Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

alisj

ex-kindsoldaat 2

{ 18:12, 8/12/2010 } { 0 comments } { Link }

Mijn naam is Kon Kelei, ik ben 25 jaar en was kindsoldaat in Zuid-Soedan. Toen ik 4 jaar oud was ben ik samen met andere kinderen uit mijn dorp meegenomen door het leger.


15 dagen lopen

We moest 15 dagen lopen van mijn dorp naar het kamp. Dit was erg ver lopen en ik vond dat helemaal niet leuk. Sommige kinderen hadden zoveel heimwee dat ze de hele dag moesten huilen.

In het begin moest ik in het kamp vooral maïs stampen, koken en afwassen. Overdag ging ik naar school en mocht ik voetballen. Toen ik 7 jaar oud was werd ik voor het eerst getraind als soldaat.

Leren met wapens om te gaan
Ik kan me de eerste dag nog goed herinneren dat ik soldaat werd. We stonden om vier uur ’s ochtends op en liepen met z’n allen naar het militaire trainingskamp. Het was een tocht van acht uur lopen. Toen we in het kamp aankwamen leerde we hoe we met wapens om moesten gaan en te vechten. Ik vond het helemaal niet leuk. Als je dat hardop zei werd je geslagen.

Gevlucht uit het kamp
Toen ons kamp werd aangevallen door de regeringslegers en de oorlog uitbrak ben ik samen met mijn neef gevlucht uit het kamp. Ik heb eerst een aantal jaar in de hoofdstad van Soedan gewoond voordat ik naar Nederland vluchtte. Ik was zeventien jaar toen ik Nederland binnenkwam.

 In Nederland naar school
Nu ga ik in Nederland naar school. Ook ben ik voorlichter voor War Child. Ik vertel zoveel mogelijk mensen mijn verhaal in de hoop dat er in de toekomst geen kinderen meer getraind worden als soldaat. Want kinderen horen kind te zijn en geen soldaat!


{ Post a Comment }

{ Last Page } { Page 4 of 5 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  May 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Links


Categories


Recent Entries

kindsoldaten
landen waar er nog kindsoldaten aanwezig zijn
ex-kindsoldaat 1
ex-kindsoldaat 2
kindsoldaat boeken&sites

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer