Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Hoe spelen reclamemakers in op de actualiteit?


Dit is het weblog van Jan Van De Looverbosch, Eugène Lambert, Niek Vercruyssen, Philippe Bracke, Taplak Nihal, Van Steyvoort Carolien, Van Tichelen Katrien.

Home | Profile | Archives | Friends


dag 5: dinsdag 28/11

Posted at 11:45, 28/11/2006

10.00u:

We komen waarschijnlijk voor de laatste keer samen in het EMI, het gaat er toch zenuwachtig aan toe. Iedereen loopt heen en weer van computer naar computer, naar het kopieermachine...Kortom het gaat er hectisch aan toe in het EMI. Niek, Eugène en Katrien brengen de kaft in orde. Ze verzamelen alle taken en laten ze afdrukken in het EMI. Philippe heeft slecht nieuws ontvangen in verband met zijn taak medialeer en zit een beetje in de put. In zijn woorden:" ik ben nu het zwarte schaap van de groep..". We helpen hem als échte groepsleden er bovenop en hij schiet terug aan het werk.Wat positieve kritiek en een beetje motivatie niet met een mens kan doen. Jan is ondertussen de laatste aanpassingen aan het maken aan de taak nederlands. Carolien is net geslaagd in haar rijexamen  en komt met een grote smile aan in het EMI. Iedereen is blij voor haar en Carolien begint meteen te helpen met de portofolio in orde te brengen.

 

Alles zal nog wel in orde komen en dan klinken we op de goede afloop!

 

 


Dag 4: Maandag

Posted at 10:31, 27/11/2006

Na de geleverde inspanningen van de voorbije dagen konden we in het weekend even uitblazen. We hadden bepaalde taken verdeeld waaraan we thuis nog rustig aan konden werken.

 

11.00:

 

Op deze mooie herfstdag zagen we het weer volledig zitten en rond 11 uur kwam iedereen goedgezind binnen gewandeld. We wisten allemaal wat ons te doen stond en ijverig als we zijn, vlogen we er meteen in. We konden vanmorgen concluderen dat we perfect op schema zitten en dat hebben we onder meer te danken aan onze goede organisatie en onze geweldige teamgeest.

Niek en Eugène hadden besloten om samen de opdracht van economie af te ronden. Katrien en Carolien waren in een creatieve bui en begonnen ons visueel dagboek te ontwerpen. Philippe had zijn handen vol met de taak van medialeer en Jan hield zich bezig met het afwerken van de hoofdopdracht. Nihal nam sociologie voor haar rekening.

 

16.00u

 

Iedereen gaat moe maar tevreden naar huis, economie is afgewerkt, de slotopdracht is in orde gebracht, sociologie is afgerond en medialeer is zo goed als klaar. Nog 1 avond goed uitrusten en dan morgen alles classeren en tot een perfect geheel brengen.


Dag 3: Vrijdag

Posted at 15:16, 24/11/2006

 

12.00u.:

 

Na een goede nachtrust gehad te hebben kwamen we aan in het EMI om verder te werken aan onze opdrachten. Iedereen wist waar hij zich met moest bezig houden. Eugène en Philippe begonnen aan de taak van medialeer en zochten een passend tijdschrift. Daarna probeerde ze al een deel van de fiche in te vullen. Ze hadden hiervoor veel research verricht. Carolien heeft zich vandaag op het moodboard gegooid. Niek hield zich samen met Carolien bezig met het maken van het moodboard. Ook hield Niek zich bezig met de taak Frans. Nihal hield zich bezig met de campagne voor Engels hielp nog mee met het moodboard. Ondertussen zocht Jan teksten voor het vak Economie en hij maakte ook de weblog van gisteren compleet. Katrien heeft zich voornamelijk bezig gehouden met de campagne van Engels.

 

15.55u.:

 

Nu is het vijf voor vier en moeten we opkrassen van de mevrouw van het EMI. Ze ziet er al vrij kwaad uit.


Dag 2: aan de slag

Posted at 15:52, 23/11/2006

10.00u.:

 

We hadden gezamelijk afgesproken in het EMI. Toen begonnen we aan onze opdrachten die we de dag ervoor hadden verdeeld.

 

11.00u.:

 

Nihal had de taak van Spaans voor haar rekening genomen en ging opzoek naar duitse artikels. Katrien begon te brainstormen over mogelijke slogans en combinaties tussen reclamewerken en de actualiteit voor het vak Engels. Tevens heeft ze ook een tekst van stap 2 uit de hoofdopdracht afgewerkt. Eugène en Niek hielden zich ook bezig met die hoofdopdracht, zij hebben bezig gehouden met stap 1,2 en 3. Carolien heeft samen met Katrien het artikel samengevat van de hoofdopdracht. Ze heeft ook informatie voor het moodboard gezocht. Ook heeft ze mogelijke contactpersonen en bedrijven gezocht die in verband liggen met ons thema. Jan en Philippe hebben zich aan de taken van nederlands gezet.

 

13.00u.

 

Eerste afspraak met onze begeleidster

 

Ze overliep samen met ons de planning en de gemaakte taken. Verder gaf ze ons nog goede raad en maakte ze hier en daar wat aanpassingen.

 

14.00u.:

 

Na een verkwikkende maaltijd kwamen we aan in het EMI. We werkten direct verder aan onze taken en maakte de aanpassingen die Mevr. Weuts ons vertelde.


Dag 1: Begin exploratieweek

Posted at 11:24, 22/11/2006

 

 

               

 

 

                  

 

 

Woendsdag 

 

10.00u.:

 

De exploratieweek ging van start, we moesten onze juiste groep zien te vinden die verdeeld waren volgens de gekozen thema's. Door de organisatorische kwaliteiten van R. De Greef werd alles in goede banen geleid. De briefing was duidelijk en overzichtelijk en we wisten onmiddellijk wat ons te doen stond de komende week. De kennismaking verliep vlot en iedereen was gemotiveerd.

 

11.30u:

 

Aangekomen in het EMI, begonnen we onmiddellijk aan onze opdrachten.De taken werden verdeeld en er was al snel sprake van een vlotte en goede organisatie binnen de groep.

Het weblog is in orde gebracht en het teamblad is afgewerkt.

 

13.30u.:

 

Na het afgeven van het teamblad kregen we onze volgende opdracht ivm. teambuilding. We moesten eerst de zoekopdrachten in het EMI tot een goed einde brengen. Daarna konden we ons laten gaan op het hindernissen parcours. Na deze met succes afgelegd te hebben, trokken we de stad in. We moesten zo snel mogelijk puzzelstukjes verzamelen die verspreid waren over de stad. Bij elke checkpoint moesten we vragen oplossen, de uitkomst optellen om zo een volgend puzzelstukje te bekomen.

 

15.45u.:

 

Toen we de school binnen kwamen, kregen we het laatste puzzelstukje. Toen kon het puzzelen beginnen. We zagen dat iedereen stevig aan het knoeien was, maar wij gingen geconcentreerd door. Na lang zoeken kregen we de puzzelstukjes op het blad. We gingen met onze oplossingen naar R.De Greef maar kregen van haar te horen dat we net naast de hoofdprijs schoten. We waren namelijk 2de geworden.

Het was een aangename dag, en hopelijk wordt de exploratieweek even aangenaam. We kijken er al naar uit! 

Hosting door HQ ICT Systeembeheer