Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
YAll innovative technologies Home | Profile | Archives | Friends
Ontwikkelingen op het gebied van innovatieve ICT bij Y'All b.v. Daarnaast bijhouden van opmerkelijke zaken bij dit kleine gespecialiseerde softwarebedrijf uit Waalwijk

Innovaties1/2/2006

Naast MyNewsFinder, waarvoor momentel veel belangstelling bestaat, is Y'All  volop bezig een nieuw product te ontwikkelen. We hopen dat tijdens de TINE in April te kunnen presenteren. Het product, Yallsee, is een agentgebaseerd programma. Op basis van herkenning van bluetooth apparaten kan via een beeldscherm persoonlijkgerichte informatie getoond worden. Of kunnen advertenties op basis van bijvoorbeeld het aantal mensen dat op een bepaald moment voor een beeldscherm staat getoond worden.
Daarnaast is het mogelijk om bezoekersstromen op een beurs te herkennen, het aantal bezoekers om bepaalde gedeelten van een evenement bij t ehouden en te monitoren hoe lang bezoekers gemiddeld bij een bepaald gedeelte van de beurs, of een stand staan.
Meer info volgt binnenkort.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

MyNewsFinder31/1/2006

Y'All brengt een nieuw product op de markt: MyNewsFinder.

MyNewsFinder

 

PRODUCTOMSCHRIJVING

 

Zoeken naar informatie kost tijd, want er moet worden gezocht in digitale en gedrukte media. Daarnaast moet er worden gelezen, gefilterd, geknipt, geplakt en uiteindelijk gedistribueerd. Of het nu om berichten over de eigen organisatie, concurrenten, nieuwsfeiten, klanten of andere willekeurige, maar voor u essentiële, informatie gaat: met dit hele proces is veel tijd gemoeid.

Maar laten we het hele proces eens omdraaien. Waarom zoeken als de totale berichtgeving ook naar u kan komen. Op de momenten dat u dat wil. Voor de doelgroepen die u definieert. En vanuit de bronnen die u selecteert. Dat zou een stuk makkelijker zijn en veel tijd en geld besparen. Daarom is er MyNewsFinder.

 

Wat doet MyNewsFinder?

MyNewsFinder verzamelt, filtert en distribueert nieuws en berichtgeving voor u en uw organisatie. Op basis van door u geselecteerde onderwerpen worden de door u geselecteerde bronnen permanent gemonitord. Op het moment dat er iets gepubliceerd wordt dat aan uw criteria voldoet, wordt dat direct overgenomen en aan u doorgegeven.

 

Op deze manier wordt het mogelijk om up-to-date berichtgeving aan uw organisatie ter beschikking te stellen. Berichten worden met bronvermelding, gerelateerde links en eventueel met een samenvatting verstuurd. De gevonden gegevens kunnen op verschillende manieren naar de gebruiker gestuurd worden. Dit kan via e-mail, Internet, FTP, i-Mode of sms.

 

Openingsscherm van webvariant van MyNewsFinder met headlines

 


Hoe werkt MyNewsFinder?

Om met MyNewsFinder naar nieuws te speuren op het Internet zijn er twee zaken nodig:

 

o       Selectie van bronnen oftewel webpagina’s.

o       Definitie van categorieën met kenmerken in de vorm van zoektermen, bijvoorbeeld:

§         categorie “politiek” met zoektermen als ”minister”, ”peijs”, ”cda”, ”vvd”, ”pvda” en “kamerlid”,

§         categorie “veiligheid” met zoektermen als “preventie”, “publieksvoorlichting”, ”aanhouding”, ”wijkagent”

 

 

Niet alle zoektermen zijn even belangrijk. MyNewsFinder onderscheidt verplichte, optionele, en verboden zoektermen. Verplicht zijn termen die absoluut in nieuws moeten voorkomen, optioneel zijn de termen waarvan er tenminste 1 moet voorkomen en verboden termen mogen absoluut niet in nieuws voorkomen.

 

 

 

 

Categorieën instellen in MyNewsFinder. Zoektermen en bronnen kunnen worden opgegeven.

 

Per categorie kan worden aangegeven in welke bronnen gezocht moet worden. Indien nodig wordt per bron een afspraak gemaakt tussen de afnemer en aanbieder.

Feedback

MyNewsFinder is door de eindgebruiker, met een dashboardpagina, in te stellen en te wijzigen. De vrijheid is dus optimaal. Tevens kan er gekozen worden om de gevonden berichten een of meerdere malen per dag toegezonden te krijgen. Maar als uw organisatie meer behoefte heeft aan controle op de relevantie van de berichten vooraf, kan ook dat in MyNewsFinder ingesteld worden.

MyNewsFinder is een dienst op het internet. Dat betekent dat u er niets voor hoeft te installeren. De benodigde software draait immers op de servers van Acklin. Een e-mail account volstaat al om direct te beginnen.

Wie gebruiken MyNewsFinder nu al? Een kleine greep:

Een voorbeeld van een applicatie van MyNewsFinder is bij TexTv. TexTv biedt nieuwsberichten aan in de gemeenten Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Loon op Zand en Waalwijk via de kabelkrant.

MyNewsFinder zoekt voor TexV naar lokaal en regionaal nieuws op basis van kenmerken. Voorbeelden  van kenmerken zijn "tilburg", "tilburgse", "tilburger". Bronnen waar MyNewsFinder naar kijkt zijn regionale kranten en politieberichten. Uiteraard zijn de kenmerken, en het aantal, zelf te definiëren en, indien gewenst, te wijzigen. Al deze berichten worden door MyNewsFinder geredigeerd. Zo worden onder andere verwijzingen naar dagen zoals gisteren en morgen vervangen door de namen van de dagen.

Belangrijk argument voor TexTV om MyNewsFinder te gebruiken is de besparing in tijd en kosten van het redactiewerk. Daarnaast is de garantie op de actualiteit een belangrijk argument.

Sulzer Pumps uit Winterthur Zwitserland, één van ’s wereld grootste fabrikanten van industriële pompen, gebruikt MyNewsFinder om nieuws over concurrenten, markten en producten snel en efficiënt door te geven aan de betrokkenen binnen de eigen organisatie.

Er zijn inmiddels bij een aantal toonaangevende Nederlandse bedrijven pilots gestart met verschillende toepassingen van MyNewsFinder.

Ook de afdeling Inkoop Rollend Materieel van de NS maakt gebruik van MyNewsFinder, voor het verkrijgen van up to date nieuws over haar  leveranciers.

Met een groot aantal andere partijen zijn gesprekken gaande.

De gemeente Tilburg voor het verzamelen en verspreiden van nieuws en informatie over het veiligheidsbeleid van deze stad. Dit gebeurt onder het motto “Tilburg Veilig”.

Wat zijn de kosten voor MyNewsFinder?

De kosten zijn o.a. afhankelijk van het aantal bronnen, het aantal gebruikers en de manier waarop de dienst wordt gehost. De bronnen zijn de adressen van websites, die u zelf kunt opgeven. Maar u kunt natuurlijk ook gebruik maken van de meer dan 2000 bronnen die al standaard door MyNewsFinder gebruikt worden.

MyNewsFinder

MyNewsFinder is een software agent. Een stukje software dat enige intelligentie bezit en op basis daarvan zoekt, selecteert, filtert en distribueert. MyNewsFinder wordt op de markt gebracht door MyNewsFinder, en is ontwikkeld door Acklin BV, een Waalwijks bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van deze intelligent agents. Dat gebeurt vaak in projectverband voor grote klanten. En in toenemende mate middels internet diensten die voor iedereen ter beschikking staan.

 

Voor meer informatie:

MyNewsFinder Grotestraat 182 5141 HD Waalwijk

w. www.mynewsfinder.com e: info@mynewsfinder.nl – t0416-340019

 


0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer