Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Wielerfreak

Home - Profile - Archives - Friends

Posted on 18/12/2005 at 11:43 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ik heb besloten mijn blog vanaf nu ergens anders onderdak te geven. je vindt hem nu op Dit adres.

Ik heb alle artikels van deze blog al op de andere blog gepost, en daar gaan er natuurlijk nieuwe bijkomen, hier niet.


http://wielerobsessie.blogspot.com


Marc De Roo

Posted on 17/12/2005 at 17:33 - 0 Comments - Post Comment - Link

Van sinterklaas wilde ik geen speelgoed, nee, integendeel! Ik had mijn oog laten vallen op iets anders... Toen Tom Boonen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in één week won, werd hij ontvangen bij de koning. Daar kreeg hij van Verhofstadt een prachtige tekening, een karikatuur. In september werd Tom Boonen, nadat hij wereldkampioen werd, weer bij de koning verwacht, en opnieuw kreeg hij van de premier zo’n supermooie karikatuur. Ik was wel eens benieuwd naar wie de maker van die karikaturen was. Iets later waren er op de site van ‘de kasseifretters’ (= supportersclub van Tom Boonen) 2 mensen die in het bezit waren van de karikatuur van het WK. Je moest een mail sturen en zo kon je bieden. Ik heb één keer uit nieuwsgierigheid gemaild en toen was het hoogste bedrag al zo’n 100 euro... Maar, zo kwam ik ook te weten wie de illustrator was, nl. Marc De Roo. Ik ging dus eens kijken op z’n site: www.marcderoo.com en mailde hem. Zo komt het dat ik vandaag de 2 tekeningen bij hem ben gaan ophalen. Ze zijn echt... subliem! Als je ze zo in het echt ziet, zijn ze natuurlijk nog mooier dan op foto/tv. En niet alleen de tekeningen van Tom zijn mooi. Alle tekeningen van Marc De Roo zijn prachtig. Herinneren jullie de reclame van Beemsterkaas met dat jongentje die een boterham met kaas in z’n hand heeft? Getekend door Marc De Roo! In opdracht van premier Verhofstadt maakte hij niet alleen de karikaturen van Tom Boonen. Ook van Axel Merckx, Sven Nys, Bart Wellens, Peter Van Petegem, Robert Vandewalle,... Stuk voor stuk mooie werken. Nu maar hopen dat Tom nog veel grote wedstrijden wint, en Verhofstadt Marc opnieuw de opdracht karikaturen van te maken! Ga zeker eens kijken op zijn site : www.marcderoo.com

Helse Tocht van een Flandrien

Posted on 16/12/2005 at 23:47 in Wielrennen - 0 Comments - Post Comment - Link

Ik ga me een bibliotheek sportboeken aanleggen. Onlangs las ik nog ‘De helse toch van een flandrien’ geschreven Eddy Planckaert (zo staat toch vermeld). Omdat ik het nog liggen had van vroeger. Eerst heb ik mij door een dik stuk over zijn fallissement moeten worstelen. Dan kwam ik eindelijk bij het stuk over de koers aan. Véél te kort! Op het einde stond er dan een overzicht van zijn wielercarrière, met al zijn successen (denk maar aan Rvv en Parijs-Roubaix) Maar, op het einde stond er ook: ‘’In 1998 bekende Eddy in zijn carrière epo te hebben gebruikt en geëxpirementeerd te hebben met cellen van schapenbloed. Voila... Maar, het boek is zeker géén aanrader. 4/8= fallisement, 1/8= koers en 3/8= Moeder Gusta. Nu maar wachten op boeken van Michel Wuyts en Karl Vannieuwkerke!

De Grootste Belg

Posted on 16/12/2005 at 23:01 in Wielrennen - 0 Comments - Post Comment - Link

De grootste Belg. Het is nu Pater Damiaan. Maar, eigenlijk kan je niet één persoon tot de allergrootste belg benoemen . Neem nu bv. Jaques Brel en Eddy Merckx, ik zou voor Eddy gaan maar mijn vader bv. voor Jaques. De reden daarvoor is dat mijn vader een obsessie heeft voor muziek en ik daarintegen voor wielrennen. Wat ik maar wil zeggen is dat je dat niet kunt vergelijken. In feite zijn ze alletwee (en de andere ook) even grote belgen waarvan je eigenlijk moeilijk ‘een grootste’ kunt uitkiezen. Maar, Eddy Merckx. De laatste tijd ben ik ook veel bezig met vanalles over hem te lezen. Artikels uit de humo, een reportage van Betty Mellaerts over hem... Ook het filmpje, gemaakt door Mark Uytterhoeven, heb ik met veel plezier bekeken. (www.degrootstebelg.be) Heel spijtig vind ik het natuurlijk dat ik zijn glorieperiode niet heb kunnen meemaken. Maar ja, wat zat er ook in het filmpje zat, was doping. Maar, daar ga ik niet op in.

Wk 2005

Posted on 16/12/2005 at 22:50 - 0 Comments - Post Comment - Link

Mijn opinie over het WK: De laatste maanden had Tom al duidelijk laten blijken dat het WK hét doel was voor het najaar. Alle koersen die hij nog zou rijden (waaronder de Vuelta) waren in voorbereiding op het wereldkampioenschap. Maar toen Tom uit te Ronde van Spanje terugkwam met geen enkele ritwinst op zak terwijl Alessandro Petacchi 5 ritten had gewonnen, begonnen ze in België aan Toms capaciteiten te twijfelen. Tom liet niet op zijn kop zitten, hij zou zichzelf wel bewijzen. Het WK zelf was in het begin behoorlijk saai. De Belgen Philippe Gilbert en Stijn Devolder lieten zich wel zien en vormden samen met andere renners lange tijd een kopgroep, maar werden nadien weer ingelopen. Nadien was alles weer rustig. Tot grote namen zoals Vinokourov, Bettini, Boogerd, Moerenhout... een kopgroepje vormden. Toen was het zo goed als zeker dat we een massasprint konden vergeten, die mannen zouden zich niet meer laten inlopen. Op een goeie kilometer van de finish zag je een klein groepje met daarin oa Tom Boonen naderen, maar Bettini en Co. bleven goed gas geven. Vinokourov kwam als eerste uit de veelbesproken bocht op 600m van de meet. Stangeli trekt de sprint aan, maar dan gebeurt het ondenkbare. Nick Nuyens heeft het gat op de kopgroep gedicht en nu is het groepje van Boonen komen aansluiten bij Vinokourov en de rest. Peter Van Petegem brengt Tom naar voren en Tom sprint alle grote mannen uit het wiel. Alejandro Valverde wordt 2de, de Fransman Geslin 3de. 50 m op kop, het is genoeg : Tom Boonen is wereldkampioen! Het was een beperkte sprint, geen massasprint, McEwen en Petacchi waren er niet meer bij. Die hadden laatste klimmetje voor de streep niet zo goed verteerd als Tom Boonen. Prachtig werk van alle Belgen. Ook Van Petegem speelt een rol in de overwinning van Tom, hij heeft zich helemaal ten dienste van hem gesteld. Chapeau! Tommeke, Tommeke, Tommeke, wa doede nu?! Ja, Tom Boonen is wereldkampioen!

Niels Albert

Posted on 15/12/2005 at 22:29 in Andere renners - 0 Comments - Post Comment - Link

Niels Albert Omdat het wielerseizoen op de weg voorbij was, wou ik ook wat naar veldrijden kijken. Ik zocht dan ook maar een favoriet daarin, en stootte op Niels Albert. Hij is pas 19, en rijdt dus bij de beloftes, maar af en toe rijdt hij al eens mee bij de profs en daar doet hij het zeker niet slecht. Natuurlijk valt er niet veel te beginnen tegen de overmacht van Sven Nys, maar toch. Ik had dus Tom Boonen op de weg, Iljo Keisse op de baan, en Niels Albert in het veld. Tot de Kristallen Fiets. Die won Tom Boonen natuurlijk. Niels Albert werd trouwens beste belofte van 2005. Maar na afloop van het gala deed de jonge Albert een uitspraak die me méér dan in het verkeerde keelgat is geschoten. Hij zei dat Tom Boonen het niet verdiende de kristallen fiets te winnen! Wat een pretentie! Hij vond dat Nys veel meer had gepresteerd... Maar zeggen dat Tom het niet verdiende?! Nee, dat is erover. Mijn andere favorieten mogen mijn grote favoriet (en dat blijft nog altijd Tom Boonen), niet beledigen. Je hebt afgedaan Niels! Salut!

Komkommertijd

Posted on 15/12/2005 at 22:09 in Wielrennen - 0 Comments - Post Comment - Link

Het is komkommertijd voor de Boonen. Ik ben werkloos, de koers ligt plat en ik heb geen stof meer om over te schrijven. Voetbal is er genoeg, maar dat interesseert me niet.

Iljo Keisse en Matthew Gilmore

Posted on 30/11/2005 at 19:36 - 0 Comments - Post Comment - Link

Iljo Keisse en Matthew Gilmore hebben de 6-daagse van Gent gewonnen. Voor Gilmore was het al de 5de keer ( en 5 keer met een andere partner), maar voor Keisse -die zijn eerste profjaar rijdt- was het de eerste keer. ''Een kinderdroom die in vervulling ging'', zegt hij zelf. Van die Iljo Keisse mogen we nog veel verwachten in de toekomst. Ze spreken er nu al van dat hij de Tom Boonen van 'het baanwielrennen' is/ zal worden. Hij heeft er ook wel wat van weg, vind ik. Maandag zat hij samen met Matthew in De Laatste Show bij Mark en zijn haar was zo 'Tom-achtig' gedaan ;-) .

De Hype Rond Tom Boonen

Posted on 30/11/2005 at 19:33 in Tom Boonen - 0 Comments - Post Comment - Link

Als ik iemand vertel dat ik een grote fan ben van Tom Boonen, vertel ik er vrijwel altijd ook bij dat ik het al was van voor ‘de massa-hype’. Meestal ben ik niet voor iets waar iedereen voor is. Bij Tom Boonen is dat nu wel het geval. Tja, Tom Boonen heeft het nu eenmaal allemaal: de looks, de benen, het charisma... Waar ik het ook wel eens moeilijk mee heb is dat sommige mensen ineens naar de koers beginnen kijken, enfin, de koersen waar Tom in meedoet aléén omdat hij erin mee koerst, maar die mensen vinden wielrennen eigenlijk oersaai. Of, nog erger: mensen die Tom Boonen als god aanschouwen maar niks van wielrennen kennen of het zelfs verafschuwen ( kijk maar naar de meisjes van de 6-daagse) maar ja, daar zal ik moeten mee leren leven.

Vragenlijstje ivm wielrennen

Posted on 26/11/2005 at 21:12 - 0 Comments - Post Comment - Link

*Naam: Céline Verstraete *Favo Team: Quick.Step-Innergetic *Mooiste tenue allertijden: Ik vond dat van Gerlosteiner altijd al heel mooi, maar nu ga ik toch voor de regenboogtrui van Tom Boonen! *Favo renner: Nu Tom Boonen, vroeger Johan Museeuw en Peter van Petegem. *Favo koers aller tijden: Ronde Van Vlaanderen, absoluut! Favo wieleruitspraak: Merçi beaucoup, thank you, danku u ( Tom Boonen, Tour 2004) Favo wielercommentaar-fragment: Zovele ;-) : Tommeke, Tommeke, wat doe je nu? Tom Boonen gaat wereldkampioen worden, Tom Boonen gaat wereldkampioen worden! Tom Boonen op één, Tom Boonen op één?!, Tom boonen is Wereldkampioen!!! Niet te geloven! Tom Boonen is wereldkampioen! Moeder, we zijn nog niet thuis!(Wk Madrid) Het is een wonderbaarlijk gevoel, een jonge kerel is nu helemaal opgestaan, E3 winnen, ja oké, Scheldeprijs winnen, Gent-Wevelgem, E3 vorig jaar. Het is fantastisch! Maar dit, dit komt daar 5 trappen boven, Tom Boonen wint de Ronde van Vlaanderen en hij is nog maar 24. Tom Boonen is de echte koning, Balen boven, Boonen boven, Kippenvel!

Einde wielerseizoen...

Posted on 26/11/2005 at 21:06 in Wielrennen - 0 Comments - Post Comment - Link

Het wielerseizoen op de weg zit er weer op. Nu kunnen de renners bekomen en opnieuw trainen voor het seizoen van 2006. Tom Boonen is ook weer beginnen trainen. Eerder deze week ging hij nog met 6 meisjes naar de 6-daagse in Gent. Weer typisch dat het juist 6 meisjes zijn die totaal niet geinteresseerd zijn in wielrennen die met de wereldkampioen op stap mogen. *zucht*

Hoe het allemaal begon...

Posted on 26/11/2005 at 20:48 in Wielrennen - 0 Comments - Post Comment - Link

Het zat er eigenlijk al vroeg in, mijn opa was een fervent koers-kijker en als kleine pagadder keek ik dan ook mee, hoewel ik het in het begin wel wat saai vond. Iets later begon ik al zelf naar de grootste koersen te kijken: Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Tour de France enzo. Naarmate ik meer keek, begon ik wat favorieten te krijgen, vooral Museeuw en ook wel Van Petegem. En dan was er ineens die Tom Boonen, in Parijs-Roubaix 2002 had ik hem wel al eens opgemerkt maar toen had ik nog te veel oog voor Johan Museeuw. Maar, in 2004 hing De Leeuw zijn fiets aan de haak en Tom Boonen verscheen op het toneel. Hij won zijn allereerste tourrit en ik was dolgelukkig. Ik begon artikels van hem te verzamelen en startte een ‘TomBoonen-map’. In 2005 werd de ‘obsessie’ nog groter. Ik ben nu al aan een nieuwere versie van de ‘TomBoonen-map’ toe. Maar het is niet alleen Tom Boonen wat de klok slaat. Ik ben verzot op ‘koers’ in het algemeen en mijn grote droom is om later sport-verslaggeefster te worden of, in het beste geval, Michel Wuyts achterna te gaan.

Welkom

Posted on 26/11/2005 at 19:40 - 0 Comments - Post Comment - Link

Welkom Iedereen, ikzelf ben een grote wielerfan en deze site is hoofdzakelijk bedoeld voor mede-wielerfans. Ik zal hier regelmatig mijn mening over wedstrijden, wielrenners e.d. posten en jullie mogen jullie mening dan ook geven natuurlijk!
Hosting door HQ ICT Systeembeheer