Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Database Applicaties

Wanneer beslis je om Database Software te gebruiken?

01:48, 19/2/2012 .. 0 comments .. Link

Wanneer je een word processing document of spreadsheet gebruikt om een probleem op te lossen, definieer je de data en de berekeningen of functies die je nodig hebt op hetzelfde moment. Voor eenvoudige problemen met een gelimiteerde data inhoud, is dit een goede oplossing. Wanneer je echter veel data begint te verzamelen, wordt het moeilijk ze te beheren in veel verschillende documenten of spreadsheet bestanden. Nog één extra transactie toevoegen kan je over de rand van het mogelijke duwen. Het is zelfs mogelijk dat de geheugenlimieten van je systeem of de opslaglimieten van het software programma overschreden worden. Omdat de meeste spreadsheet programma's een volledig spreadsheet bestand in hun geheugen moeten kunen laden, zal het overschrijden van het overschrijden van de geheugenlimieten waarschijnlijk het eerste zijn wat je overkomt.

Wanneer je een formule of de manier waarop sommige data bewerkt wordt, moet veranderen, kan het voorkomen dat je dezelfde wijzigingen op meerdere plaatsen moet maken. Wanneer je nieuwe berekeningen met bestaande data wil uitvoeren, kan het zijn dat je een bestaand document moet kopiëren en wijzigen of complexe links moet creëren naar de bestanden die de data bevatten. Als je een kopie gemaakt hebt, hoe hou je de data in de twee documenten gesynchroniseerd?

Vooraleer je een database zoals Microsoft Access kan gebruiken om problemen op te lossen die veel data vereisen of complexe of flexibele vereisten hebben, moet je je manier van denken over het oplossen van problemen met word processing of spreadsheet applicaties wijzigen. In Access sla je één enkele kopie op van de basisdata in de database tabellen. Zo zou je bijvoorbeeld in een database de hoeveelheid en de prijs van de items die je besteld hebt opslaan, maar je zou normaalgezien niet de totaalprijs opslaan, want dit is een berekende waarde. Je gebruikt een query, een formulier of een rapport om de hoeveelheid-maal-prijs berekening te bepalen.

Je kan een query gebruiken om op veel manieren je data te beheren en te analyseren. Dit laat toe slechts één kopie van de basisdata te bewaren, maar ze toch herhaaldelijk te gebruiken om verschillende problemen op te lossen. In een verkoop database kan je een formulier creëren om verkopers te tonen en de producten die ze leveren. Je kan een ander formulier creëren om bestellingen voor deze producten in te voeren. Je kan rapporten gebruiken om grafieken van de verkoop per verkoper gedurende specifieke periodes te maken. Je hebt geen apparte kopie van de data nodig om dit te doen en je kan elk formulier en rapport onafhankelijk wijzigen zonder de structuur van de database te vernietigen. Je kan ook nieuwe productinfo of verkoopsinformatie toevoegen zonder je zorgen te maken over de impact op de formulieren en rapporten. Dit is mogelijk omdat de data in de tabellen en de routines die je definieert om met de data te werken (queries, formulieren, rapporten, macro's of modules) compleet onafhankelijk zijn van elkaar. Elke verandering die je maakt in één formulier wordt onmiddellijk gereflecteerd door Access in elk ander forumulier of elke andere query die dezelfde data gebruikt.

Als je je afvraagt hoe je de overgang van word processing documenten en spreadsheets naar Access moet maken, zal je opgelucht zijn om te horen dat Access mogelijkheden biedt om je hierbij te helpen. Je kan de import mogelijkheid gebruiken om data van je bestaande tekst of spreadsheet bestanden te gebruiken. Access ondersteunt de meest functies die je gebruikt in spreadsheets en dus zal het definiëren van berekeningen in een formulier of rapport erg gelijkaardig zijn.

Wordt het aantal bestanden dat je gebruikt te groot? Kopieer je vaak oude bestanden om een antwoord te vinden op nieuwe vragen? Moeten anderen je data kunnen delen en updaten? Ga je over de limieten van je huidige software of het geheugen van je systeem? Als het antwoord op één van deze vragen ja is, zou je je probleem moeten oplossen met een relationeel database management systeem zoals Microsoft Access.

Indien je vaak met bepaalde gegevens werkt en je het zou zien zitten om je werk te vergemakkelijken met een database applicatie, maar je hebt niet de tijd noch de kennis om eraan te beginnen, kan je altijd beroep doen op een access programmeur. Neem alvast een kijkje op http://www.bloggen.be/Access voor meer informatie over dit onderwerp.  

Deze informatie en veel meer kan je terugvinden in het boek Microsoft Office Access Inside Out.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Wanneer beslis je om Database Software te gebruiken?

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer