Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Adrie Ouwehand

9/12/2010 - Wijziging condoleren

Het tijdstip van condoleren is gewijzigd.

Zaterdag 11 december is er gelegenheid tot condoleren van 17:00 tot 18:30 uur
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

8/12/2010 - Overleden

Vanavond om 22:15 is Adrie overleden in het bijzijn van Arie en haar kinderen. Ze is heel rustig ingeslapen en heeft gelukkig geen pijn geleden.

We hebben er geen woorden meer voor....

Op zaterdag 11 december is er gelegenheid om te condoleren van 19:00 tot 20:30 in de Dorpskerk, Kerklaan te Katwijk a/d Rijn

Maandag 13 december om 10:30 begint de herdenkingsdienst  in de Dorpskerk waarna om 11:30 de begrafenis plaatsvindt op de begraafplaats naast de kerk.

8 CommentsPost A Comment!Permanent Link

7/12/2010 - Buiten bewustzijn

Van de afgelopen anderhalve week, waren zeker de eerste 5-6 dagen nog best goed. We hebben allemaal nog goed kunnen praten met Adrie, waaronder hele emotionele gesprekken, en dat heeft iedereen goed gedaan. Iedere dag zijn we weer verbaasd dat ze nog steeds bij ons is, de medische wetenschap tartend (want die hadden haar twee weken geleden slechts een paar dagen gegeven), maar de laatste paar dagen gaat ze snel achteruit. Er moet aan pijnbestrijding worden gedaan, dmv morfine.
Vanaf afgelopen zaterdag werd de herkenning plots een stuk minder en vanaf maandagochtend ligt ze in coma.  Gevolg is dat ze geen water, medicijnen etc etc kan innemen...
Het is nog slechts een kwestie van een paar dagen, zei de huisarts gisteren....

2 CommentsPost A Comment!Permanent Link

25/11/2010 - Thuis

Gisterochtend is Adrie weer thuisgekomen. Haar bed staat in de huiskamer zodat ze alles kan overzien en overal bij is. De thuiszorg komt een paar keer per dag langs om haar te verzorgen, wat goed werkt. Haar kinderen en kleinkinderen zijn zoveel mogelijk in de buurt van Adrie om het beste te maken van deze zeer kostbare tijd. Ze is nog steeds goed aanspreekbaar en je kan nog steeds met, en om, haar lachen.
8 CommentsPost A Comment!Permanent Link

23/11/2010 - Toch naar huis!

Vandaag wederom een verbazingwekkende dag. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat Adrie voor een knieoperatie in het ziekenhuis ligt. Ze kletst honderduit en maakt geintjes. Alleen haar besef van tijd en waarvoor ze nu werkelijk in het ziekenhuis ligt, is ze  kwijt. Het is bijna surrealistisch om dit zo mee te maken...

Maar toch nog een lichtpuntje: omdat ze nu vrij “goed” is (helder is een beter woord), kan ze toch naar huis komen. Dit is iets waar ze het constant over heeft gehad de laatste weken maar helemaal sinds gisteren en vandaag.

Morgen is de grote dag en alles is in gereedheid gebracht.

Wederom is het verzoek, om eerst met Arie contact op te nemen mbt het afleggen van een bezoek.  

7 CommentsPost A Comment!Permanent Link

22/11/2010 - Helder

Toch blijf je je verbazen over Adrie: na vanmiddag af en toe een paar heldere & wakkere momenten te hebben gehad, heeft ze vanavond (fris en fruitig) een paar uur lang zitten praten, eten, drinken en vooral veel grappen(!) zitten maken.
Dat ze vanmorgen zo slecht was en de MRI erg verontrustend, wuift ze weg met de mededeling dat er niks aan de hand is met haar: “Hoe komen ze daar nou weer bij?” is dan haar verontwaardigde reactie.

Dit alles is het gevolg van wat Adrie eigenlijk altijd al heeft gehad met medicijnen: ze reageert vrij extreem op de dexamethason. Het zorgt bij haar voor oplevingen alsof er niets ernstigs aan de hand is. Wat erg verwarrend is als je het meemaakt.

We zijn net allemaal naar huis gegaan omdat ze nu lekker ligt te slapen en bij eventuele veranderingen kunnen we allemaal snel bij haar in het ziekenhuis zijn.
Kijken wat de dag van morgen ons brengt....vandaag is het wel heel heftig geweest.

4 CommentsPost A Comment!Permanent Link

22/11/2010 - Mokerslag....

Vanmorgen werd duidelijk dat het helemaal niet goed meer gaat met Adrie. Ze was nog steeds misselijk en kwam heel slecht en warrig wakker. Hierop werd besloten om  een ad-hoc MRI scan te maken en werden we door Arie opgebeld dat er een afspraak stond gepland voor vanmiddag om half 5 om de resultaten hiervan te bespreken. Na de scan werd meteen duidelijk dat er weer een zeer grote tumor in haar hoofd zit en dat daar rondom meerdere kleinere tumoren gegroeid zijn. De afspraak werd meteen vervroegd naar half 1 en daar werd het slechte nieuws medegedeeld: Adrie is stervende en zal niet meer naar huis komen.... De tumoren zorgen ervoor dat het hersenvocht niet meer wordt afgevoerd waardoor de hersenen blijven zwellen tot de ruimte op is.

Ze ligt voor het merendeel in een hele diepe slaap, maar van tijd tot tijd heeft ze korte, maar zeer heldere, oplevingen. Dit is het gevolg van het toedienen van het medicijn dexamethason welke ervoor zorgt dat het vocht even kan ontsnappen. Dit werkt slechts enkele keren maar geeft ons de gelegenheid om nog enkele goede momenten met haar te hebben.

Het ontvangen van bezoek beperkt zich alleen tot de kinderen en kleinkinderen. We hopen dat iedereen hier begrip voor heeft.

Later meer......

6 CommentsPost A Comment!Permanent Link

21/11/2010 - Naar huis

Vandaag is Adrie de hele dag misselijk geweest, hopelijk gewoon een buikgriep(je). Want anders kan het misschien roet in het eten gaan gooien voor haar thuiskomst(!) a.s. dinsdag. Jawel, Adrie komt terug naar huis en kan dus een ziekenhuisperiode van 5 ½ week afsluiten.  Ze is de afgelopen dagen koortsvrij geweest, heeft geen infusen meer en zodoende is het niet meer noodzakelijk dat ze in het Diaconessenhuis hoeft te verblijven. De thuiszorg gaat het overnemen en het huis in de Varkevisserstraat is al in stelling gebracht voor de nodige attributen (bed, lift, postoel etc etc)

Dus kaarten e.d. kunnen weer gewoon naar Varkevisserstraat 211 worden gestuurd. Ze heeft er ondertussen al verschrikkelijk veel gekregen, waarvoor overigens veel dank, want het is ontzettend fijn om te weten dat er zoveel mensen meeleven met Adrie (en haar omgeving)

De verhuizing terug naar de vertrouwde omgeving zal iedereen goed doen en op zeker een positieve uitwerking hebben.

2 CommentsPost A Comment!Permanent Link

17/11/2010 - Gesprek

Gisterenmiddag is er weer een gesprek geweest met Adrie's neuroloog, dr. Hoving. Ze nam nu veel beter de tijd om iedereen te woord te staan.

De boodschap is wederom heel slecht: Adrie heeft de meest agressieve vorm van een hersentumor. Ook is bij de operatie niet de hele tumor verwijderd, dit schijnt technisch ook niet eens te kunnen. Het grote vermoeden bestaat dat de tumor snel weer aan het terugkomen is en dat hier geen kruid tegen gewassen is.....
Het belangrijkste voor nu is dat er wordt gewerkt om Adrie naar huis te krijgen. Hiervoor moet eerst haar koorts weg zijn, waar ze nu 's avonds last van heeft.
Over eventueel bestralen kan pas worden gesproken als ze sterker is dan nu en hopelijk gaat dat proces sneller als ze thuis is.
De komende dagen wordt hopelijk duidelijker over het hoe en wanneer.

7 CommentsPost A Comment!Permanent Link

14/11/2010 - Geen infuus meer & Bezoek regels

Omdat de infuusnaald in haar voet erg begon te irriteren, net zoals de vorige keer in haar arm, is besloten om de antibioticatoediening te stoppen. Dit heeft te maken dat de (hersenvlies ontsteking) bacterie die er normaal gesproken had moeten zitten, er helemaal niet is. Haar temperatuur wordt wel nauwlettend in de gaten gehouden om te kijken of er toch weer koorts uitbreekt. Voor de rest is het afwachten hoe nu verder te gaan. 
Het slechte bericht van afgelopen week, dat er veel onrust in Adrie's hoofd zit, is toch wel hard aangekomen. Wat er precies in haar hoofd gaande is konden ze nog niet precies zeggen, maar goed is het niet.
Voor de rest voelt ze zich wel redelijk goed; geen pijn meer, alleen gaan de 4 weken van opgenomen te zijn in een ziekenhuis een rol spelen en dan vooral m.b.t. haar geduld (of beter nog: haar ongeduld) voor van alles en nog wat.

Ook is het zo dat ze haar rust heel goed moet nemen en dat we daar met z’n allen rekening mee moeten houden, met name voor het afleggen van een ziekenhuisbezoek.
Dus graag van te voren met Arie overleggen als je op bezoek wilt gaan, zodat hij kan kijken of er niet te veel tegelijk gaan (max twee!).

5 CommentsPost A Comment!Permanent Link

9/11/2010 - Onduidelijk

Vanmiddag een, bijzonder haastig, gesprek gehad met haar arts, dat meer vragen dan antwoorden heeft opgeleverd. Het enige dat duidelijk is gemaakt, is dat de bacterie die haar hersenvliesontsteking heeft veroorzaakt NIET te zien is in het hersenvocht wat ze hebben afgenomen. Adrie vertoont wel alle symptomen die horen bij een hersenvliesontsteking en koorts: die was afgelopen nacht 40 graden...Ze gaan dus gewoon door met het toedienen van antibiotica voor meerdere bacteriën, zoals ze de laatste 8 dagen gedaan hebben.

We hopen in een nieuw gesprek, op zeer korte termijn, meer duidelijkheid te krijgen dan dat we nu hebben.

9 CommentsPost A Comment!Permanent Link

6/11/2010 - Ze gaat lekker

Vandaag ziet Adrie er weer wat beter uit, dan gisteren! Ze is wakkerder, helderder en ze eet ook  beter dan de afgelopen dagen.
Vandaag twee keer uit bed geweest en totaal bijna twee uur aan het tafeltje gezeten. De infuusnaald, die gisteren zo ging irriteren, hebben ze uiteindelijk in haar rechtervoet kunnen prikken.
Voor de rest ligt nu ook wat comfortabeler: er is een soort luchtbed geplaatst die automatisch op druk wordt gehouden.
En we hebben nieuwe foto's van Adrie gemaakt, ze staan hier:
http://remmelzwaal.net/Moeders/Moeder_2.html
9 CommentsPost A Comment!Permanent Link

5/11/2010 - Terug in het Diac

Sinds vanmorgen 11 uur is Adrie weer terug in het Diac in dezelfde kamer als waar ze pas ook had gelegen. Lekker vertrouwd dus.

Vanmiddag is Adrie anderhalf uur uit bed geweest en heeft aan haar tafeltje gezeten! Ze heeft wel erg veel last gekregen van de infuusnaald die nu al meer dan een week in haar hand zat. Het was nog zoeken naar een nieuwe geschikte plek, want Adrie laat zich niet gemakkelijk prikken en/of bloed afnemen.. Voor de rest ziet ze er goed uit en is ze behoorlijk helder in haar praten en doen. Laten we hopen dat ze in het  Diac snel geneest.

7 CommentsPost A Comment!Permanent Link

4/11/2010 - Trombose

Het is niet te geloven, dachten we een paar stapjes voorwaarts te doen......maar helaas. Afgelopen nacht had Adrie erg veel pijn aan haar linkerbeen. Het was haast niet uit te houden.
De dokter dacht aan een trombosebeen. Vanmiddag is een echo gemaakt van het been en inderdaad het vermoeden van de arts wordt bevestigd, ze heeft een trombosebeen. Weer een medicijn er bij.
Maar, morgenochtend gaat Adrie weer terug naar het Diaconessenhuis. Hopen dat ze daar wat verder op kan knappen en dat er geen akelige dingen meer op haar pad komen.
6 CommentsPost A Comment!Permanent Link

3/11/2010 - Verbetering

Sinds gisteren en vandaag gaat het allemaal wat beter; de antibiotica lijkt zijn werk te doen. Adrie heeft nog wel koorts, maar daar maakt de dokter zich niet zo druk om.

Ze is wat meer wakker en krijgt weer oog voor wat er om haar heen gebeurt ('De overbuurvrouw is al de hele dag weg. Ze had een chique blauw pak aan'. Zo'n zelfde huispak als ze zelf heeft, maar toch....). Haar ogen staan een stuk levendiger dan de afgelopen paar dagen en ze is ook levendiger!

Als het zich zo blijft voortzetten, mag ze voor het weekend terug naar het Diac. Wel zo prettig voor Arie, dat scheelt hem heel wat trappen lopen. Naar 2 hoog in plaats van naar 11 hoog.

Al met al een stuk positiever dus!

 

7 CommentsPost A Comment!Permanent Link

1/11/2010 - Hersenvliesontsteking

Nadat het gisteren vrij redelijk ging, zeker in vergelijking met zaterdag, kwam  vandaag het vreselijke K..bericht dat Adrie hersenvlieontsteking erbij heeft gekregen.... Voor een "gezond" persoon is dit al heel ernstig, maar in haar situatie kan dit heel vervelende consequenties hebben... Ze ligt dan nu ook op de medium-care afdeling, waar ze goed in de gaten wordt gehouden. Sinds vanmorgen word ze hiervoor met antibiotica behandeld; pas morgenmiddag wordt hopelijk duidelijk of dit aanslaat. Het is zo enorm frustrerend dat dit er ook nog bijkomt.

Op zich was ze bij het avondbezoek vrij helder en konden we redelijk goed praten met haar. Ze blijft heel strijdbaar en wil heel graag naar huis.....

8 CommentsPost A Comment!Permanent Link

30/10/2010 - Veel pijn

Heel erg veel pijn vandaag..... Het is niet zo gek natuurlijk, want van een operatie van 7 uur, waarbij er een tumor ter grootte van een golfbal is weggehaald, ben je niet 1,2,3 hersteld.
In vergelijking met gisteravond is het dan ook wat minder met haar en slaapt ze heel veel.
Ze krijgt niet al te veel pijnstillers toegediend, omdat ze daarvan te suf kan worden, waardoor het lastiger wordt om eventuele veranderingen te kunnen constateren: is het van de medicijnen of is er echt wat veranderd?
Wat wel heel positief is is dat Adrie goed reageert op prikkels (stemmen, aanraking etc etc) uit haar omgeving en weet ze alle vragen, die het verplegend personeel ieder uur stelt, goed te beantwoorden.

Ze strijdt een heftige strijd, dat is wel duidelijk....
7 CommentsPost A Comment!Permanent Link

29/10/2010 - Uit de narcose!

Arie en Jacoline zijn zojuist teruggekomen van het ziekenhuis. Op het moment dat ze bij Adrie kwamen lag ze nog te slapen, maar op het moment dat ze Arie's stem hoorde gingen de ogen open en was er meteen herkenning! Ze kan goed praten en is zich goed van alles bewust, helemaal geweldig dus! Het eerste wat ze vroeg is of Arie nog een beetje goed geslapen had afgelopen nacht.

Ze zit nog met veel slangetjes en draadjes verbonden met van alles en nog wat en moet sowieso tot morgenochtend nog op de IC blijven liggen. Daarna mag ze weer naar zaal.  

Door een miscommunicatie in het ziekenhuis, bleek ze achteraf gezien al voor 18:00 uur uit de narcose te zijn ontwaakt. Dat had een bang uurtje kunnen schelen.

Voor de rest heeft ze haar rust hard nodig de komende nacht en mag Arie altijd met de afdeling bellen wanneer hij dat wil om te vragen hoe het met haar is.

12 CommentsPost A Comment!Permanent Link

29/10/2010 - Operatie afgerond

Korte update: Operatie is vanmorgen om 09:00 begonnen en was om 16:00 uur afgerond. Uit de eerste berichten lijkt het erop dat de tumor in z'n geheel is verwijderd!! Momenteel (18:30 uur) is ze nog niet bijgekomen uit de narcose. Later meer.
4 CommentsPost A Comment!Permanent Link

28/10/2010 - LUMC

Vanmorgen is Adrie naar het LUMC gebracht ter voorbereiding van haar operatie van morgen. Op de 11e verdieping op een zaaltje met 3 andere mensen, is het heel anders dan in haar vertrouwde kamer van het Diac.
Er is nog een keer een MRI scan gemaakt van haar hoofd maar of dit helemaal goed is gegaan valt nog te bezien, want ze kreeg last van een hoestbui tijdens de scan. Op haar hoofd is een stukje haar weggeschoren (rechtsboven) en zijn er verschillende rondjes (?) op haar hoofd geplakt en zijn er met een stift wat markeringen aangebracht. Het ziet er nu serieus uit.
Morgenochtend om 7 uur word ze naar de operatiekamer gebracht; ze is gelukkig als eerste aan de beurt. Er valt niet te zeggen hoelang de operatie gaat duren. Zo snel als de neurochirurg de operatie heeft afgerond, neemt hij als eerste contact  op met Arie.
Laten we eerst maar 24 uur verder zijn.....
4 CommentsPost A Comment!Permanent Link

<- Last Page • Next Page ->

About Me

Blog voor iedereen die genteresseerd is, in het wel en wee van Adrie

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends


Hosting door HQ ICT Systeembeheer