Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Thoughts and Visions Home | Profile | Archives | Friends
Gekke maffe ontroerende dagelijkse dingen

Wallpapers11/8/2006


Dit is een mooi voorbeeld hoe je je desktop in het voorjaar aan kunt passen aan de tijd van het jaar. Mooi verdeeld over de hele breedte van het scherm
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Van Der Valk Hotels Akersloot11/8/2006

Maak je maar klaar…dit wordt een stevig stukje lezen.

Wat is er aan de hand. Eigenlijk niks maar we zijn een paar dagen weggeweest naar een VanDerValk Hotel in Akersloot bij Alkmaar.

Tineke haar debuut in een hotel. Elk hotel van de Valkeniers hebben een zomerarrangement en daarvan hebben we gebruik gemaakt. Er zijn in Noord Holland enkele fietstochten die we graag nog eens wilden fietsen. Nu vlieg je niet de ene dag de afsluitdijk over en gaat fietsen en vliegt weer terug om vervolgens een dag later hetzelfde te herhalen. Een hotel is dan een goed alternatief. Maar tja…... Als zuinige Hollanders mag het niet te veel kosten natuurlijk.

Dit was met 2 keer diner en 2 keer ontbijt en twee nachten slapen €99, - pp. Dat is te doen toch?

Goed. Afgesproken en afgelopen maandag vertrokken naar Akersloot. Het is een groot hotel  met 210 kamers en 5 bungalows. Aan de drukke A9 (Alkmaar-Amsterdam)

De eerste dag waren we daar om goed 2 uur en konden direct onze koffer naar de kamer brengen. De kamer bekeken en goedgekeurd. Tineke vond het maar wát luxe. Bad/WC/Telefoon/Groot bedJ/bureau/TV.

We zijn doorgereisd naar Alkmaar en hebben de stad bekeken en het winkel aanbod gekeurd. Tegenwoordig keuren we alles. Een nieuwe hobby van ons. Een 6 krijgt Alkmaar. Het is net als Groningen of Meppel. Niks bijzonders. De bijzondere dingen en winkeltjes vind je altijd in de zijstraatjes.

Verdwaalt (een beetje) en met een omweg via Castricum en Egmond aan zee terug naar hotel.

Lekker lang in bad gelegen omdat we toch tot 23.00 uur aan kunnen schuiven aan tafel. Geen haast. Het eten was heel goed. Niet super maar goed. Er staan in de eetzaal ongeveer 120 tafels en die waren bijna vol.We hadden de keus uit varkenshaas en heek (vis) We kozen voor de varkenshaas. Die had Tineke een dag eerder ook al gehad bij “De Instap Appelscha” Daar kreeg de varkenshaas  een 10. Nu een kleine 6. Culinair Appelscha zit weer in de lift met de Instap.

Ik vond hem te klein bij Vandervalk.  Maar als iets lekker is dan is het altijd te klein en of te weinig of te kort. ( vul maar in) De rest was goed maar het ijs was te koud en te smaakloos. De slagroom kwam uit een spuit. Dan krijg je teveel lucht erbij. Terug op de kamer  hebben we koffie en thee gemaakt. Dat hebben we meegenomen (zuinig hé) en zijn we gaan slapen. We waren moe en voor morgen staat een fietstocht van 43 kilometer op het programma. Het ontbijt is ook een verhaal op zich. Ik wilde een gekookt eitje en pakte een ei uit en schaal die daar stond. Na mijn broodje te hebben gesmeerd tikte ik mijn ei. Die was nog rauw en ongekookt. Wat blijkt nou. Ze worden daar speciaal voor je gebakken en de schaal met gekookte eieren stond verderop. Er stond ook geen afval bakje p tafel, terwijl je veel afval hebt. Kuipjes boter en jam, Theezakjes, eierdoppen. Oké. Nu de fietstocht. 43 kilometer. Door de duinen en langs zee. Wie het fietsboek van de ANWB heeft kan hem opzoeken. Tocht 55 “De Breede Duinen Route”

We hadden direct al afgesproken dat we een stuk van de bovenste lus af zouden snijden. Die loopt langs de Hondsbosse Zeewering en is niet leuk. Kaal stuk beton en teer die Noord Holland moeten beschermen tegen onderlopen bij storm. Bij het plaatsje Groet hebben we afgesneden. Daar getracht koffie te drinken maar de serveerster had het drukker met vliegen doodslaan dan met ons koffie en thee te brengen.

Snel door  en we hebben bij Schoorl in de bos  gezeten en daar wat fris gehad. De hele dag teren we al op ons ontbijt. Via Schoorl terug naar Bergen. Dat was vanmorgen een slapend plaatsje Erg mooi en stil. Nu was het er één grote mierenhoop van mensen en lawaai. Niks aan. Te vroeg weer in  het hotel terug. Tineke ging dutje doen en ik kroop in bad. Toen het avond eten . Hier vergt het enige voorstellings vermogen van de lezer en lezeressen.

 

We zitten aan een andere tafel dan gisteravond. Naast ons zit en dochter met haar vader. Tineke heeft het gezicht erop. De oude man had onder het praten al last van dat zijn gebit steeds klapperde. Dat zou wat beloven onder het eten. Tineke wachtte het niet af en ging bij voorbaat al naast me zitten. Nu zitten stellen meestal niet naast elkaar maar tegenover elkaar. Wij niet. Haha Om lekker te eten moet je soms dingen doen die afwijken.  Maar we kwamen van de regen in de drup. Nu kwamen er tegenover ons een vijftal mensen te zitten. Drie dochters en een Pa en Moe. De dochters (althans die ene)  regelde alles. Ze hadden hetzelfde gerecht wat wij gisteren hadden Rauwe zalm me geroosterd brood. Ma was schijnbaar uitgehongerd en at alle brood op zonder aan de zalm te komen. Maar beste lezers….het gaat erom ….hoe je het eet.

Stel je voor…Moeder opent haar mond en haar tong schiet als een slang naar buiten om de haar voorgehouden prooi (het brood)  naar binnen te trekken. Daarbij gaat bij elke kauwbeweging die ze maakt, haar tong wederom naar buiten, inclusief het stuk brood wat ze net had afgehapt. Het was een zeer onsmakelijke vertoning en als je nagaat dat er nog vijf sneetjes brood in het mandje lagen was het een langdurige  vertoning ook. Soms keken  we ook nog naast ons waar de salade op de mans kin en lippen hing. Nog een zeer onsmakelijk gezicht . Terug naar de moeder met haar brood. Het hele etentje van haar bestond uit het naar binnen werken van voedsel en het herkauwen ervan. Een koe houdt het nog binnensmonds, maar wij, mede eters, konden meegenieten van dit staaltje onsmakelijkheid wat herkauwen heet. Kortom. We kregen de slappe lach en dat moet je dan maar accepteren. Ik moest denken aan Wim Sonneveld die op het podium een fiks aantal bitterbalen naar binnen werkt. Dat was nog smakelijk vergeleken hierbij. Dat is een nadeel dat je met meer mensen, dan je eigen volk, om tafel zit. Maar dat heb je in elk restaurant. Maar dit vergalde wel ons lekkere eten. Nou ja lekker. Het was eten. Niets speciaals en dat zou ook niet kunnen denk ik. Stel je voor dat het eet gebeuren zich afspeelt in 4 uur. De koks  moeten voor 1000 personen eten op tafel zien te krijgen. Dan kun je ook nooit de aandacht geven als een klein restaurant. Het is te eten maar vergelijk het maar met een broodfabriek en de warme bakker. (om maar in mijn eigen vakgebied te blijven.) Tot zover mijn relaas over ons uitstapje naar Akersloot.

Als het weer het toelaat gaan we volgende week nog eens naar Twente of de Veluwe. Dan weer in een  VanDerValk (eniers) hotel.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer