Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Ik moet aan de zoloft

Zoloft / Setraline, helpt het echt ??

09:41, 30/3/2011 .. 0 comments .. Link

Deze weblog is bedoeld voor mezelf om de gevoelens van me af te schrijven en voor anderen die ook zoloft gebruiken. Graag hoor ik, het liefst, positieve ervaringen met dit middel omdat ik het zelf momenteel even niet meer zitten. Als er mensen zijn met tips om de angsten ook op een andere manier onder controle te krijgen, ik hoor het graag !

Eerst maar mijn verhaal.

Ik ben een vrouw van 42 jaar en na jarenlang benzodiazepines geslikt te hebben, heb ik besloten in overleg met mijn huisarts om dit af te bouwen. Dit is zo'n 3 jaar geleden. De doses die ik slikte werd omgerekend naar een gelijke dosis diazepam en het afbouwen kon beginnen. Kortom, die poging van 3 jaar geleden is niet gelukt. In januari 2011 ben ik er door mijn huisarts weer op aangesproken dat het zo niet langer ging (slikte inmiddels heel onregelmatig tussen niets als het ging en 30mg. diazepam per nacht). Daarom weer besloten te gaan afbouwen. Nu komen we bij het Zoloft verhaal. Ik vertelde de huisarts dat ik innerlijk heel onrustig was en moeilijk met stress om kon gaan. Ze stelde voor om me hiervoor iets voor te schrijven, dat bleek Sertraline (Zoloft). Heb dit ruim een week geslikt ook in een dosis van 25 mg per dag. De eerste dagen ging het best goed, toen begonnen de bijwerkingen, trillen, misselijkheid, hoofdpijn. Na 10 dagen en een verhoging naar 50mg in de hoek gegooid dus die rommel. Na een aantal dagen begon ik me weer beter te voelen en het slapen ging ook goed, sliep zelfs bijna een week zonder diazepam. En toen zat ik in het weekend van 19 maart bij de huisartsenpost met een paniekaanval, benauwd en moeite met slikken, ik dacht echt dat het voorbij was. Er werd niets gevonden, geen opgezette keel of dikke tong, niets. Weer naar mijn eigen huisarts en moest weer aan de Setraline beginnen in combinatie met de Diazepam. Daar ben ik nu weer ruim een week mee bezig. Wil nu door regelmatig een soort dagboek bij te houden, geïnteresseerden op te hoogte houden en alle , nogmaals het liefst positieve, reacties horen zodat bij mij de moed erin houdt.

Dag 1 = dinsdag 29 maart 2011. Ik had eigenlijk best een goede dag tot een uur of 5 in de middag. Het lijkk wel of er een knop in m'n hoofd omgaat. Paniek borrelt vanuit m'n buik omhoog en houdt me in de greep. Probeer het weg te krijgen maar het lukt niet. Omdat ik van maandag op dinsdag zonder diazepam geslapen heb, besluit ik 10mg te nemen. Misschien dat het daar aan ligt maar zelf dat helpt niet. Ik blijf het beklemmende gevoel houden en neem om half 10 nog eens 12mg. Val even op de bank in slaap maar als m'n man naar bed gaat, word ik wakker. Slapen lukt weer niet. Ga er weer uit, probeer op de bank m'n ademhaling onder controle te krijgen maar besluit weer om 10mg diazepam te nemen. Eindelijk slaap ik 3 uurtjes, van 1 tot 4 uur.

Dag 2 = woensdag 30 maart 2011. Probeer de huisarts te bellen om te bespreken of ik wel met dit medicijn moet doorgaan. Ze is er niet wegens familieomstandigheden !!!!!  Wat nu ? Ik probeer bij een plaatvervanger een afspraak te krijgen maar weet niet of dit gaat lukken. Ik wacht nog steeds op een telefoontje of ik er vandaag terecht kan (het is nu 11.20u). Voel me moe, raar en licht in m'n hoofd. Heb toch vanochtend maar weer de 25mg Setraline genomen omdat er door de assistente gezegd is dat dit nu eenmaal bij dit medicijn met bijwerkingen hoort. Maar ook na 10 dagen op de laagste dosis ??? Ik weet het allemaal even niet meer.  Morgen heb ik een afspraak bij een ademhalingstherapeut, hoop dat dat enige hulp biedt..  Wordt vervolgd.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Zoloft / Setraline, helpt het echt ??

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer