Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Zomerbanden reviews


Hier kun je reviews vinden over verschillende soorten zomerbanden.

Home | My Profile | Archives | Friends

Alle info over zomerbanden

Posted at 18:55 on 12/10/2011

Hoe kun je aan autobanden zien of het om winterbanden gaat, zomerbanden of banden voor het gehele jaar?

Winterbanden hebben een zachtere compound (rubber) en meer (en smallere) profielribbels dan zomerbanden. Echte winterbanden hebben op de zijkant een * met M+S erop staan (Matsch en Schnee). Alle andere zijn zomerbanden (redelijk grote profielstoppels) of all-year-tires (met redelijk veel profielribben, maar niet met het typische zachte rubber van een winterband).

 

Ik wil mijn zomerbanden wisselen.Hoe moet het profiel van de winterband geplaatst worden t.o.v. de rijrichting en geldt dit voor alle 4 gelijk?

 

De meeste winterbanden hebben een rol richting (rotation) aangegeven op de band. Indien die er niet op staat dan is het profiel zodanig dat de rolrichting niet uitmaakt voor de grip

 

Wat is de profieldiepte van een nieuwe (zomer) autoband?

Ik dacht dat de APK een minimumprofieldiepte van 1,6 mm aanhoudt. Om uit te kunnen rekenen hoe lang ik nog met mijn banden kan doen wil ik graag weten wat de beginprofielwaarde van zomerbanden is.

 

nieuwe banden hebben 8 mm profiel.

 

Wat is een goede "budgetband"?

Ik zoek goede en voordelige banden in de maat 185/65 R 15. Weet iemand welke banden goed en niet te duur zijn? Vier seizoenen- of zomerbanden.

 

Barum Brillantis 2 komt goed uit de test.

 

Wat is het nadeel van winterbanden?

 

Ik ben een van de vele mensen die ieder half jaar zijn banden onder de auto laat vervangen (in het voorjaar de zomerbanden erop, in het najaar de winterbanden). Nu vraag ik me eigenlijk af: Als winterbanden zo vreselijk veilig zijn, waarom laten mensen die dan niet gewoon het hele jaar onder de auto zitten? Wat is het nadeel van door blijven rijden met winterbanden terwijl het zomer is?

 

 

Het meest voor de hand liggende verschil tussen zomer en winterbanden is het profiel. Het profiel van een winterband is meestal grof en voorzien van dunne lamellen zodat je op modder en sneeuw zo goed mogelijk grip hebt.

Een zomerband heeft geen lamellen en maar juist brede sleuven voor een snelle waterafvoer. Verder hebben ze compacte schouders die zorgen voor een goed wegcontact in bochten.

De hardheid van een winterband is lager dan die van een zomerband doordat rubber ook een temperatuursafhankelijke hardheid heeft. Over het algemeen is te stellen dat een winterband beter presteert onder de 7 graden Celsius dan een zomerband. Bij te hoge temperaturen zal een winterband veel sneller slijten dan een zomerband. Bovendien heeft de winterband bij hoge temperaturen last van de zachtheid die in de winter juist positief is, hij gaat zich dan (overdreven gezien) gedragen als een band die een veel te lage spanning uit, een gevoel van een uitgezakt contactvlak.

Heeft u aan deze informatie genoeg of wilt u meer?, kijk dan op deze site Zomerbanden of op dit blog.

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer