Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
zieleroerselen van Wil

Home - Profile - Archives - Friends

Papa op de taxi

Posted on 27/6/2007 at 21:34 - 0 Comments - Post Comment - Link

Mijn vader op de A-tax of Zilvertax voor de garage in de 2de vd Helststraat in april 1932. Vroeger reden de taxis uit vanuit een garage. Later kwamen er taxipalen in de stad en nu regelt de centrale via een computerschermpje in de taxi de ritten.

Mijn vader had vroeger een baas in de garage en dat was een Rus. Hij kon de s niet uitspreken. Maar hij nam tot ongenoegen van de chauffeurs wel graag de telefoon aan. En dan riep hij: EERTE MAN, LUNROOM NIEUWENDIJK.

Ja maar welke lunchroom, want in die tijd barstte het van de lunchrooms daar.

WEET IK NIET, zei hij dan, GA NOU MAAR.

Er werd dan even een rondje gereden en ze kwamen dan terug met de mededeling: niet gevonden baas.

Zijn mooiste jaren, zei mijn vader altijd. Daar hebben we ontzettend veel gelachen en hij kon er met smaak veel en dikwijls over vertellen.


Schoolfoto Papa

Posted on 27/6/2007 at 14:30 - 0 Comments - Post Comment - Link

Tweede rij, linker foto, met kaalgeschoren hoofd, dat is mijn vader op school.

Vroeger hadden de leraren op school nogal losse handjes. Iets wat tegenwoordig niet meer te geloven is, want nu hebben de leerlingen losse handjes en zijn zelfs bewapend. Maar toen werden de leerlingen werkelijk mishandeld, zo ook mijn vader.

Gewone kwajongens streken werden toen afgestraft met een spaans rietje. Maar mijn vader had het "geluk"dat zijn oudere broer in het klaslokaal zat naast zijn klas en hij hoefde maar te schreeuwen of zijn broer kwam de klas ingestormd en brak het rietje in tweeën. Te vergelijken met nu waren dat leuke tijden.  

Waarom zoveel jongens kale koppen hadden weet ik eigenlijk niet. Ik denk dat het voor het bestrijden van hoofdluis was.


Lange Albert

Posted on 27/6/2007 at 10:26 - 0 Comments - Post Comment - Link

Dit is lange Albert, waar mijn vader bij heeft gewerkt als chauffeur. Bij hem heeft hij leren autorijden, want in die tijd waren er nog geen rijscholen. Door te bluffen dat hij kon autorijden werd hij in dienst genomen en moest hem direct als eerste rit naar Den Haag rijden. Dat is de vuurproef geweest voor mijn vader, want hij dacht dat de tegenliggers met licht op een kermis was in de verte.

Maar het is toch allemaal goed gekomen en mijn vader is een prima chauffeur geworden.

Lange Albert was, ong. 1 meter 30, naast hem staat zijn zuster, die getrouwd was met een lilliputter.

Albert zette zijn zwager zo op zijn hand.


Verjaardag Evert

Posted on 18/6/2007 at 14:01 - 0 Comments - Post Comment - Link

Je moet nu maar eens bij naam genoemd worden.

Evert, mijn (halfbroer) is vandaag jarig en ik kan niets doen. Geen kaart, geen bloemetje, geen telefoontje.

Je bent 54 jaar geworden en wie weet, neem je eens contact met mij op, misschien dit jaar nog?

HARTELIJK GEFELICITEERD!!!!

 Op je verjaardag

rozen

Speciaal voor jou gekozen                             

Met lieve wensen, niet alleen voor deze dag

Maar dat het steeds zo blijven mag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sterfdag Papa

Posted on 16/6/2007 at 14:34 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vandaag is het de sterfdag van Papa. Alsop het gisteren gebeurde, zo staan de gebeurtenissen van je overlijden in mijn hoofd gegrift en ik mis hem iedere dag.

Ik hou van je papa, nog meer na de laatste onthulling van je geheim, wat je mee je graf hebt in genomen.Ik kan me niet indenken dat je daar ooit vrede mee hebt gehad, maar je moest een beslissing nemen en je hebt de verkeerde beslissing genomen, ten koste van een ander. Ik weet zeker dat je er spijt van hebt gekregen, tijdens je leven, maar je kon niet meer terug.

De omstandigheden waren zodanig dat God je wel vergeven zal hebben, want Hij is immers een God van Liefde en Barmhartigheid.

Rust in Vrede, Papa


Trouwdag ouders

Posted on 15/6/2007 at 14:57 - 0 Comments - Post Comment - Link

Van het trouwen van mijn ouders heb ik geen enkele foto. Van een nicht heb ik gehoord, zij was toen 4 jaar, dat mijn moeder gekleed was in een zacht groene lange jurk.

Zij trouwden achter het altaar, i.p.v op het altaar, want mijn moeder was zwanger van mijn oudste  broer.

Ja, zo ging dat in die tijd. De trouwring voor mijn moeder kocht mijn vader op de lommert, voor F 25,-- gulden. Zelf kon hij geen ring krijgen want hij had erg dikke vingers en trouwens hij hield er ook niet van, ringen aan zijn vinger.

Deze trouwring draag ik nu, met een een brillantje erin, in dierbare herinnering aan mijn moeder


Verjaarskaartje van Christien

Posted on 10/6/2007 at 14:51 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vrede is een vogel met witte vleugels, die je hart verlicht en aan de hemel van je huis de sterren weer aansteekt. Als de lichten van de mensen uitgaan en het lawaai van de wereld stil valt, dan komen de sterren en hoor je weer de stilte. Dan is er  hoop, dan is er uitkomst, omdat je weer naar boven kunt kijken.

Lieve Wil

Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren in gezondheid en liefde. Liefde is als levend water en kosmische kracht, een onuitputtelijke oerenergie. Groetjes van Christien en de 5 katten. Liefs voor Gijsje de hond.

Ik zou deze nicht in een doosje willen doen en altijd bewaren.

Want wie krijgt er op zijn verjaardag zo'n liefdevolle kaart.?

Alleen was ze een maand tevroeg, maar een kniesoor die daar op let!!!!


Papa bij het Militaire Gezag

Posted on 7/6/2007 at 11:52 - 0 Comments - Post Comment - Link

Na de tweede wereld oorlog in 1945 was Koningin Wilhelmina nog niet terug in ons land.Toen werden de staatszaken tijdelijk door een militair gezag behartigd. Mijn vader was chauffeur op een militaire wagen, genaamd Betsy. Ik heb nog een papier waarop staat dat mijn vader officieel toestemming had om in uniform te lopen.   

Gijsje met de uitlaatservice

Posted on 4/6/2007 at 20:33 - 0 Comments - Post Comment - Link

 

 

Gijsje gaat elke dag. vijf dagen in de week, met de uitlaatservice mee.

Brenda heeft zo'n 6 honden en gaat dan twee uur gemiddeld met ze uit in het Amsterdamse Bos, of Hoofddorp.


Vijf jaar na zijn dood: Pim Fortuyn

Posted on 6/5/2007 at 20:19 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hij stond weer in de krant en op tv waren herdenkingen en herhaling van de ontmoeting van Ivo Niehe met Pim in Italie huize Rocca Jacoba. genoemd naar zijn moeder met wiens erfenis hij dit huis heeft gekocht en verbouwd. Helaas heeft hij er niet lang plezier van gehad.

In de krant stond, dat als hij goede bewaking had gehad hij nog zou leven en had Volkert vd Graaf geen kans gehad. Wat heeft het voor zin. Krijgen we hem hierdoor terug? Bepaalde mensen, zoals ex minister de Vries, Korthals Altes, Kok, zijn in gebreke gebleven en dat zou mij goed uitkomen, als zij hiervoor alsnog over aangesproken worden. Want straf zal er niet in zitten, maar dat de hele Nederlandse bevolking zal weten waarin zij tekort zijn geschoten.


Pim

Posted on 6/5/2007 at 11:19 - 0 Comments - Post Comment - Link

                                   DAG PIM                                                

Laatste brief aan Pim Fortuyn

Posted on 1/3/2007 at 15:15 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vandaag is het een extra treurige dag voor mij, want ik heb mijn boek over Pim Fortuyn afgesloten. Ik had gezegd dat ik na de formatie van Balkenende 4 zou ophouden met mijn brieven.

Nooit was ik zo politiek geinteresseerd geweest als na de moord op Pim.
maar na de dood van mijn zuster in september 2004 was het over. Ik kon niet meer.


Emoties afreageren

Posted on 23/2/2007 at 19:11 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ja, hoe doe je dat, als je overspoeld wordt door nostalgie, heimwee, verdriet en het gevoel hebt dat het een eigen leven gaat leiden. Ik kom niet naar buiten, dus deze emoties blijven letterlijk hangen tussen de vier muren van mijn huis en ze slaan ieder ogenblik op mij terug. Ze hebben geen uitweg.

 En alle goede raadgevers die zeggen dat ik dit moet doen of dat, allemaal goed bedoeld, maar het werkt niet. Ik ben iemand die zeer complex in elkaar zit, mede door mijn handicap en mijn jeugd. Hoeveel therapeuten ik de laatste jaren al heb gehad, kan ik niet meer tellen, maar in mijn jeugd had ik ze moeten hebben, maar toen waren ze er nog niet.

Weer een nieuwe dag, Gijsje wordt opgehaald door de uitlaatservice en ik ben alleen. Waarom zou ik me optutten, voor wie. voor mijzelf  ja ja . Makkelijk gezegd, als je je goed voelt, maar elke dag weer ondervind ik de gevolgen van mijn kortademigheid en dan laat ik de  moed zakken. De zenuwen nemen ook de overhand, dat heb ik al sinds mijn jeugd en er komt een stukje erfelijkheid bij. Dubbel op dus.  ----- Even wachten met schrijven, later weer verder.------

En weet je wat nou zo schrijnend is? Dat Gijsje zo vrolijk blijft, trouw mij de hele dag achtervolgt en het maar niet gedaan krijgt mij te overtuigen dat ik eens lachen moet of leuke dingen moet gaan doen. Ach, 's nachts slaapt hij op mijn bed en dat is hem niet meer af te leren. Waarom ook, niemand vertellen, maar we zijn maar met ons tweeën en waarom dan twee slaapplaatsen. Lekker samen, maar soms wens ik hem wel naar zijn eigen bed als de warmte niet uit te houden is.  

Ik ben nou wel een volwassen vrouw, maar in wezen ben ik en voel ik mij nog een kind die haar ouders nog nodig heeft. Daarom mis ik zo verschrikkelijk mijn ouders en vooral mijn vader door een emotionele onthulling uit het leven van mijn vader waar ik nooit iets van geweten heb. Ik heb dit nooit meer met mijn zuster en broer kunnen delen, omdat mijn zus overleden is en mijn broer dement.

Het leven gaat niet over rozen, voor niemand, dat weet ik wel, en andere mensen krijgen het nog veel erger voor hun kiezen. Dus wat klaag ik dan? Mijn gevoelens zijn zo dubbel. Aan de ene kant wil ik graag uit deze depressie komen en doen waar ik nog toe in staat ben en aan de andere kant laat ik het maar zitten en denk LAAT MAAR.

Aan de ene kant schreeuw ik om hulp en aan de andere kant pak ik de toegestoken hand niet aan en volg ik de raadgevingen niet op omdat ik dat niet kan opbrengen. Zo complex zit ik in elkaar zodat ik mezelf gewoon niet meer begrijp en geen raad weet met mezelf. Misschien moeten medicijnen mij helpen als steuntje in de rug, maar dol ben ik niet op die antidepressiva. Maar op het ogenblik zit ik echt op de bodem van de put en kan ik alleen maar bidden dat God mij hieruit haalt. Maar heeft Hij ook niet gezegd: Ik help de mens die zichzelf helpt? Ik moet dus ook zelf meewerken en tonen dat ik wel wil, dan zal Hij mij dat steuntje in de rug geven.

Afgelopen vrijdag heb ik de huisarts gebeld en gevraagd om een antidepressiva. Hij was meteen bereid om mij te helpen en zou een geschikte pil zoeken die ook werkte op obsessies.

Minstens een half jaar moet ik het wel slikken, maar ik mag tussentijds ophouden als ik denk het gaat wel weer, maar dan is de kans groot dat het terugkomt. Enfin, ik zie wel.


Levensles

Posted on 13/2/2007 at 16:42 - 0 Comments - Post Comment - Link

Gevoelens die jou soms overvallen

van verdriet en pure eenzaamheid

Zijn gevoelens van verlangen

om controle te krijgen over tijd

Jij kunt geen enkel proces versnellen

Alles duurt zolang het duurt

Je kunt het zelf wel heel graag willen

Maar alles wordt door hen gestuurd

Pas als jij alles los kunt laten

Zodat je zelf weer gaat groeien

Zul je merken dat je zelf

als een bloem weer zult gaan bloeien

Kind, zorg voor meer vreugde in je leven

Dan pas kun je in staat zijn om te geven

Jouw levenspad kenmerkt zich door eenvoudige schoonheid

Het is nooit wat je denkt dat het zal zijn

Toch lief kind, zul je intuitief gaan voelen en weten

Wat jouw volgende levensstap zou moeten zijn. 


Nogmaals Opa

Posted on 12/2/2007 at 16:31 - 0 Comments - Post Comment - Link

In mijn weblog onder de naam Flicka heb ik verteld van mijn opa, een van de eerste brigadiers te paard.

Ik vond een oud kladboekje van hem, waar hij bekeuringen in noteerde. Dit boekje moet minstens 107 jaar oud zijn, dus alles is niet goed te lezen. Maar onderstaand verslag wil ik even vermelden :

 

RAPPORT

 

Meldt de hoofdagent van politie B. Schoemaker kl. 557 dat terwijl hij met zijn confrater MOOK tussen 10 en 12 uur, te paard de ronden maakte, toen ongeveer 11.30 uur zoo hevig begon te ijzelen, dat zij met heel veel moeite de paarden staande hebben kunnen houden en zonder ongelukken in de stad zijn aangekomen. Ik heb toen onmiddellijk per telegram de Centrale Controle er mede in kennis gesteld, dat de ronden wegens de gladheid niet te paard kunnen, maar te voet zouden verricht worden.

 

De hoofdagent van politie

B.A. Schoemaker

 

28\2 1905 nm 5.07

Antonius Franciscus Valkenberg

geb. 29 augustus 1857

beroep pakhuis knecht

HANDKAR TE HOOG OPGELADEN

 

Cornelis Hendricus Reynsburg

beroep koetsier

13 februari 1905 nm 6 uur

op het Nassauplein, ter hoogte van perceel 15

buurt w.w.

ART 66

 

nog twee:

 

12 october 1904 in de van Heemskerkstraat, voor perceel 30

Jacobus van der Bijl, geb. 26 augustus 1873 te Nieuwer Amstel, van beroep

schillen ophalen, wonende Baarsjesweg 110 Gem. Sloten

en

 

12 october 1904 v\m 11.58 uur Fannius Scholtenstraat buurt w.w. voor perceel 85

Nicolaas Blauwhof, geb. 5 maart 1956 te Sloten, beroep Veehouder en wonende te Sloten 18 c

ART 427


Kabinetformatie

Posted on 8/2/2007 at 14:07 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het ziet er naar uit dat we gauw een nieuw kabinet krijgen. Het zal dan het 4e kabinet Balkenende worden met als vice premiers Wouter Bos en André Rouvout.

Hoe zullen zij het doen, dat is altijd maar een vraag. Er wordt altijd veel water bij de wijn gedaan, anders kunnen ze niet samenwerken.

Even een laatste bericht op 23 februari, dat het nieuwe kabinet is beedigd en een groepsfoto is gemaakt.

 

Een ding is zeker, mijn brieven aan Pim Fortuyn kan ik nu afsluiten. De namen van de nieuwe ministers schrijf ik nog op en dan sluit ik het boek.

 

 


Citaten

Posted on 4/2/2007 at 17:34 - 0 Comments - Post Comment - Link

De kunst van het leven is

thuis te zijn, alsof men op reis is

Godfried Bomans

We zijn stuk voor stuk engelen met slechts één vleugel

en we kunnen vliegen door elkaar te omhelzen.

Luciano de Crescenzo  Italiaans schrijver

 


Levensdoel boek

Posted on 2/2/2007 at 10:20 - 0 Comments - Post Comment - Link

Dit wordt een lange entry, want op aanraden van mijn psycho spirituele therapeute heb ik het boek: Het leven waarvoor je geboren bent, door

Dan Millman gekocht. Niet bepaald een boek, waarvan je zegt, met een glas chocolademelk lekker op de bank gaan lezen. Het vergt veel van je en voor mij noodzaak om er af en toe eens  een stukje uit te gaan lezen.

Het leven waarvoor je geboren bent

Op de eerste plaats bepaal je je geboortegetal door je geboorte in cijfers achter elkaar op te tellen, per cijfer. Je komt dan uit op een getal en deze ook weer op te tellen kwam ik uit op mijn geboortegetal: 29 |11

Ook staan er veel citaten in, b.v. onder het hoofdstuk:

Bergen te beklimmen

 

Op de paden van het leven komen we onszelf keer op keer in duizend vermommingen tegen.    Carl Jung

 

Mensen die werken met een 2 als hun levensdoel zijn hier op aarde "om de grenzen van hun verantwoordelijkheid af te bakenen en om te leren met anderen te werken in de geest van harmonie, evenwichtigheid en wederzijdse steun."

 

Je ziet, niet bepaald een boek die je even onder een kopje koffie leest.

 

Vertrouwen en Openheid

 

Stel je een donkere grot voor; in de duistere spelonken drijft een grote lichtgevende bloem, stralend van innerlijke wijsheid. De bloem blijft verborgen, want hij waardeert zijn eigen schoonheid niet en vreest vernietiging op het moment dat hij zichzelf laat zien en zich openstelt voor het licht.

Op welke manier lijkt jij op die bloem?

Laat je anderen toe tot je privé domein?

Wat zou er gebeuren als je voldoende vertrouwen had

om de grot te verlaten en je hart, je kwetsbaarheid en je eigen innerlijke licht te vertonen?

 

Onze bereidheid ontspannen in het leven te staan

is de afspiegeling van onze bereidheid tot vertrouwen.

 

Anoniem

 

 

Cooperatie en Evenwicht

 

Stel je twee handen voor, de ene hand is geopend en biedt iets aan, de andere is in verzet tot een vuist gebald. Welke hand heeft de voorkeur?

Strek je beide handen evenver uit ?

Sta jezelf toe evenveel te ontvangen als te geven?

Help je teveel en vindt je dat vervolgens vervelend?

Waar houdt jouw verantwoordelijkheid op

en begint die van een ander?

Heb je een evenwicht gevonden in je leven?

 

Expressie en Sensitiviteit

 

Stel je een rozenknop voor, de blaadjes omsluiten een gloeiend hart vol passie,

maar zijn volle schoonheid blijft ongezien

totdat de knop zich opent.

Twijfels houden de knop gesloten.

Hoe wordt jouw leven beinvloed door twijfel aan jezelf?

Geef je openlijk uiting aan je gevoelens,

of verstop je je, net zoals het hart van de rozenknop?

 

Vrijheid en discipline

 

Stel je een vogel voor, hoog in de lucht,

die één soort vrijheid ervaart.

Door het leven ten volle te ervaren moet hij landen

en de zware taak op zich nemen een nest te bouwen.

Deze discipline leidt naar een andere vorm van vrijheid,

De vrijheid om de diepte van het leven te ondergaan.

Hoe heb je je vrij gevoeld, en hoe heb je je gevangen gevoeld?

Kun je in je leven de discipline toepassen om de diepten

te onderzoeken en in die diepten een andere vorm

van vrijheid te vinden?

 


Boeket bloemen

Posted on 29/1/2007 at 23:15 - 0 Comments - Post Comment - Link

Dit was het kaartje dat zat bij het schattigste boeketje bloemen, dat ik ooit thuis bezorgd kreeg. En van Angelique, de kleindochter van mijn overleden zus. Dank je wel, lieverd. Het moesten gele bloemen zijn. had ze tegen de bloemist gezegd. Een zonnig boeket. 


St. Clara

Posted on 29/1/2007 at 16:13 - 0 Comments - Post Comment - Link

In de Echo staat al jaren een advertentie over een noveen voor St. Clara.

Als je iets wilt vragen aan haar dan moet je negen dagen 3 Wees Gegroetjes bidden bij een brandende kaars en de negende dag de kaars laten opbranden en dan een advertentie plaatsen in de Echo dat opdracht is vervuld.

 

Ik denk dat het een verkoopstunt is van de Echo

Ik geloof in de kracht van het gebed, maar ik zou graag die mensen horen die de advertentie geplaatst hebben van" opdracht vervuld."

 

Een klein stukje  over deze noveen, uit de geschiedenis van H. Clara:

 

Een noveen ter ere van de heilige Clara is zo een bepaalde manier om in vertrouwen op deze heilige een bepaalde gunst te vragen (een noveen is negen dagen indringend een smeekgebed tot God of zijn heiligen richten met de hoop te verkrijgen wat men vraagt. Het is een wijze van bidden - een ritueel - dat door de Kerk aanvaard is en wordt aanbevolen). Dit kan natuurlijk met of zonder kaars en ook zonder publiciteit. In die zin is een Claranoveen natuurlijk aanbevelenswaardig. Wereldwijd worden er 9-daagse novenen tot de heilige Clara gehoudenl erg te harte gaat. Laat de negende dag de kaars geheel opbranden en publiceer dit bericht. U krijgt wat u vroeg." Deze advertenties kan men zo nu en dan in kranten lezen, ook in de grotere landelijke en buitenlandse dagbladen. Een dergelijke advertentie begint te te doen. In soortgelijke zin is bij de zogenaamde Claranoveen een voorwaarde om verhoord te worden, dat je de Claranoveen publiceert. Dit heeft NIETS met gebed te maken. Integendeel. Het is in wezen een heidense vorm van afgodendienst. Het is zo van doe dit en dan doe ik dat. Men offert om iets terug te krijgen. De kern van het christelijke offer is dat God zelf het offer op het altaar geeft. Een dergelijke Claranoveen is manipulatief van aard en schadelijk voor het geloof. Deze Claranoveen speelt in op angst- en magiegevoelens van mensen. Op een simpele en directe manier probeert men het geloof van de mensen het fundament te ontnemen. Bovendien spekt het de kas van kranten. Wie weet, heeft een of andere duistere werknemer van een advertentiebureau dit uitgedacht.

 

Precies wat ik al eerder bovenaan dit stukje heb geschreven, maar het neemt niet weg dat een noveen aan te bevelen is, maar dan zonder de dwang van publiceren.


« Last Page :: Next Page »
Hosting door HQ ICT Systeembeheer