Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Niertransplantatie Marcel

De eerste opname

18:35, 7/7/2013 .. 0 comments .. Link

Aansluitend op het onderzoek van de 19e werd ik in het IJsselland ziekenhuis opgenomen op de afdeling urologie. Direct werd een blaaskatheter geplaatst om ervoor te zorgen dat de urine direct afgevoerd zou worden. Op zaterdag kwam de urineproductie goed op gang; ik produceerde tussen de 4 en de 5 liter urine. Op zondag werd het nog meer, ik produceerde ruim 6 liter, dus ik moest aan het infuus omdat dit niet meer op een normale manier bij te drinken was. Op maandagmorgen kwam de uroloog langs en liet het woord "dialyse" voor het eerst vallen; mijn nierfunctie was nog maar ongeveer 20%.

Na deze woorden stortte mijn wereld letterlijk als een kaartenhuis in. Ik tikte het woord "dialyse" in op Google en het eerste artikel wat ik hierover las begon als volgt : "nierpatienten die dialyseren leven nog maar 4 tot 5 jaar...." Ik barste in tranen uit en belde mijn vrouw met de mededeling dat het helemaal niet goed was. Gelukkg werd ik goed opgevangen door het verplegend personeel en direct overgeplaatst naar een privékamer. Daar konden we onze gedachten samen op een rijtje zetten en kwam de uroloog nog eens langs om het een en ander uit te leggen. Ook stelde hij overplaatsing naar het Sint Franciscus Gasthuis voor. Daar zat een gespecialiseerd team met nefrologen (internisten gespecialiseerd in nieren) die mij beter zou kunnen behandelen. Daarnaast beschikt het SFG ook over een dialysecentrum.Hoe het allemaal is begonnen...

16:10, 7/7/2013 .. 0 comments .. Link

Half maart kwam ik met "klachten" bij de huisarts. ik was vaak duizelig en dacht aan een hoge bloeddruk. Deze hoge bloeddruk zou wel veroorzaakt zijn door de drukte en stress op mijn werk. De constatering hoge bloeddruk was helemaal juist, maar er was meer aan de hand dan stress op mijn werk alleen. Mijn huisarts vertrouwde het niet helemaal en legde direct verband met mijn nierfunctie. Voor de zekerheid liet hij bloed prikken.

Binnen 4 dagen had ik de uitslag binnen. Mijn creatininewaarde in mijn bloed was er hoog, zo rond de 330, terwijl een waarde tussen de 65 en 115 normaal is. Dus een afspraak bij de internist gemaakt voor verder onderzoek. Op 17 april kwam ik bij de internist en ook daar werd bloed afgenomen. Tevens werd er een afspraak gemaakt voor de 19e om een scan van mijn nieren te maken. Op maandag de 22e zou de uitslag van het bloedonderzoek bekend zijn, zouden de resultaten van de nierscan besproken worden, etc.

Het liep echter allemaal iets anders. De radioloog constateerde de 19e dat beide nieren fors opgezwollen waren. Medische term hiervoor is "hydronefrose", wat letterlijk waternier betekend. De radioloog belde direct de internist en ik kon direct naar hem toe. De internist legde de ernst van de situatie uit en vertelde me dat ik per direct opgenomen zou worden. Het vocht uit de nieren moest worden afgevoerd en doordat de nieren dan zouden gaan herstellen zouden ze heel veel urine gaan produceren, en zou ik dit niet bij kunnen drinken. Een infuus zou noodzakelijk zijn.

 

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Facebook
Nierstichting
Donorregistratie
Transplantatiestichting

Categories


Recent Entries

De eerste opname
Hoe het allemaal is begonnen...

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer