ik een confrontatiematrix moet invullen.

woensdag 2 november

23:59, 2/11/2011 .. 0 comments .. Link

Vandaag heb ik dossiers gescand en gedigitaliseerd. ik heb ook aan de opmaak van mijn verslag gewerkt.

Ik heb een beetje gerommeld met de opmaak van mijn verslag. Gekeken wat ik qua opmaak wil in mijn verslag.

 
dinsdag 1 november

16:48, 1/11/2011 .. 0 comments .. Link

Vandaag heb ik een SWOT-analyse gemaakt van KM Notariaat en een enquete afgenomen.

Daarnaast moest ik naar de Rechtbank en Kamer van Koophandel.

Ik heb mijn SWOT-analyse gemaakt door te kijken in mijn verslag en mijn gevonden informatie wat sterktes en kansen en bedreigingen waren. Voor de zwaktes heb ik aan collega gevraagd wat hij vond wat beter kan op kantoor. Enquete heb ik telefonisch afgenomen.

Wat voor mij een leerpunt was: ik vond best moeilijk om de zwaktes op te schrijven en kwam er niet zo een- twee-drie op. Daarom had ik een collega gevraagd van wat hij vond wat beter kan op kantoor. maandag 31 oktober

16:58, 31/10/2011 .. 0 comments .. Link

Vandaag heb ik hoofdstuk concurrentie verder uitgespit. Daarnaast heb ik nota' s van de Kamer van Koophandel klaargelegt.

Ik heb hoofdstuk concurrentie uitgespit door te kijken naar de informatie die ik heb gevonden en nagaan welke informatie relevant is voor dit hoofdstuk.

Wat voor mij een leerpunt was vandaag was om vol te houden. Ik had vandaag moeite om mijn concentratie vast te houden.  week 43 ( 24 oktober - 28 oktober)

16:28, 31/10/2011 .. 0 comments .. Link

Deze week ben ik hard aan de slag geweest met mijn verslag. Heb een enquete gemaakt en interviewvragen. Heb mijn verslag goed doorgelezen.

Daarnaast moest ik o.a. naar rechtbank,kadaster, gemeentehuis Capelle aan den IJssel en een bedrijf in Amsterdam.

Wat ik deze week heb geleerd is:

- informatie goed filteren

- kritisch naar mijn eigen werk te kijken

- mijn zenuwen onder bedwang te houden

 vrijdag 28 oktober

16:51, 28/10/2011 .. 0 comments .. Link

Vandaag moest ik naar rechtbank in Rotterdam en naar een bedrijf in Amsterdam. Daarnaast heb ik naar mijn deelvragen gekeken n.a.v. aanmerkingen van stagebegeleider.

Ik heb goed gekeken naar de aanmerkingen van mijn stagebegeleider en zo mijn deelvragen gewijzigd.

 donderdag 27 oktober

15:46, 28/10/2011 .. 0 comments .. Link

Vandaag heb ik een enquete gemaakt en naar een notariskantoor gebeld. Daarnaast moest ik naar de rechtbank in Rotterdam.

Mijn enquete heb ik gemaakt door na te gaan welke informatie ik nodig heb van de concurrenten. Daarna nagedacht over wat ik aan de telefoon ga zeggen.

Ik vond het best eng om naar een notariskantoor te bellen en te vragen of ze even tijd hadden voor een enquete. Een leerpunt voor mij is om mijn zenuwen onder bedwang te houden.dinsdag 25 oktober

16:46, 26/10/2011 .. 0 comments .. Link

Vandaag heb ik interviewvragen gemaakt voor mijn interview met de eigenaar van KM Notariaat. Daarnaast heb ik mijn verslag vorm gegeven en de tekst doorgenomen wat ik tot nu toe heb.

Mijn interviewvragen heb ik aangepakt door te kijken naar mijn deelvragen en afhankelijk daarvan mijn interviewvragen gemaakt. Ik heb mezelf ook afgevraagd, wat voor informatie heb ik nodig van hem?

Ik heb mijn verslag uitgeprint en goed doorgelezen en goed gekeken naar wat klopt het wat in verslag staat. Heb een collega ook gevraagd om mijn verslag voor mij door te nemen.

Ik heb vandaag geleerd om kritisch te kijken naar mijn eigen werk. Mezelf verbeteren.woensdag 26 oktober

15:51, 26/10/2011 .. 0 comments .. Link

Vandaag moest ik naar de gemeente Capelle aan den IJssel en naar de rechtbank. Dit nam een groot deel van mijn tijd in beslag.

Ongeacht dat het niet mijn favoriete klusje is heb ik het toch gedaan.

Vandaag ben ik niet in een al te vrolijke stemming en dat merk je aan mij. Voor mij is een leerpunt om mijzelf aan te leren wanneer ik in een niet zo vrolijke stemming ben om dat niet te laten merken.maandag 24 oktober

15:59, 24/10/2011 .. 0 comments .. Link

Vandaag ben ik verder gegaan met hoofdstuk concurrenten. Heb van de concurrenten:de stigter notariaat, notariskantoor romes, leijser notariaat, 010 notaris, van Heukelem Govers Nusteling notarissen informatie opgeschreven in mijn verslag en beoordelingen van clienten.

Ik heb dit aangepakt door de informatie die ik heb van de concurrenten door te nemen en uitzoeken welke informatie nuttig is voor mijn onderzoek.

Wat ik hiervan heb geleerd is om informatie te selecteren.

Daarnaast moest ik naar Kamer van Koophandel in Den Haag.

 week 42 ( 17 oktober - 21 oktober)

16:49, 21/10/2011 .. 0 comments .. Link

Deze week heb ik hard gewerkt aan mijn verslag. Ben een heel eind gekomen met mijn verslag deze week. Daarnaast moest ik deze week bijna dagelijks naar Kadaster en heb ik enkele dagen dossiers lopen scannen en digitaliseren.

Deze week heb ik geleerd om mijn grens duidelijker aan te geven.vrijdag 21 oktober

16:46, 21/10/2011 .. 0 comments .. Link

Vandaag heb ik hard gewerkt aan het verslag voor mijn onderzoek. Heb gewerkt aan de hoofdstukken KM Notariaat, branche en concurrentie. Daarnaast heb ik ook mijn voorwoord en inleiding gemaakt. Ik moest ook naar het Kadaster.

Ik heb het aangepakt door te kijken naar de informatie die ik heb.Goed gekeken welke informatie relevant is voor mijn verslag.

Een leerpunt voor mij vandaag was dat ik het best moeilijk vond om een start te maken aan mijn verslag omdat ik niet wist waar te beginnen.donderdag 20 oktober

16:21, 20/10/2011 .. 0 comments .. Link
Vandaag heb ik de hoofdstukken KM Notariaat en branche afgemaakt. Deze hoofdstukken heb ik laten nalezen door een collega. Daarnaast moest ik in de middag naar de Kamer van Koophandel om stukken op te halen.

Ik heb dit aangepakt door te kijken naar welke informatie miste in deze hoofdstukken.

Een leerpunt voor mij was om goed te letten op mijn zinsopbouw en spelling.

dinsdag 18 oktober

17:09, 19/10/2011 .. 0 comments .. Link

Vandaag heb ik dossiers gescand en digitaliseerd. Daarnaast moest ik naar Kadaster. Heb aan mijn onderzoek gewerkt. Heb recensies en beoordelingen opgezocht over de concurrenten. Dit waren mijn taken voor vandaag.woensdag 19 oktober

16:11, 19/10/2011 .. 0 comments .. Link
Vandaag heb ik mijn voorwoord en inleiding gemaakt.

Ik heb dit aangepakt door te kijken naar de inleidingen en voorwoorden van mijn vorige projecten. Zo heb ik inspiratie opgedaan.

Een leerpunt voor mij vandaag was meer mijn creativiteit de vrije loop geven.

voortgang

16:52, 17/10/2011 .. 0 comments .. Link

Voor mijn gevoel ben ik meer gedisciplineerd en schrijf ik alles op. Persoonlijk ben ik ook gegroeit, ik ben harder geworden in de zin van, praat over het algemeen zacht maar nu praat ik harder. Laat meer mijn mening horen. Heb mezelf meer ontdekt.Mijn bedrijfsbegeleider inspireert mij om harder te werken.Hij heeft een  enorme workethic.

Ik krijg gelukkig de ruimte om zelf dingen te ontdekken en staan ze open voor mij wanneer ik vragen heb.  Mijn bedrijfsbegeleider geeft mij tips voor mijn onderzoek, zoals zoek naar recensies en beoordelingen van klanten. Hij geeft mij de ruimte om zelf te denken zoals, vraagt hij o.a.: hoe denk je meer te weten te komen over de concurrenten?

 maandag 17 oktober

16:50, 17/10/2011 .. 0 comments .. Link
Vandaag heb ik dossiers gescand en gedigitaliseerd. Daarnaast heb ik mij bezig gehouden met marktonderzoek, namelijk het zoeken naar recensies en beoordelingen van concurrenten door hun klanten. Ik moest ook naar Kadaster.

Ik heb op internet gezocht naar recensies en beoordelingen van concurrenten.

Een leerpunt voor mij vandaag was dat ik een balans moet vinden tussen opdrachten van mijn bedrijfsbegeleider en mijn schoolopdracht.

{ Last Page } { Page 1 of 3 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

eind verslag stage
week 44 ( 31 oktober - 4 november)
vrijdag 4 november
donderdag 3 november
woensdag 2 november

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer