Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Blog Annalore

de economie gaat weer groeien, net als het bezoek aan de voedselbank

Posted on 14/2/2014 at 01:53 in Politiek

Vrijdag 14 februari 2014, bron nos.nl

De economie trekt weer voorzichtig aan, gaat weer groeien. De werkeloosheid loopt er nog achter aan. De consument geeft nog niet meer uit.  Economie, groei, consumenten.....

Met verbazing hoor ik politici aan. Waar blijven de bijvoorbeeld de statistieken met de toename van mensen die naar de voedselbank gaan?

Of kan de economie weer gaan groeien omdat meer mensen in armoede terecht gekomen zijn? kan de ballon weer omhoog omdat er wat last = mensen vanaf gevallen zijn?

 

Pauselijke uitspraken

Posted on 14/2/2014 at 01:31 in Religie

Vrijdag 14 februari 2014, bron nos.nl

Paus Franciscus: Volgens de paus kan het huwelijksgeluk afhangen van drie woordjes: alsjeblieft, dankjewel en sorry. "Laat de dag nooit eindigen zonder dat je een ruzie hebt bijgelegd", adviseerde hij. "Als de vrede nog niet is hersteld, verhard je van binnen en wordt het de volgende dag moeilijker." Franciscus zei verder dat het belangrijk is om te onthouden dat niemand perfect is. "We zijn allemaal zondaars. Het perfecte gezin bestaat niet. De perfecte echtgenoot bestaat niet, de perfecte echtgenote evenmin, om over de schoonmoeders maar helemaal te zwijgen."

  • Alsjeblieft, dankjewel, sorry: Het geluk in een huwelijk wordt hier wel een versimpeling. Natuurlijk helpen de woorden, maar of het huwelijksgeluk daar  zo van afhangt? Wat als gezegd vanuit een oppervlakkigheid, omdat de Paus het zegt? Drie pauselijke toverwoorden? 
  • Laat de dag nooit eindigen.. : een opdracht, en als dat niet lukt? trigger je dan je innerlijke criticus? Stel dat je die hebt en het lukt niet de ruzie bij te leggen - dan voelt het als falen....
  • Als de vrede nog niet is hersteld....: triggert dit niet de angst: het is me niet gelukt, straks verhard ik, straks worden de dagen steeds moeilijker.... ik ben een slechte christen....
  • O maar gelukkig: we krijgen er wel bij dat niemand perfect is. We zijn allemaal zondaars. O... ja wel weer een trigger voor de innerlijke criticus.
  • We blijven hangen tussen 'wat we moeten doen' en 'dat we toch zondaars blijven' en het perfecte niet bestaat. We moeten dit en dat, maar zullen als zondaars de perfectie niet bereiken..... ik weet niet of ik hier levensvreugde uit ga putten.....

Die aansporende uitspraken (laat..., doe dit, doe dat....) doen meestal geen recht aan een situatie waarin een persoon zich bevindt. Om in een situatie zoveel mogelijk handig (laat ik niet zeggen 'goed' anders bestaat er ook een 'slecht'). te handelen, is een individueel oordeel over die situatie nodig (geen veroordeling, maar oordeel in de zin van mening). Zelfstandig waarnemen, zelfstandig een oordeel vellen. Afgestemd op de specifieke situatie. Geen situatie is hetzelfde.

Neem 'Laat de dag nooit eindigen... ' - het kan best zijn dat de ruzie zo heftig was, dat als partners het s'avonds uit willen praten, ze moe weer in een eindeloze discussie belanden en ze volledig uitgeput om 3 uur 's nachts omrollen, met nog meer ruzie erbij. Soms kan het juist goed zijn, afhankelijk van de partners en de situatie, om de ruzie de volgende dag uit te praten. De emoties laten bedaren, een stukje tijd voor zelfreflectie inbouwen en dan met meer emotionele afstand het gesprek in gaan. Maar in andere situaties met andere personen kan het wel weer handig zijn uit te praten. Er valt niets algemeens over te zeggen.

En die verharding van binnen - dat gaat niet in een dag. Het kan dus ook zo zijn dat het innerlijk niet verhardt, maar tot rust komt en er ruimte komt voor gesprek. Je wordt wel de stuipen op het lijf gejaagd als je een angstige en perfectionistische ondergrond in jezelf hebt. Iedere dag wordt weer moeilijker als je de problemen in je huwelijk niet oplost. Een periode van problemen maakt het moeilijker en moeilijker. Oke er zit wel wat in. Maar dreigen met verharding. Fijner is om aan te sluiten met begrip: het is niet fijn om met huwelijksproblemen te leven. Misschien kan je onderzoeken wat jullie kan helpen hieruit te komen. 

Zwart-wit meningen/aansporingen getuigen van een beperkte visie op de werkelijkheid. De werkelijkheid is grijs of anders gezegd: kleurrijk. Mensen zijn kleurrijk en geen persoon of situatie is gelijk. Algemene tendensen hoe zaken (kunnen) werken, zijn wel neer te zetten. Maar imperatieven hoe het moet, nee.... en hier gaan veel levensovertuigingen mank. Zo zag ik een keer een boedhistische uitspraak: als iemand lelijk tegen je doet, lach dan terug. Nep de nep.... Nou een beetje authenticiteit zou ik wel op prijs stellen. Als die ander gaat lachen, terwijl ik voel dat hij/zij boos is..... ik ga gillen hoor..... haha.  Aansporing tot non-authenticiteit en vele addergroei onder het tapijt. 

Als je naar uitspraken gaat leven: verhard je dan misschien niet in een statische reactie? Waar is je vrije denken, waar je invoelen, waar je besef van je eigen en andermans behoefte in de situatie, in je huwelijk?


Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer