Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Verhalenverteller Groningen

Meespelen in theaterproductie Hebeca in Friesland

12:03, 27/6/2012 .. 0 comments .. Link

Na auditie gedaan te hebben werd ik verrast met een telefoontje een paar dagen later door de regisseur. Ik mag meedoen en heb een rol! Begin september is de premiere van "Hebeca", een openlucht, locatievoorstelling aan de oever van het Burgumermeer in Friesland.. Hebeca (Russisch voor hemel) laat een stadje in Rusland zien, dat op zijn kop wordt gezet door de komst van een wodkafabriek. Oude normen en gebruiken en daarme het welzijn van de stadsbewoners veranderen drastisch en staan op het spel. Is het tij te keren?  Ik mag een van de Hebecanen spelen. Begin juni zijn we begonnen met de repetities. Het is een geweldige organisatie. En dat maakt het juist zo mooi! De inzet van werkgroepen tot en met acteurs, de betrokkenheid van de plaatselijke gemeenschap maakt het tot een feest om mee te mogen doen. En ik kan nu al zeggen dat het bijzonder mooi gaat worden!

zie ook www.hebeca.nl

 Midzomernacht verhalen wandeling

12:05, 7/5/2012 .. 0 comments .. Link
 
Midzomernacht Verhalen Wandeling

Midzomernacht; Een tijd van krachtige magie in het Elfen rijk en de tijd waarop zij de mistletoe oogsten om te gebruiken voor hun magie in de rest van het jaar en de nacht waarin water wordt geput vanuit de heilige bron onder de Hazelaar.
De nacht waarin maagden bloemen onder hun kussen legden om te dromen van toekomstige geliefden en boeren hun vee door de rook van vreugdevuren dreven om hen te beschermen tegen kwade ziekten en machten.

Midzomernacht; De nacht waarin we vieren dat de dag het langst is en tegelijkertijd ons bewust zijn dat we naar donkere en kortere dagen op weg zijn. Een nacht waarin onze binding met moeder aarde groot is en een nacht die we sinds mensenheugenis vieren en eren.

Ik nodig je uit om in deze zinrijke en spirituele nacht mee te gaan op een korte wandeling. We staan stil op een bijzondere plaats om daar te luisteren naar verhalen, te bezinnen en te aarden.
Deze wandeling geschiedt niet vanuit een specifieke religie of geloofsovertuiging. Daarom nodig ik uitdrukkelijk ieder uit om vanuit haar of zijn beleving aanwezig te zijn.

Wanneer; 20 Juni 2012
Waar; Locatie Noord Drenthe
Tijd; 23.00u tot 0.00u.
Kosten; € 12,50
Inclusief hapje en drankje.


Leertraject aan de Vertelacademie- Vorderingen

19:13, 21/12/2011 .. 0 comments .. Link
29 December komen we bij elkaar om het leertraject van de Vertelacademie verder vast te leggen.
Workshops en de vervolgcursus doemen aan de vertelhorizon op en ik heb er veel zin in. Het is fijn om het met zijn drieen te doen en ik heb er veel zin in. Ik heb redelijk wat vertelvlieguren achter de rug na de basiscursus in januari 2011 en het gaat steeds gemakkelijker. Het zelfvertrouwen groeit, de interactie met publiek gaat steeds gemakkelijker en de complimenten zijn mooi, maar ik weet dat er tegelijkertijd nog zoveel is te leren. Gelukkig heb ik de mensen van de Academie ondertussen leren kennen als bevlogen en deskundig, dus ik zie het met plezier en veel verwachting tegemoet.

Filmacteur is dat Leuk?

18:52, 21/12/2011 .. 0 comments .. Link
Het antwoord is; Ja maar.....................
Het is ook gewoon werk. Gewoon op tijd zijn waar je moet zijn, lange dagen maken en stevig door werken.
Met ook gewone mensen die ook alleen maar hun werk doen. Niets bijzonders dus. Nou dat dan ook weer niet. Je bent wel bezig met het vertellen van een verhaal, een creatief proces en dat met een groep bevlogen mensen.

Op dit moment ben ik bezig met de opnames van een film voor de GGZ Drenthe. De film laat een echtpaar zien dat in huwelijkstherapie gaat, van begin tot einde 7 weken later. Ik speel een nogal teruggetrokken, introverte man, die slecht zijn emoties uit en een zelfbeeld heeft wat niet bepaald positief is. Typisch geval van anticasting dus! We hebben op locatie gefilmd- de therapie is intern in Beilen!- en het was ook heel interessant om te ervaren hoe zo'n therapie in zijn werk gaat. Aan het eind van de draaidag- we hebben nu drie gehad en moeten er nog twee- zat een scene waarin mijn vrouw/tegenspeelster in een rolstoel zat volgens de therapie en mij om hulp moest vragen om naar het toilet te gaan. De bedoeling van de scene is dat de emotie die dat bij beiden oproept goed zichtbaar is. Maar dan word je moe en melig en toen de deur van het toilet open was dumpte ik vrouwlief als een kruiwagen zand naar binnen en sloot de deur. Grapje! Het resultaat was wel dat we die scene een keer of zeven over moesten doen voor we weer de concentratie hadden om het zonder in de lach te schieten op film te krijgen. Deze week (half december 2011) hebben we nog twee dagen gedraaid. Het grootste gedeelte is klaar en ik ben benieuwd naar het resultaat.

Waarom Vertellen?

21:51, 2/12/2011 .. 0 comments .. Link
Omdat dat de oudste manier is om informatie over te dragen. Voor het geschreven woord, voor er ook maar enige manier van andere communicatie was werden belangrijke zaken en ervaringen uitgewisseld door te vertellen! Vertellen doen we ondertussen op zoveel manieren. Films, boeken, toneel en zelfs muziek vertelt een verhaal. Door een verhaal meteen aan publiek mondeling over te dragen is het contact met de ontvanger het grootst. De verteller weet meteen of en welk effect zijn verhaal op zijn toehoorders heeft. Dat contact is voor mij als verteller het meest waardevol.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Meespelen in theaterproductie Hebeca in Friesland
Midzomernacht verhalen wandeling
Leertraject aan de Vertelacademie- Vorderingen
Filmacteur is dat Leuk?
Waarom Vertellen?

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer