Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
ABN, of het ontbreken daarvan. Home | Profile | Archives | Friends
Spreken wij nog wel Algemeen Beschaafd Nederlands? Of Algemeen Nederlands zoals men ons voorschrijft dit fenomeen te noemen? En begrijpt men eigenlijk wel wat er daadwerkelijk gezegd wordt als iemand spreekt?

Bloemen en deuren12/6/2006

Het is me ook opgevallen dat in verschillende regio's van het land ze erg rare dingen zeggen. Wij hebben bijvoorbeeld vroeger geleerd wat je met een vogelkooitje kan doen.

De vogel zit op het kooitje, of er in, of er naast etc... Als het vogeltje in het kooitje zit gaat het deurtje dicht.

 

In het oosten van het land is men gewend om bloemen op vaas te zetten. Over het algemeen wordt zelfs gezegd dat je bloemen op water zet. Zie je het al voor je? 1 roos balancerend op de rand van een vaas.. laat staan een heel boeket.

 

In dat zelfde oosten gaat de deur toe als hij dicht gaat, en los als hij opengaat. Het zou een raar boeltje worden met al die losse deuren. Ook de brug is los als hij open is. Ik vaar niet graag over de ijssel onder een brug, want daar laten ze ze los.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Lekker zeepje7/9/2005

Kent u dat? Op een verjaardag van dames een reeds afgezaagd kado/cadeau (maar toch altijd goedgekeurd... heren!). En dan gaan alle dames in de omgeving lustig aan de flesjes ruiken.. oow wat lekker.

 

Wat een lekkere bodylotion....

 

In mijn vroege (zeer vroege) kinderjaren heb ik (WIE NIET?) overal aan geproeft. Niks kon mijn toen nog kleine handjes passeren of het ging in m'n mond. Toen ben ik er op vroege leeftijd al achtergekomen dat sommige dingen lekker zijn en andere niet. Bijzonder eigenaardig dat sommige vrouwen daar op veel latere leeftijd nog steeds niet helemaal uit zijn. Daarom hier een roep aan alle vrouwen van nederland.

 

Bodylotions, zeepjes, shampoos en badschuimsmurries zijn NIET lekker. Het is vreselijk smerig en smaakt een beetje naar de geur van nagellakremover. Dat kan ja.

 

Ik hoop dat op mijn verjaardag (erg binnenkort: ik wil geen geld maar goeie pc-games en als het dan echt moet een luchtje dat lekker ruikt, hoe het smaakt maakt mij niet uit) alle aanwezige vrouwen een stuk volwassener zijn geworden door het lezen van dit verhaal, en de eigenschappen die ze waarderen van luchtjes en zeepjes niet zullen betitelen als "lekker" maar eerder als "voorzien van een prettig geurstof". Maar "dat ruikt goed/sterk/prettig" mag ook.

 

p.s. Het insmeren met geurige lotions is ook niet lekker. Je proeft er niks van. Douchen en in bad is evenmin lekker. Je word er schoon van. Dat wel.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

4/9/2005

Vandaag was ik in de tuin aan het filosoferen over het al dan niet starten van een weblog over onze dierbare nederlandse taal. Ik ben helemaal niet geinteresseerd in taal over het algemeen, en u zult mij ongetwijfeld meermalen betrappen op spelfouten op dit weblog. Dit niet omdat ik niet weet hoe het zou moeten, maar meer uit laksheid, omdat ik eenvoudigweg (MOOI woord) geen zin heb om na te denken of ergens nu een d of een t gebruikt dient te worden.

Wel zal ik proberen enkele woorden van onze mooie nederlandse taal te redden van een onherroepelijke ondergang, door onvoldoende gebruik. Ik noem: Schobbejak, Schavuit, Bengel. Alledrie legendarische woorden die veelal (nog zo'n woord) niet meer gebruikt worden, dat wil zeggen niet meer in de actieve samenleving. Ik kan me voorstellen dat er ziekenverzorgende broeders zijn, in een of ander centrum waar wij onze hoogbejaarde medemensen dumpen, die nog met enige regelmaat van de klok toch worden uitgemaakt voor rekel of ondeugd.

Eeuwig zonde om deze (vroeger zeer kwetsende benamingen) niet meer als zodanig te gebruiken. Waarom moeten er tegenwoordig bij scheldwoorden allerlei ziektes en nare vergroeiingen boven water komen, om iemand duidelijk te maken dat er een verschil van mening is.

Schrijvers (?) als Dupuis zijn gedwongen vervallen in het gebruik van alle extra tekens boven de numers op het toetsenbord om scheldwoorden aan te duiden. (zouden die tekens om die reden binnen handbereik zijn geplaatst? Ik mag toch aannemen dat u # of * niet dagelijks gebruikt bij het invoeren van tekst)

Afijn...we zouden toch eens een voorbeeld moeten gaan nemen aan onze zuiderburen, zo ben ik van mening. Zoals wij hollanders de laatste zin begonnen zouden zijn met Dus... , gebruiken onze zuiderburen het woord Afijn. Een woord speciaal voor de gelegenheid in onze taal aanwezig!! Maar nee, wij hollanders verkiezen het gebruik van een simpel voegwoord in de plaats hiervan, om maar zo min mogelijk woorden te moeten onthouden.

 

Ter afsluiting voor mijn schrijfwerk vandaag:

Het valt mij helaas ook op dat sommige mensen proberen gebruik te maken van keurige woorden, maar simpelweg niet weten hoe. Als voorbeeld: Ik hoorde eens iemand zeggen: Is dat gemakkelijk of gemoeilijk? Nu vraag ik u. Sinds wanneer kan iets gemoeilijk zijn?

2 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer