Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Een nieuwe kans en uitdaging !!!

6 February 2008 - stof, stof en nog eens stof

Sinds de laatste berichten hier zijn we aardig bezig geweest. Vanaf 7 januari is de verbouwing gestart. De planning was 3 weken doch het loopt tegen de 5 weken en er moet nog het één en ander worden afgerond. Maar het begint er wel heel goed uit te zien. Afgelopen weekend hebben we de keuken eruit gesloopt en men is nu bezig een nieuwe te plaatsen. Vandaag is ook de loodgieter geweest om zoveel mogelijk af te monteren. Maandag en dinsdag zijn de stucadoors geweest. Snotver kunnen die een rotzooi maken !!! Het stof zit werkelijk overal. Het was gelukt tot heden om alles redelijk bij te houden maar nu lijkt het erop alsof er een kalkbom is ontploft. Vorige week had de electriciën al een stunt uitgehaald door de stroom even uit en aan te zetten terwijl allerlei apparatuur nog aan stond. Gevolg verschillende apparatuur beschadigd. We zitten nog te wachten op een nieuwe adaptor voor de router want die was ook doorgebrand. Er liggen nu overal extra kabels om toch maar de computers te kunnen gebruiken.

Het werk is lekker druk. Met de nodige sores zoals die overal natuurlijk leeft. Er zijn hoogte en dieptepunten en we hebben ookwel een dieptepunt gehad nu een manager die vanaf november begonnen was in onderling overleg met de directie naar een andere baan uitkijkt. Voor mij betekent het dat ik tijdelijk een afdeling van 40 mensen erbij moet managen. Ook al start je nu geen nieuwe zaken op met de lopende zaken en de sores van 40 medewerkers ben ik toch behoorlijk druk. Ik zou deze week verlof hebben genomen vanwege de verbouwing maar door de waarneming van de andere afdeling is dat even niet doorgegaan. Geen probleem want de belangen van mensen en organisatie zijn groot. Ik zal mijn dagen op een andere tijd moeten plannen. Het was wel leuk te horen dat mensen van mijn eigen afdeling bij de directie waren geweest om te zeggen dat ze niet wilen dat ik weg zou gaan of teveel hooi op mijn vork zou krijgen. Ze waren blij met me en wilden dat graag zo houden. Complimenten zijn altijd lekker!!!

Nou weer maar eens terug om nog wat stukken te lezen zodat we voorbereid zijn voor de dag van morgen!!!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

28 December 2007 - afsluiten van bijzonder jaar

Nog even en we zitten in 2008. Bij aanvang van 2007 had ik niet kunnen voorzien of verwachten dat er zulke grote veranderingen zouden plaatsvinden. Het verhuisstof is nu neergedaald. Zowel thuis als op het werk hebben we onze draai gevonden. Begin 2008 nog wel 1,5 maand in het verbouwingsstof maar dan zal het ook helemaal ons eigen huis in eigen stijl zijn. Sinds vrijdag de 22e ben ik vrij en het is wel lekker eens een aantal dagen achter elkaar vrij te zijn. Door de overgang in juni heb ik geen echte vakantie gehouden. Alles stond immers in het teken van de veranderingen. Nu een half jaar later kan ik zeggen dat ik een goede stap heb gezet. Een andere omgeving, andere taakinhoud en vooral dichter bij mezelf. Ik kan nu kwijt wat ik bij RWS niet kwijt kon simperlweg omdat er anderen in de hierarchie daarover beslisten. Daar is overigens niets mis mee als je het daar zelf mee eens kunt blijven. Ik was het moment genaderd waarop ik zelf verantwoording wilde zowel beleidsmatig als financieel als uitvoerend. Na mijn eerste beoordelingsgesprek blijkt dat ik daar ook gewoon in thuis ben. Ik voel me er vooral ook beter bij. Ik merk wel dat ik een andere plaats in de hierarchie inneem. Mensen zijn soms anders tegen me dan ze werkelijk willen. Vreemde ervaring moet ik zeggen omdat ik juist wil dat ieder zichzelf is. Daar waar dat botst met de organisatie zul je dan meemoeten maar dat kan nooit je eigen mening wegnemen.

Afijn....Nog een paar dagen en het is 2008. Ik ben benieuwd wat dat voor iedereen gaat brengen. Ik weet al voor mezelf dat ik een aantal speerpunten heb die ik ga proberen te verwezenlijken. Als ik dat doe dan zal ik dat hier ook weer noteren. Het was leuk te zien dat er nog kerstkaarten waren van oud collega's. Zelfs nog eentje die ook de weblog heeft gelezen.

Rest mij ieder een goed en gezegend 2008 toe te wensen en dat je mag krijgen wat je wenst voor jezelf en anderen !!!

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

18 November 2007 - Tijd voor een update

Het is wel lang geleden sinds de laatste berichten hier. Toch maar een poging om in het kort de gebeurtenissen van de afgelopen maanden weer te geven. De verhuizing is redelijk vlot verlopen. Op 27 augustus de tent leeg en op 29 augustus de nieuwe tent vol. Met behulp van een verhuisbedrijf gaat dat toch wel een stuk vlotter dan met behulp van allerlei vrienden en kennissen. Het kost natuurlijk ook wat meer. Sindsdien zijn we bezig geweest met kleine dingen te doen zoals verven, behangen, indelingen veranderen etc. Begin januari 2008 komt de echte verbouwing pas. Beneden een badkamer en slaapkamer i.p.v. 2 slaapkamers. Een nieuwe keuken staat ook nog in de planning direct daarna. Dat zal betekenen de eerste 2 maanden van het jaar nog wat in de zooi zitten maar daarna zal het dan ook top zijn. De buurt is erg aardig. De mensen zijn vriendelijk zonder nieuwsgierig te zijn. Er is een gluhwein party gepland begin december en dan ontmoet je iedereen ook weer op een andere manier. Dat is wat prive betreft. Het werk slokt nog steeds veel tijd op vanwege de reorganisatie die vorig jaar heeft plaatsgevonden en de mensen die daardoor, in sommige gevallen, nog niet op de juiste plaats zitten. Mensen managen is toch mijn grootste taak maar daarnaast word nu ook aanzienlijk meer van me verwacht in de managementtaak voor de organisatie. Zo werken we nu in duo's thema's uit die goed zijn voor mensen en organisatie. Ik ben bezig geweest met flexibele arbeidsvoorwaarden en leefttijsgericht personeelsbeleid. Interessante onderwerpen maar extra bovenop het reguliere werk. De laatste maand is druk geweest met het zorgen dat de internet site per 1 januari klaar is voor toevoeging van o.a. DigiD en andere digitale diensten. Ook de invoer van een klant begeleidingssysteem heeft de nodige aandacht gevraagd. Nieuw voor mij was de opstelling van de gementebegroting. Vooral zorgen dat ik voor mijn afdeling het budget voor 2008 goed in beeld kon brengen was nog een hele toer. Immers bij RWS had ik daar niet mee te maken gehad in deze vorm. Ook een boel leuke dingen. Waardering van medewerkers en directie voor de tot nu toe bereikte vooruitgang. Een van de telefonistes heb ik voorgedragen voor de titel telefoniste van het jaar. Komende week in een gala zal de prijswinnaar bekend worden gemaakt. Lianne hoort bij de 65 genomineerden van de 500 voorgedragen telefonistes. Hier is in de regio veel publiciteit aan gegeven en voor de telefonistes is het een uiterlijk vertoon van waardering voor hun werk. Verder heb ik een teambuildingavond gehouden waar de hele afdeling naar toe heft geleefd zonder te weten waar ze heen gingen en wat ze gingen doen. Het was in Dodewaard en we hebben daar tapas gemaakt en wijn geproefd met daar tussendoor nog wat vormen van teambuilding.

Nu gaan we verder aan de slag met het afronden van het jaar en opstarten van het nieuwe jaar.

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

27 August 2007 - inpakken en wegwezen

De laatste weken hebben we vooral gebruikt om te pakken. Vandaag zijn de verhuizers geweest en die hebben alle dozen (90) die we zelf al hadden ingepakt in hun wagentje geladen. Daarnaast hebben ze alle andere zaken gedemonteerd en ingeladen, totaal 45m3. In de afgelopen week hebben we zelf schilderwerke gedaan en een schilder ingehuurd om de woonkamer te voorzien van glasvlies behang en verf. Gelukkig was deze man bereid ook op zaterdag nog wat werk te doen zodat alles gereed zal zijn voor de intocht van de meubels. Die worden op woensdag weer binnengebracht. Op dinsdag heb ik dan nog net een dag om op het werk wat lopende zaken te doen. De rest van de week heb ik vrijgenomen om zoveel mogelijk uit te pakken en zaken een goede plaats te geven. We zijn nu in de verhuis ook nog dozen tegengekomen van de vorige verhuizing, 6 jaar geleden !!!

Nou je ziet er staat vanalles te gebeuren.....nu weer snel verder met nog wat planken ophangen zodat alle spullen neergezet kunnen worden.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

18 August 2007 - Druk, druk, druk !!!!

Het heeft even geduurd voor ik weer een stukje heb gemaakt. In de afgelopen weken is het een pendelen geweest tussen de woning in Echteld, Philippine en het gemeentehuis in Opheusden. We zijn druk bezig geweest met het nieuwe huis te prepareren voor de verhuizing. Zoals bijna gebruikelijk is er meer werk dan we verwacht hadden. Vooral veel schilderwerk. Vrijwel het hele huis moet geschilderd worden. We doen het dan ook maar gelijk in de kleuren die we zelf willen. Ook moeten er nog wat laminaat vloeren in verschillende kamers. Niet alle kamers tegelijk maar eerst de kamers die we gelijk willen gaan gebruiken zoals de slaapkamer, woonkamer en de kantoorruimte.  Ondertussen ook nog wat doorgesukkeld met de auto. Uiteindelijk heeft de garage ons voorstel gevolgd om de auto terug te nemen en een andere aan te bieden. We hebben een keurig aanbod gehad waarbij er zonder verlies voor ons als klant een oplossing is gevonden. Volgende vrijdag zal de andere auto afgeleverd worden. Opnieuw een A klasse maar een wat lichtere versie. Op zich geen probleem. Het is wel de eerste keer dat ik een auto koop en daar geld bij krijg!!!

Dit weekend voor de laatste keer als bondsgedelegeerde voor de tennisbond. Wel in Philippine dus dat is wel leuk. Verder het weekend gebruiken om verder in te pakken. Het huis staat al vol met dozen maar daar zullen er zeker nog bijkomen. De verhuizers komen 27 augustus om in te laden en leveren op de 29e deze af in Echteld.

Het werk is druk maar op een goede manier. Mensen zijn positief over de toekomst voor henzelf en de organisatie. Klanten zijn soms onbehoorlijk tot onbeschoft maar dat gaat maar om een enkeling. Hier komen mijn mediationvaardigheden dus aardig van pas.

Nou ik hoop voor de verhuizing nog wat te schrijven en anders zal het daarna worden.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

29 July 2007 - versneld verhuizen

Doordat we veel sneller de sleutels van de nieuwe woning krijgen moet er nog vanalles gebeuren. Deze week verhuiskaarten besteld, gas, water en electra geregeld. De verzekering moet natuurlijk ook geregeld worden. Daarnaast ook weer een aantal mensen informeren dat we geen tijdelijke huisvesting meer nodig hebben. Mijn B&B gastfamilie was ook al aan het rondkijken voor me. Ze hebben wel gelijk een nieuwe huurder gevonden voor de kamer. Toevallig ook een afdelingsmanager maar dan van de gemeente Tiel. Ik ben er wel achter dat Zeeland niet zo achter loopt. Ik had internet via de kabel en digitale TV. Dat is hier niet mogelijk. Wel een analoog TV kabel signaal. Internet zal ik via ADSL gaan doen omdat daarmee ook en combinatie te maken is met de telefoon.

Deze week ook een van de laatste tennistoernooien in Zeeland als bondsgedelegeerde. Ik heb Sas van Gent gedurende 6 jaar gedaan dus dat is best wel lang. Het is een heel gezellig en goed georganiseerd toernooi. Jammer dat het weer niet heeft meegewerkt. Het is nu zondagmorgen en het lijkt op te klaren zodat ze hopelijk toch hun toernooi kunnen afwerken.

De komende weken zijn op het werk wel wat rustiger. Niet veel afspraken en veel mensen op vakantie. Binnen de eigen afdeling ook een groot deel op vakantie. Ze hebben wel een goede verdeling gemaakt want de klant moet toch nog steeds geholpen worden. De kalmte in de agenda geeft me de tijd mijn afdelingsplan en plan van aanpak af te ronden.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20 July 2007 - onderdak

Nog steeds druk bezig met het zoeken van onderdak veranderen de omstandigheden. De verkoper van ons huis gaat er versneld uit. Daardoor zullen we al vanaf begin augustus de sleutels hebben!! Dat komt mooi uit want 27 augustus komt de verhuizer ons huis in Philippine leeghalen. Nu hebben we dan enkele weken om de eerste schilderwerkzaamheden te doen. Echt verbouwen zullen we pas later doen. Er moet nog allerlei papierwerk worden geregeld. Ik heb ondertussen een NUTS bedrijf gezocht in de "vrije markt" en een contract voor 1 jaar afgesloten. Nu nog water, kabel, internet en telefoon regelen. Verzekeringen laten aanpassen....en zorgen dat ik niets vergeet.

Ondertussen is het steeds een beetje sukkelen met mijn auto. Hij loopt niet lekker en de dealer heeft al van alles geprobeerd maar krijgt het niet opgelost. Volgende week is de verkoper weer terug van vakantie. Dan zullen we  nog eens een praatje moeten maken.

Deze week ook kennis gemaakt met de waarnemend burgemeester die voor een half jaar ook portefeuillehouder is voor mijn afdeling. Met haar zal ik dus veelvuldig overleg hebben omdat ze klantgerichtheid heel belangrijk vind en daar ook veel energie in wil steken. Dat komt in ieder geval goed uit want iedereen binnen de afdeling wil dat ook. Alle kennismakingsgesprekken zijn nu klaar en mij n plan van aanpak ook. Met redelijke ambitie daarin maar dat kan met deze mensen. Af en toe hebben ze een zetje nodig en dat kan ik wel..!!! Het komt helemaal goed hier in de Betuwe met ons.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8 July 2007 - begrotingen

Gedurende de hele week veel activiteiten rondom de begroting die door de raad behandeld moest worden. Voor mij een hele toer om het overzicht te krijgen over alle informatie.Niet alleen de cijfers maar ook productbeschrijvingen van alles wat we te leveren hebben als afdeling. Veel hulp is er ook van de diverse adviseurs. Dat maakt het een stuk eenvoudiger voor mij. Ik heb al eerder geschreven dat dit voor mij nieuw is. Verder gaan ook de kennismakingsgesprekken met medewerkers van mijn afdeling. De oude pijntjes komen af en toe boven. Uit het verleden hebben velen toch wel wat slechte ervaringen meegenomen. Het is nu zaak vooruit te gaan kijken. Daaraan ga ik voorlopig werken. Daarnaast heb ik een plan van aanpak opgesteld met daarin doelen die op korte en lange termijn gehaald moeten worden. De huizenjacht is ten einde en dat geeft me weer wat meer tijd. In de avonden nu zaken lezen en zorgen dat ik overdag veel tijd aan medewerkers kan besteden. We kijken uit naar het nieuwe huis en het moment dat we de sleutel hebben. Dat is nog maanden weg dus dat gevoel moeten we vasthouden.

Ik ben wel benieuwd hoeveel mensen nu dit weblog lezen. Stuur me dus eens een mailtje als je dit leest dan heb ik daarvan een idee.

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30 June 2007 - ontwikkelpunten

Donderdag in de Vicary in Ochten de vuurdoop gehad voor de gehele organisatie. We hebben de afdelingsontwikkelpunten op een wat ludieke wijze gepresenteerd met alle medewerkers van de afdeling. Het was slechts 5 minuten dus dat is te overzien. De medewerkers waren nadien apetrots want als enige afdeling hebben we daar compleet gestaan en gepresenteerd. Ik was trots op hen en ook wel op mezelf. Nadien kregen we complimenten van directie, college B&W en collega's. Als afsluiting van de bijeenkomst hebben we ook affscheid genomen van de burgemeester. Door de directie was een film gemaakt i.p.v. een toespraak. Heel leuk en origineel. De burgervader kreeg daar ook een aantal keren een spiegel voorgehouden. Hij pareerde dat echter later door een boekje uit te reiken met pentekeningen waaraan hij zelf teksten had aangepast. Ook leuk voor de achterblijvers en voor mij bruikbaar als les.

In de avond was er een raadsvergadering en het MT dient daarbij aanwezig te zijn. Het was een lange zit van 19.30 tot 23.45 uur. Ik moet nog een aantal malen hierbij zijn om een duidelijk beeld te krijgen. Ik heb wel al gezien dat er een groot verschil zit in de diverse raadsleden. Ik heb ze in ieder geval nu allemaal al eens de hand geschud. Waarbij een aantal mijn "kop" al hadden gezien in de nieuwe gemeentegids. Het was een korte nacht want op vrijdag was mijn vrouw jarig en wilde ik tijdig naar huis om dat te vieren.

Steeds meer ervaar ik dat het overzicht vergroot over de complete organisatie en mijn eigen positie daarin. De medewerkers van mijn eigen afdeling zijn verrast bij de manier waarop ik hen aanspreek en niet aflaat hen te vragen te reageren op mijn verzoeken en uitnodigingen. Ze reageren er wel goed op want ze pakken het wel op.

Deze dagen is ook het huis rond gekomen. We hebben een voorpopig koopcontract getekend en vanaf 1 november mogen we de woning ook de onze noemen. We zullen gaan bekijken of we aanpassingen die we willen doen ook gelijk gaan doen of nog even wachten.  

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

26 June 2007 - kennismaken en snuffelen

Vooral veel kennismakingsgesprekken met allerlei medewerkers van de organisatie waarbij de financien de boventoon voeren. Het beeld word nu wel snel completer. Ook is het enigszins wennen aan alle nieuwe computerprogramma's die men hier gebruikt. Ook veel specifieke programma's voor de WMO en de budgetten.

Donderdag is er een bijeenkomst van de complete ambtelijke organisatie en daar zullen de verschillende afdelingen hun ontwikkelpunten presenteren. Er is wel angst te bespeuren bij mijn medewerkers om voor een zaal te presenteren. Ik heb de mensen uitgenodigd mee te doen om zo het " wij" gevoel te vergroten. Na enige aarzeling zijn er toch een aantal met ideeen gekomen die ik een beetje uitgewerkt heb. We gaan nu samen de presentatie van 5 minuten doen op een wat ludieke manier maar toch met een serieuze ondertoon. Ik kijk er wel naar uit om voor de eerste keer ook kennis te maken met de gehele organisatie en een deel van raad en college.

Vandaag zijn we ook tot een akkoord gekomen over een woning. Het heeft enige tijd geduurd maar het lijkt er nu toch op dat het goed komt. We zullen dan per 1 november over de woning beschikken. NU maar snel aan de slag met de hypotheekaanvraag en alles wat daarbij komt. Gelukkig is er een goede band met de hypotheker in Terneuzen waar ze al veel zaken voor me uitgezocht hebben. Het is wel een prettig gevoel om zo een en ander voor elkaar te hebben. Nu kunnen we verder zoeken naar een aannemer om een enkele aanpassing te doen aan de woning zodat het voor ons helemaal klaar is.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23 June 2007 - eerste volle week

De eerste volle week is achter de rug. Op vrijdag afscheid genomen van Hans Vrouenraets die als in interim manager de afdeling een 3-tal maanden heeft waargenomen. Van hem een boel informatie gekregen in deze week. Meer over de zaken die spelen in de organisatie dan over de mensen. Dat wil ik zelf ondervinden in kennismakingsgesprekken met de medewerkers van de afdeling. Naast de eigen afdeling is er veel samenwerking met vele anderen. Na een gesprek met de directeur, Marijke Verstappen, ook nog wat aanmelding voor wat cursussen. Vooral de cursus over financieel management zie ik als een noodzaak voor mezelf. Ik heb hier dan ook zelf om verzocht. Komt wel uit mijn eigen afdelingsbudget dus dat is ook duidelijk. Ik ben immers minder gewend met eigen budgetten te werken. Ik zie daarvan overigens wel de voordelen en wil ook zorgen optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden. Het is de tijd van begroting 2008 dus er komen veel zaken voorbij. Het is prettig te ervaren dat er voldoende adviseurs zijn die hierin kunnen bijstaan. Ik heb de vrijdagmiddag leker vrij. Ik maak wel veel uren op de andere dagen maar vind dat wel prettig. Het bekort de tijd van inwerken in dagen. In ieder geval wel al mijn eerste salaris van Neder-Betuwe ontvangen!!!

De vrijdagavond in overleg met Charlene een 2e bod gedaan op een huis en kort daarna een tegenbod ontvangen. Dat in overweging nemende zit er nog wel een behoorlijk verschil tussen. Vanochtend zaterdag ons eindbod gedaan en nu maar wachten op de reactie. Ik heb wat meer hoop op een goede afloop.

In de loop van de ochtend ook nog wat stukken doorgelezen waar ik nog niet aan toegekomen was. Stukken voor de raadsvergadering en over een client begeleidingssysteem dat we willen hebben om meer management informatie te kunnen krijgen waardoor je een betere workflow kunt realiseren.

Vandaag begint ook het tennistoernooi in Axel waar ik bondsgedelegeerde ben. Gezien de weersomstandigheden en vooruitzichten is er om 12 uur al overleg geweest met de toernooileiding over hoe de week verder door te komen. Normaal gesproken ga ik een aantal keren per week langs tijdens een toernooi maar dat zal zich nu beperken tot het weekend.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20 June 2007 - kennismaken

Maandag de 18e juni de start van een echte week. Nota bene op mijn trouwdag. Maar ja het is een beetje vroeg om al verlof te vragen. Kennis gemaakt met vele mensen van de eigen afdeling en ook van andere afdelingen. Ik heb me wel verbaasd over de drukte aan de balie. Vooral op maandagavond bij de avondopenstelling een ware toeloop. Goed dat je dan met 5 balies kunt draaien en de mensen goed weten wat te doen. Ik heb wel al ervaren dat de mensen goed gemotiveerd zijn. Ze willen ervoor zorgen dat iedereen zo snel en goed mogelijk word geholpen. In de loop van de afgelopen 3 dagen al vele vergaderingen en kennismakingsgesprekken gehad. Vandaag de eerste MT bijeenkomst. Interessant en ik zie dat we wel een aardig team hebben. Vult elkaar wel aardig aan en we oefenen op elkaar aanspreken. Ook kennisgemaakt met de wethouders van de gemeente. Ze zijn in sommige gevallen portefeuille houder van onderwerpen die in mijn afdeling spelen.

Mijn verblijfadres is wel prettig. Digitenne beschikbaar en een wat onberekenbare draadloze internet verbinding maar ja beter dan niks. Nu gebruik ik de avonduren om wat te lezen en volgende week maar mijn fiets meenemen. Het weer is nu prachtig en ik heb net van de hospita een bakje met grote lekkere kersen gekregen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

17 June 2007 - de echte start

Eindelijk echt beginnen. Op vrijdag 15 juni om 5.30 uur vertrokken naar Opheusden. Dat is vroeg maar wel een tijd waarop je relatief snel kunt rijden voor de files uit. Na ruim 2 uur stond ik aan de voordeur. Niet wetende dat de medewerkers de achterdeur nemen even gewacht en dan maar iemand gebeld die me binnen heeft gelaten. Al snel mijn eigen "druppel" (toegangskaart) ontvangen. Na een bak koffie heeft Hans (interim manager) een aanvang gemaakt met me wegwijs te maken. Gedurende de hele dag handen geschud en kennisgemaakt met de aanwezigen. Opvallend dat vrijdagmiddag de zaak uitgestorven is. Misschien moet ik op vrijdagmiddag ook maar weg gaan. Mijn agenda staat in ieder geval al aardig vol want er zijn kennismakingsgesprekken gepland met alle medewerkers van mijn afdeling en alle politiek van belang zijnde personen. Daarnaast ga ik gelijk beginnen met het oppakken van de lopende zaken waardoor er op maandag en dinsdag al diverse vergaderingen gepland staan. Dat is nou echt gelijk aan de bak!! In de namiddag was er een jaarlijkse bijeenkomst van het college van B&W met het MT. Eerst een ludieke percussie workshop en daarna een diner in Dodewaard. Daardoor vertrok ik om 22.20. Rond 00.30 weer thuis. Lange vermoeiende dag geweest.

Zaterdag hadden we een afspraak een huis voor een 2e keer te bekijken. Dus om 10 uur weer in de auto en op naar de Betuwe. Kilometers vreten!!!

Je ziet altijd weer andere dingen bij een 2e bezichtiging. We hebben een optie tot woensdag en voor die tijd nemen we een besluit of we een bod doen of niet. Het huis is bijzonder maar er moet toch wel één en ander gebeuren om het echt "ons" huis te laten zijn. We hebben ook nog een 2e keuze huis waaraan minder moet gebeuren maar waarvan de locatie net iets minder mooi is. Wordt vervolgd.

Nu maar eens de eerste gesprekken voorbereiden en zorgen dat ik snel de organisatie goed in beeld kan krijgen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

14 June 2007 - MT meeting

Op dinsdag om 5.30 uur vertrokken want er is een MT bijeenkomst die om 9 uur in Rhenen begint. Natuurlijk ben ik veel te vroeg maar je wilt de eerste keer zeker niet te laat komen. Ik kende alle MT leden op 1 na. Ze zijn in een ontwikkel traject bezig geweest in het afgelopen jaar en dit is een afsluiting en gelijk een opmaat naar het volgende. Interessant want je ziet veel van de problematiek terugkomen die in alle management teams te vinden zijn. Ook hier een aantal ervaren en een aantal minder ervaren managers. Ik heb er een prettig gevoel bij want er is duidelijke communicatie. Ik merkte wel dat ik voor hun nogal direkt kan zijn. Daar zal ik dus even op moeten letten. Dan om een uur of 2 weer terug naar Zeeland. De rest van de dag nog wat kleine klussen gedaan. De woensdag in de ochtend naar een vergadering geweest van de foundation groep van het COCD (Centrum voor Ontwikkeling van het Creatief Denken). Als lid van de Raad van Bestuur heb ik dit in mijn werkpakket zitten en er  moet een doorstart worden bedacht want het dreigt wat in te zakken. Er zal een plan van aanpak komen en hiervoor zal ik een opzet maken.

Dan in de avonduren de kopers van onze woning op bezoek gehad. Ze wilden nog eens kijken en al wat meten. Prettige jonge mensen die blij zijn terug in Philippine te kunnen gaan wonen. Leuk om op die manier de boel achter te laten. Donderdag een rustdag. Even naar Sint Niklaas om nog wat nieuwe overhemden te kopen. Ik moet een wat grotere maat hebben !!! De rest van de dag maar als eens wat verhuisdozen bestellen zodat we langzaam wat zaken kunnen inpakken. Op vrijdag de eerste echte dag in Neder-Betuwe, Gelijk vanaf de middag met het college op stap voor een jaarlijkse verbroedering. Dan vrijdag laat weer terug en zaterdag weer die kant uit voor een 2e bezichtiging van ons favoriete huis!!!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

12 June 2007 - kilometers maken

De drukte neemt toe. Op zondag een rustdag gehouden en eens rustig door de omgeving van Neder-Betuwe gereden. Op maandag nog 4 huizen bekeken. We neigen nu wel naar 2 huizen waar we echt mee verder willen. Op maandag en dinsdag in ieder geval alle makelaars gebeld en laten weten dat we wel of niet verder wilden met hun aanbod. Verbazend iedere keer weer te horen hoe prettig het is dat je terugbelt. Vreemd want dat hadden we gewoon afgesproken. Blijkbaar komen in dat geval veel mensen hun afspraak niet na.  Dan op maandagmiddag weer terug naar Zeeland. De hond ophalen en de auto nog naar de garage voor de APK. Dan in de avond nog even een loting voor het tennistoernooi in Axel want daar ben ik weer bondsgedelegeerde. Dan op tijd naar bed want dinsdagochtend is het weer vroeg dag.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

10 June 2007 - en we zoeken door!!

Vrijdag vertrokken voor een weekendje weg. Eigen auto weer terug en we zullen nu gelijk testen of de problemen opgelost zijn. Voor vrijdag en zaterdag in totaal 8 huisbezichtigingen gepland. We merken nu wel dat we steeds beter weten wat we willen. uiteindelijk komen er toch 2 huizen uit die favoriet zjn. Tot mijn verbazing werd bij één van de huizen de deur geopend door de burgemeester van Neder-Betuwe. Hij wordt per 1 juli burgemeester van Deventer en logisch dus dat zijn huis te koop staat. Hij had de link echter ook nog niet gelegd toen de makelaar hem vertelde van kijkers uit Zeeland !!

Na de bezichtiging was er nog tijd voor een kop koffie en een wat nadere kennismaking voor hem met Charlene. Ik had hem al eerder ontmoet bij een kennismakingsgesprek. Hij had net de avond tevoren een telefoontje van Guusje ter Horst gekregen dat hij door het kabinet benoemd was.

Op vrijdag hadden we gegeten in het hotel maar we willen de omgeving leren kennen dus via het internet een restaurantje gevonden in Ophemert. Het Dijkhuis genaamd en een aanrader voor smulpapen. Bijzonder goed eten en op originele manier geserveerd. Wat te denken van een houder met daarin een ouderwetse frietzak met houten frietstokjes in plaats van een schoteltje met friet. Als je dus een goed restaurant zoekt dan zou ik daar eens gaan eten.

Rond 23.00 uur gaat na 2 van zulke dagen het licht langzaam uit. Daarom de zondag gebruiken als rustdag en maandag nog 4 huizen bekijken.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8 June 2007 - praktische zaken

Na een telefoontje van de gemeente Terneuzen bleek mijn paspoortfoto niet goed te zijn. Mijn hoofd stond te groot op de foto waardoor de bovenkant te hoog stond. Je kunt zeggen dat mijn hoofd te groot was. Ieder leze wat hij/zij wil. Dus een nieuwe foto laten maken en naar het gemeentehuis om in ieder geval dit te regelen en mijn nieuwe rijbewijs op te halen. Eindelijk een rijbewijs dat makkelijk op te bergen is en niet zo'n uitvouwbaar document meer.

Ook nog wat bedrijfspaperassen van Charlene naar het administratiekantoor gebracht zodat ze de jaarrekening op kunnen maken.

Ik rijd al een paar dagen in een leenauto van de garage omdat mijn eigen auto, in de garantie, moet worden nagekeken omdat de motor niet altijd even lakker loopt. Je raakt dan wel verwend in een luxe Mercedes B150 moet ik zeggen.

Nu moeten we nog in de slag met Vodafone. Ik heb eerder deze week een artikel aan hen teruggestuurd omdat het niet paste in de PC en nu schijnt de retourzending van mij niet aangekomen te zijn. Hoe kan dat nu weer. Nou dit is een mooie dag om daar eens achteraan te gaan.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

7 June 2007 - Laatste RWS loodjes

Op 5 en 6 juni de PLIL afgerond op een mooie locatie in Wageningen. Voorafgaand daaraan een personeelsbijeenkomst bezocht van mijn nieuwe afdeling. Daar is een start gemaakt om het werk en de organisatie beter te maken voor zowel de eigen medewerkers als de klanten. Ik heb veel overeenkomsten gezien met de reorganisatie van RWS. Vooral veel opstartproblemen omdat mensen niet duidelijk is wat exact hun taak is en daar hebben ze behoefte aan. Het heeft me gesterkt in de gedachte dat ik een goede keuze heb gemaakt en hier kan starten met het bouwen aan een goed en soepel lopende afdeling. Door de diversiteit in specialismes is dat nog een extra uitdaging om er 1 afdeling van de maken. Ook voor het gevoel van de medewerkers. Ik heb veel positieve energie gezien en gevoeld.

Dan de afronding PLIL. We hebben elkaar feedback gegeven en door enkele praktische tips daarbij ook nog wat extra info verkregen. Uiteindelijk heeft het geresulteerd in een video opname waar je later nog eens naar kunt terugkijken als je weer even wilt weten waar het echt om ging. Want dat leer je in de PLIL. Wie ben ik en wat wil en kan ik? Daarop vind je niet onmiddelijk maar wel door alle workshops en themas een antwoord. Wel opvallend dat naast mijzelf nog 2 anderen RWS verlaten op zeer korte termijn voor een baan erbuiten. Enkele van mijn inervisiegenoten willen daarmee graag doorgaan. Ik wil dat ook maar zal nog even moeten bekijken of dat gaat passen in mijn nieuwe agenda. Voorlopig zal ik van hen te horen krijgen wat de datum in oktober gaat worden en ze verwachten van mij dat ik dan een zaaltje in Neder-Betuwe regel. Ja ja...daar gaan we alweer !!!

Afijn, wel een goed gevoel bij de afsluiting gehad en zeker voor leidinggevenden een aanrader. Onbegrijpelijk is het dan ook dat de hogere leiding van RWS heeft besloten dat er geen volgende PLIL komt. Er is nog enige hoop omdat Spruijt nog een gesprek met RWS heeft. Wat mij betreft zou iedere leidinggevende deze leergang moeten doen. Als was het maar om zichzelf te ontdekken. En dat kan ik wel zeggen: dat zou voor sommigen wel eens een openbaring kunnen zijn !!

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

2 June 2007 - huizenjacht

Vandaag vroeg, half 8, vertrokken vanuit Philippine naar de regio Rivierengebied.  Mooie dag en doordat we vroeg vertrokken weinig oponthoud. Rond een uur of 10 waren we in Lienden. Daar zijn we door een makelaar gedurende 1,5 uur rondgereden door Villapark Lingemeer. Daar staan momenteel veel huizen te koop en worden er ook nog een aantal gebouwd. Het park had aanvankelijk de bestemming recreatie maar men is dit aan het wijzigen naar permanente bewoning. Een aantal heel mooie huizen gezien allemaal met een eigen aanlegsteigertje (voor een roeiboot) en een verbinding naar het Lingemeer. Daar is in de zomertijd mogelijkheid tot surfen, zeilen, zwemmen en vissen. Het is wel leuk een eigen steigertje te hebben. Het spreekt ons wel aan. Ook nog een woning gezien die een aantal jaren verhuurd is geweest en nu verkocht zal worden. Het is verbazingwekkend te zien hoe snel een woning er slecht uit kan zien als men er niet voor zorgt. Ontzettend jammer. Je zou daar al moeten beginnen met een renovatie terwijl de huizen maar een jaar of 6 oud zijn!!

Daarna de open huizenroute gevolgd en in Dodewaard, Heteren en Herveld een aantal woningen bekeken. Wel makkelijk zo'n open huizenroute want je kunt zonder afspraak aanbellen en de eigenaren leiden je rond. Vooral de woningen in Dodewaard waren erg mooi.

Rond 5 uur waren we weer terug in het Zeeuwse. Een lange vermoeiende dag maar toch weer zeer nuttig. We krijgen steeds meer in beeld wat en waar we terecht willen komen !

De zondag maar eens gebruiken om tot rust te komen. De komende week zal alweer druk worden. Dinsdag bijeenkomst met de nieuwe afdeling en daarna tot woensdagavond in Wageningen om de PLIL af te ronden.

Ondertussen ook al wat reacties gehad op deze blog. Vooral leuke reacties. Ik hoop dat het op deze manier aan de behoefte zal voldoen.

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

31 May 2007 - postbus

Al na 1 dag de bevestiging binnengekregen van de postbus. Dit gaat functioneren als tijdelijk postadres. Het is geworden postbus 131, 4040 DC in Kesteren. Nu kunnen langzaam aan alle toezenders van post op de hoogte gebracht worden. Ik moest nu al een postbus aanvragen omdat je dat maximaal 2 weken vooraf kunt doen en dan zou ik niet voldoende tijd hebben om iedereen op de hoogte te brengen. Van het verhuisbedrijf ook het definitieve contract gekregen en teruggestuurd.

Vandaag kreeg ik ook een enquete formulier van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze doen onderzoek naar de redenen waarom mensen de rijksdienst verlaten. Men legt daarbij een link naar etnische minderheden. Als Zeeuws Vlaming voel ik mij daar niet toe uiteraard !!! Toch maar ingevuld en mijn redenen gemeld waarom ik de rijksdienst verlaat.

Ook nog even een nieuw paspoort en rijbewijs aangevraagd in Terneuzen want als ik wacht tot het najaar dan heb ik misschien nog geen echt adres en hoe krijg je dan een identiteitskaart?

Nog wat contact gehad met de interim manager die nu de afdeling in Neder-Betuwe nog runt. Daar is dinsdag een bijeenkomst met de medewerkers om een soort afdelingsplan te gaan opstarten. Ik zou dinsdag een aantal mensen interviewen om feedback aan een mede student van de PLIL (Persoonlijk Leertraject Insprerend Leidinggeven) te geven. Ik heb deze mensen zover gekregen dat ik ze telefonisch kan interviewen en toch nog een goede feedback geven. Op die manier kan ik dinsdag in Neder-Betuwe zijn want daar zal een fundering worden gelegd voor de komende jaren en dat is belangrijk daarbij aanwezig te zijn.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Nieuwe baan, nieuw huis en nieuwe woonomgeving

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 2
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer