Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Mijn gevecht tegen alcohol

week 2

08:57, 18/4/2008 .. 1 comments .. Link

Zo, ik zit in de tweede week. Na mijn  "misstap " van vorige week vrijdag ( 1 biertje) heb ik me wel keurig gedragen. De alcohol die over was van de verjaardag van mijn jongste dochter heb ik meegegeven aan mijn zusje. Ik vertrouw mezelf absoluut niet. Het overgebeleven bier staat wel nog in de koelkast.

Ik heb het echt moeilijk en ik had niet gedacht dat het zo zwaar zou zijn. Iedere avond wil ik wat te drinken en ik heb echt voor de koelkast staan draaien: Zal ik wel, zal ik niet, zal ik wel.... Uiteindelijk is het me gelukt om het niet te doen, met heel veel moeite. In deze week heb ik me gestort op het lezen. 1200 bladzijden in een week tijd. Het gaf me wel enige afleiding maar niet zoals ik had gehoopt. Misschien moet ik nu gewoon maar echt eens gaan beginnen met hardlopen. Dat raadde een ex-drinker me gister op de bijeenkomst van de AA ook aan. Ga lekker lopen zodat je kunt denken want als je leest kun je je geest niet vrijmaken. Ik vond dat hij daar wel een punt had. Dus, na het weekend ga ik gewoon beginnen. Als ik mezelf kan dwingen te stoppen met drinken kan ik mezelf ook dwingen te beginnen met hardlopen. Gister werd stap 6 en 7 behandeld op de groep. Het ging over de aanvaarding van geen alcohol meer tot je nemen. Toen ik aan de beurt was om mijn verhaal te zeggen werd ik natuurlijk weer knalrood. Ik vertelde dat ik het fijn vond al die verhalen te horen. Goed dat zij dat al konden maar dat ik pas op de eerste sport sta van de ladder. En dat die sport nog erg glibberig was. Iedere dag een beetje steviger op de sport staan en iedere week een stapje hoger. Ik kom er wel want ik wil dit.

De mantra blijft nog wel door mijn hoofd spoken, zeker 14 van de 24 uur per dag. "Drank, drank, drank, borrel" maar ze zeggen dat het over gaat.

Ik hoop wel snel!Week 1

09:07, 14/4/2008 .. 0 comments .. Link

Al jaren weet ik dat ik te veel drink. En te vaak. De keren dat ik niet meer weet ik hoe ik in bed beland ben zijn niet meer op één of twee handen te tellen. De keren dat ik me belachelijk gemaakt heb op feestjes of in het uitgaansleven ook niet. Ik ben daar niet trots op maar de realiteit onder ogen zien moet gewoon.

Bovenstaand is best erg maar er zijn nog ergere dingen. De keren dat ik mijn jongste dochter in bed heb genomen om vervolgens 's ochtends wakker te worden en me af te vragen hoe ze nou in godsnaam bij me in bed kwam bijvoorbeeld. Of dat ik haar haar laatste flesje gaf en niet goed wist of ik haar weer terug in bed zou kunnen leggen zonder dat ik zou vallen. Dat zijn  pas erge dingen. En dat besef ik me nu. Toen ook wel maar ik tilde er verder niet zo zwaar aan.

Het is niet zo dat ik de hele dag door dronk, absoluut niet. Zelfs voor het eten taalde ik niet naar alcohol omdat ik dan zo duf als een konijn zou worden en het liefst zou willen slapen. Wel begon ik  al rond een uur of vier 's middags te verlangen naar 19.30 uur. Dan lag de jongste op bed en kon mijn "feestje" weer beginnen. En dan om 22.30 uur was mijn literfles wijn op en rolde ik mijn bed in. Toen de wijn me niet meer het gewenste effect gaf ging ik over op de wodka. Maar door de wodka verloor ik weer hele stukken van mijn herinnering. Als ik dan dacht: "laat ik er nog eentje nemen, dat kan best" ging na een paar slokken *poef* het licht uit.

Het is ook een paar keer voorgekomen dat ik met mijn man een film zat te kijken en ik 's ochtends even snel het einde keek omdat ik me dat niet meer kon herinneren, of een stuk van een boek over moest lezen omdat ik toch echt de draad van het verhaal kwijt was.

Al die dingen bij elkaar optellend kwam ik tot maar één conclusie. Dit ging zo niet langer. Mijn kinderen leden er onder ( met een knal van een kater ben je toch echt niet meer de leuke jolige moeder die je altijd bent), mijn man leed er onder ( want ik kon heel gemene dingen zeggen als ik dronken was, al herinnerde ik me de helft niet eens) en ik leed er onder. Iedere ochtend een hoofd vol watten, saggerijnig, 10 kilo aangekomen.

Ik heb wel 10 x dat nummer van de AA ( anonieme alcoholisten) gebeld en snel de haak er weer op gegooid. Maar de elfde keer liet ik de telefoon overgaan.

Mijn gevecht is begonnen. Het is echt zwaar, het is moelijk. Het lijkt wel of het woord alcohol in mijn hersens gegraveerd is want de hele dag hoor ik het woord en zie ik het woord. Verlang ik naar een slok, een glas, een fles. Ik ben al 1 x de fout ingegaan, dat was afgelopen vrijdag. Ik heb een biertje gedronken. Vervolgens voelde ik me zo schuldig dat ik de halve nacht wakker heb gelegen.

Ik hoop dat ik met mijn Blog en mijn verhalen andere alcoholisten kan helpen en steunen, en misschien zijn er mensen die mij willen helpen of steunen. In ieder geval ben ik blij dat ik mijn verhaal kwijt kan.

Groetjes DanielleAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

week 2
Week 1

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer