Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Toolnation Home | Profile | Archives | Friends
Toolnation is een online gereedschapswinkel met een ruim assortiment aan (accu) gereedschap

Accu machines van Toolnation2/10/2012
Nu het herfstseizoen is aangebroken, kunnen we met het vieze natte weer maar beter binnen klussen. In het huis zijn er altijd wel kleine klusjes te vinden, zoals een reparatie aan een kast of stoel. Maar heeft u een groot project in de planning staan, zoals het inrichten van een baby-kamer, dan is het altijd handig om gebruik te maken van een accu-machine. Eigenlijk maakt het niet uit of het een kleine of grote klus betreft. Een accu-machine in huis hebben is altijd wel zo handig. Accu-machine Het gebruik van accu-machines is voor buiten vanzelfsprekend, het gemak waarmee de machines draadloos gewerkt kan worden. Geen geknoei met elektrische bedradingen en ook nog eens veilig om mee te werken. Maar voor binnen het huis zijn accu-machines ook erg handig. Tegenwoordig beschikken de accu-machines over voldoende power, waarmee ook grote klussen geklaard kunnen worden. Daarnaast zijn alle accu-machines tegenwoordig voorzien van Li-ion accu's welke garant staan voor langdurig werken zonden bijladen. In ieder huishouden mag een accu-machine dan ook niet ontbreken. In het assortiment van Toolnation zijn er verschillende soorten accu-machines verkrijgbaar. Als het gaat om schroeven, boren, zagen, slijpen of andere klussen, voor iedere klus is er wel een accu-machine verkrijgbaar. Merken Bij Toolnation hebben we verschillende merken accu-machines. Allen van hoogwaardig kwaliteit tegen een gunstige prijs. Daarnaast beschikt Toolnation over vakkundige mensen met meer dan 30 jaar ervaring, waar u met vragen en tips terecht kunt. Toolnation heeft alleen maar gerenommeerde merken in haar assortiment: Bosch, Fein, Metabo, Festool, Mafell, Makita, Milwaukee, Protool, Keyang, AEG, Ryobi, Flex-tools, Hitachi en Panasonic. Alle merken hebben accu-machines voor licht werk, maar ook accu-machines met 230 volt voor extra power. Toolnation Meer informatie over accu-machines of wilt u een accu-machine aanschaffen? Aarzel niet en laat u overtuigen door de expertise en ruime assortiment van Toolnation.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Alles wat u moet weten over de accuboormachine!2/10/2012
Accu machines zijn voor verschillende klussen te gebruiken. In dit blogitem gaan we in op de onderdelen van de accu boormachine. Accuboormachine Schroeven en boren zijn twee verschillende werkzaamheden, voor het schroeven raden wij een laag toerental(meer kracht) aan en bij het boren raden wij een hoog toerental(minder kracht) aan. Op de accuboormachine is dit te verstellen via de 'overbrenging'. Deze is vaak aangegeven met de nummers 1 en 2. Bij het boren komt het regelmatig voor dat u verschillende boortjes(lees: type boortjes) nodig hebt. Om het verwisselen van deze boortjes te versnellen kent de accuboormachine een boorkop. Deze kop is draaibaar en past zich aan aan de dikte van het boortje. Onder deze boorkop bevind zich de slipkoppeling. Deze zorgt ervoor dat de accuboormachine stopt met draaien bij te veel weerstand. Hierdoor loopt de boor minder snel vast en voorkomt u dat de schroef word dolgedraaid. De gevoeligheid van deze slipkoppeling is in te stellen door te draaien aan de slipkoppeling. Nog een manier om te voorkomen dat de schroef word dolgedraaid is het gebruik van het impulsmechanisme. Dit is een mechanisme wat er voor zorgt dat de boor niet continue draait maar 'stootjes' geeft. Niet alle accuboormachines zijn van deze 'luxe' voorzien. Aan de slag Om uiteindelijk aan de slag te gaan is het goed om te weten welke type boortjes er zijn en voor welk materiaal ze bedoeld zijn. De boor voor vrijwel ieder materiaal is de universele boor. Om nauwkeuriger of efficiŽnter te werk te gaan is het verstandig om een specifieke boortje aan te schaffen: De houtboor, voorzien van een scherpe punt, alleen te gebruiken voor hout. De steenboor, kent een bot einde en is voorzien van een metalen plaatje, voornamelijk te gebruiken voor bakstenen. De betonboor, kent ook een bot einde en is hoger van kwaliteit van de steenboor, deze is te gebruiken bij het boren in tegels en bak- of natuurstenen. De speedboor, heeft net als de houtboor een scherpe punt en daarvoor vormt zich een plaatje(verschillende diameters). De speedboor is bedoeld om grote gaten te boren, voornamelijk voor (minder harde) houtsoorten. De verzinkboor, ziet er kegelvormig uit en is bedoeld voor het boren van gaatjes voor het schroeven te maken. De glasboor, heeft een korte, scherpe punt en kan worden gebruik op glas, tegels en porselein. Belangrijk is dat deze gebruikt word met een lage snelheid ťn met gebruik van koeling(bv. water). Eenmaal op de hoogte van de onderdelen van een accuboormachine is het niet onverstandig om de onderstaande tips door te lezen. Tips kies het gereedschap wat bij de klus past controleer altijd het gereedschap op veiligheid, compleetheid of bijvoorbeeld scherpte van een mes/blad. zorg voor juiste instellingen van het gereedschap(lees de handleiding) gebruik altijd veiligheidsmaterialen, denk aan een bril, helm of handschoenen.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Accu machines19/9/2012
Accu machines voor elke klus Een accu machine is handig voor elke klus. Een groot voordeel van accu machines is dat je geen last hebt van een snoer die in de weg zit. Daarentegen beschikt een accu machine wel over minder kracht dan machines met snoer. Je kunt een accu machine voor verschillende klussen gebruiken. Welke type accu machines zijn er? Een accu machine kun je gebruiken voor lichte werkzaamheden, zoals alledaagse klusjes, onderhoud of reparatie of het in elkaar zetten van een keukenkastje. Voor deze klussen volstaat een accu van 12v of 14.4v. Maar voor de zware klussen en bouwwerk, zoals het installeren van keukens of voor het boren van gaten in metselwerk of staal heb je een accu nodig met een hoger voltage. Een accu machine met een voltage van 14.4v of 18v volstaat voor deze zwaardere werkzaamheden. Deze machines hebben meestal ook meerdere koppelstanden en een klopboor functie. Deze machines kun je hierdoor goed gebruiken om te boren. Hoe hoger de voltage, des te krachtiger de machine. Voor als je langer wilt klussen is een 2e accu ideaal. Je kunt dan doorgaan met klussen, terwijl de andere accu in de accu oplader zit. Dit is dus ideaal voor als je langdurig aan het klussen bent. Wat voor accu technologieŽn zijn er? Als je op zoek bent naar een accuboormachine of accu boorhamer, is het ook goed om te weten dat er drie verschillende accu technologieŽn zijn. Elke accu, ook wel oplaadbare batterij, heeft eigen unieke eigenschappen waar je op dient te letten bij het kopen van accugereedschap. De accutechnologieŽn zijn NiCad (Nikkel- Cadmium), NiMH (Nikkel-metaalhybride) en Li-Ion (Lithium-ion). NiCad accu's worden vooral gebruikt in accugereedschap die in het middensegment zitten. Deze capaciteit van de accu's ligt meestal tussen de 1.2 en 2.2 Amp uren (Ah). Deze accu's zijn goedkoop, maar ook betrouwbaar en ze hebben een hoog oplaadleven. NiCad accu's worden wel steeds minder gebruikt in draagbare apparaten door het giftige Cadmium. Door de strengere milieu eisen van overheden zijn gereedschap fabrikanten genoodzaakt om schonere alternatieven te gebruiken zoals Lithium-ion. Bij accu machines van een hoger segment, worden NiMH en Li-Ion batterijen gebruikt. Deze accu's leveren over het algemeen rond de 3 Ah en worden vooral gebruikt in professionele accu machines. Li-ion is de modernste accutechnologie die toegepast wordt in accugereedschap. Li-Ion accu's bieden de langste werktijd van alle drie de batterij technologieŽn. De Amp/uur is een indicatie voor hoe lang een accu het uithoudt. Hoe hoger de Amp/uur, des te langer een accu meegaat. Het duurt over het algemeen honderden oplaadbeurten voordat een accu vervangen moet worden.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Accu machines19/9/2012
Accu machines voor elke klus Een accu machine is handig voor elke klus. Een groot voordeel van accu machines is dat je geen last hebt van een snoer die in de weg zit. Daarentegen beschikt een accu machine wel over minder kracht dan machines met snoer. Je kunt een accu machine voor verschillende klussen gebruiken. Welke type accu machines zijn er? Een accu machine kun je gebruiken voor lichte werkzaamheden, zoals alledaagse klusjes, onderhoud of reparatie of het in elkaar zetten van een keukenkastje. Voor deze klussen volstaat een accu van 12v of 14.4v. Maar voor de zware klussen en bouwwerk, zoals het installeren van keukens of voor het boren van gaten in metselwerk of staal heb je een accu nodig met een hoger voltage. Een accu machine met een voltage van 14.4v of 18v volstaat voor deze zwaardere werkzaamheden. Deze machines hebben meestal ook meerdere koppelstanden en een klopboor functie. Deze machines kun je hierdoor goed gebruiken om te boren. Hoe hoger de voltage, des te krachtiger de machine. Voor als je langer wilt klussen is een 2e accu ideaal. Je kunt dan doorgaan met klussen, terwijl de andere accu in de accu oplader zit. Dit is dus ideaal voor als je langdurig aan het klussen bent. Wat voor accu technologieŽn zijn er? Als je op zoek bent naar een accuboormachine of accu boorhamer, is het ook goed om te weten dat er drie verschillende accu technologieŽn zijn. Elke accu, ook wel oplaadbare batterij, heeft eigen unieke eigenschappen waar je op dient te letten bij het kopen van accugereedschap. De accutechnologieŽn zijn NiCad (Nikkel- Cadmium), NiMH (Nikkel-metaalhybride) en Li-Ion (Lithium-ion). NiCad accu's worden vooral gebruikt in accugereedschap die in het middensegment zitten. Deze capaciteit van de accu's ligt meestal tussen de 1.2 en 2.2 Amp uren (Ah). Deze accu's zijn goedkoop, maar ook betrouwbaar en ze hebben een hoog oplaadleven. NiCad accu's worden wel steeds minder gebruikt in draagbare apparaten door het giftige Cadmium. Door de strengere milieu eisen van overheden zijn gereedschap fabrikanten genoodzaakt om schonere alternatieven te gebruiken zoals Lithium-ion. Bij accu machines van een hoger segment, worden NiMH en Li-Ion batterijen gebruikt. Deze accu's leveren over het algemeen rond de 3 Ah en worden vooral gebruikt in professionele accu machines. Li-ion is de modernste accutechnologie die toegepast wordt in accugereedschap. Li-Ion accu's bieden de langste werktijd van alle drie de batterij technologieŽn. De Amp/uur is een indicatie voor hoe lang een accu het uithoudt. Hoe hoger de Amp/uur, des te langer een accu meegaat. Het duurt over het algemeen honderden oplaadbeurten voordat een accu vervangen moet worden.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Festool19/9/2012
Festool: kwaliteit voor professionals. Toolnation richt op de directe verkoop van kwaliteitsgereedschappen aan particulieren en bedrijven via internet. Met oprechte trots heeft Toolnation een kwaliteitsmerk als Festool in huis, welke hoogwaardige gereedschappen levert voor gebruikers die topkwaliteit willen afleveren. Festool heeft al meer dan 75 jaar ervaring in de ontwikkeling van gereedschappen die aan de veeleisende behoefte van gebruikers voldoen. Festool In 1925 richtte de heren Albert Fezer en Gottlieb Stoll een fabriek op om gereedschap te ontwikkelen voor in de houtbranche. De missie van Festool is sinds de oprichting onveranderd gebleven: ďhet aanbieden van praktijkgerichte producten en systeemoplossingen voor onze klanten, die de dagelijkse werkzaamheden vergemakkelijkenĒ. Deze sterke en heldere missie heeft Festool de afgelopen decennia's geleid tot de ontwikkeling van vele nieuwe technologieŽn. Zij zijn dan ook terecht marktleider in innovaties van elektrische gereedschappen. Festool is dan ook de uitvinder van vele bekende draagbare gereedschappen als de kettingzaag en de cirkelzaag. Topspecialist in drie branches Festool richt zich op het ontwikkelen van innovatieve gereedschappen voor professionals die werkzaam zijn in de volgende branches: Automotive-branche Op automotive gebied levert Festool hoogwaardig gereedschap voor autospuiterijen en -producenten. Festool biedt naast de mobiele en stationaire afzuig- en werkplaatsinrichtingen ook de individueel afgestemde gereedschappen (elektrisch en perslucht) met de passende accessoires. Houtbranche Voor al dat zagen, frezen, schuren, scharen en afzuigen is Festool de totaalaanbieder van optimale elektrische gereedschap. Als specialist leveren zij detailoplossingen voor meer rendement, kwaliteit en efficiency. Schildersbranche Een complete uitrusting voor de schildersbranche voor elke toepassing met de hoogste kwaliteit. Festool levert afgestemde systeemaccessoires, schuurmateriaal en detailoplossingen die gericht zijn op meer rendement, kwaliteit en efficiŽntie. Topservice met ďmyFestool ServicesĒ Bij top kwaliteit hoort ook een uitgebreide topservice. Festool biedt ďmyFestool ServicesĒ aan wanneer u als gebruiker uw Festool gereedschap online registreert. Met de myFestool Services heeft u online toegang tot al uw persoonlijke gegevens zoals de garantieregistratie en servicevoorwaarden van uw Festool gereedschap. Ook zijn er andere voordelen: - Zo krijgt u bijvoorbeeld 2 jaar extra garantie naast de standaard 1 jaar garantie; - Ook is uw Festool gereedschap automatisch voorzien van een gratis diefstalverzekering; - Om de duurzaamheid van uw Festool gereedschap te bewaken, garanderen zij een levering van minimaal 7 jaar op de onderdelen na productiestop. Het is voor een onderneming als Festool met meer dan 75 jaar ervaring, haast niet denkbaar dat haar gebruikers niet tevreden zijn. Mocht u dit dan toch overkomen, dan biedt de myFestool Services een 30-dagen-geld-terug-garantie. Toolnation Toolnation heeft een uitgebreid assortiment van Festool gereedschappen in haar webwinkel. Met meer dan 30 jaar ervaring levert Toolnation naast Festool ook andere kwaliteitsmerken gereedschappen. Deze zijn informatief, prijstechnisch en kwalitatief in evenwicht. Als u hierover meer informatie wilt, bezoek dan de website van Toolnation . .
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Houtbewerking23/8/2012
Hout is één van de veelzijdigste materialen die we hebben. Het aantal toepassingen waar hout voor gebruikt kan worden, is bijzonder groot en onze voorvaders van duizenden jaren geleden waren hier ook al achter. Denk maar aan de speren die de jagers in de prehistorie gebruikten. In het oude Egypte werden ook al meubels gemaakt van hout. Daarbij werden duurdere meubelstukken gedecoreerd met ingelegde vormen hout of juist opgelegde vormen. Zolang hout dus al gebruikt wordt door de mens, is er ook al houtbewerking.

Het gebruik van hout is er niet minder op geworden. Een hele industrie is eromheen ontstaan om te handelen in hout. Alhoewel we hier in Nederland niet veel eigen houtproductie hebben (1,1 miljoen m3 in 2010), importeren we wel heel veel hout (20,3 miljoen m3 in 2010) (Bron: Compendium). Ondanks dat er zoveel ingevoerd wordt, wordt er ook aardig wat weer uitgevoerd waardoor het eigenlijke gebruik op 12,7 miljoen m3 laat (in 2010). Hiervan gaat 51% naar papier- en kartonproductie, moet je nagaan hoeveel papier en karton wij per jaar verbruiken. De andere helft wordt gebruikt voor uiteenlopende doeleinden, van toepassingen in de bouw tot toepassingen in de meubelindustrie, van grote bedrijven tot klein éénmansbedrijfjes. Er gaat ook veel hout naar alle bouwmarkten voor iedere klusser die zich graag bezig houdt met het bewerken van hout in zijn eigen huis.

Helaas heeft de mens niet genoeg eigen kracht om met de blote handen een kast te fabriceren, maar geen nood! Er is genoeg gereedschap op de markt om hout mee te bewerken. Gereedschappen zijn ingedeeld in twee categorieën: krachtgereedschappen en handgereedschappen. Handgereedschappen worden door de eeuwen heen al gebruikt en zijn tegenwoordig ook vervangen door nieuwere modellen. Een bijtel, een hamer, een bijl, een handzaag en een rasp zijn voorbeelden van handgereedschap. Krachtgereedschap is meestal elektrisch, maar kan ook door perslucht aangedreven worden. Veel handgereedschap is tegenwoordig ook als elektrisch gereedschap te verkrijgen. Denk maar aan schuurmachines, boormachines, zaagmachines en schaafmachines bijvoorbeeld.

Zoals de namen al doen vermoeden, ieder stuk gereedschap heeft zijn eigen functie. Naar gelang het doel wat je met het hout hebt, heb je dan ook verschillende gereedschappen nodig. Kijk dus van tevoren waarvoor je het hout gekocht hebt en welk doel het dus uiteindelijk moet gaan vervullen. Dan kan je zelf kiezen of je het jezelf moeilijk of makkelijk maakt, door ouderwetse handgereedschappen te gebruiken of voor de moderne elektrische gereedschappen te gaan. Hoe dan ook, met het juiste gereedschap krijg je de klus geklaard!
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Tips voor vloeren23/8/2012
Een populaire klus waar steeds vaker zelf de hand aan wordt gelegd, is het leggen van een vloer. Naar gelang de sfeer en het interieur wat je hebt, zijn er verschillende materialen en kleuren om uit te kiezen. Zo kun je kiezen voor een houten vloer, maar ook laminaat is een goede optie om een houten look te creëren. Daarnaast heb je ook nog tapijt en vinyl. Er zijn op internet veel handleidingen te vinden om deze vloeren te leggen, maar graag geven wij wat extra tips waar je rekening mee kunt houden om het leggen van een vloer wat makkelijker te maken en om een mooier resultaat te krijgen.

Hout
- Leg de planken minimaal een week lang in de kamer waar ze gelegd worden. Op deze manier kunnen ze wennen aan de luchtvochtigheid in de kamer.
- De ondergrond moet altijd droog zijn en droog blijven. Maak hem daarom niet eerst schoon met water.
- Als de vloer boven de drempel uitkomt, kunt u de drempel verwijderen, de deur opmeten en afzagen tot 55 mm boven de vloerhoogte. Op deze manier kan de vloer gewoon onder de deur doorlopen en raakt hij niet beschadigd.

Laminaat
- Bereken van tevoren het oppervlak van de kamer en tel daar nog eens 10% bij op om het goede aantal m2 te kopen. Dit is nodig om eventueel zaagverlies te kunnen veroorloven.
- Laat de vloer ongeveer 48 uur lang acclimatiseren in de ruimte waar het gelegd wordt.
- Denk goed aan je persoonlijke wensen bij het uitkiezen van een ondervloer. Er zijn vloeren die akoestisch of juist thermisch isoleren en ander ondervloeren zijn beter geschikt om te combineren met vloerverwarming.

Tapijt
- Gebruik een afdrukliniaal om de randen van het tapijt goed langs de muur te drukken. Heb je deze niet, kan je ook de achterkant van een schaar gebruiken.
- Als je een verhuizing/verbouwing/verandering in het vooruitzicht hebt, gebruik dan revisielijm om het tapijt vast te maken. Op die manier kan het makkelijker verwijderd worden.
- Heb je een kleine ruimte, denk ook eens aan tapijttegels. Deze zijn gemakkelijker te bevestigen en ook uitermate geschikt voor een L-vormige kamer.

Vinyl
- Zorg voor een effen ondergrond! Dit is namelijk de sleutel tot een strakke vinyl vloer omdat alle oneffenheden heel goed te zien zijn door vinyl.
- Om vinyl banen goed op elkaar aan te laten sluiten, kun je ze eerst een beetje laten overlappen en daarna langs een metalen liniaal in een rechte lijn de overlapping weg te snijden.
- Lijmen is over het algemeen het beste in het geval van vinyl. Blijf na het lijmen ongeveer 2 dagen van het vinyl af voor het beste resultaat.


Bouwmarkten bieden tegenwoordig steeds meer verschillende gereedschappen en benodigdheden aan zodat je gemakkelijk een thuisprofessional kunt worden. Daarbij biedt Toolnation een uitkomst doordat veel gereedschappen gemakkelijk online te bestellen zijn. Zorg dat je van tevoren goed op een rijtje hebt wat je allemaal nodig hebt, zodat je in één keer de klus af kunt maken. En dan hoef je daarna alleen nog maar te genieten van het resultaat!
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Gemakkelijk en snel schuren met een schuurmachine17/8/2012
Als je gaat klussen in of rondom huis, dan maak je bij je klus waarschijnlijk ook gebruik van elektrisch gereedschap. Elke klus vraagt weer om ander gereedschap. Als je een klus hebt waarbij je gaat schilderen of beitsen, dan is het verstandig om eerst het hout te schuren. Dat kun je met de hand doen, maar voor grote oppervlakken is het handig om daar een elektrische schuurmachine voor te gebruiken. Je kunt uit verschillende soorten schuurmachines kiezen, van een kleine handzame handpalmschuurmachine tot een bandschuurmachine voor de grotere oppervlakten. Als je als klusser in en om het huis aan de gang gaat, dan heb je genoeg aan  een bescheiden schuurmachine, maar die wel multi-inzetbaar is. Als je een semiprofessionele klusser bent, dan heb je over het algemeen meer behoefte aan een wat groter en meer volwassen apparaat.

Vermogen en toerental van een schuurmachine
Het vermogen van een schuurmachine wordt uitgedrukt in Watt. Hoe hoger het wattage van de machine, hoe beter en des te krachtiger de schuurmachine is. Je dient hier rekening mee te houden als je gaat schuren. Niet ieder soort materiaal hoeft op dezelfde manier geschuurd te worden. Het licht opruwen is heel wat anders dan kaalschuren. Bij de meeste schuurmachines kun je het toerental instellen. Hierdoor kun je zelf de kracht van de schuurbeweging bepalen. De schuursnelheid van een schuurmachine is ook afhankelijk van het toerental. Maar ook de schuurcirkel is hiervoor van belang. Een grotere cirkel zorgt voor een hogere schuursnelheid.

Welke type schuurmachines zijn er?
Er zijn verschillende modellen schuurmachines. Je hebt de kleinere schuurmachines, zoals de deltaschuur, vlakschuur en de excentrische schuurmachine. Voor het schuren in hoekjes en rondingen is een deltaschuurmachine het ideale gereedschap. Een vlakschuurmachine is ideaal te gebruiken voor het fijn schuren van vlakke oppervlakken. Deze schuurmachines werken met schuurpapier met klittenband of met schuurbladen.

Een excenterschuurmachine heeft een ronde schijf en is hierdoor uitermate geschikt voor het slijpen, schuren of polijsten van verschillende soorten materialen. Deze schuurmachines kun je dus prima gebruiken voor wat kleinere schuurklussen, van vlakke oppervlakken tot profielen en hoekjes. Deze machines hebben vaak verwisselbare schuurplateaus in verschillende vormen. Hierdoor heb je voor elke klus een plateau beschikbaar die daarvoor het meest geschikt is.

Voor de wat grotere klus kun je het beste gebruik maken van een bandschuurmachine. Een bandschuurmachine is groter van formaat en bij deze machine draait het schuurpapier op een rol rond de schuurvoet. Door de hoge snelheid en het grote schuuroppervlak van de schuurband is deze machine ideaal te gebruiken voor het opschuren van grote platte oppervlakken. Voor gebruik van kleine oppervlakken of profielen zijn ze minder handzaam en te log.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Elektrisch gereedschap26/7/2012
Als je gaat klussen in of rondom huis, dan maak je bij je klus waarschijnlijk ook gebruik van elektrisch gereedschap. Elke klus vraagt weer om ander gereedschap. Voordat je aan je klus begint moet je dan ook goed nadenken wat je allemaal voor je klus nodig hebt. Ga je een schilderij ophangen of ga je bezig met een complete verbouwing. Een elektrische boormachine is een onmisbaar stuk gereedschap voor vrijwel iedere klus. Je kunt gebruik maken van verschillende soorten boormachines bij je klus.

Je kunt kiezen voor een gewone boormachine, een klopboormachine of voor een boor- breekhamer. Je kunt met een boor in verschillende materialen gaten boren, zoals hout, steen, beton of metaal. Bij elke klus moet je goed letten op welk boortje je voor welke klus gebruikt. Zo is het niet verstandig om met een houtboortje in een stenen muur te boren. Voor de kleine klus kan je gebruik maken van een boormachine of klopboormachine. Je kunt een boormachine gebruiken voor boorwerk in hout en staal en voor schroeven in- en uit te draaien. Deze machine is vooral handig als je binnenshuis bijvoorbeeld een gordijnrail of schilderij moet ophangen, maar ook voor de klus in je tuin is een boormachine een  ideaal stuk gereedschap. Als je een mooie houten pergola of tuinhuisje in je tuin wilt maken, dan leent een boormachine zich daar uitstekend voor. Een klopboormachine is daarentegen voor het iets zwaardere werk. Met een klopboormachine kan je gemakkelijk gaten boren in steen en beton. Deze machine heeft namelijk een extra stand, namelijk de klopboor of hamerboor. Als je deze stand op de machine aanzet, dan maakt de boorkop tijdens het boren een heen-en-weerbeweging. Hierdoor kom je gemakkelijk door beton of ander hard materiaal heen. Een boor- en breekhamer is de krachtigste van de drie. Deze is vooral geschikt voor de professionele klusser of de vakman. Deze machine kan naast boren, ook gebruikt worden voor breken en slopen. Op deze machine zit ook vaak een beitelstand. Dit is handig voor als je bijvoorbeeld je badkamer gaat verbouwen en de tegels eraf wilt hebben. Met een beitelstand kan je de tegels makkelijk van de muur afbikken. Bij een klus waarbij je een boormachine gebruikt, is het verstandig om te letten op het vermogen van de machine. Het vermogen van een boormachine wordt weergegeven in Watt. Hoe meer vermogen, hoe krachtiger de boormachine.

Bij elk type boormachine heb je verschil in het vermogen van de machine. Het is verstandig om goed na te denken over wat voor boormachine je voor welke klus gaat gebruiken en hoeveel vermogen de machine nodig heeft om de klus te kunnen klaren.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer