Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Bezigheden op Scheldemond.

10 belangrijke huisregels.

07:59, 15/9/2011 .. 1 comments .. Link

De 10 belangrijke huisregels voor het personeel.

1. Minstens 10 minuten voor werktijd aanwezig.

2. Een zwarte of witte blouse/t-shirt aan.

3. Altijd afsluiten en openen met zijn 2e.

4. Geen tatoeages zichtbaar.

5. Om de 2uur een pauze.

6. Platte schoenen op je werk.

7. Er mogen geen dieren in de winkel komen.

8. Klant altijd groeten als hij/zij binnen is.

9. Je moet er verzorgt uitzien.

10. Altijd een staat in je haar (als je lang haar hebt.)Verzorging.

13:36, 9/9/2011 .. 0 comments .. Link

Verzorging moet goed zijn ook als je gaat werken in een winkel, fabriek of in een linnenwinkel. Je moet er altijd verzorgd uitzien en lekker ruiken. De kleding die je draagt moet niet te ordinair zijn maar netjes.Kleding.

12:45, 9/9/2011 .. 0 comments .. Link

Als je in een winkel staat als verkoper dan moet je er normaal bij lopen, zo moet je niet in een kort truitje lopen met een kort rokje eronder. Dat als je bukt je bil ziet, zo moet je gewoon een t-shirt of blouse aan zwart of wit qua kleur. Het moet niet te ordinair zijn en niet te sexy. Het ligt ook meestal aan de winkel waar je werkt. Werk je in een kledingwinkel zoals de coolcat, dan kan je gewoon kleding van de winkel aan maar als je in een drogist werkt heb je bijvoorbeeld ook begdrijfskleding.

informele kleding.                                            formele kleding.Winkeldiefstal.

13:30, 8/9/2011 .. 0 comments .. Link

Je hebt je eigen winkel in de stad en je verkoop sieraden,tassen en schoenen. Je weet dat er in de tassen en schoenen een alarm zitten die soms niet kunnen werken. In de tassen heb je bijvoorbeeld een label zitten met een alarmpje eraan, in de schoenen zit automatisch een alarm in de zool. Die gaat eraf als hij over de toonbank komt om te betalen. Winkeldiefstal komt heel vaak voor in winkels, zo kan je dus beter regels opstellen voor de veiligheid van je personeel. Zo moet je ook altijd als een klant binnen komt lopen hem groeten dan weet deze persoon dat je hem/haar heb gezien en kijken ze meestal uit om wat mee tenemen. Help de klant na een aantal minuten en vraag waar hij/zij voor komt. Zo voorkom je op meerdere delen winkeldiefstal.
Stukje verkoopgesprek.

13:13, 8/9/2011 .. 0 comments .. Link

Er gaat iemand winkelen bij de Shop. Op het Scheldemond Collge, die persoon wil een geurtje van  D&G voor zijn vriendin kopen. Hij vraagt of er een lekker geurtje aanwezig is in de winkel en de vrouw achter de kassa helpt hem aan een nieuw geurtje. Hij koopt een geurtje van D&G en een bodylotion en showergel van Chanel als bijverkoop.De producten van Chanel waren in de aanbieding en heeft de verkoopster erbij verkocht . Het totale bedrag was €200,-

 Werken als verkoper 1.

13:51, 2/9/2011 .. 0 comments .. Link

We hebben vandaag de eerste lesdag gehad van D&C en begonnen aan een boekje van werken als verkoper 1. We hebben toen een videoclip gezien en moesten opdrachten daarvoor maken. Die opdracht ging over verschillende werkzaamheden. We moesten ook opschrijven of we wel eens iets in de verkooprichting hebben gedaan of iemand kende die dat deed of doet. Zo moesten we ook adresgegevens van winkels noteren. We moesten ook ons persoonlijke doel opschrijven wat we konden verbeteren in de lessen van D&C. Zo hebben we ook een tabel ingevuld van wat we belangrijk vonden en waar we aan moesten gaan werken en wat we al kunnen. We hebben ook bekende dames en heren schoenen opgeschreven zoals Gucci  en Adidas. Ook moesten we onze eigen ervaringen opschrijven. zo moesten we ook prettige punten opschrijven hoe we worden geholpen door een verkoper in een schoenenwinkel, plus wat we niet fijn vonden.Voordat je klanten kunt helpen.

13:38, 2/9/2011 .. 0 comments .. Link
Voordat je je klanten kan helpen moet je je klanten altijd eerst begroeten. Daarna laat je de klant zijn eigen wil doen en rond kijken. Als de klant een tijdje aan het rond kijken is, loop je op ze af. Je vraagt of je ze kunt helpen en met wat. Wat voor schoen ze bijvoorbeeld willen hebben en welke kleur, of welk merk. Zo zijn er verschillende soorten en maten van schoenen.

Schoenenboekje.

13:32, 2/9/2011 .. 0 comments .. Link
  NIKE

 Nike is opgericht in 1962 door Bill Bowerman en Phil Knight. Het bedrijf heette eerst Blue Ribbon Sports. Bowerman wilde een lichtere en duurzame sportschoen ontwikkelen voor de Universiteit van Oregon. Knight wilde geld verdienen om atletiek te kunnen blijven beoefenen. In 1972 werd de naam veranderd naar 'Nike' dat staat voor de Griekse godin van de overwinning.

Het bekende logo, de Swoosh, is bekend over de hele wereld. Deze werd ontworpen door Carolyn Davidson in 1971. Zij kreeg hiervoor 25 euro. Naast het logo staat Nike ook bekend om de slogan 'Just Do It'.

In de jaren '70, toen de naam van Nike steeds bekender werd, ging de omzet van $10 naar $270 miljoen dollar. Zoals bij elk succesvol bedrijf waren er ook al snel kritische geluiden te horen. Mensen klaagden over het feit dat de schoenen niet in Amerika gemaakt werden. In Vietnam, China en Indonesie werden mensen weinig betaald en waren de werkomstandigheden op dat moment slecht. Dit zorgde er echter niet voor dat de Nike producten minder werden verkocht. Het bedrijf bleef in deze periode groeien.

 

ADIDAS

 Adidas leverde onder meer schoenen aan het Duitse voetbalelftal in 1954. Deze waren revolutionair omdat de noppen van de voetbalschoenen verwisseld konden worden.

De broer van Adolf, Rudolf Dassler, is de oprichter van Puma (1948), dat ook in Herzogenaurach gevestigd is. De tweestrijd tussen de broers deelde ook de bevolking van het dorp op. De bekendste strijd tussen adidas (officieel met een kleine letter) en Puma in Nederland draaide om Johan Cruijff. In de jaren zeventig was adidas de sponsor van het Nederlands elftal. Cruijff had echter een contract met Puma. Gezien de rivaliteit tussen beide merken, dreigde Puma het contract met Cruijff te verbreken indien hij in een adidas-tenue zou spelen. Adidas zou zich als sponsor terugtrekken als Cruijff in een Puma-tenue zou spelen. Uiteindelijk heeft Cruijff als enige Nederlandse speler in een shirt met twee strepen gespeeld (terwijl alle anderen een shirt met drie strepen van adidas aan hadden).

Adidas kreeg het op het einde van de 20e eeuw zwaar te verduren door de concurrentie van onder meer Nike.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

10 belangrijke huisregels.
Verzorging.
Kleding.
Winkeldiefstal.
Stukje verkoopgesprek.

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer