Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Ann in Innsbruck

• 1/4/2008 - Epiloog...

Beste trouwe lezer van deze blog,

 

Het was de moeite, vijf maanden Innsbruck. Vijf maanden van avontuur, van nieuwe mensen van over de hele wereld.

 

Vijf maanden van feestjes met de Spaanse Irene, van kooklessen met de Oostenrijkse Steffi, van hoogspringen - en daarna in mijn geval soms hard  vallen - met Bettina, van pictionary met Marion, van reggae met Laeti, van rode wijn met Daniela, van jive met Conny, van skiën met Sarah.

Vijf maanden van lachende Philipino's, van pizza's op woensdag, van Stamatisch en Ortwin in Mama Mia, van bizarre rode auto's uit Oost-Duitsland met uiteenvallende deuren.

Van bergwandelingen met ESN, van momenten waarop je je afvraagt welk taaltje die prof van Productie en Logistiek toch spreekt, van verbrande neuzen na het skiën, van dwarrelende sneeuwvlokjes en overweldigende bergen.

En van afscheid, want erasmus staat voor vele nieuwe mensen leren kennen, maar ook voor het afscheid van velen onder hen.

Vijf maanden zonder verveling, maar met af en toe toch een beetje heimwee. Want al bij al, is het hier toch niet zo slecht, neem dat maar van mij aan. Innsbruck is Leuven niet, Panorama Regina Mundi niet.

 

De moeite was het zeker en vast wel. Een aanrader voor iedereen.

 

Ann

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 8/2/2008 - blok, eerste examen, skiën, afscheidsfeestjes,...

Hey allemaal!

 

Heb ik jullie allemaal weer even verwaarloosd... Al zo'n lange tijd geen nieuwe posts. Nu ja, het is hier dan ook een beetje druk geweest.

Het semester begint stilaan op z'n einde te lopen en er zijn dan ook vele (in het bijzonder erasmus-) studenten naar huis. Ortwin, de Philipino's, Marion, Magdalena, Annie, Laeti, enz. Dat gaat natuurlijk gepaard met plezante afscheidsfeestjes, maar spijtiggenoeg ook met triestige "uitwuifmomenten". Maar ja, dat zal er wel bij horen, zeker?

 

Terwijl de meesten onder jullie ondertussen verlost zijn van het grootste kwaad in het leven van een student (voor de onwetenden onder ons: 't is te zeggen, blok en examens), zit ik er eigenlijk midden in. Nu ja, zo "anstrengend" is het hier nu ook niet, aangezien we vele vakken al eens hebben moeten leren voor testen of op z'n minst hebben moeten doornemen om papers te schrijven, presentaties te geven, enz. Bijgevolg is er wel tijd om na een dagje leren iets te gaan drinken met de andere erasmussers in de stad of - zoals vandaag - een dagje te gaan skiën. Het was een prachtige dag: staalblauwe hemel en stralend zonnetje, met als resultaat: Ann met een rode kop (ondanks de zonnecrème die ik dus niet vergeten was :-) ... ). Een domper op de dag was wel dat Mia (weer) een ski-ongeval gehad heeft. Ik weet niet goed wat er gebeurd is, of hoe ernstig het wel is. Ze zou nu in het ziekenhuis zijn en wachten op resultaten van een eerste onderzoek... Ik hoop dat het allemaal meevalt.

 

Ik kan jullie wel al met grote vreugde meedelen dat ik geslaagd ben voor marketing (dat examen was vorige week) en voor mijn Duitse taalcursus. Op 18 februari heb ik examen Produktionswirtschaft und Logistik, de 20ste Management Accounting en Makropolitik en de 23ste keer ik weer huiswaarts. Jaja, dat is niet zo lang meer... Aan een kant zou ik jullie allemaal zo graag al willen terug zien, maar aan de andere kant denk ik dat ik hier zovele mensen ga missen... (zucht)

 

Zo zijn jullie weer eens op de hoogte van wat er allemaal gebeurt in het leven van Ann in Innsbruck :-)

Geniet nog van de vakantie.

Dikke kus,

 

Ann

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 24/1/2008 - Eerste weken na de kerstvakantie

Hey allemaal!

 

Tijd om jullie weer eens op de hoogte te brengen van al mijn avonturen in Innsbruck! De voorbije weken heb ik - in tegenstelling tot mijn blokkende medemens in Leuven - nog steeds les gehad. Weliswaar af en toe gekruid met een examentje hier en een presentatietje daar. We moeten hier namelijk in januari examen afleggen of papers schrijven/presentaties geven. Als we hierop voldoende punten halen, mogen we in februari aan het "echte examen" meedoen. Ja ja, ik zie u al denken "wat voor een systeem is dat..." en ge hebt gelijk, het zijn maar bizarre toestanden :-)

Maar ja, ik weet ondertussen al dat ik het examen van marketing en dat van productie en logistiek "mag" afleggen. Het is nog afwachten voor de resultaten van management accounting en makropolitik.

 

Natuurlijk wordt er hier ook meer gedaan dan gestudeerd alleen ;-) Tot mijn grote spijt vertrekken velen rond deze periode naar huis (zowel erasmussers als oostenrijkers) aangezien mijn faculteit de enige is waarbij het semester nog niet voorbij is. Maar we koppelen het aangename aan het onaangename en dus zijn er wel wat afscheidsfeestjes de revue gepasseerd de laatste weken. 'k Ga ze wel allemaal missen. Vandaag zijn de Filipino's terug naar hun exotische stranden getrokken (hun familie zal wel lachen als ze uit dat vliegtuig stappen met hun dikke rolkragen en winterjassen :-) ), Marion - een Oostenrijkse - vertrekt vandaag naar Frankrijk op erasmus, Julie en Claire zijn weer naar Frankrijk en Magdalena is ook naar huis... Dat is wel een negatief kantje aan al die erasmustoestanden. Al dat afscheid nemen... Ik hoop dat ik de Filipino's nog eens ga kunnen terugzien en misschien zelfs eens hun exotische stranden ga kunnen bezoeken :-) Ze hebben me alvast een warm onthaal beloofd als ik ooit hen kom bezoeken, maar ik vrees dat ik wel eerst mijn spaarpotje wat ga moeten aanvullen voor het tegen zo'n aderlating als een vliegtuigticket naar de Filipijnen zal kunnen.

 

Deze zaterdag is het Uniball. Hier geen bals per faculteit, maar een gigantisch bal voor alle studenten van Innsbruck. Benieuwd wat dat gaat worden. Het klinkt alvast veel belovend: een heleboel verschillende zalen met live-optredens en dj's van alle mogelijke muziekgenres die je kan bedenken: van klassiek (zelfs wals, naar t schijnt kan de gemiddelde Oostenrijkse jongen trouwens walsen, maar dat wil ik toch wel eerst even zien, voor ik dat zomaar ga geloven hoor!) over latino langs rock-'n-roll over hiphop via reggae tot techno. En nog veel meer.

Ik hou jullie op de hoogte.

Zonnige, maar toch ook besneeuwde groetjes uit Innsbruck,

 

Ann

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 12/1/2008 - kerstvakantie thuis, nu weer in Innsbruck

Hey allemaal!

 

Zoals de meesten onder jullie wel weten, ben ik de afgelopen weken thuis geweest. De Oostenrijkers hebben drie weken kerstvakantie die toch wel meer een "echte vakantie" zijn dan de blokperiode in Leuven. Dat was wel een meevaller, want daardoor heb wat tijd gehad om velen van jullie nog eens terug te zien.

Nu vraagt ge u waarschijnlijk allemaal af, waarom moet die Ann niet zoveel blokken in de kerstvakantie? Wel, maak u geen zorgen, mijn tijd komt nog... Tot het einde van deze maand heb ik nog les, dan heb ik een tweetal weken blok en dan tenslotte (wat gecomprimeerde - op drie dagen tijd!) examens. Waarschijnlijk ben ik zo rond 24 februari weer in het land.

 

Nu (de eerste week na de kerstvakantie) heb ik wel enkele testen gehad. Deze testen zijn vrij belangrijk, als je niet slaagt, mag je namelijk niet meedoen aan het echte examen van februari. Voorlopig heb ik al van eentje resultaten (productie en logistiek) en daar ben ik er alvast op door. Ik hou jullie nog op de hoogte...

 

Wat heb ik zo nog allemaal uitgespookt de laatste tijd? Wel, dat valt eigenlijk niet onder de noemer "wat steek ik allemaal uit terwijl ik op erasmus ben", want ik was dus thuis, maar 'k zal het toch maar vertellen. Zoals al eerder gezegd heb ik Jan en alleman een bezoekje gebracht - al dan niet in Leuven. Daarnaast heb ik zoals de gemiddelde student Kerst met de familie en Nieuwjaar met vrienden (kotgenootjes - uit Leuven wel te verstaan) gevierd. Af en toe ben ik Kristof eens gaan lastigvallen die eigenlijk wel moest studeren, maar ja, pauzes moeten er ook zijn (een van mijn Oostenrijkse kotgenoten - Jozef - heeft zo een motto dat je maar kan studeren als je ook pauzes houdt, dus lang leve de pauzes!)... Tenslotte ben ik ook nog mee geweest op leidingsweekend van Zwitserlandkamp. Zondag 6 januari ben ik dan - levend en wel - weer in Innsbruck aangekomen.

 

Zo, daarmee is iedereen weer een beetje op de hoogte.

Viele Grüsse aus Österreich!

 

Ann

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 9/12/2007 - Eerste keer skiën, Spaanse avond en bezoek aan Salzburg

Hey allemaal!

 

Pas allemaal maar op, want binnen een week ben ik weer in het land :-) Weliswaar nog niet voor goed, ik keer begin januari weer terug naar Innsbruck. In januari heb ik dan nog wat les en enkele seminarie-examens, daarna blok en dan midden februari "echte" examens.

 

Wat heb ik de laatste dagen nog allemaal gedaan? Vanalles eigenlijk. Zoals aangekondigd ben ik vorige week zaterdag gaan skiën. Weliswaar niet met de Filipino's zoals ik oorspronkelijk van plan geweest was, maar met Marion (een Oostenrijkse, de buddy van Harold) en nog enkele kotgenoten van haar. Het was ongelooflijk fijn. Prachtig weer. Schitterende uitzichten. Enkele kiekjes zijn te bewonderen op mijn space en waarschijnlijk binnenkort ook op facebook :-) Ik ben Marion wel erg dankbaar, want zoals ge wel kunt verwachten van een Oostenrijkse skiet ze al sinds ze vier jaar oud was. Dus m.a.w. ze kan het heel goed en heeft veel op me moeten wachten en heeft me opgeraapt wanneer die Ann voor de 2 367ste keer gevallen was... Dus bij deze: Marion, danku (niet dat ze dit ooit in het Nederlands zal lezen denk ik)!

Diezelfde dag, 's avonds, organiseerde Irene haar Spaanse avond. Ze had - met wat hulp van andere Spanjaarden - sangria en tortilla gemaakt, snoepjes, chips, bier, limonade, enz. gekocht. Het enige probleem was dat ze het feestje niet officieel had aangevraagd aan de directie van Panorama en dat om elf uur de concierge al bij ons stond met allerlei dreigementen. Dan zijn we maar naar Herta-Firnberg (het studentenkot naast het onze) verhuisd, waar er een Fins feestje was. Het was wel een fijne avond.

 

De week was niet zo speciaal. De normale huiswerken voor te bereiden enzovoort... Weliswaar geen management accounting meer, m.a.w. de hele vrijdag geen les :-)

Donderdagavond was er een internationaal feestje in Jimmy's (café), waar ik met Marion en nog twee Oostenrijkse vrienden van haar naartoe gegaan ben, na een tijdje zijn Harold, Michau, Stamatisch, Ortwin, Laeti, enz. ook komen opdagen. Het is wel een goede avond om mijn Duits te oefenen, zo met Marion en die twee Oostenrijkers, en na een pintje of twee ging het Duits alleen maar vlotter ;-)

 

Gisteren ben ik met ESN (de erasmusorganisatie) naar Salzburg geweest. Mia, Harold, Kristin en Nico waren er ook bij. Voor de onwetenden onder ons: de geboortestad van Mozart en de stad van de Sound of Music (en volgens de Oostenrijkers van mijn kot ook de stad waar de Red Bull vandaan komt). Ondanks het niet zo schitterende weer - 's morgens regen en de rest van de dag erg koud en bewolkt - heb ik er erg van genoten. Salzburg is momenteel trouwens echt een grote kerstmarkt. Lichtjes, dennebomen en glühwein op elke hoek van de straat :-)

 

Vandaag ben ik naar een adventsconcert geweest, aangezien een van mijn kotgenootjes erin mee zong. Heel mooi. Ik voel me al helemaal in de kerststemming.

 

Viele Grüsse aus Österreich,

 

Ann

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 30/11/2007 - Overdosis management accounting, zwarte pieten en hopelijk Spaanse avond

Hey allemaal!

 

Even een kort overzichtje van wat er allemaal gebeurt in het verre Innsbruck :-)

Vandaag was de laatste dag van mijn Management Accounting blok. Nu vraagt ge u allemaal waarschijnlijk af wat dat voor een beest is? Wel, die rare Oostenrijkers hebben de gewoonte om sommige vakken in "blokken" te geven. Dat houdt in dat je dat vak niet heel het semester aan een constant ritme hebt, maar slechts enkele weken (of zelfs dagen), maar dan wel heel intensief. Persoonlijk ben ik niet zo'n voorstander van het systeem. Allé, ge kunt het u wel voorstellen hè, zo van 's morgens vroeg tot 's avonds laat management accounting? Gelukkig had ik dit wel alleen maar voor management accounting en dan nog alleen maar voor het seminarie gedeelte. Maar er zijn wel mensen die het erger getroffen hebben. Nu ja, het is maar hoe ge het bekijkt, de Filipino's hebben om zo te zeggen geen les gehad tot half november. Dat had voor hen natuurlijk wel het gigantische voordeel dat ze ander halve maand lang heel Europa hebben kunnen rondreizen, maar nu is het wel hard werken voor hen (omdat alles plots zo geconcentreerd is).

Maar bon, mijn management accounting blok is dus voorbij. Hip hip hoera :-) Vorige week heb k zelfs op zaterdag een hele dag management accounting gehad... Maar we hebben het overleefd. Als afsluiter zijn we vandaag een of andere koperfabriek in Brixlegg (niet zo ver van Innsbruck) gaan bezoeken.

 

Gisteren hadden we in de keuken van Panorama een heel gesprek over Sinterklazen en Zwarte Pieten. Blijkt dat ze in de meeste andere landen (t is te zeggen alle andere landen waarbij ik het tot nu gecheckt heb) geen zwarte pieten hebben. In Oostenrijk hebben ze blijkbaar wel een soort duivel die op 6 december de stoute kindjes aanpakt. Toen ik probeerde uit te leggen dat dat bij ons zwarte piet is, keken al mijn kotgenootjes me aan alsof ik de grootste rascist was die ze ooit gezien hadden... Ja, kan ik er wat aan doen dat zwarte piet bij ons zwart is! Nu, 'k heb er zo over zitten nadenken en 't is toch inderdaad vrij erg eigenlijk dat die bij ons zwart is, terwijl hij de knecht is van sinterklaas en in Oostenrijk een duivel. Ge zou voor minder iemand van rascisme beschuldigen. Misschien moet ik dat ff proberen uit te zoeken. Het ontstaan en de geschiedenis van zwarte piet...

 

Tussendoor zijn er vele kerstmarktavonden geweest. Harold en ik hebben zelfs een goed frietkraam ontdekt op de Innsbruckse kerstmarkt! Ook de vele gluhweinkraampjes zijn we al gaan checken :-) Over gluhwein gesproken, sinds dinsdagavond is er zelfs een gluhweinkraampje geopend aan de ingang van de universiteit! Ik denk wel dat het pas 's avonds opent, want sinds dinsdag heb ik het niet meer gezien (en dinsdag is de enige dag in de week dat ik s avonds laat les heb).

 

Misschien ga ik morgen skiën. De Filipino's plannen te gaan en ik denk dat het wel geestig zou zijn met hen mee te gaan. Alleen, het weer zit voorlopig niet echt mee. Veel laaghangende wolken... Hopelijk is het morgenvroeg beter.

Morgenavond organiseert Irene een Spaanse avond. Ik ben wel benieuwd. Ze spreekt er al maanden over. Nu ja, ik wil haar niet onderschatten, maar ze lijkt me niet echt een organisatorisch wonder te zijn :-)  (aangezien ze steeds de bus mist en gemiddeld overal twee uur te laat toekomt) Maar we zien wel.

 

Viele Grüsse aus Innsbruck,

 

Ann

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 22/11/2007 - Kathleen op bezoek

Tjonge, tjonge, ik ben deze blog echt wel wat aan het verwaarlozen denk ik... Bij deze zal ik dan toch maar een beetje proberen jullie "up-to-date" te houden.

Vorig weekend is - zoals eerder aangekondigd - Kathleen met hare Joris op bezoek gekomen. 't Was wel bar koud dat weekend, zelfs voor een doorwinterde Oostenrijker als ik ;-) dus af en toe hebben we noodzakelijke opwarm-stops ingelast in de dichtsbijzijnde cafétjes. De eerste kerstmarktjes zijn - tot grote vreugde van mijn bezoekers - vorig weekend opengegaan. We hebben er wat van de plaatselijke lekkernijen uitgetest (onder andere fruitsatés overgoten met chocolade...) en ze zijn allemaal goed bevonden ;-)

'k Had persoonlijk ook beloofd voor wat Oostenrijkse etentjes op mijn kot te zorgen, maar verder dan Wurst mit Sauerkraut en Apfelstrudel ben ik niet geraakt. De appelstrudel zag er trouwens niet zo goed uit, maar smaken deed hij wel. Uiteindelijk is dat toch het belangrijkste. Maar 'k zal nog veel oefenen in het maken van appelstrudels en tegen de tijd dat ik terugkom, zal ik een echte chefkok zijn :-) - gisteren hebben we trouwens "een dessertenavond" op kot gehouden. 'k Heb nog eens geprobeerd appelstrudel te maken, Irene heeft Mohrennudeln ofzoiets gemaakt (dat zag er - tussen ons gezegd en gezwegen - al helemaal niet uit) en Sarah (een Duitse van op mijn gang) heeft Kaiserschmarrln en Marillenknödel gemaakt. Wees maar zeker dat het lekker was!

 

Over de kerstmarkten gesproken, er komen er precies nog elke dag meer bij. In totaal zouden er zes moeten zijn, verspreid over de stad. Ze zijn zelfs een schaatsbaan aan het bouwen in het centrum die dit weekend zou moeten opengaan.

 

Dan ook wat minder goed nieuws: Mia, een van mijn kotgenootjes, heeft dit weekend een ongeluk gehad bij het snowboarden. Ze heeft 4 dagen in het ziekenhuis gelegen en mag nu zes weken geen sport doen. Dat is wel vreselijk voor haar als je weet dat ze normaal gaat zwemmen, hiphoppen, breakdancen, snowboarden en capoeira-les volgt...

 

We beginnen ondertussen ook toetsen te hebben van alle vakken (of toch van het seminarie gedeelte). Voorlopig is alles wel redelijk ok verlopen, maar het is toch wel raar om nu al volop testen en huiswerken enzo te hebben. We moeten echt wel tegen elke les iets voorbereiden. En ja, dan blijft er al helemaal geen tijd meer over om de leerstof van de Vorlesungen (meer theorie-gedeelte) in de cursus bij te houden...

 

Zo dat was het weer ongeveer.

Vele groetjes uit Oostenrijk,

 

Ann

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 9/11/2007 - bergtocht, bezoek, heksen op halloween en veel Poolse hapjes...

Hey allemaal!

 

Nu is het echt wel lang geleden dat ik nog iets van me heb laten horen, vrees ik. Dus: veel te vertellen. 'k Zal bij het begin beginnen...

Twee weken geleden ben ik - zoals eerder aangekondigd - op tweedaagse getrokken met Ortwin, Stamatisch, Mia en Nico. Het was wel grappig. Ik zou samen met Mia en Stamatisch vanuit Panorama (ons kot) vertrekken om dan nog even bij Nico te stoppen waar Ortwin en Nico op ons zouden wachten. Dus op het afgesproken uur stonden Mia en ik klaar om te vertrekken. Geen Stamatisch te zien. Twintig minuten te laat kwam hij uiteindelijk toch opdagen met een gigantische trekkersrugzak en nog twee plastieke zakken met spullen die hij niet in z'n rugzak gekregen had. 't Was me echt een raadsel wat hij allemaal bij had. Mia en ik stonden daar met ons klein zakje te lachen :-)

Het was wel een hele mooie tocht. In het dal was het weer heel slecht, maar al snel waren we na wat klimmen boven de wolken. We hadden echt schitterende zichten. Het was precies alsof er een wit tapijt boven de stad lag door de laaghangende wolken. Zo'n uurtje voor we aan onze berghut kwamen waar we zouden overnachten begon er echt veel sneeuw te liggen. Dat was wel een beetje een gladde bedoening. Traag maar zeker zijn we er toch geraakt.

De alm waar we overnachtten heette "Meissner Haus" en lag op 1720m. Het zag er echt gezellig uit, helemaal uit hout vanbinnen. De eigenaars waren erg vriendelijk, ze hebben ons zelfs op een schnaps getrakteerd :-) 's Avonds hebben we wat monopoly gespeeld (er was een hele kast met gezelschapsspelletjes) voor we gingen slapen.

De volgende morgen zijn we nog, na een lekker ontbijt, naar de Patscherkofel getrokken die zo'n 300m hoger lag en toch al onder een sneeuwlaag van zo'n 40cm lag. Daarna zijn we zonder problemen afgedaald tot in Innsbruck.

 

Enkele dagen later (woensdag) was het Halloween. Agniezka - een Poolse kotgenote - had voor iedereen typische Poolse hapjes voorzien: stukjes worst, champignons en rodekoolsoep met daarin een soort Poolse variant van ravioli met champignons erin. Het was echt wel typisch Pools: de worst had haar buur gemaakt, haar oma was de paddestoelen gaan plukken en had ze bereid en haar moeder had de ravioli en de soep gemaakt en had alles meegenomen naar Innsbruck toen ze haar kwamen bezoeken. Later op de avond zijn we allemaal naar de halloweenparty in het stadscentrum geweest. Irene, mijn Spaanse roommate, heeft mij en Mia vlak voor het vertrekken toch nog kunnen overtuigen dat we ons wat in Halloweenstijl moesten kleden. Met wat hulp van paars/zwart lippenstift en make-up en bizarre kapsels zijn we toch nog in de juiste dress-code aangekomen op de fuif.

 

De volgende dag (donderdag) zijn mijn ouders en Kristof op bezoek gekomen. Het was echt fijn om ze allemaal weer te zien. Vrijdag zijn we samen naar de Seegrübe (bergstation) getrokken. Weliswaar deels met de lift naar boven en te voet naar beneden. Dat was blijkbaar al zwaar genoeg, want mijn ouders hebben nog dagen lang last gehad in hun benen :-) Het uitzicht boven was echt wel schitterend, zeker en vast de moeite waard. De andere dagen hebben we de Hofkirche bezocht (praalgraf en vele standbeelden), wat gekuierd door de stad, zondagavond naar de opera geweest... We hebben het wel kalmpjes aan gedaan aangezien mama erg moe was.

 

Deze week was vrij druk. In het weekend had ik - gezien het bezoek van het thuisfront - niet echt veel kunnen voorbereiden, dus veel werk in de week... Woensdag had ik een presentatie van marketing en moest ik een paper afgeven, een test Duits, dinsdag en donderdag wat huistaken voor productie en logistiek en makropolitik. Je moet hier blijkbaar echt wel meer werken tijdens het jaar in vergelijking met Leuven is zo mijn indruk. Al bij al is alles nog wel goed afgelopen.

 

Gisteren heeft Aga (= Agniezka, de Poolse) weer voor ons gekookt. Deze keer was het een typisch Pools dessert: een soort hele dikke pannenkoek met stukjes appel in het deeg vermengd, slagroom en chocoladeschilfertjes. Echt heel lekker. Voor de geïnteresseerden: ik heb het recept opgeschreven en ben wel bereid om het thuis/op kot eens uit te proberen.

 

Vanavond ga ik voor Mia, Irene en Aga witloof in hespenrolletjes met kaassaus en puree maken. Irene voorziet een dessert. Ik ben benieuwd :-)

 

Misschien ga ik morgen skiën. Gisteren ben ik naar mijn athletiekles geweest (in de sportuni aan de overkant van de straat) en na de les vroeg de lerares wie er zin had om zaterdag mee te gaan skiën. Ik heb haar uitgelegd dat ik er wel nog helemaal niet zo veel van kan en dat ik bang was dat ze veel op me zou moeten wachten, maar ze zei dat dat geen enkel probleem was en dat ze me misschien nog wat kan bijleren. Er gaan ook een paar andere meisjes van de athletiekles mee.

 

Deze week heb ik ook van Kathleen gehoord dat ze me samen met Joris volgend weekend komt bezoeken :-) 'k Zal al beginnen wat activiteiten te bedenken...

Vele groetjes uit Innsbruck,

 

Ann

xxx

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 26/10/2007 - Oostenrijkse nationale feestdag

Hey allemaal!

 

't Was een cultureel dagje vandaag. Aangezien het Oostenrijkse nationale feestdag is, had iedereen vandaag geen les en was de ingang tot enkele musea in Innsbruck gratis. Dus ben ik met Mia, Laetitia, Irene, Anna en Angelo het Landesmuseum gaan bezoeken. Het was interessant, maar veel te groot om alles op een paar uurtjes te zien...

 

Morgen ga ik met Mia, Ortwin, Stamatisch en Nicko (een vriend van Mia) op tweedaagse in de bergen. Spannend! We hebben slaapplaatsen gereserveerd in een berghut (Meissner Haus op de Patscherkofel). Volgens de Alpinevereniging van Innsbruck - waar we een beetje info zijn gaan vragen om onze tocht te kunnen plannen - ligt er wel al sneeuw aan de hut en zou het kunnen dat de top van de Patscherkofel niet bereikbaar is, maar de hut zou dat zeker en vast wel zijn... Ik ben wel benieuwd hoe het gaat zijn :-) Ik hou jullie op de hoogte.

 

Vele groetjes uit Innsbruck!

Ann
xxx

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 20/10/2007 - SNEEUW!!!

HET SNEEUWT! De Filipino's (mijn Filipijnse kotgenoten) gaan helemaal uit hun dak, aangezien het de eerste keer in hun leven is dat ze sneeuw zien vallen. Voorlopig blijft de sneeuw nog niet liggen in de stad, maar de bergen zien er van kop tot teen toch al behoorlijk wit uit. 't Is dan ook vrij koud buiten. Gelukkig heb ik me donderdag een skipak aangeschaft, dus als het echt koud wordt, kan ik misschien de jas ervan als winterjas gebruiken.

 

'k Heb ondertussen ook mijn resultaat van het ingangsexamen handel (soort marketing) gekregen en ik ben erdoor :-) wel maar met 20/30 terwijl je minstens 18 moest hebben, dus zoveel reserve had ik blijkbaar niet. De resultaten zijn wel niet zo duidelijk medegedeeld. Je kon zien hoeveel punten je had op e-campus (plaatselijke versie van toledo), maar er stond niet bij dat je 18 moest hebben. Bijgevolg zaten er dus wel een paar mensen in de eerste les die een 15, 16 of 17 hadden en die dachten dat ze erdoor waren omdat ze meer dan de helft van de punten hadden. Vrij pijnlijk als je voor die hele klas moet vernemen dat je het vak niet mag volgen...

 

Woensdag ben ik voor het eerst in m'n 20-jarige leventje naar een voetbalmatch gaan kijken. Het was een vriendschappelijke match tussen Oostenrijk en Ivoorkust en er was een speciale actie voor studenten waardoor je al voor 2€ een ticket had. Het stadion zag er wel heel chique uit. Het is naar 't schijnt pas uitgebreid n.a.v. het Europees kampioenschap dat volgend jaar door Oostenrijk en Zwitserland georganiseerd wordt.
Na de voetbalmatch zijn we nog even naar 'The best of the 90s'-td geweest. Dat was echt super. Spijtiggenoeg had ik de volgende morgen om negen uur productie&logistiek en ben ik dus niet echt lang kunnen blijven.

 

Voor de rest is er niet zo erg veel speciaals gebeurd. Donderdag naar de athletiek geweest. Maandag naar de aerobic. Op het eind van de aerobic-les vertelde de lerares wel dat de cursus misschien afgeschaft gaat worden wegens te weinig deelnemers. We waren maar met negen, maar dat vond ik nu net zo gezellig. Volgende week maandag valt het verdict. Als de les afgeschaft wordt, mogen we natuurlijk wel iets anders gaan volgen of krijgen we ons geld terug.

 

Als ik me niet vergis, is het vanavond dia-avond van Zwitserlandkamp. Spijtiggenoeg is het een beetje moeilijk voor me om vanavond naar 't Jan-Van-Ruusbroeckollege te gaan... :-) Maar 'k zal toch vanuit mijn stad tussen de besneeuwde bergen even aan jullie denken :-)
Marilou en Elien doe jullie toneeltje goed vanavond :-)

 

Tschüss!

Ann

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 15/10/2007 - Ingangsexamen + Seegrübe

Hey allemaal!

Even een verslagje uitbrengen van mijn week. Er is niet echt veel bijzonders gebeurd. Deze vrijdag had ik een ingangsexamen voor het vak Handel (een soort marketing cursus). Elke handel-student had een cursus van zo'n 250 pagina's gekregen die hij of zij moest blokken. Bijgevolg was het een week met veel studeren en op tijd gaan slapen. Tja, dat moet ook af en toe eens gebeuren, hè?
Het examen viel vrijdag nog wel mee. Er waren vijftig studenten ingeschreven voor het examen, 35 mogen het vak volgen. Zeven zijn niet komen opdagen op het examen, dat maakt dus dat er acht van de 43 studenten die het examen hebben afgelegd het vak niet mogen volgen. Aangezien ik er toch wel een redelijk goed gevoel aan over hield, denk ik wel dat dat in orde zal zijn. Nu ja, ge weet natuurlijk nooit, dus voorlopig wacht iedereen toch nog een beetje in spanning de resultaten af...

Naast al dat studeren, was het ook wel een vrij sportieve week. Maandag ben ik voor het eerst naar de aerobic geweest en donderdag naar Leichtathletik (athletiek voor beginners). Het was allebei heel fijn. Ook erg gemakkelijk voor me om ernaartoe te gaan, aangezien de sportuniversiteit zich recht tegenover mijn deur bevindt.
Zaterdag werd er - gezien het grote succes van de tocht van vorige week - opnieuw een bergtocht georganiseerd door ESN (de studentenvereniging voor erasmussers). Het was echt super. Het was wat bewolkt terwijl we aan het stappen waren, maar toen we op de top (de Seegrübe) aankwamen, trok alles open en hadden we echt een schitterend uitzicht op de stad. De Seegrübe ligt op een kleine 2000m, wat maakt dat we toch wel een 1400m gestegen zijn. Da's niet zo slecht denk ik (toch al een redelijk Zwitserlandkampniveau, als ik me niet vergis...)

Vrijdag ben ik nog eens met wat andere erasmussers (Harold, Ortwin, Stamatisch en Mia) naar Treibhaus - een soort bar/café met concertzaal - geweest. Blijkbaar hebben ze daar elke vrijdagavond optredens van locaal talent. Het was heel gezellig.

Zo, dan ga ik nog een beetje in spanning wachten op de resultaten van de test...

Tschüss!

 

Ann

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 7/10/2007 - Eerste lesweek + start van erasmusactiviteiten

Hey allemaal!

Het is weer even geleden dat ik nog iets van me liet horen, dus hoog tijd voor een nieuw tekstje op deze blog :-)
Ondertussen is mijn eerste lesweek reeds verleden tijd. In het begin van de week heb ik officieel te horen gekregen welke vakken ik hier zal kunnen volgen. Uiteindelijk werd het Handel (soort van marketing-cursus in het Engels), Makropolitik (moet mijn Leuvens vak macro-economie vervangen, Harold en ik dachten dat het niet echt gelijkaardig zou zijn, maar de coördinator verzekerde ons dat het dat wel was... Na onze eerste les bleek het vrij wiskundig/economisch te zijn en helemaal niet over politiek te gaan zoals eerst gedacht; dit vak is ook in het Engels), Management Accounting (in het Duits) en Produktionswirtschaft und Logistik (in het Duits). Voor Handel moet je hier wel - net zoals voor alle andere marketing-cursussen - een ingangsexamen afleggen. Zeer vreemd vind ik dat persoonlijk. Nu ja, niets aan te doen zeker? Het ingangsexamen is volgende vrijdag en ik moet daarvoor een cursus van ca. 250 pagina's leren. Dus, het echte studeren is - spijtiggenoeg misschien - zeker en vast al begonnen...

Deze week zijn de activiteiten voor Erasmusstudenten begonnen. Er is een soort studentenvereniging genaamd ESN die zich over deze buitenlandse studenten ontfermt. Zoals eerder verteld, was er een welkomstreceptie op maandag. Donderdagnamiddag was er een wandeling met gids door de stad voorzien. Dat was wel interessant, maar vrij kort vond ik persoonlijk. Na de wandeling zijn we met z'n allen een koffietje gaan drinken in het Centraal Café. Dat was heel chique. Volgens de begeleiders van ESN was het café meer in Weense stijl. Wat het ook was, ik vond het super, zo van die geweldig blinkende oude lusters aan het plafond, schilderijen, zuilen, veel marmer en... democratische prijzen! Die avond werden we in groepjes van ongeveer acht erasmusstudenten op weg gestuurd met een Oostenrijkse student, die ons een paar leuke Innsbruckse cafétjes heeft laten zien.
Vandaag zijn we met de hele troep erasmussers op bergtocht geweest. Ook dat was wel tof. Van 's ochtends in de vroegte was het al schitterend weer: zo'n 20° en een staalblauwe hemel. We wandelden zo'n drie à vier uur (weliswaar op een zeer rustig tempo, aangezien de groep erg groot was en we veel moesten wachten tot iedereen weer volgde) tot aan de Rumeralm op de Nordkette (=bergketen vlakbij Innsbruck). Daar konden we iets eten, maakten we een groepsfoto en vervolgens gingen we weer naar beneden. Onderweg hebben we vele mooie uitzichten gehad en kon iedereen een praatje slaan met de andere studenten.

Dat was zo ongeveer het belangrijkste wat deze week gebeurde (buiten het feit dat ik op woensdag voor het eerst mijn was gedaan heb, maar dat is allemaal prima verlopen, dus veel valt er niet over te vertellen...). Ik hou jullie op de hoogte over mijn verdere avonturen hier.

Ciao!

Ann

ps: Mijn account om foto's te zetten op deze blog (te vinden onder de link 'foto's' aan de rechterkant van deze pagina) is spijtiggenoeg reeds vol. Vandaar dat er niet echt nieuwe foto's volgen. Ik ben een oplossing aan het zoeken. Misschien zet ik ze wel op mijn space op msn of op facebook.

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 2/10/2007 - bezoek aan München + Oktoberfest; derde introductiedag & eerste lesdag

Hey allemaal!

Dit weekend ben ik samen met Laetitia (Spaanse), Claire (Franse), Julie (Franse) en Harold (Leuven) naar München geweest. We brachten Thomas (Verbist; ook handelsingenieur in Leuven; in München op erasmus) een bezoekje en hij heeft ons gegidst door München. Wel praktisch, zo'n erasmusser die je overal de weg toont :-) En natuurlijk zijn we er ook naar de Oktoberfesten geweest. Mocht je het niet kennen: dit is een soort gigantische kermis met 10 reusachtige tenten waar bier geschonken wordt (pinten van een liter!) en waar telkens een live-groepje Duitse hoempapa speelt. Je kan er natuurlijk ook veel worst en andere typische Duitse dingen eten. Ongeveer de helft van de bezoekers (meestal de locals) loopt er rond in traditionele klederdracht. Het was onvergetelijk.

Gisteren (maandag) had ik een derde introductiedag aan de universiteit. Alle erasmussers moesten hun zelf opgesteld studieprogramma laten goedkeuren en natuurlijk werd het voor de zoveelste keer weer helemaal overhoop gegooid... Blijkbaar zal ik het vak 'Handel' moeten volgen i.p.v. 'Marketing' en zullen Harold en ik 'Makropolitik' volgen i.p.v. 'Makroökonomie'. Nu ja, het zij zo. Veel kunnen we er niet aan veranderen. Maandagmorgen heb ik ook een test afgelegd die zal bepalen in welke talencursus Duits je terecht komt (beginners, gevorderd, ...). Ik vond eigenlijk dat het wel meeviel en niet zo moeilijk was als ik gevreesd had. De resultaten zouden binnenkort online moeten komen.
In de namiddag was er een erasmus welcome in de feestzaal van de oude universiteit met speeches van een heleboel mensen. Daarna kreeg iedereen een glas aangeboden en kon je kennismaken met andere erasmussers. Oh ja, bijna vergeten, ik heb er Ortwin leren kennen. Hij komt uit Antwerpen en studeert vertaler/tolk. Eerder had ik van hem een mailtje gekregen, waarin hij uitlegde dat hij graag de andere erasmussers uit België in Innsbruck had willen ontmoeten. Zo gezegd, zo gedaan. Alle Fransen waren zich wel een kriek aan het lachen omdat ik heel de tijd aan het rondkijken was of er niemand met een bruine polo met witte strepen binnenkwam. Ortwin vertelde me dat hij had gehoord dat er maar drie Belgische studenten in Innsbruck waren. Nu kennen we ze dus allemaal: Harold, Ortwin en ik.

Vandaag had ik mijn eerste les. Produktionswirtschaft und Logistik. Zoals de naam al voorspelt, was dit een cursus in het Duits. Al bij al vind ik dat ik het nog redelijk goed kon verstaan. Het is wel moeilijk om ondertussen ook nota's te nemen aangezien je je al erg moet concentreren eer je door hebt waarover het gaat.
Deze middag heb ik weer een stoot uitgehaald :-) Ik wou rijst koken en heb daarvoor eerst water (dat nog in de waterkoker stond) laten koken met een waterkoker. Toen de rijst bijna klaar was, besefte ik dat hij wel heel raar smaakte. Blijkbaar had iemand javel of iets dergelijks in de waterkoker laten staan om de kalk eruit te krijgen. De rijst is dan maar in de vuilbak beland...
Daarnet heb ik voor de eerste keer mijn was gedaan. Spannend spannend! Na een beetje hulp van een toevallige voorbijgangster heb ik het ding toch aan de praat gekregen. En al bij al ziet alles er nog goed uit :-) Alleen heb ik beseft dat er op een heleboel van m'n kleren staat dat ze niet in de droogkast mogen. Conclusie: heel mijn kamer ligt nu vol met drogende kleren... Misschien toch eens horen bij de mama wat ik daarmee moet aanvangen (misschien moet ik ze toch maar in de droogkast steken?). We zien wel.

Morgen weet ik 100% zeker welke vakken ik hier zal mogen volgen. 't Is hier zo een heel systeem waarbij je moet "bieden" (met fictieve punten die elke student krijgt) op elk vak. De hoogste bieders mogen het vak volgen. Begrijp je het? Waarschijnlijk niet... (Sorry als ik jullie onderschat) 't Is echt een heel ingewikkeld systeem.

Tot een volgende keer.
Tschüss!

Ann

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 29/9/2007 - Buddy ontmoet + tweede introductiedag

Hey allemaal!

Gisteren had ik mijn tweede introductiedag. 't Was wel interessant. 's Middags heb ik met Harold, Julie en Claire (laatste twee komen uit Frankrijk) gegeten in de Mensa (plaatselijke alma). Ik wou er een broodje nemen waarvan ik dacht dat er hesp of kaas op zou liggen, maar toen ik het papiertje dat errond zat weg deed, zag ik dat er een schnitzel tussen zat. Dat was wel een beetje degoutant: zo'n koude schnitzel tussen een belegd broodje met mayonnaise... Die Oostenrijkers hebben dus wel wat rare gewoontes.

In de namiddag kregen we van een paar Oostenrijkse studenten een rondleiding door de universiteit en de omliggende straten. Heel interessant. Na de rondleiding zijn we nog iets gaan drinken in de Mensa en heb ik kennis kunnen maken met een heleboel medestudenten.

's Avonds zijn we met een hele hoop kotgenoten naar het Treibhaus (café met concertzaal in de kelder) gegaan waar er een reggae-concert plaats vond. Daar heb ik mijn "buddy" voor het eerst ontmoet. Een buddy is een locale student die je zo'n beetje wegwijs kan maken in Innsbruck en die je kan helpen wanneer je een probleem zou hebben. Mijn buddy heet Benedikt en komt uit Zuid-Tirol (deze provincie ligt net over de grens, in Italië, het is wel nog steeds Duitssprekend gebied). Hij was heel sympathiek en is nog de hele avond met ons (de kotgenoten) op stap geweest.

Over de kotgenoten gesproken, sommige van hen hebben toch ook heel speciale gewoontes. Vooral dan de Spanjaarden. Die hebben echt een ander levensritme. Tegen de middag ontbijten ze, zo rond vier à vijf uur eten ze hun lunch en tegen 10 à 11 uur 's avonds eten ze hun avondeten... Bijgevolg vroeg Laetitia me gisteren toen ik om zes uur begon te eten of dat nu mijn lunch of avondeten was :-)

Vandaag had ik besloten om toch een beetje sportief te zijn en ben ik wat gaan joggen. Het weer is hier trouwens weer goed, het is begin de 20°, in tegenstelling tot gisteren toen het maar amper 8° was, er zijn dus duidelijk grote temperatuurschommelingen op korte tijd. Een Griek van mijn studentenheim had me verteld dat er een mooie toer rond de luchthaven was. Dus wou ik dat even gaan proberen. Ik heb echt fantastische plekjes gezien, aangezien het padje langs de rivier liep en iets hoger gelegen was zodat ik een ander uitzicht op de bergen had dan vanuit mijn studentenheim. De toer was echter helemaal niet zo kort als de Griek me voorspeld had. Ik ben namelijk anderhalf uur onderweg geweest. Tegen het einde toe was ik helemaal fout gelopen (daarmee wsl dat ik zo lang onderweg was... ondertussen had ik trouwens het lopen opgegeven en heb ik maar gewoon gewandeld, want de toer was echt veel en veel te lang...) Na wat mensen aangesproken te hebben, ben ik dan toch thuis geraakt. Daar aangekomen merkte ik dat mijn Spaanse roommate ('t is niet helemaal een roommate, maar we delen wel hetzelfde inkomhalletje) de deur op slot had gedaan terwijl mijn sleutel binnen in mijn kamer lag. Blijkbaar had ze het papiertje aan de binnenkant van de deur ("Don't lock the door") niet gezien... Daar stond ik dan. Gelukkig heb ik met de gsm van Julie (Franse van bij mij in de les die ook bij me op kot zit) een berichtje kunnen sturen naar Irene om te vragen of ze de deur kon opendoen. Gelukkig zat Irene blijkbaar in de kelder van het gebouw en was ze niet naar het stadscentrum zoals ik gevreesd had. Nu ja, eind goed, al goed.

Zo dat was het ongeveer. Tot een volgende keer!

Ann
xxx

 

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 27/9/2007 - Gsm-nummer

Hey allemaal!

Zoals eerder gezegd ben ik me gisteren een Oostenrijks gsm-nummer gaan aanschaffen. Voor de geïnteresseerden: 00 43 69 910 660 740
Gisterenavond hebben de Spanjaarden van m'n kot een klein feestje gegeven in de keuken voor een heleboel erasmusstudenten. Ik heb 2 meisjes leren kennen die bij me in de les zitten: Julie uit Montpellier (Frankrijk) en Jessica (Finland). Iedereen is echt heel spontaan en vriendelijk. We hebben hier ook een heleboel Filipino's lopen (of hoe noem je inwoners van de Filipijnen?) die echt geestig zijn en heel de tijd mopjes vertellen. Ze hebben ook echt komische namen. Een van hen heet Boogy. Ze zitten wel heel de tijd te lachen met Jean-Claude Van Damme, want dat is zo ongeveer het enige Belgische dat ze kennen, dus elke keer dat ze mij zien beginnen ze weer over Jean-Claude Van Damme...

Vandaag had ik mijn eerste introductiesessie. 't Was eigenlijk niet zo interessant aangezien er werd uitgelegd hoe je aan een studentenkaart moet geraken en hoe je je moet registreren aan de universiteit, maar dat had ik allemaal al de dag ervoor gegaan. Gelukkig heeft de erasmus-coördinator na een half uurtje gezegd dat de mensen waarbij dit allemaal al in orde is, mochten weg gaan.
Daarna heb ik met Harold de Stadtturm beklommen (een hoge toren vlakbij het gouden dak) op aanraden van de Filipino's. Boven hadden we echt een heel mooi zicht. (Ik was m'n fototoestel vergeten, maar Harold heeft wat foto's getrokken, van zodra hij ze doorgemaild heeft, zet ik ze op m'n blog - idem voor foto's van het feestje de avond ervoor) Vervolgens zijn we een tas koffie gaan drinken en zijn we nog eens de toeristinfo binnengewandeld om een wandel-/skikaart van de omgeving te kopen.

Zo dadelijk ga ik waarschijnlijk een filmpje zien bij een van de Spaansen. Ze gingen eens zoeken of ze iets in het Engels vonden, want de meesten van hun films zijn blijkbaar Spaans gesproken ipv Spaans ondertiteld...

Veel liefs,

Ann
xxx

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 26/9/2007 - De eerste daagjes in Innsbruck...

Hey allemaal!

Ik ben ondertussen reeds enkele dagen in Innsbruck. Zaterdagmorgen vroeg vertrokken met mijn ouders, alles de auto in. Je kan niet beseffen hoe veel je gedurende een half jaar gebruikt! Een gigantische valies kleren, een bak met kookpotten, pannen, borden, een printer, een laptop, een donsdeken, Duitse woordenboeken, cursussen van vorige jaren om wat in op te zoeken en nog veel meer. Het verbaasde me eigenlijk een beetje dat alles in die auto is geraakt. Ocharme de mensen die met de trein of iets dergelijks gaan en met al die rommel moeten sleuren...

Na een half uurtje waren we in Bertem, waar Kristof nog een sportzak in de overvolle koffer propte. Ongeveer negen uur later kwamen we toe in Innsbruck.
Drie dagen lang hadden we stralend weer en hebben we daar een beetje de toerist gespeeld. Overal met een stadsplan naartoe, een museum bezoeken (de Hofburg - zie foto), ijsjes eten, langs alle monumenten lopen, enzovoort.

Maandagmorgen stonden we iets vroeger op. Vanaf die dag kon ik immers de sleutel van mijn kamer krijgen en zou ik bijgevolg ook eindelijk weten waar ik op kot zou zitten. Het bleek allemaal nog goed mee te vallen. Begin augustus had men mij gezegd dat ik mijn kamer zou moeten delen met een andere studente, maar dat is blijkbaar toch niet het geval. De kamer is misschien dubbel zo groot als mijn kamer in Leuven (dat is nu ook niet moeilijk, hoor ik jullie al denken :-) ) en is nog iets goedkoper ook. 't Is wel op de vierde verdieping van het gebouw, maar er is een lift die tot aan het derde verdiep gaat, dus: geen probleem. Ik deel wel een soort inkomhalletje waar je jassen en schoenen kan zetten, een wc en een douche met twee andere meisjes. De keuken is op de gang. Dat is wel niet slecht denk ik, zo leer je nog wat mensen kennen. Mijn kot is wel een beetje buiten het centrum, tegenover de sportafdeling van de universiteit en vlak aan de luchthaven. 't Is zo'n beetje alsof ik ergens in Heverlee zou zitten denk ik (zo kunt ge u iets voorstellen bij de afstand). Dus, we gaan een sportief semester tegemoet :-)
Gelukkig stopt er wel een bus vlak voor m'n deur die rijdt tot aan de faculteit. 'k Heb me dan maar meteen een buspas voor een maand aangeschaft.

Dinsdagmorgen brak het grote moment van afscheid aan... Ik moet eerlijk toegeven dat er wel een paar traantjes gevloeid hebben, maar ja, hoe zou je zelf zijn? Op dat ogenblik dacht ik zo'n beetje dat ik een hele eenzame dag tegemoet zou gaan, maar dat was helemaal niet het geval. Ik heb vanalles in orde moeten brengen (studentenpas, foto voor de studentenpas, formulieren invullen, aanmelden bij de plaatselijke erasmuscoördinator, buspas, enz.) en ik heb massa's mensen leren kennen. Dat laatste mede dankzij mijn sociale Spaanse buurvrouw (ze heet Irene), die hier al een heleboel mensen kent (ze is er dan ook al twee weken) en mij aan iedereen voorstelt. Gisterenavond kwam ze plots binnenvallen  met vraag of ik niet mee op stap wou gaan. Daar heb ik natuurlijk geen nee tegen gezegd ;-)
We zijn met een heleboel erasmusstudenten naar een Ierse pub in het centrum geweest. Het was echt heel gezellig. 's Avonds hebben we een taxi terug naar huis genomen, aangezien er geen bussen meer reden en niemand van ons al een fiets had. Voor een taxi waar we met vier meisjes inzaten, hebben we elk 2€ moeten betalen. Dat is toch wel een heel redelijke prijs vind ik.

Deze ochtend heeft Harold me wakkergebeld met de vraag of hij iets mocht komen printen... Iedereen heeft hier een telefoon op zijn kamer waarmee je gratis naar andere kamers kan bellen. Zeer praktisch, hoor. Misschien moet iemand dit ideetje eens suggereren aan Jo De Bie :p
Ik denk dat ik stilaan eens ga eten. Deze namiddag ga ik waarschijnlijk samen met Harold naar het centrum om me een Oostenrijks gsmnummer aan te schaffen en nog wat andere zaken in orde te brengen.

Oh ja, voor de geïnteresseerden, dit m'n adres:
Studentenheim Panorama
Ann Noblesse (Zimmer 412)
Fürstenweg 174
A - 6020 Innsbruck
Alle bezoek is steeds welkom ;-)  ('t is trouwens kamer 412)

Veel liefs uit het verre Oostenrijk,

Ann

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 20/9/2007 - officiële opening ;-)

Hey allemaal!

Binnenkort (zaterdag 22 september) vertrek ik met m'n hele hebben en houden naar Innsbruck (Oostenrijk). Kwestie van iedereen een beetje op de hoogte te houden, heb ik aan Raf - en aan de rest van die van Tienen eigenlijk ook - beloofd om een blog te beginnen. Et voilà! Bij deze verklaar ik mijn blog officieel voor geopend :-)

Comments (8) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS
Foto's
Weer in Innsbruck
Universität Innsbruck
Webcams

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer