Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

vertelme.nu

5/11/2014 - Daar gaat ie.

Mij door de mistige spinnewebben heenslaand, voel ik de webben in mijn hoofd. Het is tijd voor de ragebol en dat betekent: deuren en ramen open. Excuses in de prullenbak, zitten en schrijven. En blijven zitten, op de nieuwe fitness/skippy bal want dat is ergens goed voor. Waarvoor weet ik niet meer.

Als ik maar lang genoeg aan een draadje trek komt de rest vanzelf, hoop ik. Woorden en beelden, muziek en spinsels moeten er uit. Plaats maken voor nieuwe. En die weer direct opschrijven vanuit hoofd en hart. Lees, kijk en luister.

Zoals naar Judee Sill, 'a californian dreamer' uit de jaren '70. Vanavond ga ik naar de gelijknamige voorstelling van Sluysmans & Van Warmerdam. Liggend in mijn bedje draaide ik haar muziek op mijn pickupje naast me. Niet dat ik alle teksten precies begreep. Om in die psychedelische staat te geraken zou ik mij aan drank en drugs moeten vergooien. Daar was ik toch echt te braaf en te bang voor. Maar haar muziek had bijna dezelfde werking op me. Die tilde mij uit mijn miserabele, onzekere bestaan van middelbare school puber. Onbegrepen en lelijk natuurlijk. Met zo'n zelfde uilenbril als Judee had werd het er, achteraf gezien, ook niet mooier op. Ik heb haar ondanks alles ruim overleefd; Judee Sill stierf in 1979 aan een overdosis na een rottig leven vol familiedrama's, ongelukkige liefdes en zonder de artistieke erkenning die zij verdiende. Haar zanglijnen en orkestraties zijn ongetwijfeld geinspireerd door choralen en fuga's van Bach, om maar een genie te noemen. Kijk en luister zelf.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

verhalen, dagboek, commentaren, cultuur

Recent Posts

Daar gaat ie.

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
Judee Sill

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer