Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Vive La France

verhuisd naar Toulon sAllier

06:59, 17/7/2014 .. 0 comments .. Link

17 juli 2014

De laatste weken in Ygrande zijn me niet zo goed bevallen en daarom heb ik besloten gisteren afscheid te nemen. Het sloot niet aan bij wat ik ervan verwachtte en had geen uitdaging meer. Wel een fijne tijd gehad en veel geleerd. Zo kan ik inmiddels ook vloerbedekking leggen en heb veel groenten hebben gereedmaken voor de vriezer.

De afgelopen weklen ook een paar keer gestoken door bijen tijdens het rozenknippen. Dit liep voor mij goed af, omdat ik het gelijk kon uitzuigen. Tijdens mijn bezoek aan Bourges, een schitterende stad, kreeg ik bericht dat ook Matty en Rinus waren gestoken en Matty was er slecht aan toe. Een heftige reactie waardoor ze benauwdheid kreeg en hartslag van streek was. Ik ben terug gegaan die dag, want zij was naar het ziekenhuis voor onderzoek. Ook belachelijk in Frankrijk, om 4 uur werd ze binnen gebracht, totaal geen eten of niets gekregen en 's avonds om 11.00 uur kon ze vertrekken. Gelukkig ging het daarna weer beter. Zij kan eiegenlijk niet gemist worden omdat de gites en het terrein eigenlijk volledig op haar draaien. Zij werkt zeker 60 uur in de week, van paardenverzorgen tot houthakken.

Momenteel ben ik in Toulon voor 3 dagen. Even bijkomen en even alles op een rijtje zetten voor de volgende weken.

Vandaag naar Porcais geweest voor een afspraak bij een Cave, maar zoals wel vaker gebeurt in Frankrijk kwam de persoon niet opdagen. Het zij zo. Aanstaand weekend komen vrienden over en mijn zus Carla komt mee.

Even een paar dagen op de camping in Bourbon L'Archambault, mijn lievlingsplaats, heerlijk in een tentje. Daarna gaat de reis voor Carla en mij verder, paar daagjes Vichy, Gannat en daarna zien we wel. Hangt ook van het weer af. We gaan bij goed weer nog camperen, dat wordt lachen. Hebben beiden slechte ervaring met tent opzetten. Ach als het niet gaat, slapen we gewoon onder het zeildoek.

Ik vermaak me prima, zeker hier bij Domaine du vieux Gaval. Die familie is zo aardig en goed lachs. Je lacht je rot om de oude oma van 76, die loopt rond en in zichzelf te mompelen, ze heeft het zo druk, maar tijd voor iedereen. Wordt ik weer helemaal vrolijk van. Het weer is voortreffelijk, 32 graden vandaag, strak blauw, geen beestjes, geen wespen, geen vliegen. Een verademing. Morgen nog een dagje zweten, maar gelukkig zijn er meren in de buurt.

Binnenkort meer over mijn nieuwe plannen, want die staan al in de steiger......wat vertel ik nog niet.......groetjes SuzanMontlucon, Montmarault en wat meer

21:58, 2/7/2014 .. 1 comments .. Link

Hoi, vandaag vroeg op pad gegaan want de afstanden zijn hier groot. Eerst naar het stadhuis van Ygrande geweest en geprobeerd informatie te achterhalen van Moulin du coupied. Ik wil weten waar die naam vandaan komt. Coup is schop, plaats daar de pied achter, van dier, zoiets als klap van de molen? Ze konden me niet veel verder helpen. Ga eens bij het museum navragen in Ygrande en anders naar het archief in Moulins. Dat intrigeert me wel, ook waar die molens, met name watermolens allemaal stonden en voor dienden.

Daarna mijn trip vervolgd naar Montlucon. Een grote plaats, 54000 inwoners, en eerst het district Gallet gezocht, want daar wilde ik een markt bezoeken. Kwam per ongeluk in het oude stadscentrum terecht, omdat ik geen parkeerplaats kon vinden voor langer dan 20 minuten, en vandaar via het bureau toeristique terug naar Gallet. Altijd leuk op markten, veel verse groenten en fruit. Dus weer kersen, abrikozen, meloen, tomaten en pepers gekocht. Kun je zo heerlijk van lopen snoepen onderweg en aangezien ik geen honger heb, is dat prima voor overdag.

S'middag het oude centrum doorgewandeld, Het kasteel dateert van 1370 en werd door Lodewijk de 2e gebouwd, daarnaast een hele mooie Auberge waar ze bier verkochten en dat is natuurlijk heerlijk bij een temperatuur van 24 graden. Nog wat van die oude gebouwen en vakwerkhuizen bekeken en lekker rondgeslenterd. Kaartjes gekocht voor deze en gene en daarna, toen ik mijn auto gevonden had, gelukkig had ik een foto van de straat genomen, doorgerden naar Montmarault. Niet veel te beleven daar, dus tijd voor een terrasje en kaartjes schrijven en posten. Er zijn er weer 6 onderweg.

Als ik kan rijd ik dan weer een heel andere weg terug en jawel hoor deze keer een hele leuke weg, helemaal binnendoor. Muziekje op, Boudewijn de Groot en Kaiserchiefs, dan kom je er wel.

Je hebt er dan toch al snel weer 130 km opzitten voor je thuis bent, maar dat geeft niets. Ik geniet en praat tegen de mensen, zij ook tegen mij gelukkig, al versta ik ze soms niet. T Zal wel goedkomen, morgen weer verder met de randen van het zwembad. Die ben ik aan het schilderen, met zand en kleurstof. Heel speciaal. En morgen mijn gite verlaten en schoonmaken, want er komen mensen in dit weekend.

Dat was het weer even. Op naar de donderdag. Groeten Suzan26 juni 2014

18:15, 26/6/2014 .. 1 comments .. Link

Wederom een mooie dag in Frankrijk. Gisteren een dag op pad geweest met Matty mijn nichtje en dat was heel gezellig.

L'Herbier de Saint Fiacre bezocht, een kwekerij voor geneeskrachtige kruiden en alles wat met bloemen te maken heeft. 30 ha wat geheel met paarden en een ezel bewerkt wordt. 's Morgens vroeg worden de bloemen geplukt en alles gaat in een kast waar de luchtvochtigheid en de temperatuur goed wordt bewaakt. Ze leveren ook veel aan restaurants.

Steeds vaken worden bloemen gebruikt in gerechten.

Daarna naar het  Arboretum La Balaine geweest. Zo goed onderhouden en een diversiteit aan bomen, honderden jaren oud. Mooi om te zien en een prachtig park om heerlijk van te genieten.

Vandaag weer aan het werk. Ik ben benoemd tot badmeester en daar hoort bij dat je het zwembad en alles eromheen in orde brengt voor de gasten die komen gaan. Soms ook sukkelen met slangen die niet aansluiten, maar goed voor je doorzettingsvermogen. Aan het eind van de dag de groentetuin in gegaan en ingredienten voor een heerlijke salade bij elkaar zoeken. Er is altijd sla, wortelen, uien en met een blik tonijn en wat tomaten heb je al snel een salade op tafel. Heerlijk.

Benieuwd wat morgen weer te bieden heeft. Suzaneerste week in Ygrande

07:40, 20/6/2014 .. 1 comments .. Link

Afgelopen zondag aangekomen op de boerderij Moulin du coupied.

De eerste dagen wel wennen en m'n draai zien te vinden. Het is hier afgelegen en buitenom het plaatselijke verkeer en landbouwverkeer komt er hier niet veel langs. Gelukkig is er een uitgebreid scala aan vogels, roofvogels, hagedissen, eekhoorns, vossen en nog veel meer.

Momenteel ben ik aan het scheren van de hagen bezig. Overdag lekker bezig zijn en tijdens de middaguren rustig een boekje lezen of naar omliggende plaatsjes gaan. Ook is er een uitgebreid scala aan wandelgebied.

Ik vind het heerlijk om routes uit te zetten en tripjes te bedenken. Ook heb ik de informnatiemappen up to date gemaakt.

De bevolking is toegankelijk en behulpzaam. Ik dwing mezelf in het frans te converseren dat vind ik een uitdaging. Het lukt soms wel en soms bedenk ik dat ik wel heel stomme dingen zeg. Maar met handen en voeten kom je je wezen moet. Vanaf vandaag geven ze zwoel en warm weer af. Het was gelijk al te merken vanochtend. De eerste keer geen natte tafel en stoelen als je buitenkomt.

Nu maar eens een ontbijtje maken en heerlijk buiten van genieten.

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

verhuisd naar Toulon sAllier
Montlucon, Montmarault en wat meer
26 juni 2014
eerste week in Ygrande

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer