Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Urgent en ik aan de slag!

Fijne eerste M1 wedstrijd!

09:23, Monday 28 January 2013 .. 0 comments .. Link
Zo nou de kop is eraf, het M era is begonnen... Ik had Zaterdag met touw willen invlechten, want ik moest gisterochtend als eerste al starten. Vreselijke sneeuwbui en geen winterbanden, dus ik ben maar gestopt en naar huis gegaan. Dus dat betekende vroeg op gisteren. En dan nog moest ik de pas erin houden om op m'n schema te blijven... Maar het ging goed. De twee meiden waarmee ik in m'n klasse zou rijden hadden allebei afgezegd, dus ik reed in m'n eentje. Beter! Want het regende echt pijpenstelen en ik voelde een stuk minder druk. Lekker de bak voor mezelf, daar houden we van ahahahahaha... Ur was erg braaf, en zoals gezegd voelde ik me ook goed. Tijdens het rijden keek de jury al vanuit de kantine naar me, en kwam even naar de bak. Mag ik even tegen je aanpraten ? Maar natuurlijk zei ik. Hij heeft me nog even een paar top aanwijzingen / klein stukje instructie gegeven voor hij me ging jureren. Hoe gaaf en aardig van hem ! En toen was het tijd. Toch wel wat impuls verlies hier en daar, was dat beter had de algehele proef ook beter geweest. Maar toch een paar hele fijne eerste M1 proeven gereden. En dik applaus uit de kantine vandaan door stalgenoten, werd als dat kon nog roder dan dat ik al was :-) . Onzekere softie die ik ben.. Mijn punten waren goed, maar net geen winstpunten ( 176 en 177 ). Ik ben tevreden en heb ook een goed gevoel over gisteren. Nu trainen voor de volgende keer met alles wat ik gisteren mee heb gekregen..

Kleine "voorbeschouwing" debuut M

09:52, Tuesday 22 January 2013 .. 0 comments .. Link
Toch maar een klein stukje voor m'n eerste M wedstrijd. K wil toch even van me afschrijven.. We zijn ondertussen een paar weken verder, en hebben best alweer wat geleerd. Toch gaat het nog niet helemaal zoals ik wil. Ur moet zich wat meer overgeven aan wat ik hem duidelijk wil maken, maar ook hij heeft net als ik een beetje een eigen willetje. Lekker confronterend :-) ... Dat maakt het moeilijk, daar kwam ik in m'n les vorige week ook weer achter. Dikke ruzie met Ur en geen fijne les dus. Het zal ook wel m'n eigen ongeduld zijn, maar toch.. En die lieve Urgent vergeeft me toch weer daarna, de schat.. Die avond dacht ik echt dat ik gewoon af moest zeggen voor de wedstrijd, maar ik gaf het tot afgelopen Zaterdag ( een week voor de wedstrijd ). De volgende dag reed ik toch weer lekker, en de dagen erna ook best wel. Dus toch maar niet afgezegd.. We zien het wel, gewoon hopen dat we allebei onze goeie muts op hebben. Hopelijk gaat de les vanavond beter zodat m'n moed niet weer in m'n schoenen zakt.. Ik begin de zenuwen nu wel al een beetje te voelen. Stom.. De startlijst is gisteravond online gekomen. Ik moet samen met twee hele goede doorgewinterde combinaties starten, een prijs zit er dus niet in. Maar dat verwachtte ik ook niet, en bovendien rijd ik daar ook niet perse voor. De jury ( dhr. Nifterick ) is een hele aardige en redelijke jury, dus dat stelt me dan wel weer een beetje gerust. Hopelijk vergelijkt hij ons niet te erg met de andere combinaties, wat ook al geen vergelijking is.. Wish me luck !

Hard aan t trainen voor de M..

15:10, Thursday 27 December 2012 .. 0 comments .. Link
Zo idd hard aan t trainen... De laatste L2 wedstrijd in December hebben we niet kunnen rijden. We stonden op de reservelijst van m'n eigen vereniging, en meestal word er wel voor gezorgd dat ik er tussen kan. Deze keer niet... Kan er weinig over zeggen. Wel erg jammer maar goed. Ik heb wel geschreven bij de M en dat was erg leerzaam. Wat ik gehoord en geleerd heb gebruik ik nu ook tijdens het trainen. Ik heb me toch maar alvast ingeschreven voor de wedstrijd van 27 Januari bij ons op stal. In de M, dus dat wordt ons debuut. Dus nu hebben we een target om naartoe te trainen ;-) . We gaan wel lekker, en ik denk dat we ook steeds een beetje vooruit gaan naar de M. Of we er klaar voor zijn tegen die tijd weten we pas op de dag zelf. Ondertussen train ik hard verder. Het is voor ons allebei niet makkelijk, en als Ur het niet snapt kan hij best moeilijk doen. Dat valt niet mee, maar aangezien ik best een doorzetter ben komt het wel weer goed. Soms zou het best wel fijn zijn als het wat meer vanzelf ging hoor ;-) . Ik ontdek zelf ook steeds meer hoe ik het anders kan / moet doen, dus we doen het echt samen. Misschien ben ik ook een beetje ongeduldig hoor, maar ik zou vaak willen dat het nou eens wat sneller ging. Je hebt echt mensen die er doorheen vliegen... Maar wij moeten eerst maar eens starten met de M, en kijken wat de jury voor commentaar / punten heeft bij de eerste wedstrijd. Ik verwacht zowieso geen winstpunt, maar ga er wel m'n best voor doen. Voorlopig alleen nog thuis starten?? Soms zou ik wel eens op een ander paard willen rijden, en kijken / voelen om te kijken hoe dat paard dan is. En hoe ik het zelf doe op een ander paard. Gewoon als leermoment(en). Doe ik dingen goed, pik ik dingen goed op van het paard en corrigeer ik dat goed en snel genoeg? Loop ik ook bij dat paard tegen dingen op die ik bij Ur ook heb? En wat doe ik dan goed / verkeerd? Af en toe denk ik dat ik bij Ur ook in een soort van routine gesleurd raak.. Bepaalde gewoontes.. Hopelijk krijg ik snel weer eens de kans om op een fijn paard te stappen waar ik dat eens kan ondervinden.. Volgende verslag na mijn debuut, laten we t beste hopen!

Vlaggen uit !!

09:22, Monday 5 November 2012 .. 0 comments .. Link
De afgelopen maand zijn we hard aan t werk gegaan. Ur heeft z'n "koppigheid" nog even volgehouden, maar ik ben net zo koppig dus ik heb ook volgehouden ;-) . We hebben op 14 Oktober nog een proefgerichte clinic gereden bij Dirk de Haas en Jorgen Ros. Een eye-opener, daar heb ik zeker wat aan gehad. Ook al hoorde ik veel wat Estelle me ook heeft vertelt, vertelde Jorgen het me op een andere manier. Vreemde ogen dwingen zoals Estelle zegt hahaha. K ga zeker vaker zo'n clinic rijden. Om het toch wat makkelijker te maken ben ik tegen m'n principe in toch maar wat regelmatiger met slof gaan rijden. Beetje om en om. K vind een hulpteugel altijd een beetje de onkunde van de amazone/ruiter. Klopt ook bij mij, maar het hielp mij ook om eens op andere dingen te kunnen focussen. En Ur kon zo niet zo makkelijk proberen om onder z'n werk uit te komen. En het heeft gewerkt, de afgelopen week ging het ook zeker iets beter. Sinds de clinic ben ik ook zonder zweep gaan rijden. Dat viel in het begin nog niet mee omdat het zo'n gewoonte was, maar ik moest ook leren om wat strenger met m'n benen te worden zonder teveel te drijven. Dat ging ook steeds beter, maar daar valt nog genoeg te oefenen. "Gas is alles" is het motto van dit moment... En dan om even de titel van deze blog uit te leggen. We zijn Zondag weer op stal gestart. De voorbereiding ging goed. Het inrijden was wat vervelend omdat de buitenbak zo nat was, en vol met plassen lag. Ur gaat dat lopen kloten en die plassen ontwijken etc. , dus ik dacht nou dat word wat. De eerste proef was ook echt niet naar m'n zin, en kreeg ook niet zo beste response van anderen daarop. Veel te weinig impuls naar mijn idee, en een paar slordigheids dingetjes dat ik dacht van nou geen winstpunt dus. Tussen de proeven in heb ik er toch even een zweep bij gepakt, en vol met ons motto van dit moment (gas is alles) gereden. De tweede proef ging toen een stuk beter, die voelde wel redelijk goed. Maar ik was net als voor de wedstrijd eigenlijk redelijk zonder verwachtingen, dus heb daarna alles rustig gedaan. De prijsuitreiking ... En eerste prijs is voor... Barbara Schipper! Echt?! Dat was mijn reactie, want ik was niet blij met m'n eerste proef! En een winstpunt.. Pfff nou leuk. De tweede proef was ik tweede, met een nog dikkere winstpunt. Ongelofelijk! Dus de vlaggen mogen uit! We mogen M starten! K zat weer als een klein kind met tranen van blijdschap in m'n ogen. Stom he.. Vond het wel niet helemaal verdiend, maar we gaan nu wel echt snoeihard trainen en ons best doen om op M niveau te komen. Pas dan gaan we M starten. Wedstrijd voor de 18e afgezegt, en 2 Dec starten we nog 1x L2 op stal om nou een zonder druk te rijden. Even eens zonder druk en net als in m'n training te rijden, want zo hoor ik van veel mensen: dan rij ik heel anders (beter) dan tijdens m'n wedstrijd. Op naar de M !!!!

Geen succes..

06:22, Monday 8 October 2012 .. 0 comments .. Link
Het is gisteren niet helemaal gegaan zoals ik wilde :-( . Ur was al de hele week braaf, en ik had besloten om met alles wat ik heb in volle concentratie te gaan rijden. Deze wedstrijd kon DE wedstrijd worden die ervoor ging zorgen dat ik eindelijk naar de M kon. Ik was rustig.. Op m'n gemak vlechten, praatje doen en zadelen. Het kwam wel goed. Bij het warm rijden kwam ik erachter dat het toch iets anders was.. Ur hield vast, vooral links. Een beetje dwarsig.. We reden buiten dus ik dacht dat rij ik wel los en binnen zal het wel over zijn. Maar niet. Verdomme.. Zo geconcentreerd dat ik werd, reed ik daardoor ook nog een oefening half verkeerd en mede daardoor weer lang niet zo netjes als normaal. Ondanks dat ik tussen de proeven door nog even flink aan m heb lopen sjorren om t voor elkaar te krijgen, is de 2e proef ook niet beter gegaan. Ik baal echt enorm !! Dit had de dag moeten zijn... Ur rijd de hele week al lekker, en juist gisteren doet hij zo.. En ik.. Ja ik heb ook echt een paar rijfouten gemaakt dat ik denk van : zo hebben we dat toch niet afgesproken trut ! Maar goed, we moeten het maar snel weer vergeten denk ik. Ik had 4 November al wedstrijd staan op stal voor de zekerheid. Nu schrijf ik me ook maar in voor nog een extra wedstrijd buiten stal in November, want ja je weet nooit hoe het gaat.. Moet ik ook weer een lezer/groom regelen die mee gaat. Dat zal wel weer een uitdaging worden.. Zo vervelend. Oke, till next time ;-)

We zijn er weer..

15:30, Thursday 4 October 2012 .. 0 comments .. Link
Ja t is alweer een tijdje terug, k ga weer even verder proberen te bloggen ;-) Wat ik in m'n laatste blog had gezegd heb ik ook gedaan. Even geen uit wedstrijden meer. We hebben flink doorgetrained, en dat heeft op zich best wel wat resultaat gehad. We zitten ondertussen op 8 winstpunten. De laatste wedstrijd waren we zelfs 2x 2e, met iedere proef een winstpunt. In September heb ik dan ook weer 2x buiten stal gestart. En nog een top nieuwtje: het lukt me nu om Ur zelf te laden, in m'n eentje ! Hij deed t zomaar.. Het is me nu weliswaar een paar keer gelukt, maar ik geloof dat dit wel doorzet. K neem uit voorzorg wel de longeerlijn mee. Knap paard ! Het word nu wel spannend..Nog 2 winstpunten..Zondag weer een wedstrijd op stal. Het zou zoooo fijn zijn als ik dan die puntjes haal ! En dan voorlopig even geen wedstrijden meer. Dat zou lekker zijn, want ik heb t nu wel gehad met die L wedstrijden. Gewoon even lekker niks anders dan lekker ontspannen doortrainen voor de M. Het is de laatste tijd ook gewoon zo'n gedoe om iemand te regelen die met me mee gaat op wedstrijd :-( Let's keep our fingers crossed ! Ur en ik hebben ook leuke dingen gedaan sindsdien. We hebben met z'n tweetjes wat polderritjes gedaan, en afgelopen weekend hebben we een clinic gereden bij Emmelie Scholtens! Leuk! K werd met een frisse blik op de feiten gedrukt die Estelle me ook al eens een keer op de neus heeft gedrukt. Lekker bevestigend ;-) K zal na Zondag eens bloggen hoe het is gegaan met de wedstrijd..

Dag zelfvertrouwen...

12:24, Monday 16 April 2012 .. 0 comments .. Link
Even een twee in een verslag.. De wedstrijd thuis is niet zo best gegaan. Urgent was erg stout, m'n singelriem ging stuk en de geleende sporen met wieltjes waren ook niet zo'n succes. Pech pech pech... De punten waren verschrikkelijk. Gisteren ben ik in Benningbroek geweest. Ur was erg braaf. Geen ander bit en geen andere sporen dan de gewone stompe maar dan iets langer. Ur voelde gewoon lekker en ontspannen, en dat gaf me een goed gevoel. We reden maar met z'n 2tjes, en die ander was gewoon het typische langbenige mooie dressuurpaard die geen stap of beweging verkeerd deed. K werd dus zowieso 2e maar dat kon me weinig schelen. De proeven gingen ook echt beter dan de laatste 2 wedstrijden, en daar was ik al tevreden mee. Impuls was echt weer een probleem.. De andere combinatie werd idd eerste met hoge punten, ik dacht nou misschien dat ik een klein wp-tje haal ?? Mooi niet... Het zelfvertrouwen is nu weg, en eigenlijk ben ik er nu van overtuigd dat de vier punten die ik nu heb gewoon cadeau gegeven zijn. En niet echt verdient... Het ligt niet aan de jury, ik krijg nu gewoon de ECHTE punten zoals het is. Blij word ik er niet van, want ik werk er wel hard voor. Ik ben er nu ook gewoon echt achter dat ik totaal nog niet voel wat goed genoeg is voor de L2. Ze zijn zooo streng ! Het is nu wel heel duidelijk waar ik heel hard aan moet gaan werken: impuls en recht gerichtheid. Puur dat! De 29e is voorlopig m'n laatste uit-wedstrijd, en in Juni start ik weer op stal om te kijken hoever ik ben. Tot dan ga ik me echt rot trainen op de impuls en recht gerichtheid. Dat word wel zwaar want het is echt iets waar ik constant m'n aandacht bij moet houden bij Urgent, want zodra het even m'n aandacht verslipt denkt Ur bekijk het maar! Zware concentratie dus.. Pffff ik hoop dat het lukt, en ik kan laten zien dat ik toch wel een beetje rijden kan. Want het lijkt wel nergens op... Waarom gaat het bij anderen zo gemakkelijk af?? Die doen het gewoon ff...

Wedstrijd Benningbroek 25 Maart 2012

13:39, Thursday 29 March 2012 .. 0 comments .. Link
Nou je kan trainen wat je wilt maar als het even tegen zit... We hebben ook wel lekker getrained. Sinds anderhalve week de dubbelgebroken bustrens gebruikt van m'n longeer hoofdstel, daar reageerde en reed hij beter op. Dus ik had voor m'n wedstrijdhoofdstel een dubbelgebroken WATERtrensje gekocht. Bustrens of watertrens, ze waren allebei dubbelgebroken en even dik. Dus geen verschil dacht ik... Dus wel volgens Ur! Stom van mezelf ( en een zeer harde les ) heb ik m er op de dag van de wedstrijd ingelegd en nooit mee gereden daarvoor. Zo dom! En ik twijfelde nog ... Voortaan bij twijfel niet doen dus !! Hij liep er niet lekker op, en in de wedstrijd ring leek t wel erger voor mijn gevoel. Ondanks dat heb ik geen verschrikkelijke proeven gereden ( op een grove fout in de eerste na dan ), maar ze konden zeker beter voor ons normale doen. Ik baalde echt als een stekker, zo ruk !! Dit gebeurd me nooit meer! Volgende maand heb ik weer een wedstrijd daar, dan zal ik ze een poepie laten ruiken ;-) . Voelde me zo stom.. Over de jury had ik al een slecht voorgevoel, al kon dat niet plaatsen op en voor de wedstrijd. Mevrouw Kostelijk.. Voortaan onder de alias Kotselijk ;-) ! De punten waren totaal niet passend aan m'n gereden proeven, veel te laag ! Verbolgen en boos ben ik daar de kantine uitgelopen, stond te kijken van mezelf. Maar dat was t enige wat ik kon uiten. En eigenlijk nog steeds. Dan ga je even nadenken. Er reden super combinaties mee die normaal rond de 200 scoorde, en nu 180 met een uitzondering ! Dat zegt wel wat. De dag erna ben ik verder gaan denken, en herinnerde ik me waar het voorgevoel over deze jury vandaan kwam. Ik heb haar eerder als jury gehad. Even teruglezend in deze online blog reed ik toen 2 super fijne winstpunt waardige proeven, bevestigd door Estelle ( en andere ) die dag. Ook toen werden ze zeer ondergewaardeerd, dus vandaar het voorgevoel. Verloren dag, verloren wedstrijd. Maar een belangrijke les geleerd, maar niet van mevrouw Kotselijk! Aankomende Zondag weer op stal. Heb Maandag nog even gechecked of het echt door t bit kwam door er even mee te rijden. Bevestigd, dus dat rotding gaat goed verstopt de zolder op ! De rest van de week tot nu toe weer steeds beter gereden. Dus Zondag gaan we ervoor, keep your fingers crossed !!

FF anders..

16:51, Sunday 18 March 2012 .. 0 comments .. Link
Ja t weer even anders gegaan dan gepland. De wedstrijd op stal was niet doorgegaan door een jaarlijks terugkerend fenomeen : Rhino ! Ja ook dit jaar weer, ga je net lekker.. Dus overal weer complete hysterie. Stallen op slot, wedstrijden afgelast, vervoersverbod en noem t maar op.. T was dit jaar net even extra. Het was zelfs op het nieuws. Mensen maken er zo'n drama van ipv het realistisch te bekijken. Ben het wel met alle voorzorgsmaatregelen eens hoor, liever een gezond levend paard dan op het randje van de dood. Het gaat me meer om de reacties van mensen omtrent dit, en het eeuwige betweterige. Anyway, twee van de geplande wedstrijden afgelast. Waarvan de laatste niet eens nodig ( anderhalve week voor datum ) , want de incubatietijd was dan al voorbij en waren er geen nieuwe gevallen geconstateerd volgen het KNHS. Het blijft toch even balen als je net zo lekker gescored hebt.. Zit je nog in dezelfde flow bij de volgende wedstrijd? Je wilt gewoon lekker doorknallen, alhoewel je wel afhankelijk bent van je jury... Aankomende Zondag mag ik het dan eindelijk weer proberen, in Benningbroek deze keer. Ellen gaat met me mee. Ik hoop zo dat ik nog dezelfde kracht / flow als m'n laatste wedstrijd heb... Op het moment heb ik gewoon een bepaalde planning in het hoofd en ik hoop zo dat ik het haal ! Ik zou graag voor Mei m'n laatste zes puntjes willen halen ( in vier wedstrijden nog te gaan ), en vervolgens de lente / zomer snoeihard doortrainen voor het M zodat ik ongeveer in Augustus er helemaal klaar voor ben om gelijk te scoren. Maar dan zal ik wel moeten scoren zoals de laatste wedstrijd.. En heb ik dat nu nog? Trainen trainen trainen ! Verslag volgt...

Wedstrijd in de Midden-beemster

19:18, Monday 27 February 2012 .. 0 comments .. Link
Zo gisteren heb ik dus de wedstrijd in de Midden-beemster gehad. Omdat mijn auto een kapotte veer had, ging ik met de auto van m'n vader. Reed super, wat een bak. Het terrein van de organiserende vereniging was zeer prettig, en dus voor herhaling vatbaar. Leuke mensen ook. Ur was ook in een beste bui, het trailer laden lijkt wel steeds sneller en makkelijker te gaan ( binnen 5 minuten ). Wie weet ooit alleen laden zonder longeer... Tijdens het inrijden was hij een beetje jolig, maar fijn rijbaar. Dat gaf een goed gevoel. De eerste proef voelde voor mijn idee niet zo goed, slechter dan de proeven van vorige week. Dus daar verwachtte ik geen winstpunt voor, teveel slordigheidsfoutjes naar mijn idee. De tweede ging veel beter en voelde wel goed. Ook daar een paar dingetjes dat ik dacht dat kan beter, maar in vergelijking misschien wel een winstpunt waard. Na het uitstappen etc nog even lekker gekletst met Lin-Sie en Ellen, en toen de prijsuitreiking... De eerste proef geen prijs, maaar wel 188 punten !! Huh ?! Tuurlijk was ik blij, blij verrast ! En toen de tweede proef. Ha 2e prijs... 192 punten! Nog een winstpunt! Bijna 2 gewoon.. Wat was en ben ik blij hiermee, maar ook verrast. Omdat ik dezelfde jury had als vorige week, dacht ik te weten waar hij op letten. En hoe hij jureert. Maar kenbaar vond hij het een stuk beter als een week terug, wel 11 punten per proef. Vooruitgang? Het leukste stukje commentaar was: Leuk paard, zuinig op zijn ! Maar natuurlijk ben ik dat, en trots ;-) . M'n zelfvertrouwen begint beetje bij beetje te groeien.. Zondag wedstrijd op stal, ik hoop dat deze net zo goed gaat dan.. Ik blijf met dezelfde gang trainen, en wil niet weer van die stomme slordigheidsfoutjes. Hopelijk lukt het Zondag wat netter..

Eerste wedstrijd buiten stal van 2012

12:27, Tuesday 21 February 2012 .. 0 comments .. Link
Afgelopen Zondag wedstrijd in Heerhugowaard gehad. Na de drill les van afgelopen Vrijdag had ik er niet zoveel vertrouwen meer in, terwijl het daarvoor gewoon heel lekker voelde. Zaterdag vervloekte ik die les en Ur, en dacht als hij morgen zo is word het niks !! Ik dacht hij is weer in zo'n leerperiode waarin hij zo dwars is omdat hij het niet snapt... Zondag dus de wedstrijd, en bij het uitladen en opzadelen had hij het lekker in z'n bol. Wat was hij fris en vervelend.. Gelukkig waren Linda en Pieter er, en wisten ze goed wat ze met hem moesten. Het inrijden buiten ging niet heel soepeltjes, maar ik kreeg hem wel steeds beter voor elkaar. Ik wist dat hij binnen beter zou zijn, en toen dat eenmaal zover was liep hij ook lekker. Goed aan het been ook zomaar, dat gaf vertrouwen.De proeven gingen op zich ook wel netjes, op wat slordigheids foutjes van mezelf na dan. Daar moet ik goed op gaan letten. Het voelde in ieder geval goed, en ik was tevreden. Ur liep vrij snel de trailer op. En toen de prijsuitreiking.. Geen prijs maar wel weer een puntje erbij. De andere proef was weer een bijna winstpunt, zonde als ik wat netter was geweesd had dat ook een winstpunt. Goede les weer. En ik tref het: aanstaande Zondag heb ik weer dezelfde jury. Dus als ik het commentaar van de protocol er nou goed bij houd deze week en goed op m'n netheid let, moet ik er zeker wel 1 of 2 puntjes bij kunnen halen. We zullen zien...

Eerste wedstrijd 2012

17:45, Sunday 29 January 2012 .. 0 comments .. Link
Nou sinds Ur weer helemaal goed is hebben we samen keihard door getrained, en met resultaat ;-) ... Ur ging eigenlijk steeds beter en voelde de afgelopen tijd ook erg lekker, dus ik had er wel vertrouwen in. Een goede constante impuls blijft vind ik nog wel een probleem, maar voor de rest gaat het gewoon lekker en werken we gewoon lekker door aan een aantal andere dingen. Vandaag hadden we dus de eerste wedstrijd van 2012. De voorbereiding ging lekker relaxed en ongehaast, precies zoals ik het nodig heb. 'S morgens heb ik twee glazen Valeriaan thee gedronken, en dat heeft geholpen denk ik ( heb dus waarschijnlijk eindelijk het juiste middel gevonden voor de zenuwen ). Het warmrijden was buiten en het was heel erg fris. Ur ook.. Dus hij gaf een behoorlijke show weg, kreeg helemaal complimenten van mensen langs de kant hahaha.. Ja erg mooi maar maar net onder controlle. Gelukkig was hij binnen tijdens de proeven heel anders, al had hij de frisse middendraf van buiten binnen ook wel mogen showen. Daar gaan we aan werken ;-) ! De eerste proef ging beter als de tweede, maar beide gaven me een goed gevoel. Echt wel een stuk vooruitgang. Na rustig Ur en m'n spullen te hebben verzorgd, ben ik met Lin-Sie naar de kantine gegaan. En toen de prijsuitreiking.. Eerste proef: de tweede plaats had 177 pnt, ik dacht OH OH... En de eerste plaats... Die was voor mij ! Net aan een winstpunt, maar wat ben ik blij ! De tweede proef was ook iets minder en daar had ik net twee pnt te kort voor een winstpunt, maar ook met die punten was ik tevreden. Eindelijk m'n eerste winst, m'n harde werken werd beloond. Het gevoel en het resultaat klopte helemaal, de punten en bijhorende commentaar van de jury dus ook.. Het begin is er, we gaan er weer voor..

Back on track..

18:57, Monday 9 January 2012 .. 0 comments .. Link
Ja we zijn er weer, back on track ! Het heeft twee weken geduurd voordat de kneuzing in Ur z'n hoef over was, maar we zijn het nieuwe jaar dus met iets positiefs begonnen. Met oud en nieuw zijn we de training weer gestart . En nu ruim een week later heb ik echt heerlijk gereden, we zijn er weer klaar voor! Met body and mind !! We kunnen de lessen weer starten om even goed te gaan verfijnen, zodat we eind deze maand hopelijk een goede wedstrijd start kunnen maken dit jaar. Spannend !! Maar zoals Estelle heel lief in hun kerstkaartje schreef: Dus..let op: 2012 gaat jouw wedstrijd jaar worden ! Zet hem op ! . Nou we gaan ons best doen.. Wish me luck !! En.... HAPPY NEW YEAR!!

De wedstrijd 4 December en verder..

17:04, Sunday 18 December 2011 .. 0 comments .. Link
Nou de wedstrijd ging nog minder dan ik dacht. Het lag wel een beetje aan hem maar grotendeels aan mij. Ik was er gewoon echt niet met m'n hoofd bij deze keer, niemand snapte er wat van. Ik had gewoon een hoop aan m'n hoofd, stress en zorgen. Over van alles en nog wat. Het was slechts een begin van meer, dus heb ik besloten dat Urgent even een tijdje door Estelle gereden word. Omdat ik er gewoon even de kracht niet meer voor heb, en Urgent de training wel kan gebruiken. Even rust voor mezelf voor frisse moed en zin. Even m'n lichaam bij laten tanken. Als Urgent die kneuzing niet in z'n hoef had gekregen dan... Hij loopt er niet zuiver door, en zo kan Es hem ook niet goed doortrainen. Dus nu staan we allebei even op rust. Waarschijnlijk kan ze er over een paar dagen weer op. Tijd genoeg want m'n eerst volgende wedstrijd is pas eind Januari. Wel een positief punt is dat ik weer een wedstrijd agenda voor mezelf heb opgesteld, en wel vanaf Januari tot eind Maart / begin April. Minimaal 2 per maand.. Ik kijk wel weer op tegen het gedoe met de trailer laden / rijden en dan alles wat er moet gebeuren als je weer terug komt van zo'n wedstrijd buiten stal... Nou ja als ik vooruit wil moet het wel gebeuren, maar ik blijf met enige jalousie kijken naar die meiden waar voor trailer gereden word etc. Heerlijk lijkt me dat, dat je je alleen maar hoeft te richten op de wedstrijd. En alles erom heen aan iemand ander over kan laten voor een keertje. Tsja ze kunnen niet zeggen dat ik geen selfmade lady ben, en je moet er wat voor over hebben om je jeugddroom uit te laten komen ;-) . Eerst maar weer even back on track komen...

Even kort tussendoor..

21:41, Saturday 3 December 2011 .. 0 comments .. Link
De avond voor de wedstrijd op stal...

Zo goed als het in m'n laatste blog ging, zo gaat het nu even minder.. Laten we nu net weer in zo'n tussen fase zitten . We zijn met wat meer recht richten begonnen, en Ur heeft er weer wat bij verzonnen de slimmert. De oefening was bedoelt om de achterhand meer naar buiten te brengen, omdat hij nu scheef met de bips van de hoefslag liep. Met het binnenbeen de achterhand naar buiten drukken en de buitenteugel de voorhand naar binnen halen. Ur heeft nu bedacht dat hij dan ook wel lekker uit kan gaan zwaaien met z'n achterhand op de volte en andere figuren. Gelukkig heb ik dat de afgelopen dagen een beetje onder controlle gekregen, maar de impuls lijkt weer een beetje zoek. Als ik me goed concentreer word dat nog wel wat, maar ik verwacht echt helemaal niks van morgen. Consequent zijn en heel geduldig, dat zijn de key words van morgen. Streng maar ontspannen, en dan op goed geluk. Met een borrel !!

Oh bah, ik heb er van de week serieus over nagedacht om af te zeggen... Oh wie heeft ooit gezegd dat dressuur makkelijk is, wie weet valt het mee morgen. Ik rijd gewoon, prijs heb ik toch niet. Winstpunt ook niet, we gaan gewoon weer voor de extra ervaring met hoop ik weer handig commentaar op m'n protocol. Maar als ik eerlijk ben zal ik me wel weer klote voelen.. De rest zal waarschijnlijk wel weer hun punten halen, en Barbara... Ja wanneer die het nou eens leert...

Stukje vervolg..

19:04, Saturday 12 November 2011 .. 0 comments .. Link
Zooo wat heb ik lekker gereden vandaag, t voelde zo goed! Natuurlijk ging het niet perfect, maar ik kreeg dingen zo mooi voor elkaar. Ik begin bepaalde tricks  / handigheidjes nu echt door te krijgen. Ik reed alleen en was zo lekker bezig!

Wel kwam de gedachte weer voorbij: als ik afgelopen Zondag nou zo gereden had in m'n proef . Het klinkt misschien een beetje arrogant, maar ik voel gewoon dat we het kunnen. Nog even een paar weken tunen en verfijnen, en dan weer wedstrijd op stal. Ik ga voor de borrel !! Alleen nog die zenuwen staan me in de weg voor m'n eerste winstpunt. Wondermiddel gezocht !!!

Argh..

20:17, Wednesday 9 November 2011 .. 0 comments .. Link
Het trainen gaat nu stukken beter, erg lekker eerlijk gezegd. Ontspannen... Zelfs het achterwaards begint er nu een beetje uit te komen. Eindelijk !! Al is het nog lang niet wat het moet zijn. Dat het lekker gaat hoor ik nu van meer mensen, en dat is erg fijn en bemoedigend..

Het probleem is nu nog de wedstrijden zelf.... Het trainen en de lessen gaan goed, maar met een wedstrijd breng ik m'n zenuwen zo over op Ur . Er gaan wel genoeg dingen goed, maar ik verpest met m'n zenuwen ook een hoop wat in de training wel goed gaat. Dat was afgelopen Zondag ook zo met de wedstrijd op stal. Ik baal echt enorm, want als ik tijdens de wedstrijd nou eens kon rijden als in m'n training . De punten waren wel weer hoger, dus vooruitgang was er wel !

Homeopatische middeltjes werken niet bij me, en vaker wedstrijden ook niet. De volgende wedstrijd maar met een drankje op ?? In de les werken we al aan de draf en het makkelijker kunnen zitten, zodat ik me meer kan ontspannen en beter kan richten op de rest in m'n proef. We trainen gewoon keihard door. Pas als ik m'n eerste winstpunt haal ga ik buiten stal starten, en wanneer dat gebeurd ben ik er klaar voor. De eerste Zondag van December is er weer een kans..

In een dip..

06:56, Tuesday 11 October 2011 .. 0 comments .. Link

Een dip.. Ach hoe je het ook wilt noemen, ik heb even geen zin in wedstrijden.

Na de afgelopen twee eerste L2 wedstrijden heb ik toch wel gemerkt dat ik nog heel wat mis voor dit niveau, zo vind ik zelf dan. Waar ik in de L1 een goed gevoel over had en ook goede punten voor kreeg, scoor ik nu zo anders bij de jury. Ja natuurlijk zijn ze strenger, dit is de opbouw naar het M dressuur. Maar ik heb nu echt geen flauw idee van hoe en wat. Het verschil in jureren is in 1 keer zoveel strenger...

Ik train me suf op impuls controlle en stelling/buiging, maar ook op ontspanning en een rustig beeld. Op wat ik weet, maar ook wat ik van Estelle mee krijg. Zij heeft er wel inzicht op en ik oefen blind wat zij vraagt per week, en het verbetert wel maar toch.. Het is voor Urgent ook moeilijk en we leren samen, maar omdat hij dingen zelf gaat verzinnen om onder die oefeningen uit te komen word het voor mij soms ook lastig om het goed uit te voeren. Dan ben ik bezig met corrigeren en die oefeningen.. Zoals Estelle al zegt moet ik er consequent in blijven, maar dat is niet altijd even makkelijk. Waardoor ik soms ook m'n geduld verlies. Ik wil zo graag de goede kant op.. Ook het achterwaards is weer moeilijk..

Ik heb besloten om de komende maanden geen wedstrijden meer buiten stal te gaan starten en even flink door te gaan trainen. Even geen stress meer en flink oefenen tot dat ik echt het gevoel heb dat ik en Ur het kunnen. Op het moment vind ik het echt een beetje zonde van m'n tijd en geld om buiten de deur te starten. Hopelijk word 2012 het jaar dat ik en Ur echt gaan knallen..Wedstrijd op stal

08:05, Monday 3 October 2011 .. 0 comments .. Link

Gisteren had ik dus m'n tweede wedstrijd L2, en deze keer op stal.

Het inrijden voelde vrij relaxed, dus het gevoel was goed. M'n eerste proef ging voor mijn gevoel ook wel redelijk, op de laatste middengallop na want daar werd hij een beetje jolig. En... hij ging zonder problemen achterwaards  ! Dus dat begin is er eindelijk ! De eerste proef was nog niet winstpunt waardig, maar hij voelde naar mijn idee wel goed.

De 2e proef ging er naar mijn idee van alles mis op een gegeven moment. Er ging 1 ding mis, en omdat in de L2 alle oefeningen elkaar zo snel volgen raakte ik iets wat in paniek. Geen tijd om mezelf te herpakken waardoor de proef slordig werd, en ik Ur z'n impuls ook niet meer op tempo had. Zo is m'n analyse nu tenminste. Gisteren snapte ik echt niet hoe ik dat nou zou heb kunnen doen, vond het zo stom.. Goede les voor de volgende keer. Ik denk dat als ik meer routine in deze proeven heb, het nog wel goed komt. Nog iets stoms was dat ik na de proef alleen maar kon denken wat Estelle wel kon gaan zeggen hoe ik dat nou kon doen in de proef. Gelukkig deed ze dat niet na de proef ( dan had ik me nog ongelukkiger gevoeld ) , maar ik zal het vast tijdens m'n les te horen krijgen..

Nou qua punten ben ik niet heel veel vooruit gegaan na vorige week, maar wel wat.. Voor het achterwaards had ik in ieder geval al weer 2 punten meer. De jury vond het aantal passen te weinig, maar ik ben allang blij dat hij het deed. Nu kan het alleen maar beter worden.

Over het algemeen waren m'n punten laag vond ik. Ik heb gemerkt dat de jury voor de L2 toch heeeeel veel strenger is dan voor de L1. Echt een heel verschil ! Ik heb gewoon echt het gevoel dat ik weer helemaal aan het begin sta en opnieuw moet beginnen. Ik voel me er ook heel onrustig door. Hoe lang ga ik hier nou weer over doen?? Wat willen ze hier nou precies zien? Het komt ooit wel, maar ja het duurt altijd zo lang bij mij  .. Bij andere meiden gaat het allemaal zo "makkelijk" ..

Ik train hard door... Oh echt als ik m'n eerste winstpunt haal ben ik zooooooo blij !!

 De eerste keer L2..

10:40, Monday 26 September 2011 .. 0 comments .. Link

Alles liep lekker op schema Zondag, en Ur stapte vrij makkelijk de trailer in. Ik had vrij goed m'n zenuwen onder controlle dacht ik, want een winstpunt werd het toch niet. Dat wist ik van te voren.

Tot dat ik erop zat in de bak. Zo raar, m'n benen trilde als een gek terwijl ik toch wel het gevoel had dat ik het wel redelijk onder controlle had. De tijd ging snel voorbij en ik was zo aan de beurt voor m'n eerste proef. Het ging voor m'n gevoel wel lekker ( op het achterwaards na dan natuurlijk ), maar tijdens m'n proef reed ik een paar onderdelen verkeerd omdat ik de proeven door elkaar haalde . Balen !!! Daar kreeg ik ook voor 1 onderdeel gelijk een -2 voor...  De tweede proef kon ook wel beter, maar daar heb ik tenminste geen onderdelen verkeerd gereden. Nou klaar, een leerzame generale voor volgende week op stal.

De punten / resultaten zijn ook niet noemens waardig, laten we zeggen tegen de 170... De jury was heel erg streng, te streng weet ik niet. Misschien is dit wel normaal in de L2, dat weet ik pas als ik een aantal wedstrijden op dit niveau heb gestart. De proefjes stonden ook op film, en naar mijn idee waren ze wel redelijk wederom op het achterwaards na dan.. De protocollen waren waardeloos ! Ik had gehoopt dat er een hoop commentaar op stond waar ik mee aan de slag kon . Er stond echt bijna niets op..Nou ja ik heb op de filmpjes wel een paar dingen gezien waar ik aan wil werken.. Dus dan zo maar..

Zondag op stal maar weer.{ Last Page } { Page 1 of 7 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Fijne eerste M1 wedstrijd!
Kleine "voorbeschouwing" debuut M
Hard aan t trainen voor de M..
Vlaggen uit !!
Geen succes..

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer