Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Wonen in Adelaide


Wij houden hier bij hoe het ons vergaat hier in Adelaide down under.

Home | My Profile | Archives | Friends

Een update uit Adelaide

Posted at 20:04 on 11/1/2007

Lieve allemaal,

 

Er is weer een hoop gebeurd in een korte tijd. Zoals we al eerder hadden gemeld zijn we inmiddels verhuisd en het nieuwe huis bevalt ons een stuk beter. Het is een leuke bungalow met 3 slaapkamers, grote leefkeuken, woonkamer, 2 badkamers en een hele grote tuin omdat we nu iets buiten de stad wonen in de hills.

 

We hebben vorige maand eindelijk na 4 maanden onze honden kunnen ophalen. Ze hebben zoals de meeste van jullie wel weten eerst 3 maanden bij Gonny gewoont waar we haar nog steeds erg dankbaar voor zijn. Daarna hebben ze de grote reis naar Melbourne moeten maken om daar nog een maand in quarantaine door te brengen.

 

We konden ze op zondag 10 december halen maar zijn op donderdag al met de auto naar Melbourne vertrokken omdat Maarten voor zīn werk op vrijdag ook in Melbourne moest zijn. Was dus tevens een mooie gelegenheid om een aantal dagen de stad te bekijken. Melbourne is een mooie stad en ligt schitterend in een baai.

 

Op zondagochtend hebben we ze eindelijk opgehaald en ze waren helemaal dol om ons te zien. Kalou was alleen ook weer zwaar beledigd en heeft ons daarna eigenlijk de hele dag genegeerd. We zijn gelijk teruggereden naar Adelaide. De honden hebben nu een lekkere grote tuin en de meeste tijd van de dag lopen of liggen ze dan ook ergens buiten.

 

Zoals de meest wel weten ben ik (Harriet) voor twee weken in Nederland geweest. Deze reis heeft Maarten voor mij geboekt op 1e kerstdag en 2 dagen later zat ik al in het vliegtuig.

Helemaal in mijn uppie voor twee weken naar Nederland. Maarten had twee weken vakantie dus hij is samen met Laura hier gebleven.

 

Maarten had dit geboekt omdat ik wat last van heimwee had. Ik heb erg genoten van de twee weken in Nederland maar vind het toch nu ook wel weer erg lekker om thuis te zijn bij Laura, Maarten en de honden.

 

Ook hebben we nog een nieuwtje voor jullie. Vandaag in het ziekenhuis hebben we via een echo kunnen zien dat Laura een broertje krijgt. Hij is helemaal gezond en alles zit er op en er aan. Volgens papa wordt hij over zoīn 16 jaar de nieuwe superspits van Feyenoord dus wie weet?

 

 

Comments (7) | Post A Comment! | Permanent Link

Verhuizen

Posted at 08:33 on 28/11/2006

Beste allemaal,

 

Deze keer wordt het even een kort berichtje.

We gaan deze week verhuizen naar een nieuwe woning.

We hebben een nieuwe woning in de Hills gevonden en gaan dus weg uit de stad.

We krijgen woensdag de sleutel en gaan vrijdag over.

We willen via deze weg ons nieuwe adres alvast doorgeven omdat we regelmatig post uit

Nederland ontvangen.

 

Ons nieuwe adres is

10 McDonald Avenue, Blackwood

Adelaide SA 5051

Australia

 

Er zal ook een nieuw telefoonnummer komen maar die hebben we nog niet dus dit volgt nog.

 

Het huis is een vrijstaande woning met drie slaapkamers en twee badkamers.

Het heeft een grote tuin en dus ideaal voor de honden.

Het heeft een mooi nieuwe keuken en twee mooie badkamers.

Blackwood is een soort dorpje in de Hills maar je bent met ongeveer 20 minuten met de auto in het centrum van Adelaide.

Nou dan is iedereen weer op de hoogte.

 

 

 

Comments (1) | Post A Comment! | Permanent Link

Beste allemaal in Nederland

Posted at 12:33 on 13/11/2006

Het heeft even geduurd voor het volgende bericht maar hier is er weer een.

 

Ik ben de laatste weken nogal ziek geweest van mijn zwangerschap en had weining fut om dingen te doen. Maar gelukkig is dit nu een stuk beter dus ga ik weer eens vertellen hoe het ons hier vergaat in Adelaide, Down Under.We kunnen op het moment geen fotoīs erbij plaatsen want daar moeten we ruimte voor kopen.

 

We zijn hier nu 3 maanden en wat gaat de tijd toch snel.We hebben de laatste weken best een paar ups and downs gehad. Dit had hoofdzakelijk te maken met het feit dat het op Maarten zijn werk niet gaat zoals ze hem het voorgespeigeld hadden. Voeg daarbij het gegeven dat ik weer zwanger ben geworden, inclusief de hormonen die weer om de hoek komen kijken, en was het dus tijd voor een weloverwogen beslissing om al dan niet te blijven.

 

Nadat Maarten een paar pittige gesprekken heeft gevoerd op zijn werk en zij ook wel inzien dat er wat moet veranderen en het feit dat we toch ook wel een aardig bedrag aan privegeld in dit avontuur hebben gestoken, hebben we met zīn drieen besloten dat we het toch nog een kans geven. Per slot van rekening zou het ook zonde zijn om (al) slechts na drie maanden weer terug te gaan naar Nederland.

 

Inmiddels zijn onze honden vorige week vrijdag aangekomen in Melbourne en zitten daar nu voor een maand in quarantaine. Het was allemaal nog best spannend want ze zijn een dag later uit Nederland vertrokken dan dat de bedoeling was. Dit kwam omdat het Ministerie van Vlees en Waren vergeten was om bepaalde stempels te zetten op de documenten. Het blijven per slot van rekening ambtenaren. Ze stonden in hun kratten bij het vliegtuig maar moesten toen weer terug naar het pension. Gelukkig konden ze een dag later wel weg en zijn ze goed aangekomen in Melbourne.

 

Laura gaat hier inmiddels twee dagen in de week naar de creche en dat gaat een stuk beter.

Ze begint nu al heel wat Engelse woordjes te zeggen wat wel gek is om te horen. Ze heeft hier nu ook twee nederlandse vriendinnetjes waar ze leuk mee speelt.

 

Het weer wordt hier ook nog steeds beter want volgende maand is het volop zomer. Het is hier elke dag gemiddeld 30 graden en het is zeker niet heet of benauwd. Adelaide en omgeving hebben deze winter wel veels te weinig regen gehad dus het is hier erg droog. De boeren hebben het slecht en brengen massaal hun vee naar de slacht omdat ze niet weten hoe ze de beesten kunnen voeren als de echt zomerperiode is aangebroken.

 

We hebben ook al waterresticties gekregen. We mogen maar 3 dagen in de week de tuin sproeien voor zonsopgang of naar zonsondergang. Ook mogen we de auto niet meer zelf wassen en mag dit alleen nog maar bij een wasstraat.

 

Laura en ik hebben al een paar beesten in het wild gezien maar elke keer als papa aan het werk was dus dat is wel jammer voor hem (verschil moet er zijn zullen we maar zeggen).We hebben in een park vlak bij ons huis een Koala gezien en een paar weken geleden waren we op het strand toen er voor de kust een groep dolfijnen in het water aan het springen waren.

 

Ook hebben we er een paar nieuwe huisdieren bij gekregen. Onder ons dak wonen namelijk vermoedelijk 2 Possums. Ik vind het net een kruising tussen een rat en een eekhoorn. Ze doen niks maar ze kunnen best lawaai maken in de nacht. En onder onze veranda hebben we een leguaantje wonen. Af en toe zie je hem voorbij schieten of in de zon te relaxen, al is hij wel heel schuw. We hebben ook twee redback spinnen op onze veranda gehad wat natuurlijk minder is want deze spinnen zijn super giftig. We hadden al spray hiervoor in huis en deze zijn natuurlijk gelijk doodgemaakt door ons. Met Laura in de buurt kunnen we natuurlijk geen risiso nemen.

 

Zoals er in Nederland mussen en kraaien in de tuin zitten hebben we hier verschillende soorten parkieten en papagaaiachtigen. Dit is heel apart om te zien maar ze maken wel een hels kabaal en hebben volgens mij de hele dag ruzie.

 

Ik ben anderhalve week geleden voor het eerst naar het ziekenhuis geweest voor mijn eerste controle voor mijn zwangerschap.Ze hebben bloed afgenomen voor meerdere onderzoeken, mijn bloeddruk opgenomen en ik heb mijn eerste echo gehad. Toch wel weer heel bijzonder om weer een kindje in je buik te zien groeien. Het kindje was druk aan het zwemmen en aan het koppeltje duikelen. Dit deed Laura ook bij de eerste echo. Alles is dus prima en gaat voorspoedig.

 

We hopen dat het verder ook goed gaat met jullie allemaal in Nederland maar met de meeste mensen hebben we ook nog contact via de mail en de telefoon dus we blijven aardig op de hoogte.

 

We hebben trouwens besloten dat we volgend jaar augustus/september naar Nederland komen voor een week of 4. Daarvoor wordt het allemaal een beetje moeilijk met de zwangerschap en Maarten wil graag bij het 5 jarig lustrum zijn van het Good Old tournooi van Victoria zijn.

 

We krijgen rond de bevalling wel hulp vanuit Nederland. Mijn moeder komt namelijk rond de uitgerekende datum en blijft ongeveer twee tot drie weken en komt mijn zusje met gezin voor een maand hier naar toe. Als zij weg gaan, dan  zitten we alweer in augustus en vliegen we zelf naar Nederland.

 

Nou ik geloof dat jullie weer een beetje op de hoogte zijn en de berichtjes zullen weer sneller komen.

 

 

Comments (1) | Post A Comment! | Permanent Link

Groot nieuws van Laura

Posted at 19:38 on 1/10/2006

Hallo allemaal in het verre Nederland,

 

Ik ben hier in het verre Australie vaak als fee verkleed (fotoīs zal ik binnenkort plaatsen want mama en vooral papa lopen weer te klungelen zodat het nu even niet kan). En een fee spelen kan ik heel goed. Zo goed zelfs dat mijn toverkunsten ervoor  hebben gezorgd dat ik er een broertje of zusje bij krijg. Ik vond het namelijk wat eenzaam zonder een broertje of zusje en mama en papa deden zo moeilijk. Dus heb ik ze maar een handje geholpen.

 

Het is nog pril allemaal, maar dat kan mijn pret niet drukken. Ik zal jullie op de hoogte houden tot het moment dat mama begin juni 2007 verwacht te bevallen.

 

Allemaal een dikke kus van mij, Laura!

 

 

 

Comments (9) | Post A Comment! | Permanent Link

Sydney

Posted at 21:55 on 29/9/2006

Lieve allemaal daar in Nederland,

 

Wij zijn vorig weekend naar Sydney geweest.

Maarten moest hier dinsdag al naar toe vanwege zijn werk (training van  3 dagen) en dit duurde tot vrijdag. Op vrijdag zijn Laura en ik samen naar Sydney gevlogen en we hadden een hotel midden in het centrum bespoken waar Maarten na zijn werk ook naar toe is gekomen.

 

Na een vertraging van 2,5 uur op een vlucht van 1 uur en 50 minuten kwamen Laura en ik in de middag in Sydney aan en we waren rond 17.00 uur in het hotel waar Maarten eigenlijk bijna op hetzelfde moment binnen kwam.

 

Ik had Laura belooft dat we gingen zwemmen zo gauw we in het hotel waren dus als eerste naat het zwembad.`s Avonds zijn we de stad in gegaan en hebben langs de haven heerlijk gegeten op een terras met uitzicht op de beroemde Harbour Bridge en het Opera House.

Dat was echt prachtig om te zien.

 

De volgende ochtend zijn we vroeg opgestaan. Nadat we lekker ontbeten hadden in het hotel zijn we lopend naar de Darling Harbour gegaan, wat voor ons ongeveer zoīn 20 minuten lopen was door de stad. Daar zijn naar het Sydney Aquarium geweest. Dit was erg leuk en we hebben veel gezien van het onderwaterleven in en rond Australie. Laura vond vooral de krodillen erg leuk, of zoals zij het noemt īde grote dikke dilī.

 

 

In de middag zijn we met een boot vanuit de haven zoīn 2 uur rond Sydney gevaren.

Sydney ligt nameliijk rond de zee gebouwt en de havens liggen in een soort kanaal wat pas verderop uitmondt in de open zee. Dat was erg mooi om te doen en je hebt een prachtig uitzicht over de verschillende plekken in en rond Sydney. We kunnen echt allebei alleen maar zeggen dat Sydney echt een prachtige stad is.

 

 

`s Avonds zijn we weer lekker uit eten in de stad geweest en Laura heeft heel erg leuk mee gedaan.Wat ook wel leuk is om te vertellen is dat Laura vanaf dit weekend los zwemt in het diepe en mama en papa zich er totaal niet meer mee mogen bemoeien.

 

 

 

De volgende dag zijn we naar de Zoo in Sydney geweest maar dit was niet echt de moeite waard. De Zoo is tegen een berg opgebouwt en eerst moet je met een boot over en vanuit daar kun je met een kabelbaan of met een shuttlebus omhoog. Wij wilden met de kabelbaan gaan maar dat kon niet vanwege de wind. Uit voorzorg konden ze de kabelbaan maar beperkt gebruiken en daardoor was het er erg druk met alle mensen die stonden te wachten om omhoog te gaan. Uiteindelijk besloten we om maar omhoog te lopen. Was een leuke wandeling met 30 graden, zweet zweet...

 

In de Zoo aangekomen waren de routes totaal niet duidelijk (ze hadden helemaal geen routes bleek)e n veel hokken waren leeg. De beesten die er wel waren lagen veelal te slapen of verscholen zich voor de warmte. Maar aan het einde had je wel weer een mooi uitzicht over de stad.

 

 

Daarna hebben we nog wat door de stad gelopen en zijn we tegen de avond naar het vliegveld gegaan om weer terug naar huis te vliegen. Zoals ik hier al eerder genoemd heb, is Sydney  echt een prachtige stad waar je absoluut een keer naar toe moet gaan als je de kans krijgt. Wij hebben echt enorm van het weekend genoten. Maar aan alles komt een eind en dus ook aan het weekend Sydney.

 

Tot het volgende verslag

 

 

 

 

Comments (1) | Post A Comment! | Permanent Link

Update uit Adelaide

Posted at 19:31 on 18/9/2006

Hoi allemaal,

 

Hier is weer een nieuwe update uit Adelaide.

 

Ik heb mij vandaag ingeschreven voor een Engelse curcus. De cursus start op 9 oktober en duurt 11 weken. Het is een dag in de week op maandag. Dat komt goed uit want dan gaat Laura naar de creche.

 

Maarten is heel druk op zijn werk en hij gaat misschien voor een paar weken in Melbourne werken. Dat hoort hij binnen 2 weken. Dat zal waarschijnlijk wel even gek worden als dit doorgaat, want dat betekent dat Laura en ik hier alleen in Adelaide blijven en Maarten dan in Melbourne zit.

 

Maarten gaat morgenavond tot en met vrijdag naar Sydney toe voor zijn werk. Laura en ik vliegen daar dan vrijdag ook naar toe want dan plakken we er gelijk een weekend aan vast om Sydney te bekijken. Ik heb hier erg veel zin in want Sydney moet een erg mooie stad zijn.

 

Ik ben vorige week donderdag naar settlersclub geweest. Dit is een club voor vrouwen die van overzee komen en zich hier gaan settelen. Ze komen 1x in de week samen voor koffie ect. Daarnaast gaan ze gemiddeld 1x per maand met zīn allen uit eten. Het was erg gezellig en ik heb weer een paar leuke contacten opgedaan.

 

Ik ben inmiddels al best druk en heb al meerdere afspraken staan met mensen die ik hier ontmoet heb, zoals een aantal moeders van de playgroup en de Nederlandse meiden die ik hier heb leren kennen.

 

Wij zijn zondag naar het hoogste punt van Adelaide geweest, genaamd Mount Loftie.

We zullen hier een paar fotoīs van laten zien zodat jullie een beetje een idee krijgen hoe groot de stad is. Nogmaals, de omtrek van de stad is ongeveer 35 km bij 80 km.

  

In het midden het centrum                        Links van het centrum

  Rechts van het centrum en dan loopt het rechts en links nog door dus het is echt enorm uitgestrekt.

 En natuurlijk een foto van Laura en mama bij Mount Loftie

 

We gaan ook vaak even naar het strand want dat is ongeveer op een kwartier rijden. Kan  Laura even lekker scheppen want het is natuurlijk een grote zandbak.

 Laura lekker op het strand aan het scheppen

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Een nieuwe update vanuit Adelaide

Posted at 19:21 on 12/9/2006

Lieve allemaal,

 

Het leven begint hier voor ons steeds normale vormen aan te nemen.

Laura is gisteren voor het eerst naar de creche geweest. Ze heeft nu een plek voor 1 dag in de week op maandag. We hadden vorige week al twee keer een uurtje proefgedraaid.

De creche is bijna net zoals de creche in Nederland alleen er zijn een paar verschillen.

Je kind kan als je dat wilt op de creche ontbijten, in de middag krijgen ze warm eten en voordat de kindjes opgehaald worden krijgen ze nog brood.

Dus toen Laura thuis kwam hoefde ze niet meer te eten wat dus best relaxed is.

 

Het is best goed gegaan voor een eerste dagje. īS morgens heeft ze wel een paar keer gehuild omdat ze mama en papa wel een beetje miste, maar na haar middagslaap ging het al veel beter. Het is ook allemaal wat voor zoīn klein meisje om op een creche te zitten waar niemand jouw taal spreekt.

 

Op de creche, als de kindjes buiten gaan spelen, worden alle gezichtjes eerst ingesmeerd met factor 30 en krijgen ze allemaal een hoedje op. Ze zijn hier heel erg allert met de zon.

Je ziet hier ook bijna alle kindjes met een hoedje lopen als de zon schijnt. Huidkanker is namelijk een ziekte wat hier heel veel voorkomt. De zon is hier dan ook echt heel erg fel als hij schijnt (en gelukkig is dat heel vaak). Je hebt ook standaard een zonnebril nodig. Zelfs Maarten heeft nu een zonnebril en die heeft hij nog nooit gehad.

 

Zondag zijn we naar de openhuis/borrel van Judith en Frank geweest, want zij hebben net een nieuw huis buiten Adelaide (in de Hills) betrokken. Daar hebben we weer wat nieuwe mensen leren kennen, vooral Nederlanders. Ik ben vanmorgen naar een park hier in de buurt geweest, waar ik had afgesproken met 2 Nederlandse vrouwen die hier dus ook wonen. Dit zijn Pien en zij heeft twee kinderen, een jongetje van 1,5 jaar en een meisje van 3,5 jaar en Deedee. Zij is zwanger van haar eerste kindje.Wij hebben lekker in het park gezeten en de kinderen hebben daar in de speeltuin gespeeld.

 

Heel veel dingen zijn hier hetzelfde geregeld als in Nederland al loop je ook tegen dingen aan die hier net even anders gaan. Ik moest bijv maandag een rekening betalen en naar mijn idee doe je dat  bij de bank. Echter, na in een lange rij te hebben gestaan bij de bank kreeg ik te horen dat je dit niet bij de bank kan doen maar dat je hiervoor naar het postkantoor moet.

 

Dus op naar het postkantoor. Hier scannen ze je rekening en moet je met je bankpas pinnen. Hoezo makkelijk....

 

Wat ook apart is, is het feit dat het tanken op maandag en dinsdag het goedkoopst is. Als je buiten deze dagen tankt, is de benzine zo 10 tot 15 cent duurder en waarom? Dat weten ze zelf ook eigenlijk niet.

 

Ik ben aan het informeren om een Engelse cursus te gaan volgen. Je hebt hier programmaīs voor buitenlanders dat je dit bij bepaalde instituten kan doen en dan helpen ze je ook met een baan zoeken. Dat wil ik gaan doen op de maandag als Laura naar de creche gaat.

 

Maarten is zaterdag met Frank naar een Australian Football wedstrijd geweest. Het is hier sport nummer 1 zoals in Europa voetbal. Het is best een leuke sport om naar te kijken want er gebeurd heel veel in het veld en het gaat er erg hard, maar fair aan toe. Maarten vond het daarom ook erg leuk, zeker gezien het lamlendige zooitje op dit moment bij zīn Feyenoord. 

 

Je hebt hier 2 teams, the Adelaide Crows en Port Adelaide. Op dit moment zijn de Crows het sterkst en behoren ze tot de titelkandidaten. The Crows hebben de wedstrijd gewonnen en hebben zich geplaatst voor de halve finale. Het systeem is iets anders dan wij gewend zijn maar zo moet je het ongeveer zien.

 

Het is hier nu erg mooi weer en zon is er volop. Maar we hebben gehoord dat het bij jullie in Nederland ook eindelijk weer eens mooi weer is dus geniet er maar lekker van, doen wij namelijk ook.

 

           Lekker fietsen in een park in de stad

 

 

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

De eerste fotoīs

Posted at 18:02 on 9/9/2006

Met behulp van Maarten Mascini is het ons gelukt om nu ook de eerste fotos op onze weblog te krijgen.

Dus bij deze Maarten bedankt.

 

 

                                                                                       

 

    

 

   

 

Hierboven zien jullie de eerste fotoīs van ons huis. Zo krijgen jullie een beetje een indruk hoe het er uit ziet bij ons.

Comments (4) | Post A Comment! | Permanent Link

Daar zijn we eindelijk........

Posted at 20:47 on 5/9/2006

Hoi allemaal,

 

Eindelijk zijn we online in ons eigen huis en ik kan nu eindelijk aan de weblog beginnen.

 

Op de 12 augustus na een emotioneel afscheid op schiphol van familie en vrienden zijn wij vertrokken richting Singapore. Dit was een vlucht van 12,5 uur. Het was best een relaxte vlucht en Laura heeft zelfs 6 uur achtereen geslapen, dus toen konden wij ook een beetje slapen en relaxen.

 

We kwamen heel vroeg in de ochtend aan in Singapore en zouden pas tegen de nacht weer verder vliegen richting Adelaide, dus hadden we dagkamer in een mooi hotel in Singapore geboekt. Daar hebben we eerst een paar uurtjes geslapen, daarna gezommen en tenslotte nog wat gewinkeld. We zijn er kort geweest maar op het eerste gezicht is Singapore een mooie en schone stad en de mensen zijn erg vriendelijk.

 

In de avond werden we weer opgehaald om naar het vliegveld te worden gebracht.

Daar aangekomen en nadat wij alle spullen uit het busje te hebben gehaald, kwamen we er achter dat al onze papieren en paspoorten nog in het busje laggen en die reed natuurlijk al weer weg. Nou dat werd dus rennen voor Maarten. Hij probeerde nog het busje te stoppen maar dat lukte niet. Gelukkig zag een taxichaufeur alles gebeuren en is in actie gekomen door met Maarten er achteraan te scheuren. Gelukkig hebben ze het busje kunnen laten stoppen en hadden wij uiteindelijk al onze papieren ect. terug. Ik had er niet aan moeten denken om daar zonder paspoort ect. te moeten staan.

 

Na een vlucht van 6,5 uur landden we eindelijk in Adelaide. Ook dit was weer erg vroeg in de morgen en we waren alledrie doodmoe van al het reizen en de tijdsverschil. Dus het enige wat we wilde was naar ons tijdelijke appartement en slapen. Maar helaas, we konden pas in de middag in ons tijdelijk appartement en daar stonden we dan. We waren doodmoe en het regende in Adelaide. Dus een leuker welkom konden we ons niet wensen.

 

We zijn toen maar het centrum ingelopen en hebben daar wat rondgelopen, gegeten en gedronken. īs Middags mochten we eindelijk in ons appartement en dit was een mooi en groot appartement van alle gemakken voorzien.We hebben tot de volgende dag geslapen. Dan ziet de wereld er gelijk weer heel anders uit en het zonnetje scheen.

 

De eerste dagen hebben we de stad een beetje verkend en zijn uit eten geweest met een aanstaande collega van Maarten en zijn vriendin, die ook uit Nederland komen en hier nu 5 maanden wonen. Dit zijn Frank en Judith.

 

Op woensdag zijn we de hele dag op pad geweest met een makelaar om huizen te bekijken.

We kwamen er al snel achter dat dit voor ons nog best een probleem werd omdat de huiseigenaren geen honden in het huis wilden. Dus onze keuze werd erg beperkt omdat in december onze Kalou en Tes (onze honden) ook naar Adelaide komen. Uiteindelijk is het ons gelukt en hebben we toch een huis gevonden dat naar onze zin was en waar onze honden, na veel overleg, welkom zijn.

 

Het is een huis aan het de rand van het centrum geworden om dat de buitenwijken van Adelaide zo ver van de stad liggen dat dit voor ons nog geen optie is.Op deze manier wonen we erg centraal en vlakbij Maarten zijn werk.

 

We hebben namelijk een auto hier gekocht maar daar zal ik het meest in rijden en Maarten moet dus met het openbaar vervoer naar zijn werk. Nu is dit 10 minuten met de bus of 25 minuten lopen. Als je in de buitenwijken woont is dit een stuk langer en haast niet te doen.

Ook zijn wij erachter dat wij niet in de hills willen wonen hoe mooi het hier ook is. De tuinen zijn net stukjes bos en met het oog op Laura en de honden vinden wij dit niet verstandig omdat hier giftige spinnen en slangen voorkomen.

 

Dus het is een vrijstaand huis in een goede buurt geworden met een grote tuin en met een grote veranda. Het huis heeft 4 slaapkamers en alles is gelijkvloers. Dit zie je eigenlijk alleen maar hier.

 

We hebben gelijk al onze meubels besteld, bijna alles was binnen een paar dagen geleverd op een paar dingen na. Laura haar bed is vandaag gekomen en heeft tijdelijk op een matras geslapen. Alleen onze banken moeten nog komen. Ik hoop binnen een week of 3.

 

Voor de rest mag je hier niks doen aan huurhuizen dan alleen schoonmaken. Zoals je het huurt zo is het. Maarten vond dit helemaal niet erg want dan hoefde hij tenminste niet te schilderen en te klussen. Dus zoals bv de gordijnen zijn niet onze smaak maar goed het is niet voor eeuwig.

 

We hebben ook een auto gekocht wat ik hier boven al meldde. Het is een Mazda Tribute geworden. Een grotere auto wat ze bijna allemaal hier rijden. Hier rijdt iedereen links en aan het begin is het best even wennen maar toch valt het me mee hoe snel je ook hier weer aan went. Wat ik nog wel vaak heb is als ik moet rijden ik aan de verkeerde kant in stap.

 

We hebben zijn ook al een paar keer buiten de stad geweest en de omgeving van wat wij tot nu toe hebben gezien is erg mooi. Je hebt kilometers strand waar je geen mens ziet en je hebt de hills waar allemaal wijnboeren zitten. De mensen zijn erg vriendelijk en erg relaxt.

 

Maarten is sinds deze week aan het werk dus het normale leven is nu ook echt voor ons begonnen.

 

Ik ben vrijdag voor het eerst met Laura naar een speelgroep hier in de buurt geweest. Dit is elke vrijdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur voor kindjes in haar leeftijd. Je kunt het vergelijken met de peuterspeelzaal in Nederland alleen blijven de moeders erbij. Ze kunnen hier van alles doen zoals kleien, kleuren, knippen en plakken, verven en buiten spelen op allemaal speeltoestellen. Alles mag en niks is verplicht. Voor de moeders staat er koffie en thee en blijft gewoon bij je kind. Dit was best leuk en is natuurlijk ook goed om contacten op te doen. Er waren een paar aardige moeders bij.

 

Ook zijn we aan het kijken voor een creche voor Laura waar ze een dagje in de week naar toe kan.Zo zijn we een beetje onze dingen aan het oppakken en ons leven hier aan het inrichten.Deze week is hier de lente begonnen en het weer is nog een beetje wisselend. We hebben al meerdere dagen van rond de 25 graden gehad maar ook dagen van rond 15 graden met regen.

 

Nou dit was het eerste verslag van ons hier uit Adelaide en vanaf zullen er zeker nog meer gaan volgen.

 

 

 

 

Comments (4) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer