Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Angeltjes Home | Profile | Archives | Friends
Vlaams Rechts Politiek niet correct

Stijlvol en toch vuilgebekt . Zo willen wij het7/2/2007
Han Renard en Ann Peuteman of Peutemie van Knack publiceren een interview met Bruno Valkeniers, gemeente- & provincieraadslid voor het Belang van Vlaanderen.  En vermoedelijk binnenkort kamerlid of senator.  Hij is welgekomen, Bruno, een intelligente vent, aangename présence, vlotte babbel, een aanwinst.

De vragen handelen over de heikele punten : Morel de Rel, de radiojongen met strepen en streken en dan de nodige tendentieuze stellingen en insinuaties die voorgelegd worden met een azijngrimlach in de hoop op een nieuwe uitschuiver die gretig kan uitgebeend worden door de wildplassers van Knack, Hanneke en Anneke, gretig gevolgd door de frisse figuranten van  de Morgen en de rode kameraden op de overige redacties.

Valkeniers weerstaat prima de vragenstellers, die zich echter tegenover hun lezers schriftelijk onmiddellijk in de juiste hoek situeren als zij de voornaam van Dewinter schrijven als Philippe.  Zodat iedereen beseffe, dat zij het niet over hun rode gemoed krijgen om de man te benoemen zoals hij datzelf verkiest : Filip.  Dat is zo petieterig kleinzielig dat het mijn medelijden opwekt.  Geef Hanneke en Janneke een bolleke. Bruno Valkeniers is echter slim en ervaren genoeg om zonder die kinderachtige orthografie gefocust te hebben, de vragenstellers-neuspeuteraars te catalogiseren als schrijffrutselaars met een compleet manco aan neutraliteit.

Jammer dat hij in het élan van zijn pleidooi even de gashandgreep té ver opendraait.  "Wij moeten stijlvol zijn" zegt hij en iets later "in de oppositie mag je wel vuilgebekt zijn".  Knip !  zegt Peutemie tegen Renard : het is niet veel maar we hebben toch iets, hoe kan je nu stijlvol en vuilgebekt combineren met mekaar ?  Just, zegt Renard, we hebben onze titel !  Philippe zal het niet leuk vinden.  En dat is wat wij willen bereiken : tweedracht zaaien bij de fascisten, hun reputatie bezwadderen, hun ideologie beschimpen en in een vals daglicht stellen.

 In al  hun overmoedige driftigheid vergeten Hanneke en Anneke iets essentieels : velen zitten  vergenoegd  te wachten tot Bruno inderdaad met enkele goedgemikte vuilbekkerijen het unitaire zootje onderuit haalt. Stijlvol weliswaar.

Ray
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

schoonheid4/2/2007
0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer