Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

la carbonara

7/9/2007 - Gele Rakkers

Hemelsbreed is het van Groningen naar Den Haag slechts honderdvijftig kilometer. Theoretisch gezien een peulenschilletje, in de praktijk een ellendige afstand. Vier uur van deur tot deur, in het positieve geval dat ook bij de NS alles volgens het boekje gaat.

 

 

    En daar zat ik dan. Voor de derde keer in anderhalve week op een oranje stoeltje, op weg naar die stad achter de duinen, of voor de duinen als je het vanuit het Groningse perspectief bekijkt. Metro en Spits gleden door mijn handen. Niet de beste nieuwsbronnen voor een toekomstig journalist die op weg was naar haar stagegesprek bij de Geassocieerde Pers Diensten. Ik besloot les één van de journalistiek meteen in te zetten: Geef uw bronnen niet zomaar prijs.

    Ik had het allemaal toch aardig geregeld, vond ik zelf. Een interessante stageplaats en een nieuwe kamer. Had de week ervoor ijverig briefjes opgehangen op de Haagse hogescholen: 'Nette student zoekt kamer' hing ik op de prikborden naast, maar vooral bovenop briefjes met 'Kamer gezocht voor nette student'. En nu maar wachten tot ik gebeld word, dacht ik in allerijl. Er gebeurde weinig. Helemaal niks. Er zou toch niet een één of andere idioot zijn oproepje over die van mij hebben gehangen?

    Mijn stage belde. Of ik alvast langs wilde komen. Tuurlijk. Terwijl heel studerend Nederland zich op de eerste echte zomerdag tegoed deed aan ijs, zwembad en bier, tufte ik in een gele rakker weer naar de andere kant van Nederland, bladerend door enkele verfrommelde krantjes. “Zo”, sprak de hoofdredacteur even later. “Zo, laten we maar eens kijken of dit wat wordt.”

    Het zweet stond me in de schoenen. Hoezo, we gaan kijken of ik bij de GPD pas? Dat was toch allemaal al geregeld? Dit was toch een kennismakingsgesprek en geen sollicitatie? Met een trillend stemmetje begon ik te vertellen. “Ik ben heel erg geïnteresseerd in wat er in de wereld om me heen gebeurt”, piepte ik, terwijl ik steeds meer ging hopen dat ze me niets gingen vragen over het nieuws van de dag. Het duiveltje op mijn schouder grijnsde breed: “Spits, Metro, Spits, Metro.”

 

 

 

Post A Comment! :: Send to a Friend!

About Me

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Entry 9 of 9
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer