Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Doe mij maar ADD

Doe mij maar ADD!

19:57, 21/4/2010 .. 0 comments .. 0 trackbacks .. Link

Vanaf het moment dat ik het weet, nu een klein jaartje geleden, valt er van alles op zijn plekje. Ik heb dus ADD, oké? Dagelijks realiseer ik me dat de frustraties uit mijn jeugd en die van de afgelopen jaren vooral te maken hebben gehad met mijn ADD. Had ik het eerder willen weten, misschien wel. Het voordeel van er zo laat achterkomen is, dat ik zo mijn  eigen maniertjes heb om er mee om te gaan.

Wat doet het met me:

Hyperfocus:  Het belangrijkste kenmerk is toch wel dat je ernstige concentratie problemen hebt en daar loop ik iedere dag tegenaan. Het grootste voordeel is dat je een hyperfocus hebt op dingen die je interessant vind. En het mag gezegd worden, op dat moment ben je briljant!

ADD Rush: Het perse iets willen doen kan wat vermoeiend zijn en zorgt voor een hoge mate van onrust. Het voordeel is dat je helemaal los kunt gaan met iets wat je in je hoofd haalt. Bijvoorbeeld een muurtje schilderen, je huis schoonmaken, tuinieren of sporten. Er zit wel een behoorlijke dosis dwangmatigheid achter, maar dat is best handig. Lekker doorknallen totdat het klaar is. Natuurlijk zijn de dingen die je, je in het hoofd haalt soms wat te groot om in één keer te doen. En achteraf krijg je een enorme ADD dip. Maar zonder pieken geen dalen en na een moment van downen kun je alsnog genieten van het resultaat.

Workohilic: Ik heb toevallig een baan waar ik helemaal in los kan gaan. Iets te veel stress, maar zonder die werkdruk functioneer ik niet écht. Het is een topbaan met alles erop en eraan; creatief, zakelijk en verantwoordelijk. Door de werkdruk kan ik de H-focus goed gebruiken en presteer ik meestal op hoog niveau. Tijdens een dip hou ik me bezig met het interne netwerk, want me bezighouden met details is op zo'n moment meer frustrerend dan functioneel en dus tijd- en energieverspilling. In het verleden heb ik veel in de horeca gewerkt, waar ik ook helemaal in mijn sas was, het gaat er in je werk om dat je kunt gáán!

Gevoelig: Bijna altijd afgeleid door je omgeving. Dit zorgt ervoor dat je zeer gevoelig bent voor alles wat er in je omgeving gebeurd en je hoort en ziet daardoor alles. Wanneer je voelsprieten altijd aanstaan, leer je je omgeving lezen. Dit zorgt ervoor dat je aan houdingen van mensen kunt aflezen hoe ze ervoor staan en dat je veel meer op de hoogte bent van de ontwikkelingen op bijvoorbeeld de werkvloer. Je hebt dus een voorsprong op de rest en kunt dit dus mooi in je voordeel gebruiken. Een eigen bedrijf zou natuurlijk het allerbeste werken, maar die sprong durf ik nog niet te maken.

Sport: Het enige negatieve wat ik hiervoor kan bedenken is dat we zonder sporten wat gejaagder zijn. Het is namelijk weer zo'n lekker hyperfocus moment. Helemaal opgaan in je sport is goed voor je lijf en geeft een boost aan alle stofjes die je als ADD-er mist. Over het algemeen zijn we er goed in. We overzien het "spel" en hebben een enorm doorzettingsvermogen. Mits het ons interesseert natuurlijk. Golf ben ik bijvoorbeeld wat minder goed in, laat mij maar lekker achter een bal aan rennen.

Rust: Zeker inclusief een ADD dip een absolute must. Maar als we het vinden dan doet het zoveel goeds. Wist ik eerst niet wat een ADD dip was, nu herken ik hem en accepteer ik hem. Even helemaal in mezelf keren en intens verdrietig zijn om er vervolgens uit te kruipen en intens te genieten van de rust. Stiekem is dat toch wel het gene waar de meeste energie naartoe gaat. Het vinden van rust!

Er zijn vast nog meer dingen die ik zo kan opnoemen als kernpunten voor deze blog, maar ik laat het hier even bij.

Heb jij nog tips, trics of aanvullingen, laat het weten! 

 

 

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Doe mij maar ADD!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer