Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

A je to en zo


Maarten (4,5 jaar) is fan van Buurman en Buurman. En wat voor fan! Maarten kent bijna alle afleveringen uit zijn hoofd en amuseert ons in de auto met hele scetches. ''Maarten; wat betekent A je to eigenlijk?'' ''Nou, voor mekaar!''. Laatst balanceerde hij met een ballon op 1 vinger. Toen hij de aandacht vestigde riep hij: ''Toppunt van souplesse''! Dit en meer uitspraken van onze kleine man wil ik graag bijhouden via deze weblog. Want wat is er heerlijker dan kindertaal; de onschuldigheid, de serieusheid en vooral de logica.

Home | My Profile | Archives | Friends

Leidingwerk

Posted at 14:51 on 27/3/2012
Rob leest Maarten voor uit Pluk van de Petteflat. Hij vertelt dat er een riool wordt gemaakt. Maarten reageert hierop en zegt: ''Papa, dat is toch leidingwerk?''. Rob lacht en vraagt hoe hij aan het woord leidingwerk komt? ''Nou, van Buurman en Buurman, dan gaan ze allemaal leidingen door het huis maken''. Zo blijkt dat Buurman en Buurman niet alleen verslavend werkt, maar toch ook best leerzaam is.
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Trouwen

Posted at 14:30 on 16/3/2012

Op 17-06-2011 zijn Rob en ik getrouwd. Maarten bracht ons de ringen en voor hem was er ook een ringetje bij. Helaas verloor hij deze na 1 minuut en hebben we 'm nooit meer terug gevonden. Daar heeft hij het nog steeds over.

Fay zit bij Maarten in de klas. Maarten is op 6 meisjes verliefd. Hij is op Louise, Sophie, Renske (al is Renske alleen maar verliefd op meisjes zegt hij), Ivy, Bente en op Fay. Vanmiddag speelt Fay bij Maarten. Maarten komt naar Rob toe en vraagt: ''Papa, mag ik met Fay trouwen?, maar dan moeten er wel kindjes de ringen komen brengen want dat hoort!''.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Wijsneus

Posted at 10:09 on 16/3/2012

Het is 08.00 uur, we maken ons klaar om naar school te gaan. ''Maarten, ik hoorde dat er binnenkort weer een project op jullie school begint. Weet je waar dat over gaat?''.

''Nee, zegt Maarten, maar je kunt de juffrouw nu wel even bellen om het te vragen''.

''De school is nu nog niet open, en ik ga de juffrouw ook niet bellen, je kunt het haar straks om 08.30 uur zelf vragen''.

''Maar dan ontbreekt er iets'', zegt Maarten. ''Dan hebben we de juf niet eerst gebeld''.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Trapezium

Posted at 10:07 on 16/3/2012

4-jarige kindertaal is niet meer de 4-jarige kindertaal van vroeger. Maarten zat nog geen week op de basisschool, kwam thuis en begon te tekenen. ''Kijk papa en mama, dit is een trapezium''.

 

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Smurfenliedjes

Posted at 10:04 on 16/3/2012

Rob heeft een CD voor Maarten met daarop alle hits van nu ingezongen door de smurfen met lollige teksten. Maarten kent inmiddels de hele CD uit zijn hoofd.

Eén van de hits is een Spaans strandnummer. Wanneer Maarten het origineel op de radio hoort zegt hij tegen ons: ''Wat zingen de smurfen gek he?''

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Mijlpalen 2011 - 2012

Posted at 11:56 on 2/3/2012

September 2011 (net 4 jaar): Maarten fietst zonder zijwieltjes.

Oktober 2011 (4 jaar): Maarten schrijft zijn naam, mama en papa, opa en oma.

Februari 2012 (4,5 jaar): Hoe kan het ook anders? Maarten schrijft ''Burman en Burman''.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Uitspraken 2011

Posted at 11:54 on 2/3/2012

Mei 2011: Maarten is 3,5 jaar, neemt een hap van zijn boterham en zegt: ''Hhmmm, niet slecht hoor!''.

Juli 2011: Maarten is bijna 4 jaar, we zitten in de auto in Frankrijk. Rob neemt een scherpe bocht en ik roep: ''Zo, dat was een scherpe bocht'', waarop Maarten vraagt: ''Zit er een punt aan dan?''.

Augustus 2011: Maarten is net 4 jaar en we zijn in Frankrijk. Maarten vraagt: ''Mama, wat betekent Holladijee?''. Waarop ik antwoord: '''Dat betekent dat je blij bent.'' Waarop Maarten weer zegt: ''Mama, dan ben ik Holladijee!''. Diezelfde vakantie vraagt Maarten: ''Mama, wat betekent Potverdriedubbeltjes?''. Ik antwoord: ''Dat betekent dat je boos bent''. Waarop Maarten weer zegt: ''Mama, dan ben ik Potverdriedubbeltjes''.

Maarten heeft het enorm naar zijn zin op vakantie in Frankrijk en vraagt: ''Mama, is dit een droom? Want ik vind het zo leuk hier!''.

Op vakantie drinken we aanleng limonade (siroop). Bij elke beker die hij krijgt, rent Maarten een rondje. ''Ik drink aanren limonade''.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer