Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Afvalmeisje

Smurfen: 'De belichaming van een totalitaire utopie doordrenkt van stalinisme en nazisme´

{ 10:01, 12/5/2011 } { 0 comments } { Link }


Smurfen beschuldigd van racisme

De smurfen hebben in hun 50-jarig bestaan al een hoop te verduren gehad. Zou zouden hun puntmutsen gelijkenis vertonen met de Ku Klux Klan, en zouden ze homoseksueel zijn, gebaseerd op hun strakke broekjes en gebrek aan bovenkleding. Vanaf het eerste album waren er problemen in Amerika: geen enkele uitgever wilde het verhaal van de 'Zwarte Smurfen' uitgeven uit angst beschuldigd te worden van racisme. Pas vorig jaar bedacht men dat ze de zwarte smurfen ook gewoon paars konden maken, waardoor het verhaal toch uitgegeven kon worden. Nu, ruim 50 jaar later, worden de smurfen door een heel ander gevaar bedreigd. Het boek Le Petit Livre Bleu (het blauwe boekje) van de Franse schrijver Antoine Buéno, beschrijft onze blauwe vrienden in hun paddestoelenhuisjes als: 'de belichaming van een totalitaire utopie doordrenkt van stalinisme en nazisme'. Als een van zijn argumenten benoemt hij de economie die voornamelijk gericht is op voedsel en onafhankelijk bestaan. Ze delen alles en worden geleid door de Grote Smurf, die verdacht veel kenmerken van een grote roerganger vertoont. De zwarte smurfen worden gezien als gevaarlijk, en daarom zijn smurfen vanzelfsprekend ook racistisch, en lijkt Gargamel - vijand nummer één - een Joodse achtergrond te hebben. Ook de Smurfin blijft niets bespaard: zij is het arische schoonheidsideaal van de Nazi's. De conclusies van Buéno worden niet overal even goed ontvangen, en worden op diverse sites als 'opmerkelijk oppervlakkig' bestempeld. De zoon van striptekenaar Peyo zegt zelf het niet eens te zijn met de interpretatie, die bespottelijk is en niet serieus te nemen. bron: waarmaarraar.nl

Veel meer huishoudens aan de container

{ 11:00, 4/5/2011 } { 1 comments } { Link }


Afval.nl container huren merkt dit aan een opvallende stijging in de online container verhuur aan particulieren.

De verkopen zijn in korte tijd meer dan verdubbeld, waarbij het seizoen zeker wel een rol speelt maar toch hebben we te maken met zeer opvallende verschillen ten opzichte van 2010. Daarbij komt natuurlijk het gemak van online bestellen voor particulieren en het feit dat het steeds lastiger wordt gemaakt om huisraad en dergelijken door de gemeente te laten inzamelen.

Lees verder

2011 jaar van het klussen en verbouwen

{ 08:33, 27/4/2011 } { 0 comments } { Link }
Hier op kantoor hadden we allemaal toch stiekem wel verwacht dat vlak voor Pasen de drukte haar hoogtepunt eindelijk bereikt zou hebben bij ons op de container verhuur afdeling, maar zoals het er nu uit ziet is het tegendeel waar. Waar ik tijd heb gekregen om de sociale media te verkennen zijn mijn collega's keihard aan het bellen om alle containers op de juiste tijd op de juiste plaats te krijgen. Heeft heel Nederland collectief besloten dat 2011 het jaar van het klussen, verbouwen en tuinieren is of hebben we het allemaal te danken aan het uitzonderlijk mooie weer van de laatste tijd..? Voordeel is dat de werkdagen zo wel lekker snel voorbij gaan! =)

Lekker klagen

{ 13:08, 13/4/2011 } { 0 comments } { Link }
Vandaag is een drukkere containerdag dan normaal. En je mag het niet zeggen, maar wat een zeurpieten zitten ertussen: "Mijn container zou geleverd worden tussen 10 en 1 vandaag mevrouw, het is nu bijna 1 uur en hij is er nog steeds niet mevrouw." en bij het volgende telefoontje 5 minuten later "de container is er nog steeds niet mevrouw" wordt al gezinspeeld op een compensatie in de vorm van geld uiteraard.

Ach ja, gelukkig is het overgrote deel van de klanten wel vrolijk wanneer zij de telefoon oppakken en worden we zo nog eens op een leuke manier uit de routine getrokken. Mijn hart gaat uit naar de mensen die op een klachtenlijn, van welk bedrijf dan ook, werken waar men lekker de frustraties op kan botvieren voor zo'n 50ct per minuut (dat dan weer wel).

(eigenlijk dus helemaal geen tijd om te bloggen :p)Twitter!

{ 14:21, 7/4/2011 } { 0 comments } { Link }


Hoe het dus niet moet!

{ 12:21, 7/4/2011 } { 0 comments } { Link }
Deze foto kreeg ik toegestuurd door een collega:Een levend voorbeeld van hoe handig een container huren kan zijn!

Blogdebuut

{ 12:01, 7/4/2011 } { 0 comments } { Link }
Deze eerste post kan worden gerekend tot mijn debuut in de bloggerswereld. Voordat ik werkzaam was bij Afval.nl bestond deze wereld nog helemaal niet voor mij en kon ik alleen maar vol verbazing luisteren wanneer vrienden en kennissen de nieuwste twitterfeitjes en facebookweetjes uitwisselden en gingen mijn wenkbrauwen nog mijlenver omhoog als men mij vroeg op welke RSS'en ik geabonneerd ben. Nu ben ik bekend met de meeste termen en kan ik op verjaardagen aardig meekomen maar nu is ook de tijd aangebroken om alle theorie en terminologie in praktijk te brengen. Daarop heb ik een twitteraccount aangemaakt, een hyvesaccount en een facebookaccount en nu als kers op de taart begin ik met mijn eigen blog.

Ik ben me er zeer van bewust dat mijn eerste blog nog geen enorme lezersaantallen zal trekken en ondanks dat mijn leven en werk misschien weinig mensen geboeid zal houden vind ik het toch leuk om deze te delen met iedereen die een inkijkje wil in mijn leven en in de spectaculaire wereld van de container verhuur en afvalverwerking. We maken immers allemaal afval, en veel meer dan je denkt!

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Links

Afval.nl

Categories


Recent Entries

Smurfen: 'De belichaming van een totalitaire utopie doordrenkt van stalinisme en nazisme´
Veel meer huishoudens aan de container
2011 jaar van het klussen en verbouwen
Lekker klagen
Twitter!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer