Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Willems Wereld

Home - Profile - Archives - Friends

Steven Spielberg lees je mee?

Posted on 8/10/2009 at 10:24 - 0 Comments - Post Comment - Link

Al vanaf mijn jonste herinnering weet ik dat ik voorbestemd ben om erg beroemd te worden. Ik hoor mijn moeder nog zeggen, jij bent een bijzondere jongen. En dat was ik. Als enigste zoon in het gezin zou ik ons milieu overstijgenen en tot grote hoogte groeien op de maatschappelijke ladder. Jaren heb ik mijn leven zo ingericht om dit punt te bereiken waar mijn lot zich zou openbaren, en eindelijk is het dan zover. En het is zo simpel. Ik had al jaren geleden milionair kunnen zijn. Filmmakers in Hollywood zitten ongeduldig op mij te wachten. Al jaren zoeken ze naar die ene zin die de blockbuster maakt waar iedereen weer voor naar de bioscoop wil. En ik heb hem. Zomaar, in een keer, zonder nadenken zat het in mijn hoofd.  En ik heb het boek van Paul Ruven nog niet eens gelezen. Zal ik het dan maar vertellen? Zit iedereen er klaar voor? Steven Spielberg lees je mee? Kom'tie... Arme gerehabiliteerde ex-alcoholist verzint een zin en word millionair- a true story. Yes, mijn toekomst begint vandaag.


Speculaasjesdag

Posted on 6/10/2009 at 11:36 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het was buiten nog donker toen het ijverige bakkertje wakker schrok. Hij had niet best geslapen omdat hij wist dat vandaag zijn grote dag was. Speculaasjesdag. Sinterklaas was nog ver weg maar een bakker met visie is er op tijd bij, zo had hij geleerd op de bakkers-opleiding. Van onder zijn kussen pakte hij de map met recepten. Maanden had hij er aan gewerkt, jaren al over gedroomd. Nu washet dan eindelijk zover, Speculaasjesdag. Hij had het recept best thuis kunnen laten liggen. Het zat volledig in zijn hoofd. Nee sterker nog, in zijn hart zat het en door zijn lijf stroomde het alsof het een onderdeel van hem zelf was geworden.

Het was zoals gewoonlijk nog donker in de bakkerij toen hij binnen kwam. Het ijverige bakkertje ging meteen aan de slag. Eerst de thermostaat controleren, de omgevings-temperatuur moest precies goed zijn. De weegschaal was gisteren al geijkt. En de eieren lagen geduldig op hem te wachten, naast de blinkende potten en pannen. Voorzichtig de boter au bain-marie verwarmen, en dan de bloem zeven in zijn zelfgemaakte zeef. Zelfshet insmeren van de vormpjes gebeurde met de grootst mogelijke precisie. Uit zijn binnenzak haalde hij zijn grootste trots, de kruidenmelange. In de afgelopen jaren had hij het recept ban zijn vader al vaker wat aanepast, maar nu was het volledig venieuwd. Alleen het bestevan het beste. Niets mocht aan het toeval worden overgelaten.Met de deegroller in de hand controleerde hij de uitgerolde plak deeg. "in de hoekjes wonen ook mensen" riep zijn vader vroeger toen hij als kind kwam helpen in de bakkerij. De plak was overal even dik en een voor een werden de speculaasjes uitgestoken. De voorverwarmde oven leek een hongerige mond toen de bakplaat voorzichtig naar binnen werd geschoven. Het ijverige bakkertje kon niets anders meer doen dan zitten afwachten. De minuten kropen langzaam voorbij en het ijverige bakkertje begon te twijfelen. Was de boter wel op de juiste temperatuur geweest? Was de bloem wel goed doorgeroerd? En de verhoudingen in de kruidenmelange goed afgewogen?

De kwartaalcijfers, meneer. Het was de stem van de adjunct-directeur die hem wakker maakte. Even was hij verblind door het felle tl-licht. Maar wist toen meteen weer waar hij was. Hij herkende het ritmische geluid van de deegmixer en het zoemen van de lopende band. Hij zag de grote fabriekshal door het raam in zijn kantoor. Na het Koninklik Besluit van een paar jaar geleden was er veel veranderd. Hij hoorde nog de woorden van de Koningin, Met grote vreugde hebben wij besloten dat vanaf vandaag elke dag speculaasjesdag is. Met grote vreugde ja, feest was het geweest, met ballonnen en speculaasjes natuurlijk. De vergadering begint over vijf minuten , meneer. De afdeling marketing heeft een nieuwe strategie voor het zomerseizoen. Ja zei het ijverige bakkertje, maar eerst een kopje koffie, met een sprits of zo.

 


Hosting door HQ ICT Systeembeheer