Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Andries Bandsma

Mijn tweede week in Canada.

11:43, 10/4/2011 .. 0 comments .. Link

Het is nog steeds koud hier, dus de vorst is nog niet uit de grond en we kunnen het land dus nog niet op.

 

Zondagavond ben ik naar mijn nieuwe plekje gegaan. Ik heb dus nu een huisje voor mij alleen. ’s Morgens eet ik hier mijn ontbijtje en ’s avonds kom ik terug om te slapen. Overdag eet ik bij Edwin en Cayley.

 

Maandag en dinsdag hebben we hulp gehad van Henk Angenent, de neef van! Die hier zo’n 50 kilometer vandaan woont. Hij heeft ons geholpen bij het schoonmaken van de bewaarcel en de ventilatiekokers. Nadat we de bewaarcel schoon hadden hebben we nog wat transportbanden schoongemaakt om het nieuwe pootgoed mee in de bewaarcel te draaien.

 

Woensdag hebben de zogenaamde loading area van de loods schoongemaakt. ’s Middags hebben we het eerste pootgoed gehaald en in de bewaarcel gedraaid.

 

Donderdag hebben we enig onderhoud aan de pootmachine verricht. Voor een onderdeel zijn we even naar het dorp gereden en heb ik kennis gemaakt met Bart Banga.

’s Avonds ben ik naar Klaas Woudwijk gegaan en heb daar een bakje koffie gedronken.

Hun zoon Teunis was er ook en deze vroeg mij om vrijdagavond bij hem langs te komen voor een biertje.

 

Vrijdag zijn we verder gegaan met het repareren van de pootmachine. Verder hebben we voorbereidingen getroffen voor het halen van pootgoed uit Edmonton. Omdat we ’s nachts drie uur zouden vertrekken moest alles van te voren klaar staan.

’s Avonds ben ik naar Teunis geweest om een biertje te drinken. Hier waren nog een paar Nederlanders die hier in de buurt wonen. We hebben meteen maar even bij Teunis in de loodsen gekeken om zo een indruk te krijgen van hun bedrijf. Na een kort verblijf ben ik naar huis gereden.

 

Zaterdag begon al vroeg voor mij, om 2:30 uur ging de wekker. Ik ben toen naar de broer van Edwin gereden waar de vrachtwagens klaar stonden. Om drie uur ’s nachts zijn we vertrokken naar Edmonton om daar om 8:30 uur te arriveren. Eerst hebben wij hier de vrachtwagen van een medewerker volgeladen om vervolgens onze truck vol te laden. Om 11:30 uur zijn we weer richting Taber vertrokken. Onderweg moesten wij nog een keer tanken en daar meteen ook maar een broodje gedaan. Om 16:30 waren wij weer terug in Taber. Daar hebben wij de wagen gelost en vervolgens een warme maaltijd genuttigd bij Michel en Hanneke. Na deze lange dag ben ik maar vroeg gaan slapen.

 

Ook zondag begint voor mij redelijk vroeg. Teunis had mij gevraagd of ik hen kon helpen bij het afleveren van aardappels voor McCain. Dit bedrijf heeft namelijk 7 dagen per week aanvoer van aardappels nodig om te draaien. Om 7 uur was ik op het bedrijf bij Woudwijk farms. Hier hebben we zo’n twintig vrachtwagens volgeladen voor de patat fabriek. Bij de laatste vracht ben ik mee geweest naar de fabriek om daar even te kijken.

Hierna ben ik naar huis gegaan om daar wat te eten.

Straks nog een wasje draaien en dan maar wat boodschappen doen (de winkels zijn hier gewoon 7 dagen per week open).Week 1

10:07, 3/4/2011 .. 1 comments .. Link

Zondag, al bijna een week erop zitten. Toen ik hier aankwam was er bijna geen sneeuw meer te zien. De voorspellingen waren aan het eind van de week zo’n 15 graden. Dit werd toch wat anders. Van vrijdag op zaterdag is er zo’n 10 a 15 centimeter sneeuw gevallen. Ook zaterdag heeft het nog gesneeuwd. Vandaag (zondag) schijnt de zon weer en begint de sneeuw weer te smelten.

 

Dinsdag toen ik aankwam zijn we langs Klaas Woudwijk gereden. We moesten daar een onderdeeltje afgeven van de heftruck. We hebben toen meteen mijn tijdelijke woning bekeken. Ik ga daar een van de komende dagen wonen. Ik verblijf de eerste dagen bij Edwin en zijn vriendin in het huis.

 

Woensdag hebben ik kennis gemaakt met de broer van Edwin, hij woont zo´n 5 kilometer van Edwin af met zijn vrouw en kinderen. Nadat we bij Michel zijn vertrokken hebben we nog wat rondgereden en is mij het een en ander vertelt over het Pivot System. Dit is een irrigatie systeem voor de gewassen, omdat er anders bijna niks kan groeien hier.

Het water voor het Pivot system is allemaal afkomstig uit de Rocky Mountains. Bij helder weer kunnen we vanaf hier de bergen zien liggen. Verder hebben we nog wat aardappels uit kisten in de loods geleegd.

 

Donderdag zijn we naar een veiling geweest van agrarisch materiaal. Deze veiling was in Lethbridge. We zijn hier de hele dag geweest en Edwin heeft hier een schijveneg en maïszaaimachine gekocht.

 

Vrijdag hebben we aardappels opgeladen op een grote truck en deze vervolgens naar Vauxhall gebracht. Vervolgens hebben we nog wat rommel uit de loods opgeruimd en was de dag weer voorbij.

 

Zaterdag ben ik bezig geweest om een van de vier bewaarcellen in de opslagloods leeg te ruimen. De telers zijn hier namelijk verplicht om hun pootgoed in een schone cel op te slaan.

Tegen de avond was ik hiermee klaar en hebben we een nieuwe dynamo in de auto gezet die ik ga gebruiken. De auto waarmee ik hier ga rondrijden is een oude GMC siera V8. Ik zal hier nog wel eens een foto van maken en op mijn blog zetten.

 

Vandaag is het zondag en heb ik eerst maar even uitgeslapen. Nu ben ik bezig mijn ´dagboek´ bij te werken. Morgen moeten we aardappels afleveren en de bewaarcel schoon spuiten.

Wat de plannen voor de rest van de week zijn weet ik nog niet.Aangekomen in Barnwell

17:56, 30/3/2011 .. 3 comments .. Link

Gisteren ben ik naar Taber afgereisd. Ik heb een goede reis gehad. Ondertussen heb ik al kennis gemaakt met enkele Nederlanders en ook Friezen.

De meeste sneeuw is hier al gesmolten, maar de vorst zit nog in de grond, zodat het overal erg nat is. De verwachting is dat de vorst redelijk snel uit de grond zal trekken. Is de vorst eenmaal uit de grond dan kan het hier snel opdrogen zegt men en kunnen we dan ook op het land aan het werk.

Vandaag hebben we een rondje gemaakt door de buurt hier en is mij een en ander duidelijk geworden over het zogenaamde Pivot systeem. Kort gezegd is dit het irrigatie systeem voor de beplanting hier, omdat er anders niks zou kunnen groeien.

Morgen gaan we naar een veiling in Lethbridge waar misschien nog wat handel gedaan zal worden. Wat de plannen voor de rest van de week zijn weet ik nog niet.

In mijn volgende bericht hoop ik enkele foto's te kunnen plaatsen.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Mijn tweede week in Canada.
Week 1
Aangekomen in Barnwell

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer