Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Vera

Description

Ik ben Vera en student in Utrecht. Ik woon gelukkig in mijn flatje met mijn twee katten. Wat valt er nog meer te vertellen. Ach dat komt allemaal wel.


My Links

* Home
* Wie is Vera
* Archief
* RozeRijk.nl
* Stortbak
* Ouaoter
* MVS


Posted: 16:46, 21/3/2006
Comments (2) | Add Comment | Link


Posted: 14:39, 10/3/2006
Comments (0) | Add Comment | Link


Posted: 13:56, 2/3/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

De Krabber is dicht! (maar wij feesten door..)

Het kan je niet ontgaan zijn.

De Wolkenkrabber in Utrecht is (tijdelijk) gesloten. Hier zijn we het natuurlijk niet mee eens.

 

Gelukkig zijn er goede berichten dat de krabber binnenkort weer opengaat. Heel erg fijn natuurlijk, maar ondertussen zit heel homo-utrecht op donderdag avond op de bank.

 

Heb je dus zin om a.s. donderdag iets leuks te gaan doen? Kom in grote getalen naar de brug voor de krabber. Vanuit daar

gaan we een heterokroeg voor een avond overnemen en zo een gezellig feestje bouwen, Krabber style- welteverstaan.

 

Ik ben niet van een of andere kroeg, ik heb alleen behoefte aan een avond gezelligheid, zoals die jarenlang op de donderdag waren in de Krabber.

 

Dus:

Donderdag 19 januari

21.00 uur

Brug voor de Wolkenkrabber (oudegracht 53, Utrecht)

Posted: 12:34, 13/1/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

De Krabber is dicht!!!

UTRECHT - De deuren van De Roze Wolk en café De Wolkenkrabber zijn definitief gesloten, oudejaarsavond was de laatste avond men er uit kon. Na 23 jaar is het bekendste café van midden Nederland gesloten. ,,Aan al het goede komt een eind” aldus mede-eigenaar Scheepstra in AD Utrechts Nieuwsblad.

 

Achterhaald

 

In deze krant zegt hij ook dat homo-uitgaansgelegenheden achterhaald zijn en dat daardoor landelijk de bezoekersaantallen flink teruglopen. De Roze Wolk probeerde twee jaar geleden nog van het homo-etiket af te komen door de naam te veranderen in De Wolk. Helaas mocht dat niet baten.

 

Geen kosten

 

Toch is het raar dat in een stad die steeds rozer wordt door succesvolle feesten als PANN, Milk&Sugar en EnSuite er geen plaats is voor een homokroeg. Een van de verwijten van Scheepstra naar de organisatoren van feesten met vrijwilligers vrijwel geen kosten hebben en daardoor goedkoper kunnen werken. Daarnaast speelt de opkomst van het internet hem ook

parten jongeren zouden elkaar liever willen ontmoeten via profielen- en datingsites en komen de kroeg niet meer in.

 

Geen concurrentie

 

KamKrant.nl sprak een vrijwilliger van PANN die ons verzekerde dat er ook in Utrecht een grote behoefte blijft aan uitgaansgelegenheden en feesten. ‘Ik zie het PANN feest niet als een concurrent van De Wolk. Wanneer De Wolk mee was gegaan met de tijd dan hadden ze nu de deuren niet hoeven te sluiten’.

 

Tijdelijk?

 

Volgens Sebas van KamKrant.nl is er juist weer sprake van een opleving van homo-uitgaansgelegenheden ‘In Arnhem is na de sluiting van de Entre Nous Club Style geopend. Deze club loopt als een trein en trekt een groot publiek! Het moet dus mogelijk zijn om in deze tijd een leuke club te runnen. Ik hoop dan ook dat er in Utrecht snel iemand opstaat die het aandurft!’ Op de site van De Wolkenkrabber staat dat de sluiting van het café slechts tijdelijk is wordt vervolgd dus.

 

Bron: Kamkrant

Actie voeren: Dimitris


Posted: 12:31, 8/1/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

oud of nieuw

Oud is geweest

Oud is iets als het al jaren bestaat

Oud is als het er nog wel is, maar normaal geworden is.

Oud is dat sluimerende gevoel in je onderbuik waarvan je niet weet wat het is

Oud is niet weten wat het is

Maar als het oude gesluimer ineens heviger wordt, is het dan nieuw?

Als die oude sluimer zo hard terug slaat, dat je het niet meer kan negeren?

Is het dan nieuw?

Nieuw is iets wat je nog nooit hebt gehad, nooit hebt meegemaakt

De steken van binnen heb ik al eerder gevoeld

Dus ze zijn niet nieuw.

Aan de andere kant zijn ze nog nooit zo geweest, nooit zo heftig

Maakt dat het nieuw?

Maakt dat dat nare gevoel van binnen nieuw?

Of blijft het oud.


Posted: 22:01, 3/1/2006 in hersenspinsels
Comments (0) | Add Comment | Link

goede goede voornemens

Het nieuwe jaar is begonnen. Jee super... Mensen doen er altijd zo ongelooflijk moeilijk over. Een nieuw jaar. Alsof alles wat je in het oude jaar bent begonnen nu over is. No way. Het begint pas net. Het enige dat is begonnen is een nieuwe dag. Buiten dat is de jaarwisseling een leuk excuus voor een feestje. Meer niet. De vijf aan het einde is een zes geworden, ik ben er nog niet van onder de indruk.

 

Sommige mensen worden panisch bij de gedachte aan oud en nieuw. Er moeten 'goede voornemens' worden verzonnen, om ze vervolgens op 2 januari weer overboord te gooien. Wat heb je dan aan goede voornemens. En als ze nou eens een beetje creatief zouden zijn, maar nee hoor. Meer sporten, gezonder eten en de allerergste: Stoppen met roken. Allemaal dingen waar je op het eerste gezicht niet gelukkiger van wordt. Ja tuurlijk, als je gezonder gaat leven, leef je langer.

 

Maar wat heb je aan een lang leven, als je voor dat lange leven een hoop hebt moeten opgeven. Denk maar eens aan tijd die je met vrienden doorbrengt. Dat wordt minder, je moet immers meer gaan sporten en dan kan je nu eenmaal niet in de kroeg zitten. Gezonder eten is nog zo iets. Het is nou eenmaal bekend dat vet lekker is. Vet is heerlijk, denk maar aan een zak patat met dubbele mayo. Glanzend, precies genoeg zout en zo heet dat je je tong verbrand. Loopt het water je al in de mond? Mooi zo. Dat ga je dus missen met 'gezonder eten'. En stoppen met roken is al helemaal dodelijk voor je sociale leven. Niet meer doorzakken in kroegen, want dan gaan je kleren zo stinken. Niet meer genieten van een koud biertje met sigaret, want dat doen we immers niet meer.

 

Goede voornemens moeten zo gemaakt zijn dat je er meteen plezier aan hebt, of in ieder geval datzelfde jaar nog. Goed voornemens moeten iets toevoegen aan het leven, niet afnemen. Dus mijn goede voornemens voor dit jaar: Seks, meer roken, meer stappen en meer genieten. Dat lijkt me nog eens wat.

Posted: 12:48, 2/1/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Het kerstdiner

Vijfentwintig december, eerste kerstdag, de familie is uitgenodigd voor het Diner. Aan het begin van de avond lijkt het nog gezellig. Leuk, ik heb mijn familie al maanden niet meer gesproken. Aan het einde van de avond weet je tenminste weer waarom je ze het komende jaar ook niet zal bellen. In het eerste uur ga je van de borrel die bestaat uit walgelijke glühwein (het is zo koud buiten) van de Aldi naar de amuse van een groengekookte kwarteleitje met nepkaviaar uit blik naar de luxueuze tomaten crèmesoep uit een zakje met de croutons van vorig jaar. We praten over de studie.

 

“Wat doe jij ook alweer? Psychologie? Is het interessant? Oh wat leuk. Haal je je punten een beetje? Super. Ja ik doe journalistiek. Nee ik ga niet bij de krant werken en nee ik ga ook niet Hart van Nederland presenteren. Ik ben alweer vijfdejaars” Blech.

 

Tijdens het tussengerecht is het weer een beetje stiller. De wijn begint een beetje te vallen en er verschijnen hier en daar wat rode koontjes. Het hoofdgerecht bestaat uit reeruggen in wildsaus van de diepvriesbezorger die vijf minuten in de magnetron moeten tezamen met cranberrycompote uit een potje, aardappelgratinkoekjes en een groentemelange met een waterig roomsausje van dezelfde diepvriesmeneer. Aan tafel zijn wel inmidels aangekomen bij de liefde.

 

“Of ik al een vriendje heb. Nee. Wil ik een vriendje. Geen idee. Waarom ik dan geen vriendje kan vinden? Tja. Ben ik dan misschien pot. Misschien.” Mijn nichtje heeft natuurlijk al jaren een vaste relatie en denkt over settelen. Ze is ook alweer negentien jaar oud.

 

Inmiddels zijn we bij het dessert dat gemaakt is door Vianetta met toefjes slagroom. Door de grote hoeveelheid wijn heb ik inmiddels de hik en praat wat lastig. Fijn zo’n ijsje, ben meteen weer bijna nuchter. Dan zijn we op het punt gekomen waarbij mijn moeder zich door diezelfde wijn weer herinnerd hoe goed haar dochter het wel niet op school doet en dat ze ook nog eens heel knap toneel kan spelen. Dit is het moment waar bij ik het liefste in rook verdwijn. Kan ze dat niet doen op het moment dat ik zo dronken ben dat ik er toch niets meer van merk? Please?

 

Nog een kopje koffie en we hebben het weer gehad voor een jaar. Een jaar lang kan geen familie en groengekookte kwarteleitjes. Vrolijk Kerstfeest.

Posted: 13:33, 20/12/2005
Comments (1) | Add Comment | Link

mooie mensen

Soms kom je mooie mensen tegen. Het was afgelopen woensdagavond, laat in de trein. Er kwam een oude meneer tegenover me zitten. Een jaar of 80 denk ik. Keurig in pak, regenjas, hoedje. Hij had zijn krant bij zich, het NRC. Hij zat nog geen vijf minuten en de jas ging open. Hij haalde er een pakje stroopwafels uit. Prachtig.

Mooie mensen kom je overal tegen. Mensen die iets liefs doen, mensen die gewoon mooi zijn om naar te kijken en niet omdat ze het perfecte lijf hebben. Kan ik van genieten. Twee keurig dames 'savonds laat in de tram. Twee dames met rode lippenstift en een hoedje. Echt twee dames op stand. Geweldig.

Posted: 01:30, 11/12/2005
Comments (2) | Add Comment | Link

onbegrijpelijk

De Metro van vanmorgen. Twee meisjes op de voorpagina. Althans, dat denk ik. Twee figuren met sluiers van hun kruin tot de grond. Een lap voor de ogen en gezicht. Hoe kan je er voor kiezen om als spook over straat te gaan. Hoe kan je ervoor kiezen om totaal onherkenbaar met 15 meter onhandige stof om je heen door het leven te gaan. Sommigen zullen zeggen dat het moet van man of vader. Niet steekhoudend voor mij. Als dat zou moeten van man of vader of wie dan ook, zou je, op het moment dat je ook maar een voet buiten de deur zet, een deel van die sluier afdoen. Zodat je tenminste weer fatsoenlijk kan zien waar je loopt. Nee, dit is geen moeten, dit is kiezen.

 

Afgelopen donderdag. Documentaire over Nederlandse meisjes die voor de Islam hebben gekozen. Gewone meiden zoals ik die er voor hebben gekozen om in Allah te geloven. En niet alleen geloven, nee ook nog te doen wat de Arabieren vinden dat er gedaan moet worden. Een deel van de tradities zijn redelijk normaal. Zoals zorgen voor elkaar. Maar om moedwillig je blonde haren onder een zwarte doek te verschuilen? Nee. Dat is doen wat niet hoort. Dat is leven naar regeltjes van mensen die zeggen dat het regels zijn uit de Koran.

 

Dat zorgen voor elkaar. Zorg moet volgens mij iets zijn wat je geeft aan iemand. Iemand heeft het moeilijk en je bied steun, zorg, wat dan ook. Het is volgens mij niet iets waar je recht op hebt, tenzij het gaat om medische zorg. Niemand heeft het recht om van een ander te eisen dat diegene wat wil doen. Dat was wel het geval in die film. Het ging niet zo goed met een van die meiden en eistte van haar vriendinnen dat die haar zouden helpen. Onbegrijpelijk.

 

Het blijven keuzes in het leven die maken tot wat je bent. Deze meisjes hebben gekozen om te leven zoals vrouwen een paar honderd jaar geleden bij de Nomaden in Noord-Afrika leefden. Ze zijn bereid om alle leuke dingen in het leven op te geven. Middagen tutten met vriendinnen. Zij praten over de Koran. Een avondje films kijken. Zij praten over de Koran. Een concert bezoeken. Zij praten over de Koran. Maar wee je gebeente als je er iets van zegt. Dan zijn het niet meer die keurige gesluierde vrouwen, maar dan zijn het weer gewoon hollandse meiden die zeggen waar het op staat. Nee dames. Als jullie zo ongelooflijk graag gekleed gaan als vrouwen in hutjes in de Woestijn. Prima. Maar dan niet lopen zeuren dat het zo moeilijk is en dat er zo veel weerstand is. Kleding is een keuze. En die hebben jullie voor jezelf gemaakt. Wel onbegrijpelijk.


Posted: 17:37, 6/12/2005
Comments (0) | Add Comment | Link

<- Last Page | Next Page ->

Hosting door HQ ICT Systeembeheer