Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

3/7/2006 -

Zo, na een lange stilte toch nog een berichtje van mij.
Ik ben alweer een tijdje klaar met school en de tijd komt dat ik hier weg moet gaan... Overmorgen komt Jelle en in het weekend gaan we op vakantie om op 22 juli vanuit Madrid weer naar Nederland te vliegen. Nu hier toch iedereen één voor één weggaat en mijn avonden gevuld zijn met afscheidsfeestjes, begin ik toch ook wel weer zin te krijgen om lekker naar huis te gaan. Ik ga het hier zeker missen, maarja, met al die zon, leuke mensen, feestjes, uitstapjes en zo´n stad als Barcelona was het afgelopen half jaar ook meer een grote vakantie dan studeren.
Het is een beetje laat maar ik heb toch nog wat foto´s online gezet, zichtbaar door op de volgende links te klikken (terwijl je shift indrukt):
valencia
torres wijngaard
roadtrip
bilbao-San sebastian
huis met zwembad
overig
De uitleg bij de foto's e.d. komt straks in delft wel voor de mensen die daar behoefte aan hebben.
Tot snel allemaal! - hasta pronto todos!
anne
Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

28/3/2006 - Op de helft

Ik heb alweer één trimester afgerond! Afgelopen week was de inlever en examenweek. Ik had drie dingen om in te leveren en een examen. Het examen was een eitje omdat de lerares vergeten was het examen in het castiliaans te maken hoefden we maar de helft van de vragen te maken. Ik ben wel heel benieuwd wat ik voor de rest krijg.
Jelle was er ook afgelopen week. Met mijn iers en schots studiegenootje hadden we Sint Patricksday gevierd. Die zelfde avond ook even kennisgemaakt met de geschifte spaanse politie. Er was ergens een soort groot straatfeest en toen we daar heen wilden stond er al allemaal m.e. omheen. Toen waren we maar naar een cafe gegaan en toen we later naar huis wilden lag de hele ramblas overhoop. Allemaal rennende mensen, m.e.-ers die iedereen met hun stokken sloegen die in de buurt kwam en knallen van waarschuwingsschoten. Echt niet relaxed en wij konden dus ook niet naar huis zo. Uiteindelijk met de nachtbus is het via een omweg wel gelukt, terwijl het dus ook 5 min lopen had kunnen zijn.
Toen ik Jelle dinsdag weer op het vliegveld wilde zetten ging het even mis. Ik dacht wel te weten welke trein we moesten nemen en vervolgens reden we heel hard het station voorbij waar we over hadden moeten stappen naar het vliegveld en stopten pas 40 min later een heel eind van barcelona en het vliegveld vandaan. Het is ook niet meer gelukt om op tijd op het vliegveld aan te komen. Vliegtuig gemist dus. Die van twee dagen later gelukkig niet.
Gisteren is Linda gekomen, die blijft hier een week tot zondag. Ik moet deze week weer mijn nieuwe vakken uit gaan kiezen, dus hopelijk genoeg tijd over om leuke dingen te gaan doen. Maar het weer is iig perfect, je ziet allemaal toeristen met verbrande hoofden rondlopen.
Ik zal binnenkort mijn flashsite online brengen. Hij is nog niet helemaal af maar er staan wel meer foto's op, dus misschien leuk om te zien.

Comments (5) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8/3/2006 - Veel werk en zon!

Mijn eerste trimester hier is alweer bijna voorbij. Ik heb net mn laatste les van deze week gehad, volgende week is de laatste lesweek en de week erna moeten alle opdrachten worden ingeleverd en zijn de examens. Voor zover ik heb begrepen heb ik maar één examen, dus dat is fijn. Ik moet nog wel veel opdrachten maken. Fotografie is al helemaal afgesloten. Voor typografie, rhino en flash moet nog wel wat gedaan worden. Dat wordt hard werken deze week want dinsdag komt Jelle alweer en dan wil ik natuurlijk niet nog huiswerk moeten maken. Voor flash is de eindopdracht het maken van een site. Dus binnenkort geen bloggers meer maar een heuze eigen flashsite! Daar zal ik ook gelijk meer foto's laten zien en iets van mn werk hier, er moet namelijk wel iets op de site te zien zijn natuurlijk. Op het moment is er nog niet zoveel aan gebeurd, dus ik hoop dat het ook wel echt gaat lukken, maar het zal iig nog wel even duren.
Ik heb op verschillende foto's de sneeuw zien liggen in delft. Brrr.... Hier schijnt de zon en is het 18 graden! Ik heb deze week voor het eerst op een terasje gezeten. Prima :)
Inmiddels heb ik ook alweer nieuwe huisgenoten. De duitse jongen heeft plaatsgemaakt voor 2 zuidamerikaanse meisjes, die de eerste dag gelijk het hele huis schoon hadden gemaakt. Ik ben wel blij met ze, vooral omdat ik nu weer spaans kan oefenen thuis. En ze zijn ook wel aardig volgens mij, maar ik heb ze nog maar 2 keer gezien omdat ze er pas sinds eergisteren wonen.
Mn kamer is inmiddels ook geupgrade. Ik had geen kasten dus al mn spul lag een beetje door mn kamer heen en het was een lekker zooitje. Inmiddels heb ik een echte kast gekregen via via van iemand die ging verhuizen. Nu kunnen mijn spullen allemaal netjes in de kast. Morgen ga ik een nieuw matras kopen (op kosten van de huisbaas) dus dan kan ik daarna ook lekker gaan slapen. Nu voel ik mn lattenbodem door mn matras heen en dat slaapt toch iets minder comfortabel.
Ik laat het hier maar weer bij...
Adios!


Comments (4) :: Post A Comment! :: Permanent Link

28/2/2006 - Carnaval

Ik zit in de klas te wachten op de docent, en dacht mooi moment om maar weer eens wat op mn blog te zetten... Hopelijk komt hij nog wel, anders heb ik voor niks gisterenavond tot veel te laat op mn renderingen zitten ploegen. Aan de andere kant, hoe langer hij weg blijft, hoe langer dit stukje kan worden. Na de les om half 3 neem  ik met Daniel (een zweedse erasmus) de trein naar Sitges. Daar schijnt het beste Carnaval van Catalunya te zijn. En daar willen wij wel wat van meepikken. We zullen daar nog een paar andere erasmusvriendjes ontmoeten en dan gaan we proberen om morgenochtend weer heelhuids met de eerste trein terug naar barca te gaan.

Op alle utstapjes na is het leven hier al zo gewoon geworden. Elke week van maandag tot woensdag les, dan is het alweer weekend en voor ik het doorheb ik het dan ook snel weer maandag. Echt waar, de tijd gaat hier zo snel. Het weekend is precies lang genoeg om een beetje uit te gaan, de volgende ochtend lang in bed te liggen, huiswerk te maken en al die andere kleine bezigheden die er voor zorgen dat er altijd wel iets te doen is. Het is wel echt een luizenleventje. Er is nooit een reden om voor 10 uur op te moeten staan. Ik besteed opzich nog vrij veel tijd aan mn huiswerk. Omdat het toch allemaal net iets meer tijd kost dan normaal door het spaans, maar ook omdat ik hier echt leuke dingen doe en ik het eigenlijk wel leuk vind om met mn opdrachtjes bezig te zijn. Verder is er altijd wel iets te doen hier. ´s Avonds de feestjes, barretjes en soms concerten, overdag schijnt de zon meestal en zijn er genoeg plaatsen om daarvan te genieten, alhoewel ik dat eigenlijk niet zoveel doe.

Ik heb intussen 2 nieuwe huisgenoten gekregen. Ik heb het spaans maar opgegeven en ben nu mijn duits aan het verbeteren. De huisgenoten zijn namelijk duits. Maar het is wel gezellig dat het huis nu vol is, en dat er ook andere studenten zijn ipv de zweedse meisjes die overdag toch alleen maar slapen of werken.

De docent is gearriveerd, dus ik ga maar eens luisteren naar wat hij te vertellen heeft.

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/2/2006 - nieuwe kamer

Zo, maar weer eens een stukje van mij…

Ik zit nu inderdaad op een nieuwe kamer. Een week alweer. Mn kamer hier is best wel groot (geen reden meer om je zorgen te maken over de ruimte clara!) en ik heb een klein balkonnetje, maar daar staat alleen ‘s ochtends zon op. Toch heb ik nu wel echt daglicht in mn kamer en daar ben ik wel blij om. De rest van het huis is ook fijner. Iemand heeft iig zn best gedaan er iets gezelligs van te maken in tegenstelling tot in het vorige huis. De douche is hier alleen wel minder L Het warme water is binnen 3 min op. Ik woon hier samen met 2 zweedse meisjes en een italiaanse vrouw van 40. De vrouw is aardig maar wel een beetje raar. De twee meisjes zijn ook heel aardig, maar ze zijn bijna nooit thuis omdat ze de hele dag werken. Dat is wel jammer. Wat ik ook erg jammer vind is dat hier helemaal geen spaanse mensen wonen, zo schiet het niet echt op met spaans leren…

Vorige week was Jelle er. Hij had geluk want het was de meeste dagen heel mooi weer. Gelukkig is het hier heel vaak mooi weer en als je dan in de zon loopt is het echt al hartstikke warm J Ik heb gelijk ook maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om zelf ook iets meer van Barcelona te zien. Zo heb ik eindelijk eens de Sagrada Familia van dichtbij gezien, toch best wel indrukwekkend. Verder zijn we naar Park Guël gegaan (het park van Gaudí) en naar het Picassomuseum, alle leuke barretjes konden natuurlijk ook niet overgeslagen worden. Die heb je hier dus echt volop. En dan heb ik ook nog de luxe dat ik midden tussen alles in woon en altijd zo weer thuis ben. De spanjaarden zelf zijn meer van de feestjes thuis. Dan worden er veel mensen uitgenodigd en neemt iedereen iets te drinken mee. Gisterenavond was er zo’n feestje bij Kristin een duits meisje in huis. Haar huisgenoten bleken ook nog eens in het bezit te zijn van een karaokeset. Verschrikkelijk, maar ook wel vermakelijk. Die spaanse hits zijn alleen wel lastig.

Ik wilde eigenlijk weer wat foto´s laten zien, en mijn nieuwe adres geven. Maar ik ben nu op school omdat ik thuis geen internet heb en ben de foto´s vergeten en weet mn postcode niet. Dus dat houden jullie dan tegoed voor een andere keer.

Hasta luego!

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

29/1/2006 - Naar school en meer

Zo, eindelijk weer bericht van mij. Ik moet flink wat schrijven om alles te kunnen vertellen ben ik bang…

Intussen ben ik alweer 3 weken naar school geweest. De school is erg dicht bij mijn huis. Ik loop er in 3 minuten heen. Het is natuurlijk eigenlijk een universiteit, maar het voelt meer als een school. Het gebouw is best klein, wel oud en erg mooi, en het heeft allemaal kleine klaslokaaltjes waar je met maximaal 25 mensen les hebt. De eerste week mochten we als erasmusstudent bij alle lessen gaan kijken om aan het einde van de week vakken te kiezen. Die eerste week was redelijk vermoeiend. De lesuren hier zijn iets anders dan ik gewend ben. Omdat de school eigenlijk te klein is voor het aantal leerlingen beginnen de eerste lessen om 8 uur ’s ochtends en de laatste eindigen om 10 uur ’s avonds. Eerste- en tweedejaarsvakken zijn in de ochtend en de derde- en vierdejaarsvakken in de avond. De lessen duren ook allemaal 3 uur, met één pauze van 10 min. Om een goede keuze te kunnen maken wilde ik natuurlijk zo veel mogelijk lessen volgen in de eerste week. Aan de lessen om 8 uur ’s ochtends heb ik me niet gewaagd, maar gelukkig werden de meeste daarvan ook om half 12 gegeven. Aan het einde van de week heb ik 4 vakken gekozen: fotografie, 3d-laboratory (= 3D modeleren in rhinoceros en renderen met flamingo voor de kenners), typografie en flash. En ik heb geluk want mijn rooster ziet er helemaal niet zo slecht uit. Ik heb les van maandag tot woensdag en geen lessen na half 7.

Les krijgen in het spaans is een hele ervaring, vooral omdat zeker in het begin meer dan de helft gewoon langs je heen gaat. Gelukkig kon ik de grote lijnen van de verhalen meestal wel volgen. Het is wel fijn om andere erasmusstudenten (die meestal beter spaans kunnen dan ik) in de klas te hebben om dingen aan te kunnen vragen, maar dat is lang niet altijd het geval. Gelukkig zijn de spaanse klasgenoten ook behulpzaam. Soms voel ik me wel een beetje dom met dat taalgebrek. Iedereen moet alles nog een keer uitleggen en iets intelligents terugzeggen is nog moeilijk. Het wordt nog erger als ik een computerpracticum heb. Dat is namelijk vaak op een mac en de eerste keer kon ik de aanknop niet eens vinden… Maar het begint allemaal te wennen, het verbaast me vaak hoeveel ik toch versta en de lessen zijn allemaal leuk en echt interessant.

Er zijn ongeveer 20 andere buitenlandse studenten. Dat is gezellig want daar zijn er altijd wel een paar van te vinden om ’s avonds of in het weekend dingen mee te gaan doen. Ik heb hier ook een Italiaans vriendinnetje die al een paar maanden in Barcelona woont en alle leuke feestjes en barretjes kent. Erg handig en leuk.

Heel toevallig was het dat ik hier ineens een vriendin van school tegenkwam (Hannah voor de insiders) die ik echt al 5 jaar ofzo niet gezien had. Zij was net aangekomen en gaat hier co-schappen doen en woont dus een paar maanden hier vlakbij mij in dezelfde wijk.

Sinds twee weken doe ik nu ook een cursus spaans. Die is van maandag tot donderdag in de ochtend van 9 tot 11. Dat is dus 8 uur per week dus dat moet wel iets opleveren. Soms is het een beetje kinderachtig en het tempo ligt ook vrij laag, maar ik leer ook wel nieuwe dingen en ik wil die taal graag snel onder de knie krijgen daarom heb ik ook maar besloten nog 1 week door te gaan. Daarna vind ik het wel weer mooi geweest en ga ik weer lekker uitslapen ’s ochtends :)

Het huis waar ik nu in woon is het toch niet helemaal. De huisbaas is gestoord (ik zal jullie de details besparen) het is hier smerig, er is geen daglicht en ik vind het gewoon niet fijn om hier te wonen. Omdat ik hier nu bijna een maand woon is het een mooi moment om te verhuizen omdat ik dan geen geld verlies. Ik heb al wel een kamer gevonden, hij is erg groot, heeft een balkonnetje en het huis ziet er schoon en fijn uit. Het enige is dat er ’s nachts in die straat veel discotheken en barretjes openen wat misschien veel geluidsoverlast veroorzaakt. De één zegt dat het idd erg is, de ander dat het wel meevalt. Daarom twijfel ik nog erg. Morgen ga ik nog twee andere kamers bekijken en dan beslissen wat ik doe. Gelukkig komt Jelle me volgende week al opzoeken zodat hij me gelijk kan helpen met verhuizen :D

Ik ga nu maar even stoppen dan blijft het ook leuk om te lezen voor jullie. Volgende keer vertel ik de rest en zal ik eerder proberen te schrijven.

Tot de volgende keer, hopelijk vanuit een mooie nieuwe kamer!

Comments (4) :: Post A Comment! :: Permanent Link

6/1/2006 - Eerste paar dagen

Ik ben hier maandagavond aangekomen. De eerste nachten heb ik in een hostel geslapen en dinsdag ben ik begonnen met het zoeken naar een kamer. Een kamer zoeken gaat hier iets anders dan in Delft. Je zoekt op internet naar een vrije kamer. Je belt dan de eigenaar om de kamer te bekijken en als het je bevalt kan je er direct gaan wonen, tenzij iemand je voor was. Woensdag kon ik al de kamer in waar ik nu zit. Ik had heel snel iets gevonden en de locatie is ideaal. Ik zit midden in het centrum! In het huis wonen blijkbaar nog acht andere studenten, maar ik heb er nog maar vijf van gezien. Er is ook een kat, maar die is een beetje raar en irritant soms. Ik vind het wel heel erg wennen dat hier bijna geen daglicht is en geen raam om lekker naar buiten te kijken. Ik heb op mijn kamer een soort half transparant raam waar een beetje licht door valt. Ik kan wel vanuit mijn kamer zo het terras oplopen en als ik die deur open zet is er wel veel licht, maar dat is voor nu nog een beetje koud. Ik ben heel benieuwd of er in de zomer ook echt zon schijnt op dat terras, maar ik denk het eigenlijk niet want het zit midden tussen andere huizen.

De kamer is nog wel erg kaal, zoveel spullen pasten er niet in mijn rugtas. Gisteren ben ik naar Ikea geweest om wat spulletjes te kopen, nu nog wat posters vinden en foto’s ophangen om de muren mee op te vrolijken.

Maandag beginnen mijn lessen. De school zit hier heel vlakbij, nog niet eens vijf minuten lopen. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat zijn. Ik denk eigenlijk niet dat ik veel mee kan krijgen van de lessen. Daarom ga ik maandag ook gelijk aan een cursus Spaans beginnen. Hopelijk valt het allemaal een beetje te combineren qua tijd.

Ik heb nog niet zo veel van Barcelona gezien, alleen hier in de buurt veel rondgelopen. In de grote straten is het erg druk, maar dat schijnt een soort Sinterklaasdrukte te zijn. Vandaag is hier namelijk een feestdag en vieren ze 3 koningen. De 3 koningen komen kadootjes brengen voor de kinderen. Ik wil wel graag snel meer van de stad zien.

Ik heb trouwens een spaanse simkaart gekocht, mijn nummer hier is +34657287512. Ik ben dus niet meer smsbaar op mijn oude nummer.

Ik zal ook gelijk maar van de gelegenheid gebruik maken om door te geven dat ik nu dit emailadres gebruik en nog maar zelden mijn hotmail bekijk. Dus verander dat even in je adresboek.


Trouwens, voor iedereen die ik het nog niet had gezien of gesproken: Een heel gelukkig 2006!

 

Adiós!

Anne

In het eerste huis rechts woon ik op de eerste verdieping.     
Mijn nog erg kale kamer met links een stukje terras en rechts een stukje woonkamer.Comments (15) :: Post A Comment! :: Permanent Link

1/1/2006 - ¡Hola a todos!

Ik ga de komende 6 maanden in Barcelona studeren en dit is mijn weblog.

Anne

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Recent Posts

Untitled
Op de helft
Veel werk en zon!
Carnaval
nieuwe kamer

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
Hosting door HQ ICT Systeembeheer